Skip to main content
Nyhet

Eksotiske Marokko - Atlasfjellene, berberkultur og Marrakech

Opplev mystikken og magien på vår reise til Marokko - fra de livlige basarene i Marrakech til rolige oaser i Atlasfjellene.

Eventyret begynner i Marrakechs kulturrike virvar, hvor vi skal utforske historiske palasser og det berømte torget Djemaa el Fna. Vi lar oss forføre av atmosfæren i Atlasfjellenes Tahnaout. Her tilbringer vi natten i luksuriøse omgivelser på en tradisjonell kasbah. Videre venter Agafay-ørkenen, hvor vi kan nyte en stille, stjerneklar natt, bare avbrutt av det knitrende bålet.

Reisen fører oss langs kysten til Essaouira, en kunstnerisk havneby ved Atlanterhavet. Her møtes vi av livlige markeder og fargerike gallerier. Fra intime byvandringer til fredelige netter i ørkenleiren, kombinerer vår reise kulturell rikdom med avslappende luksus.

Med oss rundt i landet er vår dyktige reiseleder som sørger for at vår reise blir fylt med uforglemmelige øyeblikk. Denne turen gir en perfekt balanse mellom opplevelser og avslapning.
 

Gled deg til
 • Eksotiske Marrakech og basar
 • Å oppleve berberkulturen i landet
 • Overnatting i komfortable beduinertelt
 • Å besøke den flotte Majorelle-parken

Slik bor du

 • Marrakech:
  Kech Boutique Hotel & Spa****

  Kech Boutique Hotel & Spa ligger i bydelen Agdal, med kort vei til mange severdigheter, souks (markeder), koselige kafeer og shopping. Hotellet er bygget i marokkansk stil og har svømmebasseng, spa, restaurant, bar og en terrasse med utsikt til Oukaimden i Atlas fjellene. Resepsjonen er døgnåpen og mot en ekstra kostnad har du også tilgang til hammambad og massasje. Rommene er lyse og romslige og utstyrt med aircondition, bad m/hårføner, safe og wifi.

 • Atlasfjellene:
  Kasbah Angour ****

  Kasbah Angour er et fint boutiquehotell som ligger på en bakketopp ved foten av Atlasfjellene mellom Tahanaout og Asni i utkanten av Toubkal nasjonalpark. Hotellet tilbyr en komfort tilsvarende et 4-stjerners hotell, har 27 rom, romslige fellesområder, et flott svømmebasseng, vakker hage og utsikt over Atlasfjellene. Hotellet har tradisjonell design i tråd med miljøet i Atlasfjellene og de lokalt produserte møblene har berbermotiver. Hotellet har restaurant og bar, og gratis wifi. Rommene er romslige med aircondition.

 • Agafay:
  Caravan Agafay by Habitas

  Bare en time utenfor Marrakech, dypt inne i Agafay-ørkenen finner vi vårt overnattingssted med vidstrakte utsikter over det månelignende landskapet og de dramatiske, snødekte Atlasfjellene. Her er det også et basseng og restaurant.
  Vi bor i fine «telt» inspirert av lokal kultur og natur, og har håndverksdesign, komfortabelt sengetøy og eget bad.

 • Essaouira:
  Dar L’Oussia ****

  Dar L’Oussia er et riad eller hotell som ligger like ved stranden, med utsikt mot havet, havnen og medinaen. Hotellet har restaurant, takterrasse, wifi og et hamam med mulighet for spa-behandlinger.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst (M)

  Avreise fra Gardermoen og direktefly til Marrakech. Ved ankomst Marrakech blir vi møtt av vår norske reiseleder og vi kjøres i buss til hotellet. Felles velkomstmiddag på hotellet.

  Avreise/ankomst (M)
 • DAG 2: Marrakech (F, L, M)

  Etter frokost på hotellet får vi en guidet tur i Marrakech. Vi besøker blant annet den kjente Koutoubia-minareten - et mesterverk av islamsk arkitektur. Så til den gamle jødiske delen og det fargerike frukt- og grønnsaksmarkedet.

  Vi går inn i den gamle medinaen og soukene, med sine travle butikker og labyrinter av små gater. Her finner vi de mest fantastiske stoffer, håndknyttede berbertepper, smijernslamper i alle former, sko og keramikk. Vi får også en introduksjon til marokkanske kryddere og urtemedisin. Den gamle medinaen er et fantastisk sted å utforske livet i Marrakech.
  Felles lunsj på en hyggelig kafé.
  Ved solnedgang er det tid for det berømte Djemma el Fna-torget, selve symbolet på Marrakech. Torget tilbyr en unik samling av tradisjoner med historiefortellere, tradisjonell medisin og ulike former for underholdning, samt kommersielle aktiviteter. Det er også den største utendørsrestauranten i verden, med hundrevis av små steder som selger all slags gatemat og marokkanske spesialiteter, som kuføtter, den smakfulle harirasuppen, all slags grillet mat, salater og supper.

  Middag spiser vi på en gammel, tradisjonell marokkansk restaurant med magedans som underholdning.

  Marrakech (F, L, M)
 • DAG 3: Tahanout – naturparken Toubkal (F, L, M)

  Etter en sen frokost, setter vi kursen mot de snødekte Atlasfjellene og utforsker den vakre Ourikadalen som ligger i Atlasfjellene, bare 40 km fra Marrakech. Her får vi oppleve det tradisjonelle berbermarkedet hvor medlemmer av de forskjellige berberstammene ankommer på hesteryggen fra tidlig morgen, lastet med hjemmeproduserte varer som selges på souken (markedet).

  Vi besøker også Mohammed, en lokal berberfamilie, som bor i tradisjonelle hus, med sine husdyr: kuer, geiter og kyllinger. Vi får servert en lett lunsj, og selvfølgelig er det obligatorisk med mint-te.

  Deretter reiser vi opp til det fantastiske hotellet Kasbah Angour, som er oppkalt etter Marokkos nest høyeste fjelltopp. Hotellet er bygget i kasbah-stil og ligger rett ved foten av fjelltoppen med flott utsikt.
  Rommene er tradisjonelt innredet i luksuriøs berberstil med et deilig bad. Hotellet har et stort
  svømmebasseng og hamam.

  Tahanout – naturparken Toubkal (F, L, M)
 • DAG 4: Tahanout (F, L, M)

  Etter en deilig frokost skal vi ut på en lett tur i dette vakre terrenget. Omgitt av oliventrær, mimosa og blomster i alle farger, vandrer vi blant de små lokale berberbyene. Vi stopper ved en av dem og spiser en typisk tagine; kylling med krydret sitron, oliven og ingefær.

  Tilbake på hotellet har vi tid til litt avslapning og kanskje en dukkert i bassenget. Så får vi en demonstrasjon av marokkansk matlaging med vinsmaking.

  Tahanout (F, L, M)
 • DAG 5: Tahanout – Asni – Ouirgane - Agafay (F, L, M)

  Etter frokost reiser vi til Asni, Ouirgane lenger oppe i Atlasfjellene. Etter en kort spasertur (omtrent en time) nyter vi en deilig lunsj på Le Roseraie, et hotell og en restaurant som ligger 1000 moh. i vakre omgivelser.

  Så videre til Agafay-ørkenen, et område som ligger sørøst for Marrakech og er kjent for sitt karrige,ubebodde område. Her skal vi tilbringe natten i vakre beduintelt hvor alle har komfortable senger og eget bad.

  Middag med leirbål, alt under Marokkos stjernehimmel.

  Tahanout – Asni – Ouirgane - Agafay (F, L, M)
 • DAG 6: Agafay – Majorellehagene – Essaouira (F, L, M)

  Etter frokost returnerer vi til Marrakech for å besøke de praktfulle Majorellehagene, som var eid av den avdøde Yves Saint Laurent og Pierre Berge. Her råder stillhet og ro. Kaktuser, vannliljer, palmer
  og blomster gjør det til en glede å vandre rundt i denne vakre parken. Her kan du også se Yves Saint Laurents private samling av tradisjonelle berbiske smykker.

  Etter lunsj fortsetter vi mot Essaouira, den lille kunstnerbyen ved Atlanterhavskysten.

  På veien over til Essaouira vokser det spesielle argantreet, som det eneste stedet i verden. I en liten berberlandsby besøker vi kvinnenes kooperativ. Her får vi følge produksjonen fra argannøtter til
  olje, og høre mer om hvordan berberkvinnene lever i Marokko. Her får du rikelig med anledning til å smake og teste ut de forskjellige produktene.

  Essaouira var en gang hovedsenter for eksport av purpur til Romerrike og for slavekaravanene som kom fra Timbuktu, lastet med lær, gull, strutsefjær og selvfølgelig slaver.

  Torbjørn Egner brukte Essaouira som modell for Kardemommeby, og nordmenn vil kjenne
  igjen kameler, trange gater, folk og røvere og Tobias' tårn. I dag er Essaouira kjent for sin kunstnerkoloni og sin tradisjonelle gnaoua-musikk som har inspirert artister fra Peter Gabriel til Rolling Stones.

  Vi sjekker inn på hotellet i Essaouira.

  Agafay – Majorellehagene – Essaouira (F, L, M)
 • DAG 7: Essaouira (F, M)

  Etter frokost blir det tid til en liten bytur til fots, ettersom Essaouira er en bilfri by. Hva med et besøk til havnen i Essaouira? Her finner vi et yrende folkeliv og et stort fiskemarked som er vel verdt et besøk. Bli med til byens fantastiske sølvmarked - Marokkos beste. Her finner vi gamle berbiske smykker, moderne sølvsmykker og gull i mengder - til meget fornuftige priser. Eller hvorfor ikke benytte anledningen til en deilig marokkansk hamam med skrubb og massasje, hånd- eller fotpleie eller en avslappende tur langs Essaouiras finkornede sandstrand.

  Om kvelden spiser vi middag på byens beste fiskerestaurant, Chez Sam.

  Essaouira (F, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Formiddagen fri og til avtalt tid kjøres vi til flyplassen i Marrakech for hjemreise.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Rannveig Abada
  Rannveig Abada
  Rannveig Abada
  sin kjærlighetshistorie med Marokko startet i 1999 da hun jobbet som reiseleder i Agadir. Hun ble umiddelbart fascinert av det eksotiske landet og den spennende kulturen. Siden har det blitt utallige reiser i landet, hun snakker marokkansk, og er levende opptatt av landets kultur, gamle tradisjoner, mat og interiør.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Marrakech flyplass

Varighet
ca. 5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Marrakech flyplass

Varighet
ca. 5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

 • Prisen inkluderer:
 • Direktefly t/r Oslo–Marrakech inkl. flyskatter
 • 6 netter på hotell m/frokost
 • 1 natt i beduinertelt, med komfortabel seng og eget bad
 • 5 lunsjer og 7 middager
 • Matlagingsdemonstrasjon m/vinsmaking
 • All transport, utflukter og inngang iht. program
 • Lokale engelsktalende guider
 • Norsk reiseleder

Tillegg for enkeltrom

kr. 5 750,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

INNREISE
Norske borgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg maks. 3 måneder i landet. For norske borgere som reiser til Marokko kreves det fra marokkanske myndigheter tre måneders gyldighet av pass ved innreise. 

HELSE OG VAKSINASJON
Tilreisende anbefales å drikke vann fra flaske. Utenom de større byene bør man fortrinnsvis spise kjøtt som er godt stekt (f. eks. tagine), spesielt hvis det er varmt.

Ingen vaksinering kreves før innreise, men revaksinering mot polio, difteri/stivkrampe og gulsott (hepatitt) anbefales av norske helsemyndigheter. Ta ellers kontakt med med et vaksinasjonskontor.

SKIKKER OG REGLER
Marokko er et muslimsk land, om enn noe mer "vestlig" enn mange andre muslimske land. Bare skuldre, korte skjørt og shorts er ikke vanlig utenfor turistområdet i Agadir.

STRØM
220 - 230 volt. Relativt god stabilitet i byene. På landsbygda er strømnettet dårlig utbygd og til dels ustabilt. God GSM-dekning i større byer og langs de største veiene, stadig bedre også på landsbygda.  Dårlig dekning i ørkenområdet og i fjellene. 

MYNTENHET OG KREDITTKORT
Myntenhet: marokkanske dirham (MAD/DH). 100 MAD = ca. 70 NOK
MAD er ikke-konvertibel og kan ikke tas med ut av landet. 
Visakort og Master Card aksepteres i minibanker i de større byene, og på denne måten kan man enkelt få ut kontanter. Som betalingsmiddel kan visa-/kredittkort brukes på dyrere hoteller, restauranter, i eksklusive butikker og større supermarked i byene.Visakort er mest brukt. American Express aksepteres sjelden.

ÅPNINGSTIDER
Normale åpningstider for bank, off. kontorer er alle hverdager 08.30 - 11.30, 14.30 - 16.30. 
De fleste butikker: Ca. 09.30 - 13.00, 16.00 - 20.00, Offentlige kontorer: 08.30 - 16.30. 
Under fastemåneden ramadan er åpningstidene ca. 10.00 - 15.00.

NASJONALE HELLIGDAGER
Marokkanske helligdager er ofte bevegelige fordi de følger den muslimske månekalenderen. Avslutningen av fastemåneden ramadan (Aid El Fitr) og offerdagen (Aid El Adha) er blant de viktigste. Av faste helligdager kan nevnes Tronfesten 30.juli, Kongens fødselsdag 21.august, og markeringen av inntoget i Vest-Sahara 6.november.  

TIDSFORSKJELL
Marokko følger GMT. (Vintertid 1 time etter Norge, sommertid 2 timer etter Norge). 2011 innførte imidlertid Marokko sommertid mai-juli.
 
NØDTELEFONER
Politi:190, Brann: 150, Ambulanse: 037 73 73 73, Opplysningen: 160

I en krisesituasjon utenom ambassadens åpningstid, kan du ringe stasjonens ordinære telefonnummer, og du blir viderekoblet til UDs operative senter i Oslo. 

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Februar 2025

25/2Oslo GardermoenEksotiske Marokko8 dagerLedige plasser24 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.