Skip to main content
Unik tur

Svalbardtokt på MS Trollfjord

Velkommen med på en luksustur med Hurtigrutens nye eksklusive produkt - Svalbardekspressen! MS Trollfjord har fått en oppgradering, både på lugarer og restauranter, og skipet tilbyr nå et helt nytt konsept, med mat av ypperste klasse med tilhørende godt drikke, blant annet gode viner, spesial øl, eller alkoholfritt. Og alt er inkludert i prisen! Måltidene kan nytes enten på hovedrestauranten Flora, eller hva med et samisk inspirert måltid i Brasserie Arran? 1893 Bar er et naturlig samlingspunkt både før og etter middag, med panorama utsikt og med særdeles dyktig bartendere som alltig sørger for noe godt i glassene.

Nytelsene ombord er et flott bakteppe til denne fantastiske opplevelsen, hvor man gjenopplever pionerenes historiske eventyr på en unik sjøreise langs norskekysten som går helt opp til et av verdens ytterpunkt  - øyriket Svalbard. Nyt av midnattsolen under seilasen langt mot nord, med en helt spesiell reiserute basert på Hurtigrutens originale sjøreise til Svalbard. Denne ruten ble introdusert igjen i 2023, under navnet Svalbardekspressen, i forbindelse med 130 års jubileumet til rederiet. Vår reise avsluttes med et par spennende dager i Longyearbyen, før flyreisen tilbake til fastlandet.

Med på reisen er vår dyktige reiseleder Nils Krister som kjenner både Hurtigruten, kysten og Svalbard godt, og han samler gruppen om bord og og vil holde kåserier underveis, og ta med dem som ønsker det, på byvandringer i de ulike havnene. Dette blir en hyggelig og sosial tur, med god tid i havner, enten til å utforske på egenhånd eller delta i felles aktiviteter.

Gled deg til
 • Kystperler langs norskekysten
 • Å ankomme Svalbard sjøveien
 • Alt inkludert av mat og drikke ombord på MS Trollfjord
 • En sjøreise på første klasse

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Avreise fra Oslo til Bergen (L, M)

  Tidlig oppmøte på Gardermoen for avreise med Norwegian til Bergen. Etter ankomst blir det en guidet rundtur i byen med buss, som ender ved Hurtigruteterminalen. Innsjekk er kl 13.00, i den flotte loungen her, med servering av småretter og drikke. Her blir det informasjon og film om sikkerhet, før ombordstigning på MS Trollfjord. Lunsj serveres ombord i Restaurant Flora. Alle møtes i Bar 1893 før felles middag i restauranten.

  Avreise fra Oslo til Bergen (L, M)
 • DAG 2: Åndalsnes (F, L, M)

  Åndalsnes som ligger i Romsdalsfjorden er den første anløpshavnen vår. Etter at skipet har lagt til kai i sentrum om morgenen, kan man utforske denne billedskjønne kystbyen som ble fullstendig gjenoppbygget etter et angrep under andre verdenskrig. Høydepunktene i Åndalsnes er, bokstavelig talt, fjellene som ruver over byen. Kansje frister en fottur til utsiktspunktet Rampestreken, for å virkelig oppleve den storslåtte naturen. Herfra er det også mulig å delta på en utflukt til hårnålssvingene i Trollstigen, denne kan kjøpes ombord og er ikke inkludert i prisen. Uansett hvilken aktivitet du velger, vil denne dagen gi deg den beste utsikten over Isfjorden, Romsdalsfjorden og fjelltoppene rundt.

  Åndalsnes (F, L, M)
 • DAG 3: Træna (F, L, M)

  Etter vakker seilas langs Helgelandskysten anløper MS Trollfjord Norges eldste fiskevær - Træna - som ligger rett ved Polarsirkelen. Træna er en stille kommune som består av rundt 500 øyer og holmer og kun fire av dem er bebodd hele året, mens fuglelivet syder på de fleste ubebodde øyene.

  Øygruppen er kanskje liten, men den har en lang historie. Arkeologer har funnet bevis på at det har bodd mennesker her siden steinalderen. Noen av de gamle levningene har blitt funnet i en grotte på øya Sanna, hvor det nå arrangeres en årlig musikkfestival.

  Træna (F, L, M)
 • DAG 4: Reine (F, L, M)

  I dag utforsker vi de kjente øyene i Lofoten. Hold utkikk etter bratte fjell som stiger opp av sjøen når vi seiler inn fra sør om morgenen.

  Vi legger til kai i Reine, som har vært et viktig fiskevær helt siden 1743. Dette er et av de mest fotograferte landskapene i hele Norge, med rødmalte rorbuer på rekke under spisse fjell som speiler seg i sjøen.

  Ikke langt sør for Reine, på vesttuppen av Lofoten-øygruppa, finner du et av de best bevarte fiskeværene i landet. Du kan besøke det på en valgfri utflukt.

  I senter av dette lille tettstedet ligger fiskeværsmuseet. Her finner du historien om fiskeværets betydning og utvikling i Lofoten de siste 250 årene.

  Reine (F, L, M)
 • DAG 5: Tromsø (F, L, M)

  Tromsø, også kalt Nordens Paris og vår arktiske hovedstad, er dagens anløp. Byen er rik på polarhistorie og et naturlig stopp før seilasen går videre til Arktis. Skipet legger til kai om morgenen, og hele dagen kan brukes til å utforske den historiske universitetsbyen, og området rundt. Reiseleder vil ta med gruppen på en byvandring og til Polarmuseet, hvor dere lærer om Tromsøs kultur og polarhistorie. Tromsø har mye å by på, kanskje ønsker noen å besøke den flotte Ishavskatedralen med sine imponerende flerfargede glassmalerier. Høyt over Tromsø ligger Storsteinen, et fjell du kommer deg til via Fjellheisen for eksepsjonelt vakker utsikt over byen, fjellene og fjordene. Eller hvorfor ikke bare nyte av den livlig atmosfæren i byen med et stort utvalg av gode barer og restauranter!

  Tromsø (F, L, M)
 • DAG 6: Honningsvåg (F, L, M)

  Vi ankommer Honningsvåg, den nordligste byen på Fastlands-Norge. Honningsvåg er inngangsporten til Nordkapp, kjent som «Europas nordligste punkt». Platået ligger 307 meter over havet, og omtrent 1600 kilometer sør for den geografiske nordpolen. Her kan man være med på utflukten som arrangeres av skipet (ikke inkl). Man kan også vandre rundt i byen, eller besøke Honningsvåg kirke som ble bygd i 1885 og dermed er den eldste bygningen i området, eller besøke kunstgalleriet Once Upon A Dream. Utseilingen fra Honningsvåg er fantastisk, og vi får en dramatisk utsikt mot Nordkapp platået fra havet, og å se Nordkapp fra sjøen er spektakulært! Seilasen fortsetter inn i Barentshavet, og og vi legger fastlandet bak oss.

  Honningsvåg (F, L, M)
 • DAG 7: Til sjøs rundt Bjørnøya (F, L, M)

  Bjørnøya er den sørligste av Svalbard-øyene, og ligger cirka halvveis mellom fastlandet og Spitsbergen. Vi ser denne utilnærmelige øya fra skipet om ettermiddagen, som en forsmak på Svalbard-eventyret.

  Det er verken trær eller busker på øya og det er lite som vokser her, siden landområdet delvis er dekket av mose og lav. Det som vokser her blir imidlertid godt gjødslet av det rike fuglelivet som hekker på sjøklippene. Til tross for navnet, er det eneste hjemmehørende pattedyret på øya polarrev. Øya har fått navnet sitt etter at en isbjørn angivelig ble sett svømmende i vannet i nærheten av øya, men det er lite sannsynlig så langt sør.

  Om bord på skipet kan du lære mer om Bjørnøyas historie gjennom foredrag om polarhistorie og lære mer om de historiske ekspedisjonene som førte til at øya ble oppdaget, og de ulike landene som i ettertid gjorde krav på den. Lær om den strategiske viktigheten til dette utilnærmelige fristedet, og rollen Bjørnøya spilte under andre verdenskrig.

  Til sjøs rundt Bjørnøya (F, L, M)
 • DAG 8: Longyearbyen (F, L)

  Å ankomme Svalbard sjøveien er en helt spesiell opplevelse. Vi seiler til Spitsbergen, den største av de tre hovedøyene. Storslåtte brune og grønne fjell reiser seg opp fra den høyarktiske tundraen, mens elver av smeltende snø strømmer gjennom dalene og glitrer under sommersola, og vi er på 78 grader nord og under 1500 kilometer fra selve Nordpolen. Luften er frisk og ren, og temperaturen om sommeren er stort sett mild takket være den varme, nordlige grenen av Golfstrømmen. Vi forlater MS Trollfjord i Longyearbyen, som ligger ved bredden av en vidstrakt fjord. Dette er den største bosetningen på Svalbard, og regnes å være verdens nordligste bosetning med over 1000 innbyggere.

  Det startet som en liten kullgruvekoloni i 1906, men nå bor det rundt 2000 personer her fra hele verden. Longyearbyen er blitt et samlingspunkt for eventyrere, forskere og ingeniører som kommer hit for lokale forskningsprosjekter, som det kjente Svalbard Globale frøhvelv.

  Etter innsjekk på hotellet, er det tid for å bli bedre kjent med Longyearbyen og reiseleder tar gruppen med på en liten vandring gjennom Longyearbyen, som ender med et besøk på Svalbard Museum som gir et godt overblikk over Svalbards fasinerende historie.

  Kvelden kan brukes til å besøke et eller flere av Longyearbyens mange sjarmerende vannhull, dette lille uvanlige tettstedet, har mye å by på når det gjelder barer og restauranter - de fleste 'verdens nordligste'!

  Longyearbyen (F, L)
 • DAG 9: Longyearbyen (F, M)

  Etter frokost skal vi lære mer om Svalbards historie, med et veldig interessant besøk i den nedlagte Gruve 3. Her får vi høre om selve opprinnelsen til at det ble bosetning på Svalbard.

  Om ettermiddagen kan vi varmt anbefale en kaffe på Huskey Kafeen hvor dere kan hilse på de flotte hundene som 'jobber'der! En tur innom alle de flotte sportsbutikkene her kan vel friste - Svalbard er taxfree og har gode priser i forhold til fastlandet.

  Siste kvelden på denne eventyrlige reisen går turen til Camp Barentz ved foten av Breinosa-fjellet. Her får du oppleve en ekte Svalbard-kveld i villmarken. Middagen serveres i en koselig autentisk hytte og på menyen står bidos – en tradisjonell samisk suppe med langtidskokt reinsdyrkjøtt og grønnsaker. Vertskapet byr også på en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de har foredrag og viser bilder, kanskje om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr.

  Campen ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen og har en fantastisk beliggenhet, hvor man kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området og finnes bare på Svalbard.


  Longyearbyen (F, M)
 • DAG 10: Avreise Longyearbyen - Oslo (F)

  Vi nyter den siste frokosten på hotellet, før turen går til flyplassen for avreisen fra Longyearbyen til Oslo.

  Avreise Longyearbyen - Oslo (F)

MS Trollfjord

Om MS Trollfjord
Rederi: Hurtigruten
Byggeår: 2002
Renovert: 2023
Skipsverft: Fosen Mek. Verk. (Norway)
Passasjerkapasitet: 500
Bruttotonnasje: 16 140
Lengde: 135,75 m
Skipsbredde: 21,5 m
Fart: 15 knop

MS Trollfjord ble renovert i 2023, og er en hyllest til både norsk natur og Hurtigrutens 130 år lange historie langs norskekysten. Lokalt anskaffede naturmaterialer som tre og stein får en fremtredende plass i innredningen på skipet, og gjenspeiler de vakre fjordene vi seiler gjennom. Restaurantene har også fått en oppgradering og tilbyr nå et spennende matkonsept, basert på lokale råvarer av beste kvalitet. Stilen på interiøret er klassisk, tidløs og unik i flåten, med detaljer som fremkaller en følelse av nostalgi, med minner om en epoke med eksklusiv seiling med mindre skip.

Før ankomst til hver havn, vil ekspedisjonsteamet om bord holde foredrag om stedene, og fortelle om utfluktene. De tilbyr et bredt utvalg av ulike type utflukter som kan kjøpes om bord (ikke inkludert). Det er alt fra aktive turer som brettpadling og firehjulskjøring til Nordkapp, til mer kulturelle opplevelser som øyhopping og ølsmaking!

Lugarkategorier

Polar innvendig lugar, for én eller to personer

Polar utvendig lugar, for én eller to personer. Noen lugarer har begrenset utsikt.

Bilder fra skipet

Hotell

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

Radisson Blu Polar Hotel er det nordligste fullservice-hotellet i verden, og ligger i Longyearbyen. Enten du sitter i hotellets restaurant eller utendørs, kan du nyte imponerende panoramautsikt over fjorden med et måltid eller noe å drikke. Alle rommene på Radisson Blu Polar Hotel, Spitsbergen har TV og skrivebord. Restaurant Nansen serverer arktiske spesialiteter, internasjonale retter og drikke, og drikke og småretter er tilgjengelig på Barentz Gastropub. Svalbard Museum er 200 meter unna. Svalbard lufthavn ligger 3 km fra hotellet.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap». "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra Norge på langs, juni 2021.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). Mht. til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen fra Oslo til Bergen

Varighet
ca. 1 time
Flyselskap
Norwegian
 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Longyearbyen til Oslo

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo - Bergen - Longyearbyen - Oslo
 • 7 netter på MS Trollfjord, fra Bergen til Svalbard, i lugar kategori Polar innvendig
 • Alle måltider om bord på skipet er inkludert
 • Ubegrenset utvalg av øl, vin, brus og spiritus på Flora, Árran og 1893 Bar, samt kaffe, te og mineralvann
 • Ettermiddagssnacks og cocktails i 1893 Bar hver dag
 • Kulinariske demonstrasjoner og temaforelesninger
 • Gratis tilgang til MS Trollfjords bibliotek, treningsrom og flotte badstue
 • 2 netter på Radisson Blu Polar Hotell i Longyearbyen m/frokost
 • Utflukt på Svalbard til Gruve 3
 • Villmarksaften i Longyearbyen inkl middag og drikke
 • Transport t/r hotell til flyplass i Longyearbyen
 • Norsk lokalkjent reiseleder Nils Krister vil guide og holde foredrag underveis
Prisen inkluderer ikke:
 • Frivillige utflukter. Bestilles om bord
 • Utvendig lugar - kan bestilles mot et tillegg

  Verdt å vite

  • Det er mulig å bestille utvendig lugar mot et tillegg i pris
  • Frivillige utflukter kan bestilles på stedet. 
  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Kart

  Kart

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  August 2024

  24/8Oslo GardermoenSvalbardtokt med MS Trollfjord10 dagerUtsolgt34 500,-Book på ventelisteMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

   Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
   Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
   Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
   Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

   Husk å ha pass i håndbagasjen!

  • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
   Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

  • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

   Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

   I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

  • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

   Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Kan en reise bli kansellert?

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

   Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

  • Antall deltakere på hver reise?

   Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

  • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

   Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
   Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

   Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

   Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

   *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

  • Hvordan er avbestillingsreglene?

   Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

   - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
   - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
   - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

   Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

  • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

   Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

   Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
   Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
   Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

  • Flytider og endringer

   Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

   Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

   Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

  • Hva slags hotell skal vi bo på?

   Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
   På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

   En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

  • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

   Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
   Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

   Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

  • Kan jeg reservere sete på flyet?

   Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

  • Kreves det visum for min reise?

   Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

   Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

   Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

   Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

   Visum for Kina og USA – se respektive land

  • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

   På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

   Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

  • Håndbagasje?

   Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
   For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
   Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
   SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
   Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

   For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

   For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
   https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

  • Spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

  • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

   Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

   WCHR – rullestol til rampe
   WCHS – rullestol til trapp
   WCHC – rullestol til sete

   Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

   Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

   Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
    

  • Bør jeg vaksineres før reisen?

   Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.