Skip to main content
Unik tur

Svalbardtokt på MS Trollfjord

Velkommen med på en luksustur med Hurtigrutens nye eksklusive produkt - Svalbardekspressen! MS Trollfjord har fått en oppgradering, både på lugarer og restauranter, og skipet tilbyr nå et helt nytt konsept, med mat av ypperste klasse med tilhørende godt drikke, blant annet gode viner, spesial øl, eller alkoholfritt. Og alt er inkludert i prisen! Måltidene kan nytes enten på hovedrestauranten Flora, eller hva med et samisk inspirert måltid i Brasserie Arran? 1893 Bar er et naturlig samlingspunkt både før og etter middag, med panorama utsikt og med særdeles dyktig bartendere som alltig sørger for noe godt i glassene.

Nytelsene ombord er et flott bakteppe til denne fantastiske opplevelsen, hvor man gjenopplever pionerenes historiske eventyr på en unik sjøreise langs norskekysten som går helt opp til et av verdens ytterpunkt  - øyriket Svalbard. Nyt av midnattsolen under seilasen langt mot nord, med en helt spesiell reiserute basert på Hurtigrutens originale sjøreise til Svalbard. Denne ruten ble introdusert igjen i 2023, under navnet Svalbardekspressen, i forbindelse med 130 års jubileumet til rederiet. Vår reise avsluttes med et par spennende dager i Longyearbyen, før flyreisen tilbake til fastlandet.

Med på reisen er vår dyktige reiseleder Nils Krister som kjenner både Hurtigruten, kysten og Svalbard godt, og han samler gruppen om bord og og vil holde kåserier underveis, og ta med dem som ønsker det, på byvandringer i de ulike havnene. Dette blir en hyggelig og sosial tur, med god tid i havner, enten til å utforske på egenhånd eller delta i felles aktiviteter.

Gled deg til
 • Kystperler langs norskekysten
 • Å ankomme Svalbard sjøveien
 • Alt inkludert av mat og drikke ombord på MS Trollfjord
 • En sjøreise på første klasse

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Avreise fra Oslo til Bergen (L, M)

  Tidlig oppmøte på Gardermoen for avreise med Norwegian til Bergen. Etter ankomst blir det en guidet rundtur i byen med buss, som ender ved Hurtigruteterminalen. Innsjekk er kl 13.00, i den flotte loungen her, med servering av småretter og drikke. Her blir det informasjon og film om sikkerhet, før ombordstigning på MS Trollfjord. Lunsj serveres ombord i Restaurant Flora. Alle møtes i Bar 1893 før felles middag i restauranten.

  Avreise fra Oslo til Bergen (L, M)
 • DAG 2: Åndalsnes (F, L, M)

  Åndalsnes som ligger i Romsdalsfjorden er den første anløpshavnen vår. Etter at skipet har lagt til kai i sentrum om morgenen, kan man utforske denne billedskjønne kystbyen som ble fullstendig gjenoppbygget etter et angrep under andre verdenskrig. Høydepunktene i Åndalsnes er, bokstavelig talt, fjellene som ruver over byen. Kansje frister en fottur til utsiktspunktet Rampestreken, for å virkelig oppleve den storslåtte naturen. Herfra er det også mulig å delta på en utflukt til hårnålssvingene i Trollstigen, denne kan kjøpes ombord og er ikke inkludert i prisen. Uansett hvilken aktivitet du velger, vil denne dagen gi deg den beste utsikten over Isfjorden, Romsdalsfjorden og fjelltoppene rundt.

  Åndalsnes (F, L, M)
 • DAG 3: Træna (F, L, M)

  Etter vakker seilas langs Helgelandskysten anløper MS Trollfjord Norges eldste fiskevær - Træna - som ligger rett ved Polarsirkelen. Træna er en stille kommune som består av rundt 500 øyer og holmer og kun fire av dem er bebodd hele året, mens fuglelivet syder på de fleste ubebodde øyene.

  Øygruppen er kanskje liten, men den har en lang historie. Arkeologer har funnet bevis på at det har bodd mennesker her siden steinalderen. Noen av de gamle levningene har blitt funnet i en grotte på øya Sanna, hvor det nå arrangeres en årlig musikkfestival.

  Træna (F, L, M)
 • DAG 4: Vesterålen (F, L, M)

  Denne dagen legger MS Trollfjord til i Stokmarknes - som er Hurtigrutens fødested, hvor også Hurtigrutemuseet befinner seg, helt nede i vannkanten. Det er et spektakulært byggverk i glass hvor skipet MS Finnmarken er inne i bygningen. Vår reiseleder som er godt kjent med Hurtigruten, vil ta dere med til museet og fortelle historien og opprinnelsen til turen dere er med på nå. I museet ser man arkiver, fotografier og gjenstander gjennom en rekke interaktive utstillinger. Omvisningen på det pensjonerte skipet formidler atmosfæren fra en annen epoke.

  I tillegg til å besøke museet, kan man å gå på turer i naturen og være med på andre aktiviteter på øya, inkludert havørnsafari i fjorden som ga skipet, MS Trollfjord, navnet sitt. Denne utflukten kan kjøpes ombord (ikke inkludert).

  Vesterålen (F, L, M)
 • DAG 5: Tromsø (F, L, M)

  Tromsø, også kalt Nordens Paris og vår arktiske hovedstad, er dagens anløp. Byen er rik på polarhistorie og et naturlig stopp før seilasen går videre til Arktis. Skipet legger til kai om morgenen, og hele dagen kan brukes til å utforske den historiske universitetsbyen, og området rundt. Reiseleder vil ta med gruppen på en byvandring og til Polarmuseet, hvor dere lærer om Tromsøs kultur og polarhistorie. Tromsø har mye å by på, kanskje ønsker noen å besøke den flotte Ishavskatedralen med sine imponerende flerfargede glassmalerier. Høyt over Tromsø ligger Storsteinen, et fjell du kommer deg til via Fjellheisen for eksepsjonelt vakker utsikt over byen, fjellene og fjordene. Eller hvorfor ikke bare nyte av den livlig atmosfæren i byen med et stort utvalg av gode barer og restauranter!

  Tromsø (F, L, M)
 • DAG 6: Honningsvåg (F, L, M)

  Vi ankommer Honningsvåg, den nordligste byen på Fastlands-Norge. Honningsvåg er inngangsporten til Nordkapp, kjent som «Europas nordligste punkt». Platået ligger 307 meter over havet, og omtrent 1600 kilometer sør for den geografiske nordpolen. Her kan man være med på utflukten som arrangeres av skipet (ikke inkl). Man kan også vandre rundt i byen, eller besøke Honningsvåg kirke som ble bygd i 1885 og dermed er den eldste bygningen i området, eller besøke kunstgalleriet Once Upon A Dream. Utseilingen fra Honningsvåg er fantastisk, og vi får en dramatisk utsikt mot Nordkapp platået fra havet, og å se Nordkapp fra sjøen er spektakulært! Seilasen fortsetter inn i Barentshavet, og og vi legger fastlandet bak oss.

  Honningsvåg (F, L, M)
 • DAG 7: Til sjøs rundt Bjørnøya (F, L, M)

  Bjørnøya er den sørligste av Svalbard-øyene, og ligger cirka halvveis mellom fastlandet og Spitsbergen. Vi ser denne utilnærmelige øya fra skipet om ettermiddagen, som en forsmak på Svalbard-eventyret.

  Det er verken trær eller busker på øya og det er lite som vokser her, siden landområdet delvis er dekket av mose og lav. Det som vokser her blir imidlertid godt gjødslet av det rike fuglelivet som hekker på sjøklippene. Til tross for navnet, er det eneste hjemmehørende pattedyret på øya polarrev. Øya har fått navnet sitt etter at en isbjørn angivelig ble sett svømmende i vannet i nærheten av øya, men det er lite sannsynlig så langt sør.

  Om bord på skipet kan du lære mer om Bjørnøyas historie gjennom foredrag om polarhistorie og lære mer om de historiske ekspedisjonene som førte til at øya ble oppdaget, og de ulike landene som i ettertid gjorde krav på den. Lær om den strategiske viktigheten til dette utilnærmelige fristedet, og rollen Bjørnøya spilte under andre verdenskrig.

  Til sjøs rundt Bjørnøya (F, L, M)
 • DAG 8: Longyearbyen (F, L)

  Å ankomme Svalbard sjøveien er en helt spesiell opplevelse. Vi seiler til Spitsbergen, den største av de tre hovedøyene. Storslåtte brune og grønne fjell reiser seg opp fra den høyarktiske tundraen, mens elver av smeltende snø strømmer gjennom dalene og glitrer under sommersola, og vi er på 78 grader nord og under 1500 kilometer fra selve Nordpolen. Luften er frisk og ren, og temperaturen om sommeren er stort sett mild takket være den varme, nordlige grenen av Golfstrømmen. Vi forlater MS Trollfjord i Longyearbyen, som ligger ved bredden av en vidstrakt fjord. Dette er den største bosetningen på Svalbard, og regnes å være verdens nordligste bosetning med over 1000 innbyggere.

  Det startet som en liten kullgruvekoloni i 1906, men nå bor det rundt 2000 personer her fra hele verden. Longyearbyen er blitt et samlingspunkt for eventyrere, forskere og ingeniører som kommer hit for lokale forskningsprosjekter, som det kjente Svalbard Globale frøhvelv.

  Etter innsjekk på hotellet, er det tid for å bli bedre kjent med Longyearbyen og reiseleder tar gruppen med på en liten vandring gjennom Longyearbyen, som ender med et besøk på Svalbard Museum som gir et godt overblikk over Svalbards fasinerende historie.

  Kvelden kan brukes til å besøke et eller flere av Longyearbyens mange sjarmerende vannhull, dette lille uvanlige tettstedet, har mye å by på når det gjelder barer og restauranter - de fleste 'verdens nordligste'!

  Longyearbyen (F, L)
 • DAG 9: Longyearbyen (F, M)

  Etter frokost skal vi lære mer om Svalbards historie, med et veldig interessant besøk i den nedlagte Gruve 3. Her får vi høre om selve opprinnelsen til at det ble bosetning på Svalbard.

  Om ettermiddagen kan vi varmt anbefale en kaffe på Huskey Kafeen hvor dere kan hilse på de flotte hundene som 'jobber'der! En tur innom alle de flotte sportsbutikkene her kan vel friste - Svalbard er taxfree og har gode priser i forhold til fastlandet.

  Siste kvelden på denne eventyrlige reisen går turen til Camp Barentz ved foten av Breinosa-fjellet. Her får du oppleve en ekte Svalbard-kveld i villmarken. Middagen serveres i en koselig autentisk hytte og på menyen står bidos – en tradisjonell samisk suppe med langtidskokt reinsdyrkjøtt og grønnsaker. Vertskapet byr også på en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de har foredrag og viser bilder, kanskje om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr.

  Campen ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen og har en fantastisk beliggenhet, hvor man kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området og finnes bare på Svalbard.


  Longyearbyen (F, M)
 • DAG 10: Avreise Longyearbyen - Oslo (F)

  Vi nyter den siste frokosten på hotellet, før turen går til flyplassen for avreisen fra Longyearbyen til Oslo.

  Avreise Longyearbyen - Oslo (F)

MS Trollfjord

Om MS Trollfjord
Rederi: Hurtigruten
Byggeår: 2002
Renovert: 2023
Skipsverft: Fosen Mek. Verk. (Norway)
Passasjerkapasitet: 500
Bruttotonnasje: 16 140
Lengde: 135,75 m
Skipsbredde: 21,5 m
Fart: 15 knop

MS Trollfjord ble renovert i 2023, og er en hyllest til både norsk natur og Hurtigrutens 130 år lange historie langs norskekysten. Lokalt anskaffede naturmaterialer som tre og stein får en fremtredende plass i innredningen på skipet, og gjenspeiler de vakre fjordene vi seiler gjennom. Restaurantene har også fått en oppgradering og tilbyr nå et spennende matkonsept, basert på lokale råvarer av beste kvalitet. Stilen på interiøret er klassisk, tidløs og unik i flåten, med detaljer som fremkaller en følelse av nostalgi, med minner om en epoke med eksklusiv seiling med mindre skip.

Før ankomst til hver havn, vil ekspedisjonsteamet om bord holde foredrag om stedene, og fortelle om utfluktene. De tilbyr et bredt utvalg av ulike type utflukter som kan kjøpes om bord (ikke inkludert). Det er alt fra aktive turer som brettpadling og firehjulskjøring til Nordkapp, til mer kulturelle opplevelser som øyhopping og ølsmaking!

Lugarkategorier

Polar innvendig lugar, for én eller to personer

Polar utvendig lugar, for én eller to personer. Noen lugarer har begrenset utsikt.

Bilder fra skipet

Hotell

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

Radisson Blu Polar Hotel er det nordligste fullservice-hotellet i verden, og ligger i Longyearbyen. Enten du sitter i hotellets restaurant eller utendørs, kan du nyte imponerende panoramautsikt over fjorden med et måltid eller noe å drikke. Alle rommene på Radisson Blu Polar Hotel, Spitsbergen har TV og skrivebord. Restaurant Nansen serverer arktiske spesialiteter, internasjonale retter og drikke, og drikke og småretter er tilgjengelig på Barentz Gastropub. Svalbard Museum er 200 meter unna. Svalbard lufthavn ligger 3 km fra hotellet.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap». "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra Norge på langs, juni 2021.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). Mht. til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen fra Oslo til Bergen

Varighet
ca. 1 time
Flyselskap
Norwegian
 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Longyearbyen til Oslo

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo - Bergen - Longyearbyen - Oslo
 • 7 netter på MS Trollfjord, fra Bergen til Svalbard, i lugar kategori Polar innvendig
 • Alle måltider om bord på skipet er inkludert
 • Ubegrenset utvalg av øl, vin, brus og spiritus på Flora, Árran og 1893 Bar, samt kaffe, te og mineralvann
 • Ettermiddagssnacks og cocktails i 1893 Bar hver dag
 • Kulinariske demonstrasjoner og temaforelesninger
 • Gratis tilgang til MS Trollfjords bibliotek, treningsrom og flotte badstue
 • 2 netter på Radisson Blu Polar Hotell i Longyeardbyen inkl frokost
 • Utflukt på Svalbard til Gruve 3
 • Villmarksaften i Longyearbyen inkl middag og drikke
 • Transport t/r hotell til flyplass i Longyearbyen
 • Norsk lokalkjent reiseleder Nils Krister vil guide og holde foredrag underveis
Prisen inkluderer ikke:
 • Frivillige utflukter. Bestilles om bord
 • Utvendig lugar - kan bestilles mot et tillegg

  Verdt å vite

  • Det er mulig å bestille utvendig lugar mot et tillegg i pris
  • Frivillige utflukter kan bestilles på stedet. 
  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  August 2024

  24/8Oslo GardermoenSvalbardtokt med MS Trollfjord10 dagerLedige plasser34 500,-BestillMer informasjon