Skip to main content
Nyhet

Sjarmerende Porto - med Dourodalen

Vår reise begynner i hjertet av Porto, hvor vi vandrer gjennom historiske bydeler og lar oss begeistre av arkitektoniske mesterverk av azulejos, de tradisjonelle portugisiske flisene som forteller byens rike historie. Det blir båttur på den majestetiske Douroelven og besøk til en anerkjent portvinkjeller. 

De påfølgende dagene åpenbarer flere skatter seg: Dourodalens vinmarker, den pittoreske byen Amarante og den historiske byen Guimarães. 

I Dourodalen, der elven bukter seg forbi grønne åser og vinranker, får vi oppleve essensen av Portugals berømte vintradisjoner. Vi besøker en prestisjetung vingård hvor vi hører hemmelighetene bak portvinens rike smaker og lærer om det delikate håndverket som driver regionen. Vi får en smak av de edle dråpene. 

Denne reisen gjennom Porto og Dourodalen er skreddersydd for å vekke sansene og berike din forståelse av Portugals sjel. 

Gled deg til
 • Lær om portvin i portvinshovedstaden
 • Opplev UNESCOs Dourodalen
 • Båttur på Douroelven
 • Portugisiske småkaker, kaffe og vin
 • Slott, palasser og vinkjellere

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • DAG 1: Avreise fra Norge (M)

   Flyreise direkte fra Norge til Porto, nord i Portugal. Vår lokale norsktalende reiseleder vil møte oss på flyplassen, og vi tar transport til hotellet i sentrum av byen Porto. (ca 30min)
   Vi har en velkomstmiddag på en lokal restaurant i nærheten.

   Avreise fra Norge (M)
  • DAG 2: Byvandring i Porto og båttur på Douro (F, L, M)

   Etter frokost skal vi se nærmere på byen Porto, og høre historien bak Portos kallenavn, "Invicta" City. Vi tar turen med buss og til fots, og legger inn ett kaffestopp for en portugisisk "meia de leite" (kaffe og melk) med en deilig "arrufada", en luftig kake som ser litt ut som en brødbolle.
   Vi rusler videre for å se både Clérigos Tower, St. Francis Church, og det luksuriøse Stock Exchange Palace. Vi besøker togstasjonen São Bento, hvor mer enn tjue tusen malte fliser møter oss og gjør dette til kanskje en av verdens vakreste togstasjoner! Vi svinger selvfølgelig innom den sjarmerende de Cais da Ribeira, distriktet som ligger helt ned ved elven. Vi har lunsj på en lokal restaurant. Guiden din kan gi deg noen tips om de beste stedene for å prøve lokale retter som den beryktede "Francesinha".
   Etterpå blir det et lite båtcruise på elven for å se byen fra et annet perspektiv. Douro-elven er også kjent for sine broer og på dette cruiset vil du kunne se 6 av dem. Vi avslutter med et besøk til en berømt såkalt Portvinsgrotte hvor du vil få muligheten til å smake på den berømte Portvinen.
   Middag på en lokal restaurant.

   Byvandring i Porto og båttur på Douro (F, L, M)
  • DAG 3: Dourodalen og vingårdsbesøk (F, L)

   Frokost på hotellet. I dag skal vi ut av byen og inn i Dourodalen, som er et UNESCOs verdensarvsted og kjent for det fantastiske landskapet. Vi stopper for å beundre de glaserte flisene på jernbanestasjonen i Pinhão.
   Dourodalen er først og fremst kjent for produksjon av portvin, selv om det lages også meget gode røde og hvite viner i området. Vi skal besøke en av de anerkjente vingårdene i distriktet, få guidet omvisning, vinsmaking og lunsj.
   Kvelden til fri disposisjon.

   Dourodalen og vingårdsbesøk (F, L)
  • DAG 4: Dagen fri (F, M) Valgfri utflukt til Aveiro og Costa Nova

   Dagen er til fri til disposisjon, vi møtes til felles middag på lokal restaurant.

   Utflukt til Aveiro og fiskerlandsbyen Costa Nova. kr 580 per person.
   Etter frokost avreise til Aveiro, den "portugisiske Venezia". Byen har fått denne betegnelsen fordi den krysses av et nettverk av kanaler som navigeres av fargerike båter ("moliceiros"), som tradisjonelt har blitt brukt til å høste tang. En annen stor attraksjon i byen er de mange bygningene i art nouveau-stil som er verdt å se. Under rundturen i byen stopper vi for en kaffe, og anbefaler å prøve byens emblematiske søtsak laget med egg og sukker - "ovos moles" (myke egg).
   Deretter gjør et kort stopp i Costa Nova, et strandområde og fiskerlandsby som er berømt for sine stripete hus.

   Dagen fri (F, M) Valgfri utflukt til Aveiro og Costa Nova
  • DAG 5: Amarante og Guimarães (F, M)

   Frokost på hotellet. I dag skal vi til den pittoreske byen Amarante ligger ved elven Tâmega. Tallrike hus fra det 17. og 18. århundre med trebalkonger og smijernsdører som kjennetegner bybildet. Byen, grunnlagt av en romersk soldat og hjem til helgenen St. Gonçalo, husker motstand mot Napoleons tropper med sin berømte bro. Området er kjent for sine søtsaker som "papos de anjo" og "brisas do Tâmega".
   Vi fortsetter til Portugals første hovedstad, Guimarães. Byen regnes som Portugals fødested fordi det var her Afonso Henriques, den første kongen av Portugal, ble født. Byen byr på middelalderslott, historiske bygninger og er på UNESCOs verdensarvliste. Vi utforsker den sjarmerende plassen Largo da Oliveira, de gamle ruinene av slottet og det middelalderske palasset Paço dos Duques de Bragança.
   Vi har felles middag på en lokal restaurant tilbake i Porto.

   Amarante og Guimarães (F, M)
  • DAG 6: Dagen fri og avreise (F)

   Frokost på hotellet. Vi har hele dagen for å få med deg en siste tur ut i Porto by.
   Transport til flyplassen for flyturen hjem på sen ettermiddag. Direktefly fra Porto til Gardermoen.

   Dagen fri og avreise (F)

  Slik bor du

  Et moderne 4 stjerners hotell sentralt plassert i Porto by, rett ved lokal transport og gamlebyen. 
  Hotellet serverer god frokost, har treningsstudio, bar og gratis WIFI. Det er romslige rom med TV, minibar, safe og vannkoker.

  CASUAL INCA PORTO HOTEL****
  Praça do Cel. Pacheco 52, 
  4050-453 Porto

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Diogo Casal
   Diogo Casal

   Diogo er ung og energisk, født og oppvokst i Portugal, men snakker godt norsk og har hatt mange norske grupper. Han er kunnskapsrik og kjenner landets historie godt. Diogo er positiv, blid og flink til å ta vare på våre gjester på tur.

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo Gardermoen.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Porto flyplass

  Varighet
  ca 3,5 t
  Flyselskap
  Norwegian

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Turen hjem fra Porto flyplass

  Varighet
  ca 3,5 t 
  Flyselskap
  Norwegian

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

   

   

  • Fly t/r Oslo – Porto
  • 5 netter på Casual Inca **** m/frokost
  • 4 middag på lokal restaurant inkl. en drikke
  • Båttur på Douroelven
  • Vinsmaking
  • Byvandring i Porto
  • All transport, utflukter og inngang iht. program
  • Norsktalende reiseleder fra ankomst
  Ikke inkludert:
  • Ekstra utflukt

  Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

  kr. 5.280,-

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Bestill det lille ekstra

  Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

  • Valgfri utflukt til Aveiro og Costa Nova
   Valgfri utflukt til Aveiro og Costa Nova Costa Nova er en perle langs kysten, kjent for sine eksentriske stripmalte strandhus i alle regnbuens farger. Vi har tid til å tusle langs stranden og nye den herlige atmosfæren. På denne dagen skal vi også besøke Aveiro, nok en idyllisk landsby, men kjent for sine mange kanaler og derfor kalt «Portugals Venezia».
   Pris: 580,-

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  September 2024

  20/9Oslo GardermoenSjarmerende Porto6 dagerLedige plasser18 980,-BestillMer informasjon