Skip to main content
Populær reiseleder

Julemarkedscruise på Rhinen

Bli med på et magisk elvecruise langs Rhinen og opplev noen av Tysklands mest sjarmerende byer og deres berømte julemarkeder. 

Denne reisen tar oss fra Düsseldorf til Köln, med stopp i historiske byer som Koblenz, Mainz og Rüdesheim. Hver by byr på flotte opplevelser, fra fascinerende byvandringer og kulturelle skatter til julemarkeder fylt med håndverk, lokal mat, gluhwein og god julestemning.

Vår erfarne reiseleder tar godt vare på oss alle, fra avreise til hjemkomst. Vi reiser komfortabelt om bord på MS Crucevita, som byr på førsteklasses fasiliteter og en varm, innbydende atmosfære. Slapp av i de komfortable lugarene og nyt deilige måltider med drikke til lunsjer og middager inkludert. Om kvelden er det levende musikk i baren. 

Vi skal oppleve historiske perler og flotte julemarkeder. Vi ser Koblenz, en av Tysklands eldste byer, og Mainz med sin imponerende katedral og sjarmerende gamleby. I Rüdesheim kan vi utforske den pittoreske Drosselgasse og nyte en smak av byens berømte vin. Videre til Köln, hvor den majestetiske Kölnerdomen troner over et livlig julemarked.

Dette elvecruiset en uforglemmelig måte å oppleve Europas beste julemarkeder på. 
 

Gled deg til
 • Å få julestemning i vakre, julepyntede byer
 • Å besøke Tysklands eldste by - Köln
 • Sosiale og hyggelige måltider om bord

Skipet

MS Crucevita

Et elegant skip i stilen «boutique» med klassisk innredning. Skipet har flotte fellesområder:  soldekk, restaurant, bar med panoramavinduer og en hyggelig salong med komfortable sofaer og lenestoler, samt en koselig peis. Lugarene er fordelt over to dekk – hoveddekk og promenade/øvre dekk.


 

Lugarer

 • Lugar hoveddekk

  Alle lugarene er 12-13 m². Sengene gjort om til stoler på dagtid. Alle lugarene er utstyrt med klimaanlegg/varme som kan reguleres individuelt, en flerkanals satellitt-TV, minisafe og hårføner. Lugarer på hoveddekket har vinduer som ikke kan åpnes, mens lugarer på promenade/øvre dekket har franske balkonger.

 • Lugar øvre dekk

  Alle lugarene er 12-13 m². Sengene gjort om til stoler på dagtid. Alle lugarene er utstyrt med klimaanlegg/varme som kan reguleres individuelt, en flerkanals satellitt-TV, minisafe og hårføner. Lugarer på hoveddekket har vinduer som ikke kan åpnes, mens lugarer på promenade/øvre dekket har franske balkonger.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost L= Lunsj M=Middag

 • DAG 1: Avreise - ankomst Düsseldorf (M)

  Avreise med direktefly fra Oslo Gardermoen til Düsseldorf. Vi kjører fra flyplassen til skipet og sjekker inn. Etter å ha kommet i orden i våre komfortable lugarer blir det velkomstmiddag om bord. I baren blir det levende musikk og skipet starter sin seilas sent om kvelden.

 • DAG 2: Koblenz (F, L, M)

  Vi nyter en avslappende formiddag om bord mens vi seiler mot Koblenz som ligger vakkert til der elvene Rhinen og Mosel møtes. Koblenz regnes som en av de eldste byene i Tyskland og ble grunnlagt for over 2000 år siden. Det var romerne som i sin tid bygget byen rundt et slott i år 9 f.Kr. Siden den gang har en rekke invaderende hærer og kongelige – prøyssere, franskmenn, tyskere, frankere – gjort krav på Koblenz og bygget festninger og slott i området. Bysentrum har koselige gater og trange smug, historiske bygninger, kulturminner og ikke minst, et hyggelig julemarked. Etter lunsj blir det byvandring og vi besøker byens julemarked før vi seiler videre mot Mainz om kvelden.

  Koblenz (F, L, M)
 • DAG 3: Mainz og Rüdesheim (F, L, M)

  Om morgenen kommer vi til Mainz som er hovedstad i den berømte delstaten Rheinland-Pfalz. Byen har en historisk arv på nesten to tusen år og ligger ved elvene Main og Rhinen. Bybildet i middelalderbyen er dominert av katedralen og torget med gatene rund hvor vi ser dagliglivet i de trange gatene. Her er det små butikker og kafeer rundt den fantastiske Kirschgarten med sine romantiske bindingsverkshus.

  Vi får tid på egen hånd i Mainz til å besøke julemarkedet eller noen av byens kjente forretninger. Her ligger også Gutenberg-museet til ære for byens mest kjente borger. Museet ligger rett ved elven og det er mulighet for å besøke det på egen hånd. Om ettermiddagen går seilasen videre mot Rüdesheim.

  Sen ettermiddag ankommer vi Rüdesheim, en historisk by, midt i det vakreste vindistriktet. Gamlebyen, som stammer fra middelalderen, og deler av byens festningsverk som Adlerturm (ørnetårnet) er bevart og er veldig hyggelig. Her finner vi koselige, tradisjonelle tavernaer i historiske bindingsverkshus. Rüdesheim er kjent for den tre meter brede og 144 meter lange gaten Drosselgasse med sine mange, hyggelige kneiper. Her kan man få seg en smak av byens berømte Rüdesheimer-kaffe, den lokale brandyen Asbach eller en deilig vin fra de omkringliggende vinmarkene.

  På vår byvandring besøker vi blant annet det interessante og berømte Siegfrieds mekaniske museum, et høydepunkt med de mest fantastiske musikkinstrumenter. Vi får fritid ved julemarkedet og resten av kvelden på egen hånd.

  Mainz og Rüdesheim (F, L, M)
 • DAG 4: Köln (F, L, M)

  Tidlig morgen går seilasen videre og vi seiler strekningen som kalles «Romantiske Rhinen». Etter lunsj kommer vi til Köln, Tysklands eldste by. Byen er hjem til utallige kulturelle og historiske skatter, verdensberømte museer og en mangfoldig kunstscene. Godt kjent er det viktigste landemerket i byen, den majestetiske katedralen Kölnerdomen, en av de største i Europa.
  I løpet av vår byvandring får vi høre mer om byens historie. Det blir selvfølgelig også tid til å besøke julemarkedet som ligger bak Kölnerdomen, og som har et utall av flotte markedsboder og god stemning. Området har store handlegater og mange muligheter for å få smake byens berømte øl, Kølch, eller kanskje lukte på en av verdens eldste parfymer, Kølnigswasser 4711. Om kvelden blir det middag om bord mens vi seiler tilbake til Düsseldorf.

  Köln (F, L, M)
 • DAG 5: Hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut av lugarene og i løpet av formiddagen kjører vi til flyplassen i Düsseldorf.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Legg inn ønske om dette i din bestilling (minimum 60 dager før), så sender vi deg et tilbud. Vi gjør oppmerksom på at det på denne reisen kun er mulig med tilslutning på utreisen. 

Med hensyn til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Düsseldorf flyplass

Varighet
Ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Düsseldorf flyplass

Varighet
Ca. 2 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

 • Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo–Düsseldorf inkl. flyskatter
 • Transport til/fra skipet
 • 4 netter om bord på MS Crucevita i dobbeltlugar på hoveddekk
 • Helpensjon om bord
 • All inclusive drikkepakke (øl, lokal vin og mineralvann)
 • Utflukter iht program
 • Norsk reiseleder
  Prisen inkluderer ikke
 • Tips til besetningen om bord (9 euro pr.pers/pr.dag)
 • Tips lokale guider/sjåfører (anbefalt 2 euro pr.pers/utflukt)

  Pris fra kr 13 450,- pr person i dobbeltlugar (hoveddekk)

  Tillegg øvre dekk: kr 1 700,- pr person
  Tillegg enkellugar: kr 3 790,-  (hoveddekk)  og kr 4 990,- (øvre dekk)

  Begrenset antall av alle lugarer.

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.

  Pass/visum

  Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Passet må være gyldig i minst 3 måneder fra hjemreisedato.

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  November 2024

  22/11Oslo GardermoenJulemarkedscruise på Rhinen5 dagerLedige plasser13 450,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hvilke lugarer er støyfrie?

   Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

  • Er drikke inkludert?

   Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

   Drikke som kaffe og te er inkludert til frokost, men ikke lunsj og middag. 

   På mange cruise kan man kjøpe drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

   Se egen spesifikasjon under selve reisen.

  • Kan man nyte medbrakt drikke?

   Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

  • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

   Nei, deverre er ingen av våre elvecruise egnet for de som er dårlig til bens.