Skip to main content
Uten enkeltromstillegg

Singeltur - Nyttår i Riga

Feir nyttår med oss i Baltikums Paris og Latvias hovedstad! Dette er sjette året vi tilbyr denne flotte turen og våre gjester kan ikke få skrytt nok av både opplegget og vår dyktige reiseleder Inguna.

Den gamle hansabyen har mange fine og vel bevarte bygninger, og Riga sentrum står på UNESCOs verdensarvliste for sin flotte jugendstil-arkitektur. Med sitt hyggelige prisnivå og en liten og oversiktlig bykjerne har Riga blitt et populært reisemål året rundt.

Vi bor sentralt og godt nær gamlebyen og feirer nyttår på staselig vis på hotellet. Vår dyktige reiseleder Inguna har lang erfaring med norske grupper og er lommekjent i byen, og hun vil ta oss med på flere utflukter, og viser oss Latvias vakre hovedstad.

Gled deg til
 • Hyggelig nyttårsmiddag i godt lag
 • Utflukt til flotte Rundale Slott
 • Guidet omvisning i gamlebyen
 • Mulighet for latvisk vinsmaking

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (L, M)

  Avreise fra Gardermoen tidlig på formiddagen og ankomst Riga midt på dagen. Her møter vi vår reiseleder og guide Inguna og kjører til hotellet for innsjekk. Vi spiser felles 2-retters lunsj på hotellet og på kvelden spiser vi middag på restaurant som ligger i gangavstand fra hotellet.

  Ankomst (L, M)
 • DAG 2: Byvandring og Nyttår (F, M)

  Etter frokost får vi en omvisning til fots i gamlebyen. Underveis passeres bl.a. St.Peterskirken, domkirken, Krutt-tårnet, husene som tilhørte de rike kjøpmennene Mencendorfa og Reitera samt den middelalderske rådhusplassen, som gjenoppsto i 2003 som Fuglen Fønix etter krigens og besettelsens ødeleggelser.

  Plassens mest berømte byggninger er rådhuset og Svartebrødrenes hus. Man passerer dessuten Lille og Store Gildes hus og Svenske Port. Rigas moderne midtpunkt er Frihetsmonumentet ved Gamlebyens vestgrense. Rigaborgen var – som Cesis - en gang et residens for Ordensmestaren i den maktfulle Liviske Orden. I dag residerer landets president på borgen. Turen inkluderer et stopp for en shot Riga Balzam.

  På kvelden blir det nyttårsfest med festmiddag og underholdning på hotellet.

  Byvandring og Nyttår (F, M)
 • DAG 3: Fridag (F)

  Dagen er fri til egen disposisjon for de som ønsker å slappe av.

  De som ønsker kan bli med Inguna midt på dagen på latvisk vinsmaking på skybaren på hotellet, med en fantastisk utsikt (kr. 490,- ekstra). Her får vi smake på 3 ulike viner med litt småretter ved siden av. Må bestilles og betales senest 60 dager før avreise. Gjennomføres ved minimum 10 påmeldte.

  Fridag (F)
 • DAG 4: Utflukt Rundale slott (F, L)

  Rundale Slottet (tidl. Ruhenthal) kalles også for Baltikums Versailles. Det ble tegnet av den berømte italienske arkitekten Bartolomeo Rastrelli, skaperen av Vinterslottet i Skt. Petersburg. Opprinnelig fungerte slottet som sommerresidens for fyrsten av Kurland, Ernst Johann von Bühren, som var en av Keiserinne Anna’s elskere.

  Rundaleslottet, som også benyttes ved offisielle statsbesøk og større seremonier, er et flott og imponerende eksempel på barokk byggekunst. Turen inluderer enkel lunsj på Restaurant Balta Maja, tjenerhuset ved Rundale Slott.

 • DAG 5: Busstur Riga (F, L, M)

  Busstur i Riga og omegn. Blant annet ser vi de største arkitektoniske perler i kvarteret rundt Alberta-gaten, der mange av byens flotte jugendstilbygninger ligger. Deretter fortsettes gjennom forretningskvarteret rundt Elizabetes-gaten.

  Vi besøker også det koselige Jugendstil museumet samt sjokolademuseet Laima Museum. Vi spiser lunsj på lokal restaurant og på kvelden blir det middag på Restaurant Kalku Varti.

  Busstur Riga (F, L, M)
 • DAG 6: Avreise (F)

  Transport fra hotell til flyplass og retur til Gardermoen.

Slik bor du

Radisson Blu Latvija er et 4-stjerners hotell som ligger midt i Riga, kun 400 meter fra den vakre gamlebyen. Hotellet har elegant innredning, flere spisesteder, spatilbud og romslige rom med gratis Wi-Fi.

Alle rommene på Hotel Latvija har minibar, kaffe- og tekoker og moderne bad med badeprodukter, hårføner og dusj eller badekar. De fleste av rommene har sittehjørne.

En variert buffé serveres i restauranten Esplanade. Du kan også besøke den eneste døgnåpne restauranten i Riga, Shogun, som serverer japanske retter. I Skyline Bar kan du nyte noe godt å drikke og panoramautsikten over byens silhuett.

Spa- og velværesenteret ESPA Riga har luksuriøst interiørdesign, et 18 meter langt basseng, badstuer og dampbad samt et utvalg av ansikts- og kroppsbehandlinger.

Radisson Blu Hotel Latvija ligger 300 meter fra Frihetsmonumentet. Universitetet i Latvia ligger kun 750 meter fra hotellet. Riga lufthavn ligger 10 kilometer unna. Riga jernbanestasjon ligger 2 kilometer fra hotellet.

RADISSON BLU LATVIJA CONFERENCE & SPA HOTEL ****
Elizabetes iela 55
LV-1010 Riga, Latvia

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Riga flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Riga flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tilvalg/Utflukter

Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Riga - 2 / -8 -2 / -8 3 / -5 10 / 1 16 / 6 20 / 10 22 / 12 21 /12 16 / 8 10 / 4 4 / -1 0 / -4