Skip to main content
Uten enkeltromstillegg

Singeltur - Wien - - slott, musikk & julemarkeder

Wien er en av Europas mest stemningsfulle byer, og ikke minst når julemarkedene begynner å sette form. Vi reiser for å få med oss de kulturelle scenene, samt for å se de første julelysene tent.

I Wien skal vi oppleve alt som byen er kjent for - slott, musikk og julestemning! Sammen med vår lokalkjente norsktalende reiseleder og guide Andrea, skal vi ta bena fatt og bruke lokal transport for å komme oss rundt. Det er absolutt den beste måten å få med seg de viktigste kulturskattene denne byen har å tilby.

Vi skal selvfølgelig besøke Schönbrunn-palasset, den tidligere residensen til Habsburg-herskerne. Palasset har 1441 rom med en enorm tilhørende hage, en stor opplevelse å se. Wien har ellers en interessant byplan og historie. Byen har en indre middelaldersk kjerne som inntil midten av 1800-tallet var omgitt av festningsverk. Vi får med oss det meste av kjente bygg på vår rute.

Så skal vi sette oss ned, nyte og høre klassisk musikk i verdensklasse! Wien er viden kjent for sine konserter og komponister, så vi skal overvære en Mozart- og Strauss-konsert i konserthuset.

Vi er så heldige at turen går ved åpningen av noen av julemarkedene. Vi er her tidlig på sesongen, men skal få oppleve litt av den magiske stemningen. Lys, boder, mat og hygge. Gled deg til å tusle rundt, høre musikken, kanskje kjøpe inn noen julegaver og smake den første julegløggen.

Vi bor godt og sentralt på denne reisen, og vi skal hygge oss over felles måltider. Her koster det ikke ekstra for enkeltrom, og vi får flotte opplevelser sammen i Østerrike. Maks antall reisende er 25 personer på turen – så her gjelder det å melde seg på i tide!

Gled deg til
 • Mozart konsert
 • Julemarkeder i julebyen Wien
 • Besøk i Schönbrunn-palasset

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst, velkomstmiddag (M)

  Avreise fra Norge med direktefly, og ankommer Wien tidlig ettermiddag. Vi blir møtt av vår norsktalende guide på flyplassen i Wien. På kvelden møtes vi til en hyggelig 3-retters velkomstmiddag.

 • DAG 2: Schönbrunn-palasset, lunsj (F, L)

  Med lokaltransport tar vi en rundtur i byen for å bli kjent, sammen med vår guide. Vi har inngangsbilletter til Schönbrunn-palasset som var residensen til Habsburg-herskerne. Navnet Schönbrunn betyr «vakker kilde», og palasset har 1441 rom med en enorm tilhørende hage. Vi har en felles lunsj i byen på lokal restaurant.

  Schönbrunn-palasset, lunsj (F, L)
 • DAG 3: Bysightseeing med lunsj (F, L)

  Med lokaltransport og vår lokalguide tar vi turen ut i byen igjen for en ny sightseeing. I dag skal vi blant annet besøke domkirken Stephansdom. Felles lunsj i byen på lokal restaurant.

  Bysightseeing med lunsj (F, L)
 • DAG 4: Formiddagen til fri disposisjon, julemarked (F)

  Du kan benytte transportkortet ditt for å ta en tur rundt i byen med buss eller metro. Reiseleder har tips til hvor du vil tenke deg å gå. Byen er julepyntet og butikkene er åpne. Eller hva med å ta en ikonisk hestedrosjetur?
  På kvelden møter vi reiseleder igjen som tar oss med til en av nyåpnede julemarkedene i byen.

  Formiddagen til fri disposisjon, julemarked (F)
 • DAG 5: Konsert og middag på ettermiddagen (F, M)

  Denne formiddagen har du tid til å besøke mer på julemarkedene. Ta en wienersnitzel til lunsj?
  Vi møtes på ettermiddagen, da vi har billetter til en klassisk konsert ned Mozart sine verker. Påfølgende hyggelig avslutningsmiddag på lokal restaurant.

  Konsert og middag på ettermiddagen (F, M)
 • DAG 6: Hjemreise til Norge (F)

  Etter en rolig frokost, er det avreise til flyplassen og hjemreise til Norge.

Slik bor du

Hotel Ananas ****
Rechte Wienzeile 93-95 Eingang, Sonnenhofgasse 8/10
1050 Wien, Østerrike

Et 4-stjerners hotell som ligger sentralt, nær den berømte Naschmarkt. Det er ett minutts gange fra T-banestasjon og fem-minutters kjøretur unna Statsoperaen. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig på hotellet. Restauranten serverer tradisjonell wiener spesialiteter, samt ferske bakverk.

Rommene på hotellet kombinerer rokokko dekorative elementer med moderne bekvemmeligheter. De har alle klimaanlegg og kabel TV, minibar og bad med hårføner og sminkespeil.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Wien flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 1 stk bagasje av 23 kg.

Turen hjem fra Wien flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 1 stk bagasje av 23 kg.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding