Skip to main content
Unik tur

Skandinavia rundt - Oslo - Stockholm - Kiruna - Narvik - Tromsø

En reise med tog, fly og buss gjennom nordisk historie og kultur, sammen med vår kunnskapsrike reiseleder Nils Krister Larsen.

Vi tar toget til vakre Stockholm og får med egne øyne se hvorfor byen også blir kalt Nordens Venezia. På vei inn til sentrum kjører toget over flere broer. Stockholm er bygget på 14 øyer og er bundet sammen av 53 broer. Vi flyr så til gruvebyen Kiruna, som har en spennende historie og er nært sammenvevd med Narvik og Narvik havn. Turens endepunkt er i Nordens Paris – Tromsø. Etter sju dager har vi reist gjennom Skandinavia på langs - gjennom vekslende natur og kulturlandskap. Fra det urbane livet i Stockholm til gruvebyen Kiruna og havnebyen Narvik. Vi når turens nordligste punkt når vi ser Ishavskatedralen kneise mot himmelen i Tromsø.

Gled deg til
 • Vakre Stockholm
 • Lapplands hovedstad Kiruna
 • Togtur fra Oslo til Stockholm og Kiruna til Narvik
 • Kulturbyen Tromsø
 • Sightseeing og historiefortelling

Transport

 

 • Togreise med SJ fra Oslo S til Stockholm C.
 • Flymed SAS fra Stockholm til Kiruna.
 • Vy tog fra Kiruna til Narvik.
 • Ekspressbuss fra Narvik til Tromsø
 • Fly med Norwegian fra Tromsø til Oslo

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Stockholm med tog(M)

  Avreise fra Oslo med SJ tog mot Stockholm. Det er en tur på ca.6 timer gjennom vakkert kulturlandskap. Fra Oslo S går turen via Lillestrøm mot Nes og Odalen før toget kommer til Kongsvinger. Derfra går turen sydøst over gjennom Eidskog og passerer Riksgrensen til Sverige mellom Magnor og Charlottenberg. Turen går videre gjennom områder som har vært og er preget av næringsvirksomhet som er basert på skogen. Etter å ha passert Arvika og Kil kommer vi til regionhovedstaden i Värmland nemlig Karlstad, som ligger ved utløpet av Klaraelven eller Trysileva som den heter på norsk side. Vi fortsetter gjennom svensk kulturlandskap på vei østover mot Kristinehamn, Hallsberg, Katrineholm, Södertälje før vi ankommer Stockholm.
  Stockholm er bygget på 14 øyer hvor livet gjennom århundrene er blitt dominert av nærheten til havet og vann. Dette vil du merke på en bytur, når du passerer over noen av byens 57 broer. I løpet av et besøk bør du få med deg noen av byens severdigheter, som f.eks. Stadshuset som er ett mesterverk av 1900-talets arkitektur og plassen for den årlige Nobelfesten.
  Reiseleder tar dere med på en liten sightseeing – ”promenade” i Gamla Stan for å nyte de små ” - kvarterens trånga gränder, de ”kullerstenslagda gatorna och de spännande byggnaderna-”. På kvelden er det ikke vanskelig for de som vil, å finne fram til noen av Stockholms hyggelige utesteder med liv og røre. Felles middag på kvelden.

  Oslo – Stockholm med tog(M)
 • Dag 2: Stockholm – Arlanda - Kiruna (F,M)

  Etter en god og rolig frokost har du litt tid på egenhånd, før transferbussen som kjører til Arlanda flyplass kommer. Vi vi går om bord i Norwegians fly til Kiruna - en tur på ca. 1,5 time. Kiruna ble etablert på 1900 tallet og har i dag ca.20.000 innbyggere. Denne spesielle byen er etablert på og av store forekomster av jernmalm. Malmen har gjennom tiden vært meget verdifull og er blitt sendt med Malmbanen til kysten.
  Vi sjekker inn på hotellet og har litt tid til egen disposisjon, før vi spiser felles middag.

  Stockholm – Arlanda - Kiruna (F,M)
 • Dag 3: Kiruna (F,L)

  Etter frokost kommer lokalguiden og tar oss med på en sightseeing i denne spesielle byen. Vi får høre om etablering av gruvedriften og hva den betyr for lokalsamfunnet på godt og ondt. Det er den viktigste arbeidsplassen, men den negative siden er at gruvevirksomheten har ført til at man er redd for at deler av de gamle gruvene skal kollapse og deler av den gamle byen skal falle ned i gruvesjaktene. Men byens arkitektur har noen perler som har høsytet stor anerkjennelse. Bl.a Kiruna Kirke og Kiruna Rådhus er kåret til noen av Sveriges vakreste bygninger. Guiden forteller også litt om dagliglivet i en by nord for Polarsirkelen, samt jernbanens betydning i forhold til nabo og vennskapsbyen Narvik. Etter sightseeingen er det felles lunsj.
  Resten av dagen til egen disposisjon og middag på egenhånd.

  Kiruna (F,L)
 • Dag 4: Kiruna – Narvik med tog (F,M)

  Frokost og utsjekk fra hotellet. Transferbussen kommer og kjører ned til Kiruna Järnvegstation hvor vi skal gå om bor på toget til Narvik. Turen går nordvest over og vi kommer etter hvert til innsjøen Torneträsk og rett før Bjørkliden passerer vi Abisko nasjonalpark. Vi passerer Riksgrensen til Norge og kommer til grensestasjonen Bjørnfjell, hvor det også ligger et populært friluftsområde og hyttefelt. Fra ca 500 moh. slynger toget seg nedover mot Rombakfjorden og du har en flott utsikt fra toget. Fra toget er det faktisk mulig å se vraket av en av de 4 tyske jagerne som ble som under slaget om Narvik 13. april 1940, ble rent på land.

  Ankomst Narvik stasjon kl. 12.47 og vi fra stasjonen bort til Hotel Quality Grand Royal Narvik. Resten av dagen til egen disposisjon før det er felles middag på kvelden.

  Kiruna – Narvik med tog (F,M)
 • Dag 5: Narvik – sightseeing (F,M)

  Etter frokost møtes vi av lokalguiden som vil fortelle litt om byen sin. Selvfølgelig har malmbanen fra Kiruna og utskipningshavna for jernmalm vært viktig for næringsutvikling og bosetning i byen og regionen. Men det har også vært bergverksdrift i området rundt Narvik allerede på 1600-tallet.
  Den strategiske betydningen Narvik hadde, ble tydelig ved oppstart av 2.verdenskrig. Det var viktig for okkupasjonsmakten å få kontroll over jernmalmtransporten, for det var råvarer for opprustning og produksjon av våpen. Her fikk Okkupasjonsmakten sitt første nederlag, da tyske tropper ble slått tilbake av britisk, franske, polske og norske soldater. Flere skip ble senket på havna og i Rombakfjorden.
  Etter sightseeingen er dagen til egen disposisjon, før vi spiser felles middag på hotellet.

  Narvik – sightseeing (F,M)
 • Dag 6: Narvik – Tromsø med ekspressbuss(F,M)

  Etter frokost så går turen videre nordover gjennom en vakkert Nordnorsk kultur landskap. Etter en halv time kommer vi til Bjerkvik, som ligger nord i Narvik kommune. Turen går videre nordover og etter en times kjøring kommer vi til «bygdebyen» Setermoen, som mange kjenner fra militærtjenesten. Byen er administrasjonssenter i Bardu og har siden 1898 utdannet soldater til Brigade Nord og er fortsatt en viktig militærleir. En halvtimes kjøring lenger nord kommer vi til Bardufoss som er hjemmebase for flere store avdelinger i hæren og luftforsvaret. Her ligger også en sivil flyplass, som betjener Midt-Troms. SAS har daglige ruter hit.

  En times kjøring lenger nord kommer vi til Nordkjosbotn ofte omtalt som Nord-Norges største veikryss. Etter ca.1 times kjøring ankommer vi Tromsø – “Nordens Paris”. Vi sjekker inn på hotellet og har litt tid på egenhånd før vi spiser felles middag på kvelden.

  Narvik – Tromsø med ekspressbuss(F,M)
 • Dag 7: Sightseeing Tromsø og retur til Oslo (F)

  Frokost før vi dra på sightseeing i Tromsø, slik at vi blir bedre kjent med denne spennende byen og fylkeshovedstad i Troms og Finnmark. Her finner vi sete for Nord-Hålogaland Bispedømme, Arktisk Råd, Norsk Polarinstitutt og Universitetet i Tromsø. Tilnavnet «Nordens Paris» har sin opprinnelse fra tida rundt 1840. Jentene fra Tromsø gikk kledd som parisiske sypiker het det da. Besøkende på 1800-tallet ble ofte svært overrasket over dannelse, språkkunnskaper og kultur i Tromsø.
  I 1940 ble Tromsø Radio og Simavik kraftverk bombet i april. I mai sendes 20 tonn gull fra Tromsø til England. Samme år var Tromsø det frie Norges hovedstad i tre uker mens Oslo og Sør-Norge var okkupert. Kong Haakon og regjeringen forlot imidlertid Tromsø med krysseren «Devonshire» 7. juni 1940.
  Hjemreise fra Tromsø til Oslo.

  Sightseeing Tromsø og retur til Oslo (F)

Tillegg enkeltrom

kr 2 500,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

 

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.