Skip to main content
Sol & Bad

Sommerlige Hua Hin

Hua Hin har lenge vært et feriested for Thailands kongelige, og den fredelige atmosfæren i byen gjenspeiler dens edle arv.

Nå tilbyr vi endelig en to-ukers eksotisk reise! Fylt med minnerike øyeblikk, avslapning og nye vennskap i Thailands eldste badeby. Den sjarmerende kongebyen har en rik historie, og med vår reiseleder som veiviser kan du utforske byens særegenheter med morgenturer langs den kilometerlange stranden og besøk rundt om i byens hjerte.

Vi reiser for å komme bort fra vintermørket her hjemme. Klimaet i Hua Hin er tropisk, men med en deilig bris som ofte stryker inn fra havet, er temperaturen behagelig selv for de som kan være varmefølsomme. På dagtid er det anledning til å ta det rolig i skyggen eller ved hotellets bassengområde. Når det svaler om kvelden våkner byen til liv, og vi kan ta turen til markedet som bugner av matboder, eller på en av de artige sjømatrestaurantene ved havet.

Vår reiseleder er på plass, og sørger for et sosialt og innholdsrikt opphold. I tillegg til de hyggelige morgenturene, organiseres det besøk til lokale markeder, tempelruiner og kanskje en ettermiddag med thaimassasje. Å smake på det thailandske kjøkken er også et must: fra fersk sjømat til eksotiske frukter.

Du trenger bare å pakke og dra – og gled deg til late dager under solen.

Gled deg til
 • Varme dager midtvinters
 • Morgenturer på sandstranden
 • Koselige Hua Hin by
 • Sosialt fellesskap

Slik bor du

 • The Standard Hua Hin Hotel****

  Dette er et flott moderne hotell som ligger sentralt i byen, kun 500 meter fra Hua Hin Beach. Hotellet har utendørs svømmebasseng med bar, ute- og inne restaurant, et treningssenter og spaavdeling og en fin hage.
  Rommene har klimaanlegg, gratis WIFI og balkong.

 • Gate43 Bangkok flyplasshotell****

  Hotellet har svømmebasseng, restaurant og treningsrom.
  Rommene har hårtørker, minibar og gratis WIFI.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag / FM= FlyMat

 • DAG 1: Avreise Norge (FM)

  Avreise midt på dagen fra Oslo Gardermoen med direktefly til Bangkok.

 • DAG 2: Ankomst - transport til Hua Hin (M)

  Vi ankommer tidlig morgen Bangkok flyplass og tar sammen transport til Hua Hin (cirka 3,5 time). Vi har ett stopp underveis for å kjøpe forfriskninger. Vi ankommer vårt flotte hotell på ettermiddagen, og har en felles velkomstmiddag.

  Ankomst - transport til Hua Hin (M)
 • DAG 3: Utflukt i og rundt Hua Hin - vingårdbesøk (F, L)

  I dag skal vi bli kjent med byen som vi skal tilbringe de to neste ukene i.

  Først blir det et besøk på Hua Hin jernbanestasjon, en av Thailands eldste og vakreste stasjoner med unik arkitektur og egen paviljong for når kongen ankommer. Etter det, kjører vi til Khao Hin Lek Fai utsiktspunkt for å observere den fantastiske panoramautsikten over Hua Hin by. Vilde apekattene og gatekunst i Hua Hin Artist Village.
  Så fortsetter vi til Wat Hauymongkol for å besøke statuen av Laung Phor Tuad, en kjent thailandsk munk, og har en enkel lunsj på en lokal restaurant.
  Etter dette drar vi videre til Monsoon Valley Vineyard for å smake vinen fra nye breddegrader. Ett stopp i Rajabhakti park hvor vi ser statuene av de syv tidligere store kongene på rekke og rad - vi er tross alt i Kongebyen Hua Hin.

  Utflukt i og rundt Hua Hin - vingårdbesøk (F, L)
 • DAG 4 - 14: Hua Hin (F)

  Det er bare å senke skuldrene. Reiseleder trommer de som vil sammen for å gå deilige morgenturer, og ellers et sosialt og innholdsrikt opphold med besøk på nattmarkedet, tempelruiner og kanskje en ettermiddag med thaimassasje. Det blir også tilbud om ekstra utflukter.

  Vi bor flott med kort vei til stranden, har svømmebasseng på hotellet og restauranter og butikker i en "armlengdes" avstand.

  Hua Hin (F)
 • INKLUDERT: Utflukt til gamle Railway Hotel (L)

  Vi tar en ettermiddag på gamle Railway Hotel (Centara Hotel) i gammel britisk kolonistil for en afternoon tea (te/kaffe og kaker). Hagen her er fantastisk med busker formert som elefanter og fugler. Hotellet har blitt beundret av hele verden, og som er et av Sørøst-Asias mest romantiske hoteller.

  Utflukt til gamle Railway Hotel (L)
 • Dag 15: Avreise Hua Hin (F)

  Vi har god tid til frokost og pakking, før vi tar turen tilbake til Bangkok flyplass hvor vi har en overnatting. Flyet tilbake til Norge går tidlig neste morgen.

  Avreise Hua Hin (F)
 • Dag 16: Hjemreise (FM)

  Vi reiser tidlig fra Bangkok flyplass og ankommer Norge samme dag på ettermiddagen, lokal tid.

Praktisk informasjon

Pass / visum  
Du trenger gyldig pass, og dette må være gyldig i minst 6 måneder etter innreise til Thailand. Som norsk statsborger trenger du ikke visum i opptil 30 dager ved turistreiser.
Reisende som ikke er norske statsborgere, må selv sjekke aktuelle pass- og visumregler.

Vaksiner
Ved turistferie i Thailand inntil 4 uker anbefaler vi følgende vaksiner:

Hepatitt A skal vurderes til alle over 1 år.

Påfyll av difteri/stivkrampe/kikhoste/polio dersom du ikke har tatt påfyll de siste 10 år (se www.helsenorge.no).

Hepatitt B (gjerne i kombinasjonsvaksinen Twinrix) bør også vurderes. Da trenger man evt. to doser med minst fire ukers intervall, og må starte i god tid før avreise.
  
Penger / kredittkort  
I Thailand bruker man valutaen Baht. Vi anbefaler å ta med bankkort og kredittkort, f. eks både VISA og MasterCard. Det rimeligste og tryggeste er å ta ut penger i minibank med bankkort. 
Vi anbefaler at du benytter en minibank som ligger i tilknytning til en bank. Bankautomater nær resortet finner du i nærmeste by. Du kan selvfølgelig også ta ut kontanter her hjemme i Norge, enten i bank eller på Oslo Gardermoen. 
Husk å sjekke at dine bankkort ikke har noen regionsperre for Thailand.

Forsikringer   
Norske reisende til Thailand må ha gyldig reiseforsikring. Vi oppfordrer også til å registrere seg på reiseregistrering.no. Å havne på sykehus i utlandet eller å miste bagasjen kan fort bli en dyr affære. Ha alltid med deg forsikringsbeviset når du er på reise.

Strøm  
Thailand og Norge har samme strømstyrke. Det er ingen grunn til å ta med omformer da de thailandske støpslene takler både de lokale flate stiftene og de runde som vi er vant til fra Norge.  
Vann 
Drikk alltid bare vann fra flaske. Flaskevann er billig og kan kjøpes på resortet. Drikk aldri vann fra vannkraner.

Om flyreisen

Vi har desverre ikke mulighet å lage tilslutningsbilletter på denne turen. Kommer du fra andre byer er det derfor viktig at du velger transport som er endringsbare itilfelle eventuelle forsinkelser/endringer på flyreisen fra/til Oslo. 

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Bangkok flyplass

Varighet
ca. 12 timer*
Flyselskap
Norse

*Direktefly.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Bangkok flyplass

Varighet
ca. 13,5 timer
Flyselskap
Norse

*Direktefly.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

 • Direktefly t/r Oslo–Bangkok
 • 14 netter på hotell m/frokost
 • Transport t/r flyplass–hotell
 • Velkomstmiddag
 • Utflukt i og rundt Hua Hin med vingårdbesøk
 • Utflukt med afternoon tea
 • Norsk reiseleder fra Aller travel

Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom

kr. 13 090,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

Det er tropisk klima med gjennomsnittlig 26 grader året rundt i Hua Hin, døgnet rundt. Noe mer regn er det rundt mai til november. Tørreste månedene er mellom desember og april, og de varmeste månedene mellom april og august.

 

Antall nedbørs­dager

Antall soltimer

Gjennom­snitts­temperatur

januar
1
9
26
februar
1
9
28
mars
3
10
29
april
3
9
30
mai
9
8
30
juni
10
7
30
juli
12
7
29
august
12
7
29
september
13
7
29
oktober
14
7
28
november
4
8
27
desember
1
9
26

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Januar 2025

16/1Oslo GardermoenSommerlige Hua Hin16 dagerLedige plasser30 980,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.