Skip to main content

Vintur til Sør-Afrika - Cape Town - Stellenbosch - Franschhoek - Hermanus

Vakre Sør-Afrika er eventyrlig og kalles gjerne «hele verden i ett land». Landet byr på store kontraster - sterk historie, vakker natur, kule storbyer, fantastiske strender og spennende safariopplevelser. 

Vår tur har fokus på Sør-Afrika som vinland. Vi reiser rundt for å smake, lære og oppleve noen av landets fantastiske vingårder. Vi får blant annet et par dager i The Winelands, hvor det har blitt laget vin i mange hundre år. Vintrikken er et morsomt innslag, den går rundt om i området og man kan stoppe på vingårder underveis og få smaksprøver. 

NB! Dette er en lukket gruppe for privat vinklubb

Gled deg til
 • Cape Town – the mother city - også kalt verdens vakreste by
 • Bo rett ved berømte Waterfront i Cape Town
 • Vintoget i Franschhoek, fra vingård til vingård
 • Vinsmakinger

Slik bor du

 • 14.-16. januar: Commodore Hotel, Cape Town

  Commodore Hotel er et flott hotell som ligger ved V&A Waterfront, en av Sør-Afrikas mest besøkte turistattraksjoner. Her finner man et stort utvalg restauranter, butikker og andre flotte attraksjoner. På ettermiddagen kan vi anbefale middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet.
  Se: https://www.legacyhotels.co.za/hotels/commodore-hotel

 • 16.-18. januar: Devon Valley Hotel, Stellenbosch

  Den opprinnelige tømmerbygningen ble bygget i 1947, og ble opprinnelig kalt Cedarwood Hotel. Det ble omdøpt til The Devon Valley Hotel tidlig på 60-tallet, og ble snart et velkjent landemerke fra Stellenbosch. I 2003, med eierskapet overført til Louis Group, har hotellet og eiendommen gjennomgått en betydelig foryngelsesprosess.
  Se: https://devonvalleyhotel.com/

 • 18.-20. januar: La Fontaine Guest House, Franschhoek

  Dette koselige firestjerners gjestehuset i Franschhoek er vakkert innredet med farger og et luksuriøst design. La Fontaine har 17 romslige suiter i ulike romkategorier. Stedet har to svømmebasseng. Gjestehuset ligger i kort avstand fra hovedgaten i Franschhoek der du finner mange restauranter, butikker og gallerier.
  Se: https://www.oystercollection.co.za/la-fontaine/

 • 20.-23. januar: Harbour House Hotel, Hermanus

  Med sin beliggenhet i hjertet av Old Harbour, er Harbour House Hermanus Hotel & Apartments det perfekte stedet for deg som ønsker å nyte alt denne fantastiske kystbyen har å tilby.
  Se: https://harbourhousehotel.co.za/

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / FM = Flymat / M = Middag

 • DAG 1: Avreise fra Oslo (FM)

  Avreise fra Oslo. Vi flyr med Lufthansa via Frankfurt og videre mot Cape Town

 • DAG 2: Cape Town (M)

  Ved ankomst Cape Town blir vi møtt og kjørt til hotellet. Turen hit tar ca. 30 minutter.

  Vi samles til felles middag på GOLD. GOLD Restaurant er en livlig pan-afrikansk opplevelse som tilbyr en fast Cape Malay- og afrikansk meny, sammen med levende underholdning og djembe-tromming. GOLD opererer fra en gammel lagerbygning og et moderne selskapslokale, og byr på en sofistikert afrikansk opplevelse.

  Cape Town er en av de mest populære feriebyene i verden. Noen sier den er verdens vakreste. Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Vi vil få med oss mye av det som er å oppleve i Cape Town og omegn, med vinsmaking, Table Mountain og kanskje noen museer eller litt avslapning på en av de vakre strendene.

  Cape Town (M)
 • DAG 3: Cape Town (F, L)

  Bytur og Table Mountain: Vi blir hentet om morgenen og tatt med på en rundtur i "The Mother City". Vi skal føle Cape Towns puls før vi tar turen opp Table Mountain med kabelbanen, her vil vi kunne nyte en fantastisk utsikt over byen og "enden av verden".

  Vi fortsetter til Groot Constantia for vinsmaking og lunsj. Retur til hotellet og ettermiddag til fri disposisjon.

  Cape Town (F, L)
 • DAG 4: Devon Valley Hotel, Stellenbosch (F, L)

  Etter frokost og utsjekk blir vi hentet og tatt med til sorte bydelen Ilanga. Her blir det et nært møte med lokalbefolkningen.

  Vi fortsetter til Kanonkop for vinsmaking og lunsj, før vi blir kjørt til Devon Valley. Ettermiddag til fri disposisjon.

  Lange vinranker strekker seg fra røttene av de bratte, mektige fjellene i området og omkranser Sør-Afrikas eldste by, Stellenbosch. I denne lille universitetsbyen har man over flere generasjoner perfeksjonert kunsten å leve det gode liv. Gatene er rene og fredelige, vinen er eksepsjonell og restaurantene er blant de beste i Sør-Afrika.

  Stellenbosch er den eldste og kanskje mest sjarmerende byen i vindistriktet. Kallenavnet er Town of Oaks eller på afrikansk "Eikestaad". Her møter vi en 1700-tallsby med en del nyere bygninger etter flere bybranner.

  Det var boerne som først bosatte seg her av europeerne. Her finner vi både historiske og kulturelle perler. Nylig ble ”Rust an Vrede” kåret til Sør-Afrikas beste restaurant, og tre andre i området kom blant topp 10. Dette er stedet for å slappe av med god mat, vin og en fantastisk utsikt.

  Devon Valley Hotel, Stellenbosch (F, L)
 • DAG 5: Devon Valley Hotel, Stellenbosch (F, L)

  Guidet tur i vinland med to vinsmakinger og lunsj.

 • DAG 6: La Fontaine Guest House, Franschhoek (F, L)

  Etter frokost og utsjekk blir vi hentet og det blir både vinsmaking og lunsj på vei til gjestehuset i Franschhoek.

  Franschhoek er en liten landsby i vindistriktet sør for Cape Town. I det intime sentrumet finner vi koselige restauranter, pannekake-kafeer, boutiquer og kunstgalleri. Mektige fjell omkranser byen med sine grønne enger, vinmarker og åser. Mellom 1688 og 1690 ble landet gitt til 200 franske hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene begynte vinproduksjon.

  La Fontaine Guest House, Franschhoek (F, L)
 • DAG 7: La Fontaine Guest House, Franschhoek (F, L)

  Vintrikken i Franschhoek er en av de beste måtene å oppdage den sanne essensen av Franschhoek Valleys pittoreske vingårder, fantastisk natur, varm gjestfrihet, mat i verdensklasse, fine viner og en 300 år lang historie.

  Turen tar oss rett inn i hjertet av Franschhoek-dalen, med en fortelling som fokuserer på historien til Franschhoek og vindyrking i dalen, gratis vinsmaking og enestående utsikt over dalen og vingårdene. Vi reiser gjennom bølgende vingårder i en åpen trikk og utendørs trikkebuss, og stopper på noen av Sør-Afrikas eldste og mest fremtredende vingårder. På hvert stopp er det forskjellige aktiviteter, det være seg vinsmaking, en kjellertur, lunsj eller bare en spasertur gjennom vingårdene.

 • DAG 8: Harbour House Hotel, Hermanus (F, L)

  Vi blir hentet på hotellet og turen gå til Hermanus. På vei hit stopper vi for lunsj og vinsmaking på Pradencloof. Innsjekk Hermanus og ettermiddag til fri disposisjon.

  Hermanus ligger kun 140 km fra Cape Town, mellom de vakre strendene i Walker Bay. Hermanus har vokst fra å være en liten badeby til å muligens bli det mest kjente stedet for hvalsafari i verden. Byen er også berømt for sin naturskjønnhet, lange strekninger av uberørte strender og et utmerket utvalg av restauranter, kafeer og barer.

  I Hermanus kan man utforske Old Harbour Museum, som består av den sjarmerende fiskerlandsbyen, den gamle havnen og Whale House Museum. Man kan vandre gjennom nærliggende Fernkloof naturreservat eller prøve en rekke toppkvalitetsviner langs den berømte Hermanus-vinruten.

  Harbour House Hotel, Hermanus (F, L)
 • DAG 9: Harbour House Hotel, Hermanus (F, L)

  Vi blir hentet på hotellet og turen går til Hamilton Russel Vinyards for vinsmaking før Creation Wines for vinsmaking og lunsj.

 • DAG 10: Harbour House Hotel, Hermanus (F, M)

  Dagen brukes til å utforske området på egen hånd. Det er mye å ta seg til i området som kayakking, dagstur til Stony Point som ett av rugestedene til den afrikanske pingvinen, paragliding, golf, ridetur langs stranden, stå på brett på sanddynene, ziplining, spaserturer og mye, mye mer.

  Man kan også golfe i området eller hva med haidykk? Vi samles til felles middag.

  Harbour House Hotel, Hermanus (F, M)
 • DAG 11: Avreise (F, FM)

  Reisen er kommet til veis ende. Vi hentes på hotellet og blir kjørt til flyplassen for avreise til Norge med mellomlanding i Frankfurt.

 • DAG 12: Hjemkomst

  Vi lander på Oslo Gardermoen.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Elin Fosselie Paton
  Elin Fosselie Paton

  Elin Fosselie Paton
  er norsk, bor i Sør-Afrika og har siden 1999 jobbet for å gi reiseglade nordmenn det afrikanske eventyret de drømmer om. Med hennes erfaring og kunnskap om Sør-Afrika og skandinaviske reisevaner er vi i de beste hender!

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). Med tanke på bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Turen til Cape Town flyplass

Varighet
ca. 17 timer*
Flyselskap
Lufthansa
 

*Inkluderer mellomlanding i Frankfurt.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Cape Town flyplass

Varighet
ca. 16 timer*
Flyselskap
Lufthansa

*Inkluderer mellomlanding i Frankfurt.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo–Sør-Afrika inkl. flyskatter og bagasje
 • 2 netter på Commodore Hotel Cape Town, m/frokost
 • 2 netter på Devon Valley Hotel, Stellenbosch m/frokost
 • 2 netter på La Fontaine Guest House, Franschhoek m/frokost
 • 3 netter på Harbour House Hotel, Hermanus m/frokost
 • All transport og utflukter som beskrevet i programmet
 • 7 lunsjer og 2 middager
 • All transport og program som beskrevet
 • Norsk, lokalkjent reiseleder møter gruppen i Cape Town
Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til guider/sjåfører
 • Øvrige måltider/drikke

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr 8 000,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.
 • Dette er en lukket gruppe for privat vinklubb.

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger gyldig pass og passets gyldighet må være minst seks måneder etter reisens hjemkomst og må inneholde minst to blanke sider. Visum er ikke nødvending.
Ikke-norske statsborgere må selv sjekke hva de trenger av reisedokumenter.

VAKSINASJON OG HELSE
Det anbefales å søke råd hos lege før avreise for å avklare vaksinasjonsbehov.

STRØM
Det er samme strøm, men støpsel er andeledes. Anbefaler å kjøpe med en reiseadapter til turen.

VALUTA
Valutaen i Sør-Afrika er sør-afrikanske Rand (ZAR). Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes.

Minibanker er lett tilgjengelige. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Ha alltid litt kontanter i reserve.

TIDSFORSKJELL
Sør-Afrika ligger 1 time før Norge i tid på vinteren og har samme tid som Norge når vi har sommertid.

SIKKERHET
De fleste norske borgere har ingen problemer under besøk i landet. Risikoen for voldskriminalitet for besøkende til de større turistmålene er generelt lav, selv om kriminaliteten i landet er totalt svært høy, og alle bør ta forholdsregler mot tyveri, ran, bilkapring og minibanksvindel. Lommetyverier og veskenapping er utbredt, ta forholdsregler ved for eksempel å legge igjen pass, kredittkort, verdifulle smykker og de pengene du ikke behøver i hotellets oppbevaringsbokser, og bær bare kopi av pass på deg. 

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre perioder i Sør-Afrika oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Januar 2025

13/1Oslo GardermoenVintur til Sør-Afrika12 dagerFå ledige39 000,-BestillMer informasjon