Skip to main content

Vintur til Sør-Afrika - Cape Town - Stellenbosch - Franschhoek - Hermanus

Vakre Sør-Afrika er eventyrlig og kalles gjerne «hele verden i ett land». Landet byr på store kontraster - sterk historie, vakker natur, kule storbyer, fantastiske strender og spennende safariopplevelser. 

Vår tur har fokus på Sør-Afrika som vinland. Vi reiser rundt for å smake, lære og oppleve noen av landets fantastiske vingårder. Vi får blant annet et par dager i The Winelands, hvor det har blitt laget vin i mange hundre år. Vintrikken er et morsomt innslag, den går rundt om i området og man kan stoppe på vingårder underveis og få smaksprøver. 

NB! Dette er en lukket gruppe for privat vinklubb

Gled deg til
 • Cape Town – the mother city - også kalt verdens vakreste by
 • Bo rett ved berømte Waterfront i Cape Town
 • Vintoget i Franschhoek, fra vingård til vingård
 • Vinsmakinger

Slik bor du

 • 14.-16. januar: Commodore Hotel, Cape Town

  Commodore Hotel er et flott hotell som ligger ved V&A Waterfront, en av Sør-Afrikas mest besøkte turistattraksjoner. Her finner man et stort utvalg restauranter, butikker og andre flotte attraksjoner. På ettermiddagen kan vi anbefale middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet.
  Se: https://www.legacyhotels.co.za/hotels/commodore-hotel

 • 16.-18. januar: Devon Valley Hotel, Stellenbosch

  Den opprinnelige tømmerbygningen ble bygget i 1947, og ble opprinnelig kalt Cedarwood Hotel. Det ble omdøpt til The Devon Valley Hotel tidlig på 60-tallet, og ble snart et velkjent landemerke fra Stellenbosch. I 2003, med eierskapet overført til Louis Group, har hotellet og eiendommen gjennomgått en betydelig foryngelsesprosess.
  Se: https://devonvalleyhotel.com/

 • 18.-20. januar: La Fontaine Guest House, Franschhoek

  Dette koselige firestjerners gjestehuset i Franschhoek er vakkert innredet med farger og et luksuriøst design. La Fontaine har 17 romslige suiter i ulike romkategorier. Stedet har to svømmebasseng. Gjestehuset ligger i kort avstand fra hovedgaten i Franschhoek der du finner mange restauranter, butikker og gallerier.
  Se: https://www.oystercollection.co.za/la-fontaine/

 • 20.-23. januar: Harbour House Hotel, Hermanus

  Med sin beliggenhet i hjertet av Old Harbour, er Harbour House Hermanus Hotel & Apartments det perfekte stedet for deg som ønsker å nyte alt denne fantastiske kystbyen har å tilby.
  Se: https://harbourhousehotel.co.za/

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / FM = Flymat / M = Middag

 • DAG 1: Avreise fra Oslo (FM)

  Avreise fra Oslo. Vi flyr med Lufthansa via Frankfurt og videre mot Cape Town

 • DAG 2: Cape Town (M)

  Ved ankomst Cape Town blir vi møtt og kjørt til hotellet. Turen hit tar ca. 30 minutter.

  Vi samles til felles middag på GOLD. GOLD Restaurant er en livlig pan-afrikansk opplevelse som tilbyr en fast Cape Malay- og afrikansk meny, sammen med levende underholdning og djembe-tromming. GOLD opererer fra en gammel lagerbygning og et moderne selskapslokale, og byr på en sofistikert afrikansk opplevelse.

  Cape Town er en av de mest populære feriebyene i verden. Noen sier den er verdens vakreste. Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Vi vil få med oss mye av det som er å oppleve i Cape Town og omegn, med vinsmaking, Table Mountain og kanskje noen museer eller litt avslapning på en av de vakre strendene.

  Cape Town (M)
 • DAG 3: Cape Town (F, L)

  Bytur og Table Mountain: Vi blir hentet om morgenen og tatt med på en rundtur i "The Mother City". Vi skal føle Cape Towns puls før vi tar turen opp Table Mountain med kabelbanen, her vil vi kunne nyte en fantastisk utsikt over byen og "enden av verden".

  Vi fortsetter til Groot Constantia for vinsmaking og lunsj. Retur til hotellet og ettermiddag til fri disposisjon.

  Cape Town (F, L)
 • DAG 4: Devon Valley Hotel, Stellenbosch (F, L)

  Etter frokost og utsjekk blir vi hentet og tatt med til sorte bydelen Ilanga. Her blir det et nært møte med lokalbefolkningen.

  Vi fortsetter til Kanonkop for vinsmaking og lunsj, før vi blir kjørt til Devon Valley. Ettermiddag til fri disposisjon.

  Lange vinranker strekker seg fra røttene av de bratte, mektige fjellene i området og omkranser Sør-Afrikas eldste by, Stellenbosch. I denne lille universitetsbyen har man over flere generasjoner perfeksjonert kunsten å leve det gode liv. Gatene er rene og fredelige, vinen er eksepsjonell og restaurantene er blant de beste i Sør-Afrika.

  Stellenbosch er den eldste og kanskje mest sjarmerende byen i vindistriktet. Kallenavnet er Town of Oaks eller på afrikansk "Eikestaad". Her møter vi en 1700-tallsby med en del nyere bygninger etter flere bybranner.

  Det var boerne som først bosatte seg her av europeerne. Her finner vi både historiske og kulturelle perler. Nylig ble ”Rust an Vrede” kåret til Sør-Afrikas beste restaurant, og tre andre i området kom blant topp 10. Dette er stedet for å slappe av med god mat, vin og en fantastisk utsikt.

  Devon Valley Hotel, Stellenbosch (F, L)
 • DAG 5: Devon Valley Hotel, Stellenbosch (F, L)

  Guidet tur i vinland med to vinsmakinger og lunsj.

 • DAG 6: La Fontaine Guest House, Franschhoek (F, L)

  Etter frokost og utsjekk blir vi hentet og det blir både vinsmaking og lunsj på vei til gjestehuset i Franschhoek.

  Franschhoek er en liten landsby i vindistriktet sør for Cape Town. I det intime sentrumet finner vi koselige restauranter, pannekake-kafeer, boutiquer og kunstgalleri. Mektige fjell omkranser byen med sine grønne enger, vinmarker og åser. Mellom 1688 og 1690 ble landet gitt til 200 franske hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene begynte vinproduksjon.

  La Fontaine Guest House, Franschhoek (F, L)
 • DAG 7: La Fontaine Guest House, Franschhoek (F, L)

  Vintrikken i Franschhoek er en av de beste måtene å oppdage den sanne essensen av Franschhoek Valleys pittoreske vingårder, fantastisk natur, varm gjestfrihet, mat i verdensklasse, fine viner og en 300 år lang historie.

  Turen tar oss rett inn i hjertet av Franschhoek-dalen, med en fortelling som fokuserer på historien til Franschhoek og vindyrking i dalen, gratis vinsmaking og enestående utsikt over dalen og vingårdene. Vi reiser gjennom bølgende vingårder i en åpen trikk og utendørs trikkebuss, og stopper på noen av Sør-Afrikas eldste og mest fremtredende vingårder. På hvert stopp er det forskjellige aktiviteter, det være seg vinsmaking, en kjellertur, lunsj eller bare en spasertur gjennom vingårdene.

 • DAG 8: Harbour House Hotel, Hermanus (F, L)

  Vi blir hentet på hotellet og turen gå til Hermanus. På vei hit stopper vi for lunsj og vinsmaking på Pradencloof. Innsjekk Hermanus og ettermiddag til fri disposisjon.

  Hermanus ligger kun 140 km fra Cape Town, mellom de vakre strendene i Walker Bay. Hermanus har vokst fra å være en liten badeby til å muligens bli det mest kjente stedet for hvalsafari i verden. Byen er også berømt for sin naturskjønnhet, lange strekninger av uberørte strender og et utmerket utvalg av restauranter, kafeer og barer.

  I Hermanus kan man utforske Old Harbour Museum, som består av den sjarmerende fiskerlandsbyen, den gamle havnen og Whale House Museum. Man kan vandre gjennom nærliggende Fernkloof naturreservat eller prøve en rekke toppkvalitetsviner langs den berømte Hermanus-vinruten.

  Harbour House Hotel, Hermanus (F, L)
 • DAG 9: Harbour House Hotel, Hermanus (F, L)

  Vi blir hentet på hotellet og turen går til Hamilton Russel Vinyards for vinsmaking før Creation Wines for vinsmaking og lunsj.

 • DAG 10: Harbour House Hotel, Hermanus (F, M)

  Dagen brukes til å utforske området på egen hånd. Det er mye å ta seg til i området som kayakking, dagstur til Stony Point som ett av rugestedene til den afrikanske pingvinen, paragliding, golf, ridetur langs stranden, stå på brett på sanddynene, ziplining, spaserturer og mye, mye mer.

  Man kan også golfe i området eller hva med haidykk? Vi samles til felles middag.

  Harbour House Hotel, Hermanus (F, M)
 • DAG 11: Avreise (F, FM)

  Reisen er kommet til veis ende. Vi hentes på hotellet og blir kjørt til flyplassen for avreise til Norge med mellomlanding i Frankfurt.

 • DAG 12: Hjemkomst

  Vi lander på Oslo Gardermoen.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Elin Fosselie Paton
  Elin Fosselie Paton

  Elin Fosselie Paton
  er norsk, bor i Sør-Afrika og har siden 1999 jobbet for å gi reiseglade nordmenn det afrikanske eventyret de drømmer om. Med hennes erfaring og kunnskap om Sør-Afrika og skandinaviske reisevaner er vi i de beste hender!

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). Med tanke på bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Turen til Cape Town flyplass

Varighet
ca. 17 timer*
Flyselskap
Lufthansa
 

*Inkluderer mellomlanding i Frankfurt.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Cape Town flyplass

Varighet
ca. 16 timer*
Flyselskap
Lufthansa

*Inkluderer mellomlanding i Frankfurt.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo–Sør-Afrika inkl. flyskatter og bagasje
 • 2 netter på Commodore Hotel Cape Town, m/frokost
 • 2 netter på Devon Valley Hotel, Stellenbosch m/frokost
 • 2 netter på La Fontaine Guest House, Franschhoek m/frokost
 • 3 netter på Harbour House Hotel, Hermanus m/frokost
 • All transport og utflukter som beskrevet i programmet
 • 7 lunsjer og 2 middager
 • All transport og program som beskrevet
 • Norsk, lokalkjent reiseleder møter gruppen i Cape Town
Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til guider/sjåfører
 • Øvrige måltider/drikke

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr 8 000,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.
 • Dette er en lukket gruppe for privat vinklubb.

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger gyldig pass og passets gyldighet må være minst seks måneder etter reisens hjemkomst og må inneholde minst to blanke sider. Visum er ikke nødvending.
Ikke-norske statsborgere må selv sjekke hva de trenger av reisedokumenter.

VAKSINASJON OG HELSE
Det anbefales å søke råd hos lege før avreise for å avklare vaksinasjonsbehov.

STRØM
Det er samme strøm, men støpsel er andeledes. Anbefaler å kjøpe med en reiseadapter til turen.

VALUTA
Valutaen i Sør-Afrika er sør-afrikanske Rand (ZAR). Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes.

Minibanker er lett tilgjengelige. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Ha alltid litt kontanter i reserve.

TIDSFORSKJELL
Sør-Afrika ligger 1 time før Norge i tid på vinteren og har samme tid som Norge når vi har sommertid.

SIKKERHET
De fleste norske borgere har ingen problemer under besøk i landet. Risikoen for voldskriminalitet for besøkende til de større turistmålene er generelt lav, selv om kriminaliteten i landet er totalt svært høy, og alle bør ta forholdsregler mot tyveri, ran, bilkapring og minibanksvindel. Lommetyverier og veskenapping er utbredt, ta forholdsregler ved for eksempel å legge igjen pass, kredittkort, verdifulle smykker og de pengene du ikke behøver i hotellets oppbevaringsbokser, og bær bare kopi av pass på deg. 

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre perioder i Sør-Afrika oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Januar 2025

13/1Oslo GardermoenVintur til Sør-Afrika12 dagerFå ledige39 000,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.