Skip to main content
Populær reiseleder

Fotturer på Mallorca 

Bli med oss til vakre Mallorca hvor vi skal oppleve vandringer gjennom små landsbyer, hager med appelsintrær, eikeskoger, langs kysten og opp i fjellene. Det blir til og med mulighet for bading for de som liker det.

Vi bor på et godt hotell rett ved Can Pastilla-stranden utenfor Palma by. Herfra drar vi på fire vandringer med vår dyktige og erfarne turguide Christian Eik. Underveis legger vi opp til hyggelige lunsjer, og på kveldstid er det rom for å innta den lille storbyen Palma og alt den har å tilby. Palma er en flott og stolt by med eleganse, historiske monumenter og severdigheter, yrende folkeliv og slentrende ro. 

Vandringene er på 4-5 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i fjellet og som har normalt god helse kan være med. Turene egner seg ikke for de som har problemer med rygg, hofter eller knær eller for de med høydeskrekk. Vi går til tider bratt og med ulendt underlag, og man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser.

Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Reiseleder Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Gled deg til
 • Smaken av det genuine Mallorca
 • Varierte vandringer på gamle stier
 • Flotte utsikter og bad på kysten
 • Sjarmerende Palma med sine små gater og gamle arkitektur

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Palma tidlig kveld. Buss til vårt hotell for innsjekk og sen middag.

 • DAG 2: 1.vandring: Deia – Puerto Sóller (F, L, M)

  Vi spiser frokost på hotellet som alle dager, og reiseleder holder et velkomstmøte hvor han forteller om dagene som venter oss. Første vandring starter ved en av Mallorcas vakreste steder, landsbyen Deia. Etter innblikk i byens bebyggelse og tradisjoner blir det lett vandring på gamle og delvis steinlagte stier langs kysten. Her er variert terreng med korte opp- og nedoverbakker gjennom furuskog og olivenlunder. Vi stopper for en god hjemmelaget lunsj på en gammel, privat «Finca» (typisk spansk, gammel feriebolig). Med smaken av et godt måltid fortsetter vi nedover mot Puerto Sóller. Her blir det tid til et bad for de som ønsker det. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

  Nivå: Lett-medium /Oppover: 250 m/Nedover: 400 m/12 km/ ca. 4 timers vandring.

  1.vandring: Deia – Puerto Sóller (F, L, M)
 • DAG 3: 2.vandring: Mirador de ses Barques - Cala Tuent (F, L, M)

  I dag skal vi vandre på nordvestkysten, på gamle stier med fast underlag og med en fantastisk utsikt hele veien. En herlig bonus på turen er at vi passerer den fine gamle fincaen Balitx d’Avall (nå restaurant og hotell), bortgjemt i en dal som er omgitt av terrasser med oliventrær. Her kan vi fange opp atmosfæren i en av Mallorcas gamle landlige bedrifter. Vel nede ved kysten avslutter vi med lunsj og mulighet til et bad. Middag på hotellet.

  Nivå: Medium /Oppover: 450 m/Nedover: 450m /13 km/ ca. 4 timers vandring.

  2.vandring: Mirador de ses Barques - Cala Tuent (F, L, M)
 • DAG 4: Fridag (F, M)

  Frokost på hotellet og dagen fri til å utforske Palma. Middag på hotellet.

  Fridag (F, M)
 • DAG 5: 3.vandring: Talaia D`Alcudia (440 m) (F, L, M)

  Dagens vandring foregår helt nord på øya, på den vakre halvøya ved Alcudia. Her har vi sjøutsikt nesten hele turen. Vi starter ved havet og vandrer oppover gjennom et vakkert landskap med furuskog. Skogen erstattes av steinet og nakent terreng med ville geiter langs bratte skrenter. Fjellets topp gir oss en fantastisk utsikt over den dramatiske kysten med ideelt bilde av det typiske middelhavslandskapet. Nedover fra toppen går vi på gode stier, og avslutter nede ved havet med et bad og en deilig spansk piknik. Middag på hotellet.

  Nivå: Medium+ /Oppover: 350 m /Nedover: 350 m /12 km /ca. 4 timers vandring.

  3.vandring: Talaia D`Alcudia (440 m) (F, L, M)
 • DAG 6: 4.vandring: Orient – Castell d`Alaró – Alaró (F, L. M)

  Vi starter dagens vandring i Orient-dalen, lett oppover på gode stier blant vakre olivenlunder. Vi fortsetter litt brattere gjennom helårsgrønn eikeskog før vi kommer til en gammel steinlagt vei som fører oss videre oppover til de flotte ruinene av det gamle Alaro Slott. Herfra har vi panoramautsikt over nesten hele Mallorca. Etter å ha inntatt pikniklunsjen fortsetter vi nedover på gamle stier og veier til Alaro. Middag på hotellet.

  Nivå: Medium /Oppover: 350 m /Nedover: 650 m /13 km/ca 5 timers vandring.

  4.vandring: Orient – Castell d`Alaró – Alaró (F, L. M)
 • DAG 7: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til egen disposisjon. På kvelden møtes vi igjen for felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Frokost på hotellet før utsjekk. Avreise med buss fra hotellet til flyplassen for hjemreise til Norge på formiddagen.

Slik bor du

Alua Leo er et godt hotell som ligger bare 100 meter fra Can Pastilla-stranden i Playa de Palma, 2 km. fra Palma Aquarium og Caló de son Caios. El Arenal strand og Cala Pudent ligger kun 3 km. unna.

Hotellet tilbyr lyse og komfortable rom med balkong, eget bad, klimaanlegg, telefon, safe (mot gebyr) og TV. Gratis wifi er tilgjengelig på hele hotellet.

Hotellet har et stort bassengområde med solsenger og en bar. Hotellet har også en bufférestaurant som serverer internasjonale og lokale retter.

Du finner mange restauranter og barer i Palma Beach, en kort spasertur unna. Palma sentrum ligger 9 km fra hotellet. Flyplassen ligger kun 2 km unna. 

HOTEL ALUA LEO 
Manuela de los Herreros, 12
07610 Can Pastilla, Spain

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Christian Eik
  Christian Eik
  Christian Eik
  Vår populære vandreguide og reiseleder Christian Eik har en utstrakt erfaring og gjør vandreturer for våre gjester i mange ulike land. Christian er trygg, kunnskapsrik, humørfylt og ivaretagende. Christian sitt motto er: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Palma Mallorca flyplass

Varighet
ca 3,5 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Palma Mallorca flyplass

Varighet
ca 3,5 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo–Palma Mallorca, med alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Hotel Alua Leo **** m/frokost
 • Piknik-lunsj eller lunsj på lokale restauranter vandredagene
 • 6 middager på hotellet
 • Avskjedsmiddag på lokal restaurant
 • 4 vandringer med lokal vandreguide
 • Transport iht. program
 • Erfaren norsk reiseleder

Ikke inkludert:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tilslutning fra andre byer i Norge
 • Lokal miljøskatt på EUR 3,3 pr. pers. pr. natt. Betales på plass.
 • Tips

Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom: kr 3 700,- (mai) / kr. 4 900,- (sep)   (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

Mallorca er kjent for sin middelhavsvarme, sol og strand. Dette ser vi spesielt i sommermånedene, hvor temperaturen gjerne går over 27 grader, og i vintermånedene går temperaturen sjeldent under 10 grader på dagtid.

Palma de Mallorca

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

15

4

5

Februar

16

4

5

Mars

17

5

5

April

19

7

5

Mai

23

11

4

Juni

27

15

2

Juli

31

17

1

August

31

18

2

September

28

16

4

Oktober

23

12

6

November

19

8

6

Desember

16

5

6

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

September 2024

17/9Oslo GardermoenFotturer på Mallorca8 dagerFå ledige19 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.