Skip to main content

Strikketur til Irland

Velkommen til Strikketur til Irland!

Endelig kan vi tilby en fantastisk tur til grønne, vakre og vennlige Irland, med et fullspekket og spennende program for alle håndverks og strikkeglade folk. Våren er kanskje den vakreste tiden av året på Irland, og vi reiser til Dublin, og videre til den hyggelige middelalderbyen Galway. Det er herfra vi skal oppleve en av turens store høydepunkt, nemlig Aranøyene! Disse vakre forblåste øyene, som er siste stopp før Amerika, er kjent for sine arangensere strikket i flotte flettemønster, dette skal vi få hele historien bak, og det blir også workshop og opplæring i denne strikketeknikken. Vi er i sjarmerende Galway i tre netter og bor sentralt i byen. Herfra blir det utflukter til sauefarm og steder hvor det produseres garn, og til andre severdigheter som f eks Kylemore Abbey, et kloster med en gotisk kirke. Det blir hyggelige publunsjer og felles middager, men også tid til å utforske på egenhånd. Reisen avslutter vi i Dublin, hvor vi skal bli enda bedre kjent med byen, folket og den irske kulturen – også her besøker vi håndverkssenter og rundturen på Irland avsluttes med irsk middag og show siste kvelden.

Gled deg til
 • Irlands mest sjarmerende by - Galway 
 • Heldagstur til Aran-øyene med workshop 
 • Besøk på sauefarmen til Joyce Country Sheepdogs 
 • Irsk pubkultur i Dublin

Slik bor du

 • Galway Bay Hotel 4*

  Galway Bay Hotel har utsikt over Galway Bay og ligger på stranden. Alle rommene har lys, koselig innredning,TV, gratis Wi-Fi, bad med hårføner og kaffe og tekoker. Gjestene har gratis bruk av fritidssenteret, som har et fullt utstyrt, moderne treningsstudio, badstue og basseng. Helse- og skjønnhetsbehandlinger er også tilgjengelig. Irsk frokost serveres hver morgen, og Rosette Bay Brasserie serverer moderne irsk mat med ferske ingredienser. Harvest Cafe tilbyr lunsjer og hjemmelaget mat. Galways livlige sentrum og katedralen ligger kun en 5-minutters kjøretur unna.

 • Iveagh Garden Hotel 4*

  Iveagh Garden Hotel er et elegant 4-stjerners boutiquehotell i sentrum av Dublin, på sørsiden av elven Liffey og nær St Stephen Green-parken og Iveagh Garden. Hotellet har 150 rom, alle med elegante møbler. De har badekar/dusj, telefon, TV, hårføner, safe, WiFi og te/kaffekoker.

  Hotellets Elle's Bar & Bistro serverer frokost, lunsj og middag. Her finnes også en fin terrasse med utsikt til Iveagh Garden-parken. Hotellet har stil og atmosfære med en utmerket beliggenhet.

Dagsprogram

 • DAG 1: Ankomst Dublin (M)

  Avreise fra Gardermoen til Dublin, hvor vi blir møtt av guiden og bussen som tar oss videre til Galway på vestkysten av Irland. Innsjekk på vårt hyggelig Hotel Victoria. Middag sammen på hotellet om kvelden.

  Ankomst Dublin (M)
 • DAG 2: Galway og Aranøyene (F, L)

  Etter en tidlig frokost på hotellet, er det avreise til ferjen som skal ta oss til de vakre Aran-øyene – vi skal til den minste av dem, Inis Oirr. Vi blir møtt av den lokalen guiden, og spaserer til Cafe Una, hvor vi får en kopp te. Her får vi historien om Aranøyene, og de kjente arangenserne med flettemønster, og får også lære hvordan vi strikker dette etter deres teknikker. I løpet av dagen får vi en god lunsj, på ettermiddagen tar vi ferjen tilbake til Galway. Middag på egenhånd i Galway - hotellet ligger veldig sentralt og nær flere spisesteder.

  Galway og Aranøyene (F, L)
 • DAG 3: Connemara og Kylemore (F, L)

  Etter frokost på hotellet begynner dagens utflukt til Connemara. Vi skal besøke det vakre klosteret Kylemore med sin gotiske kirke. Her har det bodd nonner side 1920, og vi får høre om deres liv og historien til Kylemore, som eide stedet før nonnene. En av turens høydepunkter er besøket hos Joyce Country Sheepdog farm – en ekte irsk sauegård, hvor bonden Joe forteller oss alt om sauehold i Irland, vi får innføring i hvordan hundene hans jobber med sauene, og se de forskjellige rasene han har der. Kvelden fri til middag og egne forlystelser i Galway.

  Connemara og Kylemore (F, L)
 • DAG 4: Dublin (F, L, M)

  I dag setter vi kursen mot Dublin. Etter innsjekk på det flotte og sentrale hotellet vårt, får vi en bytur i Dublin med en publunsj. Fritid etter lunsj til egne fornøyelser, før vi møtes til avskjedsmiddag - og det blir irsk aften med både middag, show og underholdning i tradisjonell stil!

  Dublin (F, L, M)
 • DAG 5: Dublin og hjemreise (F)

  Etter frokost og utsjekk blir det avreise til flyplassen og flyreisen hjem til Norge.

  Dublin og hjemreise (F)

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Tove Richter
  Tove Richter

  Tove Richter
  er strikkedesigner og reiseleder på strikketurer for oss i Aller Travel. Denne kreative damen har strikket og designet hele livet, og har også gitt ut boken Strikkesaga. Ull er gull er mottoet - og Tove bruker stort sett kun ren ull i sine design, og bruker for det meste kun nordisk garn i sine design. Ellers er nye opplevelser med nydelige mennesker noe Tove setter pris på og stortrives som reiseleder på våre strikketurer.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).

Med hensyn til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Dublin flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
SAS


Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Dublin flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
SAS


Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo – Dublin t/r med SAS, inkl innsjekket bagasje
 • 3 netter i delt dobbeltrom i Galway
 • 1 natt i delt dobbeltrom i Dublin
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Utflukter og transport som beskrevet i programmet
 • Reiseleder er Tove Richter

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

April 2024

21/4Oslo GardermoenStrikketur til Irland5 dagerFå ledige20 500,-BestillMer informasjon