Skip to main content
Nyhet

Vietnam og Kambodsja - - med cruise på Mekongelven

Bli med på en eventyrlig reise gjennom Vietnam og Kambodsja, hvor vi skal oppleve en verden av fascinerende historie, vakkert landskap og deilige smaker. 

Vi starter reisen i Ho Chi Minh-byen, Vietnams pulserende hjerte. Vi utforsker de travle gatene, besøker historiske landemerker som Krigsmuseet og Gjenforeningspalasset, og går på oppdagelsesferd på det spennende Ben Thanh-markedet. 
 
Så venter Mekongdeltaet, hvor vi cruiser på elven, utforsker landsbylivet og opplever den lokale kulturen på nært hold. Vi skal også besøke Cu Chi-tunnelene, et imponerende underjordisk nettverk som vitner om Vietnams motstandskamp. 
 
I Kambodsja tar eventyret en ny vending når vi utforsker Phnom Penh, med sitt kongelige palass, sølvpagoden og den rystende historien på Toul Sleng-museet. Reisen avsluttes i Siem Reap, hvor vi opplever de majestetiske Angkor-templene og den unike skjønnheten til Tonle Sap-sjøen. 
 
La deg forføre av den rike kulturen, det levende landskapet og den gjestfrie atmosfæren i Sørøst-Asia. Bli med på denne uforglemmelige reisen og skap minner for livet. Vår dyktige reiseleder viser vei, hele veien fra Norge. 

 

Gled deg til
 • Elvecruise på Mekongelva
 • Templene i Angkor Wat
 • Sightseeing i Ho Chi minh-byen og Siem Reap
 • Smakfulle matopplevelser

Slik bor du

 • Ho chi minh-byen:
  Silverland Mây Hotel ****

  May Hotel ligger midt i Ho Chi Minh-byen, kun 300 meter fra Operahuset og kjøpesenteret Vincom Center og nær Bach Dang-elven. Hotellet har restaurant, bar, treningsrom, basseng,
  badstue og spa.

  Rommene har klimaanlegg, safe, TV, vannkoker, hårføner og minibar.

 • Mekongelven:
  Mekong Eyes Explorer cruise

  Mekong Eyes Explorer er en «boutique» båt, med hyggelig atmosfære. Om bord er det bar, lounge og en restaurant med panoramavinduer som kan åpnes så vi kan nyte ettermiddagsbrisen på elven. På soldekk kan vi slappe av mens vi har flott utsikt mens vi seiler på den mektige Mekongelven.
  Utvendige lugarene på 12 m² som er utvendige panoramavinduer og har safe og badekåpe/tøfler.

 • Chau Doc:
  Victoria Chau Doc hotel ****

  Victoria Chau Doc hotel ligger fint til på elvebredden i Mekongdeltaet. Hotellet er smakfullt innredet og har restaurant, bar, spa og utendørs svømmebasseng.
  Rommene har TV, a/c, safe, vannkoker, minibar, hårtørker og gratis wi-fi.

 • Phnom Penh:
  Ohana Phnom Penh Palace Hotel ****

  Ohana Phnom Penh Palace hotel har sentral beliggenhet ved Mekongelven og like ved det lokal markedet Kandal Market.
  Hotellet har takterrasse med basseng, restaurant og bar med flott panoramautsikt over byen og elven.
  Rommene har TV, minibar, hårtørker, vannkoker, safe og gratis wifi.

 • Siem Reap:
  Tara Angkor hotel ****

  Tara Angkor hotel har to restauranter, lobbybar, utendørs basseng og treningsrom. Rommene har TV, a/c, minibar, safe, gratis wifi og kaffe/te-fasiliteter.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / FM = Flymat / M = Middag

 • DAG 1: Avreise (FM)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med fly til Ho Chi Minh-byen, via Bangkok.

 • DAG 2: Ankomst Ho Chi Minh-byen (M)

  Vi ankommer Ho Chi Minh-byen om morgenen og blir møtt på flyplassen av vår lokale representant som ønsker oss velkommen og tar oss med til hotellet.

  Vi får en orienteringstur i den travle byen, vi besøker blant annet de berømte gatene i Dong Khoi og Le Cong Kieu. Om kvelden spiser vi felles velkomstmiddag.

  Ankomst Ho Chi Minh-byen (M)
 • DAG 3: Høydepunkter i Ho Chi Minh-byen (F, L)

  I dag skal vi ut på en spennende bytur i Vietnams største by. Vi besøker Krigsminnemuseet som gir innsikt i Vietnamkrigen. Vi ser Gjenforeningspalasset, en gang residensen til Sør-Vietnams president. Vi passerer også Notre Dame-katedralen, et åndelig og kulturelt landemerke fra epoken med fransk tilstedeværelse i Orienten. Vi fortsetter til General Post Office, et elegant eksempel på fransk koloniarkitektur. Vi avslutter turen med et besøk til Ben Thanh-markedet, som har et mangfoldig utvalg av varer.

 • DAG 4: Cu Chi-tunnelene (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi en kort tur til bryggen hvor vi går om bord i hurtigbåter som skal ta oss til Cu Chi. Etter litt over en times tur ankommer vi Cu Chi-tunnelene, et utrolig underjordisk tunnelnettverk konstruert av de vietnamesiske motstandskjemperne under deres lange kamp for uavhengighet.

  På et tidspunkt under Vietnamkrigen strakte dette enorme tunnelsystemet seg hele veien fra Saigon til den kambodsjanske grensen. De som ønsker det, kan gå ned i en tunnel og få førstehånds opplevelse av de forferdelige forholdene vietcong, som bodde her, sto overfor. Etter lunsj på en lokal restaurant reiser vi tilbake med båt til Ho Chi Minh-byen.

 • DAG 5: Overnattingscruise i Mekongdeltaet (F, L, M) *

  Vi sjekker ut og starter ferden i buss ned mot Mekongdeltaet hvor vi går om bord i vår komfortable båt. Når lunsjen blir servert, starter vi vårt cruise på elven. Vi lener oss tilbake og ser det fantastiske landskapet og hverdagslivet langs elven.

  På ettermiddagen går vi i land for en guidet spasertur gjennom en landsby og de omkringliggende frukthagene eller rismarkene. Vi møter den vennlige lokalbefolkningen og smaker lokale spesialiteter. Dagen avsluttes med en deilig middag om bord før vi trekker oss tilbake til de koselige lugarene for natten.

  * På avgangen i januar 2025, er det 2 netter på Mekongcruise. Hele reisen er altså 1 dag lenger.

 • DAG 6: Mekongdeltaet – Chau Doc (F, L, M)

  Vi våkner opp til lyden av elven og det blir en rolig start på dagen. Etter frokost sjekker vi ut og reiser ut i sampan for å utforske de små kanalene, nyte "Đờn ca tài tử" (folkemusikk) og besøke det flytende markedet Cai Rang. Dette er regionens mest livlige marked, bugnende av eksotiske frukter og grønnsaker. Deretter går vi i land og fortsetter i buss til Chau Doc. Vi stopper underveis for lunsj på en lokal restaurant, og besøker en krokodillefarm hvor vi opplever krokodillefiske og krokodillemating. Vel fremme i Chau Doc får vi litt tid til å slappe av før middag på hotellet.

 • DAG 7: Grensepassering til Kambodsja – Phnom Penh (F, L, M)

  Etter en tidlig frokost går vi om bord i en hurtigbåt for en fascinerende seks-timers reise langs den mektige Mekongelven til Phnom Penh. Etter lunsj blir det en rolig tur til Phnom Penhs viktigste severdigheter med tuk-tuk, en interessant måte å utforske Kambodsjas pulserende hovedstad. Vi ser det kongelige palasset, en slående bygning nær elvebredden med klassisk design i Khmer-stil. Så til den imponerende sølvpagoden, og hvis tiden tillater det besøker vi også Folkemordsmuseet i Toul Sleng. Dette besøket kan være rystende, selv for de mest hardføre reisende, men det er en viktig del av dette landets historie. Vi får tid til en hvil på hotellet før vi spiser middag på en lokal restaurant.

  Vennligst merk:
  Visumprosessen ved innreise til Kambodsja tar ca. én time - vi gjør vårt ytterste for å fremskynde denne prosessen. Visumgebyret er ikke inkludert i pakken. Det koster ca. 30 USD – betaling bør gjøres i USD. Du må også ta med 2 passbilder for visumet ditt.

 • DAG 8: Siem Reap og Tonle Sap-sjøen (F, L, M)

  I dag reiser vi fra Phnom Penh og videre til Siem Reap i buss. Dette tar rundt 5-6 timer gjennom det frodige, grønne landskapet og småbyene i Kambodsja. Vi stopper ved «edderkopplandsbyen» hvor du vil se noen interessante elementer på menyen!

  Siem Reap blir vår base for å utforske det storslåtte Angkor Wat og den gamle hovedstaden i Khmer-imperiet.
  Etter innsjekk på hotellet blir det en rolig båttur sent om ettermiddagen på Tonle Sap-sjøen, Sørøst-Asias største ferskvannssjø. Med avgang fra landsbyen Mechrey, vil en båt frakte oss over innsjøen til den flytende landsbyen, slik at vi får oppleve det daglige livet til innsjøfolket og det vakre området.
  Etter båtturen besøker vi en silkefarm hvor vi få lære om den intrikate prosessen med silkeproduksjon, inkludert morbærdyrking, silkeormoppdrett, kokongoppretting, silketrådpreparering, ikat-teknikk (bindefargetråder) og silkeveving.

  Siem Reap og Tonle Sap-sjøen (F, L, M)
 • DAG 9: Templene i Angkor (F, L, M)

  Vi tilbringer dagen med å utforske ruinene av Angkor-templene, inkludert Angkor Wat, Angkor Thom og Ta Prohm. Angkor Wat, det største ruintempelet i verden, står som et mesterverk av Khmer-arkitektur, konstruert mellom 1113 og 1150 e.Kr. Etter å ha fordypet oss i storheten til Angkor Wat, står Angkor Thom for tur - den siste hovedstaden i Khmer-imperiet. Vi begynner ved sørporten til Angkor Thom, fortsetter til Bayon-tempelet med sine intrikate utskårne steinansikter, og hører om mytene rundt Elefantterrrassen og Den spedalske konges terrasse. Sent på dagen, når lyset er perfekt for fotografering, besøker vi Ta Prohm-tempelet, gjemt i en fengslende jungel.

  Om kvelden får vi se en tradisjonell Khmer Apsara danseforestilling med middag på det fine teateret Apsara.

  Templene i Angkor (F, L, M)
 • DAG 10: Fridag i Siem Reap (F)

  I dag har vi dagen fri til å utforske området på egen hånd. Du kan for eksempel besøke Angkor nasjonalmuseum for å lære mer om Khmer-sivilisasjonen eller lete etter suvenirer på Artisans D'Angkor-verkstedet, kjent for sin utsøkte samling av kunsthåndverk av silke, stein og lakk. Reiseleder har også tips.

 • DAG 11: Siem Reap - hjemreise (F)

  Vi har formiddagen fri til å nyte omgivelsene en siste gang før vi kjøres til flyplassen i Siem Reap for å fly tilbake til Norge, via Bangkok.

 • DAG 12: Hjemkomst (FM)

  Vi ankommer Oslo Gardermoen tidlig om morgenen, med mange gode minner i kofferten.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Karl-Gunnar Fjellestad
  Karl-Gunnar Fjellestad
  Karl-Gunnar Fjellestad
  har vært fastboende i Málaga de siste 18 årene. Han har utdannet seg innen statsvitenskap og kulturstudier, og har arbeidet som reiseleder siden 2000. Han er lommekjent i Andalucía og har jobbet i hele Spania, samt Marokko, Portugal, Italia, Mexico, Kina, Russland og mange flere land. Dette har gitt han en enorm erfaring og lært utrolig mye om flere forskjellige land. Denne kunnskapen deler han gjerne med gjester, og elsker å vise og fortelle om sine favoritt- destinasjoner. Karl-Gunnar både snakker og skriver flytende spansk og engelsk.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Ho chi minh-byen flyplass

Varighet
ca. 14 timer*
Flyselskap
Thai airways
 

*Inkluderer mellomlanding i Bangkok på ca.  1,5 timer.

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Siem Reap flyplass

Varighet
ca. 17 timer*
Flyselskap
Thai airways

*Inkluderer mellomlanding i Bangkok på ca 3 timer

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo–Ho Chi Minh/Siem Reap–Oslo inkl. flyskatter
 • 8 netter på hotell m/frokost
 • 1 natt om bord på privat cruisebåt på Mekong (2 netter i jan-25)
 • Privat hurtigbåt Chau Doc–Phnom Penh
 • 7 middager og 7 lunsjer
 • All transport, utflukter og inngang iht. program
 • Lokale engelsktalende guider
 • Norsk reiseleder

Prisen inkluderer ikke:
 • Visum til Kambodsja, USD 30
 • 2 passbilder til visum som du må ha med fra Norge
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke
 • Øvrige måltider
 • Tips

  Reiseleder i november 2024 annonseres snart

  Reiseleder i januar 2025 er Karl-Gunnar Fjellestad

  * Reisen i januar 2025 er 1 dag lenger (13 dager). Det er da 2 netter på Mekongelven, mens november 2024 har 1 natt.

  Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

  kr. 6 950 ,-  (nov 2024)   kr 8 450,- (jan 2025)

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. 
  • Vi gjør oppmerksom på at man bør være ved god helse på denne reisen, det kan være noen lange dager og transportetapper,  i tilllegg til uvant varme/luftfuktighet.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Praktisk informasjon

  PASS OG VISUM
  Vietnam: 
  Ved ankomst til Vietnam må pass, gyldig i minimum seks måneder fra innreisedato, fremvises. Det er ikke nødvendig med visum for opphold kortere enn 45 dager.

  Kambodsja:
  Visum er påkrevd til Kambodsja. Dette ordnes vet ankomst. Visumgebyret er ikke inkludert i pakken. Det koster ca. 30 USD – betaling bør gjøres i USD (kontanter). Du må også ta med 2 passbilder for visumet ditt. Passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemkomst.

  Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass har riktig gyldighetstid i forhold til innreise. Aller travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  VAKSINASJON OG HELSE
  Reisende til Vietnam og Kambodsja bør ta sine forholdsregler for å unngå helsemessige plager under oppholdet. Anbefalt vaksinering varierer med årstiden og oppholdets varighet. Reisende bør sjekke hvilke vaksiner som tilrådes for reiser på nettsidene til Folkehelseinstituttet. 
  Reisende bør være oppdatert med rutinevaksiner og oppfriskningsdoser som anbefales i Norge. På helsenorge.no kan du sjekke hvilke vaksiner som er registrert på deg.
  Drikkevaksinen Ducoral mot kolera og turistdiare er også å anbefale. Den tas i to omganger med en ukes mellomrom. Siste dose bør drikkes senest 14-7 dager før avreise. 
  Ta også kontakt med lege eller vaksinasjonskontor for vurdering av dine behov. For å få best mulig virkning av vaksiner bør du starte med vaksinasjon i god tid før avreise. Det er den reisendes eget ansvar å sjekke hvilke vaksiner du trenger.

  Det anbefales å være nøye med myggmiddel. Ikke ha nærkontakt med løshunder og katter når du er i utlandet. 

  ANNET PRAKTISK
  Strømstyrke og støpsel kan variere. Det benyttes flere ulike typer støpsler og det kan være lurt å ta med adapter. 

  De fleste kredittkort kan benyttes på hoteller og restauranter og de største byene har minibanker. Man må regne med å bruke en del kontanter for mindre kjøp på gata og på bygda.
  I Vietnam er myntenheten dong, i Kambodsja er det riel.
  Den beste valutaen å ta med er amerikanske dollar (i mindre sedler). De kan veksles til lokal valuta overalt. Dessuten kan man mange steder også betale med dollar.

  Tips er veldig vanlig å gi i servicebransjen og øvrig. Det er lurt å ha med valuta i små valører til tips til sjåfører, guider, hotellpersonale osv. Reiseleder orienterer etter ankomst om tips og tipssystemet. Det er veldig viktig å ha små valører, og amerikanske 1 dollar sedler er praktisk å ha til dette. 1 dollar sedler bør bestilles i god tid i Norge før avreise, dette kan gjøres i bank, på Forex som har kontorer i de fleste byer i Norge eller Western Union som også er utbredt i Norge.

  Vietnamesiske dong kan kun tas ut etter ankomst til Vietnam og kambodsjanske riel ved ankomst Kambodsja. Dette kan gjøres på hotellene og i områdene rundt hotell. Man kommer ellers veldig langt med amerikanske dollar, USD, i kontanter.

  Vær oppmerksom på at besøkende til Angkorkomplekset må kle seg respektfullt. Som i alle templer og steder for tilbedelse, må besøkende dekke til skuldrene og bruke lange skjørt eller bukser (i det minste så knærne dekkes helt). 


   

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  November 2024

  15/11Oslo GardermoenVietnam og Kambodsja12 dagerLedige plasser41 450,-BestillMer informasjon

  Januar 2025

  17/1Oslo GardermoenVietnam og Kambodsja13 dagerLedige plasser45 950,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

   Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
   Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
   Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
   Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

   Husk å ha pass i håndbagasjen!

  • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
   Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

  • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

   Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

   I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

  • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

   Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Kan en reise bli kansellert?

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

   Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

  • Antall deltakere på hver reise?

   Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

  • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

   Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
   Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

   Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

   Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

   *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

  • Hvordan er avbestillingsreglene?

   Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

   - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
   - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
   - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

   Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

  • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

   Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

   Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
   Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
   Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

  • Flytider og endringer

   Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

   Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

   Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

  • Hva slags hotell skal vi bo på?

   Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
   På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

   En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

  • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

   Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
   Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

   Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

  • Kan jeg reservere sete på flyet?

   Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

  • Kreves det visum for min reise?

   Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

   Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

   Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

   Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

   Visum for Kina og USA – se respektive land

  • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

   På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

   Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

  • Håndbagasje?

   Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
   For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
   Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
   SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
   Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

   For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

   For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
   https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

  • Spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

  • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

   Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

   WCHR – rullestol til rampe
   WCHS – rullestol til trapp
   WCHC – rullestol til sete

   Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

   Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

   Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
    

  • Bør jeg vaksineres før reisen?

   Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.