Skip to main content

Orienteringsreise til Turku - - en reise for o-løpere

I år er det Finland og den vakre historiske byen Turku eller Åbo som inviterer til WMOC 2024. Begge navnene benyttes, og Turku er det finsk språklige navnet mens Åbo benyttes av svensktalende finner. Byen er tospråklig med finsk som majoritetsspråk og har ca. 177.000 innbyggere og er dermed den sjette største byen i landet.  Byen omgis av en skjærgård på ca. 20.000 øyer.

Åbo er Finlands eldste by og ble grunnlagt ca. år 1200. Åbo domkirke og Åbo slott ble påbegynt på slutten av 1200 tallet.  Byen var fram til 1812 hovedstaden i Finland som da var en del av Sverige fram til 1809.

Under konkurransene skal vi bo sentralt i Åbo i gangavstand til både sprint kvalifisering og sprint finale. Event center ligger ca. 2 km fra hotellet. Til skogsløpene benytter vi arrangørens transport. Det er også mulig å benytte lokalbuss til sprintløpene.

Dagsprogram

 • -en reise o-løpere

 • Dag.1 -1.august: Avreise fra Oslo til Stockholm med Viking Line til Helsinki (L)

  Avreise fra Oslo med Norwegian kl.11:40 til Stockholm. Transfer fra Arlanda og inn til Viking Line terminalen i sentrale Stockholm. Her blir det litt tid på egenhånd og de som vil kan ta buss eller T-bane inn til f.eks. Gamla Stan. Vi vil også ha et tilbud med o-kart over Gamla Stan, hvor en rekke severdigheter er avmerket. Det vil ikke være postflagg, men du får en fin tur gjennom denne fasjonable og historiske bydelen. Avreise fra Stockholm kl. 20.00 med MS Viking Glory. Innsjekk i innvendig lugar og middag.

 • Dag.2 -2.august: Helsinki og model event – Sprint (F, M)

  Etter frokost om bord ankommer vi Åbo havn kl. 07:35. Fra terminalen spaserer vi bort til Hotel Seaport Turku, hvor vi skal bo den første natten. Rommene er antagelig ikke klare, så vi setter bagasjen i oppbevaringen. Til avtalt tid reiser vi opp til «Event Center» hvor vi henter ut startnummer og kart som vi benytter til «model event». Området for «Model event» ligger i tilknytning til «Event center». Vi avtaler tid for retur til hotellet. Tiden er nå til egen disposisjon før innsjekk på rommene. Felles middag på kvelden.

 • Dag.3 -3.august: Sprint kvalifisering (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og tar med bagasjen som leveres på Scandic Atrium hvor vi skal bo under resten av oppholdet. Derfra spaserer vi til samlingsplassen for sprint kvalifiseringen. Løpene går i områdene ved Paavo Nurmi Stadion litt nord-øst for hotellet. Løpsterrenget er delvis et parkområde med litt høydeforskjeller og delvis i et område med private boliger og offentlige kontorer. Middag på egenhånd.

 • Dag.4 -4.august: Sprint finale med premie seremoni (F)

  Etter frokost er det sprint finale som går i området ved Universitetet med samlingsplass ved Åbo Katedral. Det er gangavstand til samlingsplass. Løpsområdet går i et urbant område bestående av universitets bygninger, bolighus, parker og små skogområder. Underlaget varierer mellom asfalt, grusveier og plener. Det er middag på egenhånd.

 • Dag.5 -5.august: Model event og hviledag (F)

  Etter frokost er det transport til model event som ligger ca. 15 km fra hotellet i Åbo. Vi benytter arrangørens transport til og fra treningen og resten av dagen til egne aktiviteter. Middag på egenhånd.

 • Dag.6 -6.august: Kvalifisering mellom- og langdistanse (F)

  Frokost og forberedelse til kvalifiseringsløp for mellom- og langdistanse ved Korpelantie/Sauvo, som ligger ca.40 km. øst for Åbo. Terrenget har moderate høydeforskjeller i området nærmest arenaen. Litt lenger ut kan vi komme over klipper og høyder på opp til 50 meter. Terrenget har rimelig bra løpbart.
  Middag på egen hånd.

 • Dag.7 -7.august: Finale mellomdistanse og premie seremoni (F,M)

  Dagens mellomdistanse går i samme terreng som kvalifiseringen og med samme samlingsplass. På kvelden har vi felles middag på en lokal restaurant.

 • Dag.8 -8.august: Hviledag og «model event» langdistanse (F)

  Etter frokost er det hviledag eller evt. tur til «model event» terrenget som er det samme som for mellomdistansen. Middag på egenhånd.

 • Dag.9 -9.august: Langdistanse finale, premie seremoni, avreise til Stockholm (F,M)

  Tidlig frokost utsjekk og avreise til arena for langdistansefinalen på arena Riiainen ca.40 km fra Åbo. Området har mange detaljer med bl.a steiner og skrenter, med god løpbarhet.
  Vi lar bagasjen stå på hotellet, hvor vi samles etter løpet og premieutdeling. Det blir litt tid til egen disposisjon før transferbussen kommer og kjører til Viking Line terminalen. Her serveres middag og vi kan slappe av og nyte overfarten tilbake til Stockholm.

 • Dag.10 -10.august: Stockholm – Oslo

  Frokost om bord før vi ankommer Stockholm. Busstransfer til Arlanda og vi flyr til Oslo med Norwegian.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Stockholm Arlanda flyplass

Varighet
ca. 1.time
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Stockholm Arlanda flyplass

Varighet
ca. 1 time
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Om båtreisen

Vi reiser med Viking Line fra Stockholm til Åbo og samme vei på retur. Det er inkludert innvendig lugar på begge reisene.

Det er mulig å oppgradere til utvendig lugar.

Avreise fra Stockholm med Viking Glory: 

 

01.aug 20:00 - 02.aug 07:35 ankomst Åbo

Retur fra Åbo med Viking Grace:

 

09.aug 20.55 - 10.aug 06:30 ankomst Stockholm

 

 

Prisen inkluderer:
 • Flyreise Oslo-Stockholm tur og retur inkl. alle avgifter
 • Transport under hele oppholdet
 • 2 overnattinger Viking Line i innv. dobbelt lugar Stockholm-Åbo og Åbo-Stockholm
 • 1 overnatting i dobbeltrom Seaport Turku Hotel
 • 6 overnattinger i dobbeltrom Scandic Atrium, Helsinki
 • 9 frokoster
 • 4 middag
 • O-kart for egentrening Stockholm
 • Reiseledere fra Aller Travel
Prisen inkluderer ikke:
 • Påmelding til løpene
 • Tillegg utvendigdobbel lugar pr. person: kr.650,-
 • Tillegg utvendig sgl lugar pr. person: kr.1.300,-
 • Reiseforsikring
 • Måltider ikke omtalt
 • Drikke til maten

Transport

Transport

Transport til model event sprint er med egen buss. Transport til sprint kvalifisering er også med egen buss.  Vi skal samtidig bytte hotell og har med bagasjen som lastes av ved hotellet og oppbevares i hotellets bagasjerom til etter læpene hvor vi sjekker inn på Scandic Arena.

Til fortrening skog og skogsløpene  benyttes arrangørens oppsatte transport tilbud.

Transfer fra hotellet til fergekaien etter langdistanse finalen er med egen buss. 

Ved ankomst Stockholm venter bussen som kjører til Stockholm Arlanda flyplass.

Tillegg for enkeltrom

kr. 4.500,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

August 2024

1/8Oslo GardermoenWMOC Turku Finland 202410 dagerFå ledige18 900,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
  Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
  Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
  Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

  I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
  Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

  Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

  Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
   

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.