Skip to main content

WMOC i Åbo (Turku) 2024 - - en reise for o-løpere

I år er det Finland og den vakre historiske byen Turku eller Åbo som inviterer til WMOC 2024. Begge navnene benyttes, og Turku er det finsk språklige navnet mens Åbo benyttes av svensktalende finner. Byen er tospråklig med finsk som majoritetsspråk og har ca. 177.000 innbyggere og er dermed den sjette største byen i landet.  Byen omgis av en skjærgård på ca. 20.000 øyer.

Åbo er Finlands eldste by og ble grunnlagt ca. år 1200. Åbo domkirke og Åbo slott ble påbegynt på slutten av 1200 tallet.  Byen var fram til 1812 hovedstaden i Finland som da var en del av Sverige fram til 1809.

Under konkurransene skal vi bo sentralt i Åbo i gangavstand til både sprint kvalifisering og sprint finale. Event center ligger ca. 2 km fra hotellet. Til skogsløpene benytter vi arrangørens transport. Det er også mulig å benytte lokalbuss til sprintløpene.

Dagsprogram

 • -en reise o-løpere

 • Dag.1 -1.august: Avreise fra Oslo til Stockholm med Viking Line til Helsinki (L)

  Avreise fra Oslo med Norwegian kl.11:40 til Stockholm. Transfer fra Arlanda og inn til Viking Line terminalen i sentrale Stockholm. Her blir det litt tid på egenhånd og de som vil kan ta buss eller T-bane inn til f.eks. Gamla Stan. Vi vil også ha et tilbud med o-kart over Gamla Stan, hvor en rekke severdigheter er avmerket. Det vil ikke være postflagg, men du får en fin tur gjennom denne fasjonable og historiske bydelen. Avreise fra Stockholm kl. 20.00 med MS Viking Glory. Innsjekk i innvendig lugar og middag.

 • Dag.2 -2.august: Helsinki og model event – Sprint (F, M)

  Etter frokost om bord ankommer vi Åbo havn kl. 07:35. Fra terminalen spaserer vi bort til Hotel Seaport Turku, hvor vi skal bo den første natten. Rommene er antagelig ikke klare, så vi setter bagasjen i oppbevaringen. Til avtalt tid reiser vi opp til «Event Center» hvor vi henter ut startnummer og kart som vi benytter til «model event». Området for «Model event» ligger i tilknytning til «Event center». Vi avtaler tid for retur til hotellet. Tiden er nå til egen disposisjon før innsjekk på rommene. Felles middag på kvelden.

 • Dag.3 -3.august: Sprint kvalifisering (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og tar med bagasjen som leveres på Scandic Atrium hvor vi skal bo under resten av oppholdet. Derfra spaserer vi til samlingsplassen for sprint kvalifiseringen. Løpene går i områdene ved Paavo Nurmi Stadion litt nord-øst for hotellet. Løpsterrenget er delvis et parkområde med litt høydeforskjeller og delvis i et område med private boliger og offentlige kontorer. Middag på egenhånd.

 • Dag.4 -4.august: Sprint finale med premie seremoni (F)

  Etter frokost er det sprint finale som går i området ved Universitetet med samlingsplass ved Åbo Katedral. Det er gangavstand til samlingsplass. Løpsområdet går i et urbant område bestående av universitets bygninger, bolighus, parker og små skogområder. Underlaget varierer mellom asfalt, grusveier og plener. Det er middag på egenhånd.

 • Dag.5 -5.august: Model event og hviledag (F)

  Etter frokost er det transport til model event som ligger ca. 15 km fra hotellet i Åbo. Vi benytter arrangørens transport til og fra treningen og resten av dagen til egne aktiviteter. Middag på egenhånd.

 • Dag.6 -6.august: Kvalifisering mellom- og langdistanse (F)

  Frokost og forberedelse til kvalifiseringsløp for mellom- og langdistanse ved Korpelantie/Sauvo, som ligger ca.40 km. øst for Åbo. Terrenget har moderate høydeforskjeller i området nærmest arenaen. Litt lenger ut kan vi komme over klipper og høyder på opp til 50 meter. Terrenget har rimelig bra løpbart.
  Middag på egen hånd.

 • Dag.7 -7.august: Finale mellomdistanse og premie seremoni (F,M)

  Dagens mellomdistanse går i samme terreng som kvalifiseringen og med samme samlingsplass. På kvelden har vi felles middag på en lokal restaurant.

 • Dag.8 -8.august: Hviledag og «model event» langdistanse (F)

  Etter frokost er det hviledag eller evt. tur til «model event» terrenget som er det samme som for mellomdistansen. Middag på egenhånd.

 • Dag.9 -9.august: Langdistanse finale, premie seremoni, avreise til Stockholm (F,M)

  Tidlig frokost utsjekk og avreise til arena for langdistansefinalen på arena Riiainen ca.40 km fra Åbo. Området har mange detaljer med bl.a steiner og skrenter, med god løpbarhet.
  Vi lar bagasjen stå på hotellet, hvor vi samles etter løpet og premieutdeling. Det blir litt tid til egen disposisjon før transferbussen kommer og kjører til Viking Line terminalen. Her serveres middag og vi kan slappe av og nyte overfarten tilbake til Stockholm.

 • Dag.10 -10.august: Stockholm – Oslo

  Frokost om bord før vi ankommer Stockholm. Busstransfer til Arlanda og vi flyr til Oslo med Norwegian.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Stockholm Arlanda flyplass

Varighet
ca. 1.time
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Stockholm Arlanda flyplass

Varighet
ca. 1 time
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Om båtreisen

Vi reiser med Viking Line fra Stockholm til Åbo og samme vei på retur. Det er inkludert innvendig lugar på begge reisene.

Det er mulig å oppgradere til utvendig lugar.

Avreise fra Stockholm med Viking Glory: 

 

01.aug 20:00 - 02.aug 07:35 ankomst Åbo

Retur fra Åbo med Viking Grace:

 

09.aug 20.55 - 10.aug 06:30 ankomst Stockholm

 

 

Prisen inkluderer:
 • Flyreise Oslo-Stockholm tur og retur inkl. alle avgifter
 • Transport under hele oppholdet
 • 2 overnattinger Viking Line i innv. dobbelt lugar Stockholm-Åbo og Åbo-Stockholm
 • 1 overnatting i dobbeltrom Seaport Turku Hotel
 • 6 overnattinger i dobbeltrom Scandic Atrium, Helsinki
 • 9 frokoster
 • 4 middag
 • O-kart for egentrening Stockholm
 • Reiseledere fra Aller Travel
Prisen inkluderer ikke:
 • Påmelding til løpene
 • Tillegg utvendigdobbel lugar pr. person: kr.650,-
 • Tillegg utvendig sgl lugar pr. person: kr.1.300,-
 • Reiseforsikring
 • Måltider ikke omtalt
 • Drikke til maten

Transport

Transport

Transport til model event sprint er med egen buss. Transport til sprint kvalifisering er også med egen buss.  Vi skal samtidig bytte hotell og har med bagasjen som lastes av ved hotellet og oppbevares i hotellets bagasjerom til etter læpene hvor vi sjekker inn på Scandic Arena.

Til fortrening skog og skogsløpene  benyttes arrangørens oppsatte transport tilbud.

Transfer fra hotellet til fergekaien etter langdistanse finalen er med egen buss. 

Ved ankomst Stockholm venter bussen som kjører til Stockholm Arlanda flyplass.

Tillegg for enkeltrom

kr. 4.500,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

August 2024

1/8Oslo GardermoenWMOC Turku Finland 202410 dagerLedige plasser18 900,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.