Skip to main content
Uten enkeltromstillegg

Singelreise - Vandringer på Nord-Kypros - Middelhavsøya med over 300 soldager i året

Bli med oss til den nordlige og uoppdagede delen av Kypros. En perle rett og slett! Her kan du ha strender, fjell og landsbyer nesten for deg selv. 

Øya Kypros er den tredje største i Middelhavet. Nord-Kypros er virkelig det søvnige middelhavsområdet slik det var for 40 år siden. Her finner du kilometervis av gylne strender, tallrike slott, kirker og klostre som fremdeles er uoppdaget av masseturismen. På ettermiddagene kan du på egen hånd spasere til havna i den sjarmerende kystbyen Kyrenia, hvor vi bor godt på Oscar Resort Hotel som ligger rett ved stranda.

Vi vandrer på en øy som har historie tilbake over 10 000 år, og når du går til fots kommer vi til steder som turister vanligvis ikke får se. Det kypriotiske kjøkkenet er en unik og eksotisk blanding av kultur og mat fra alle nabolandene, som omkranser denne fascinerende øya. Innbyggere på Nord-Kypros er berømt for sin sjenerøse gjestfrihet. Med gjennomsnittlig 300 soldager i året har Kypros et behagelig klima. Prisnivået er gunstig, uten kjøpepress. Bli med oss på vandring og opplev Nord-Kypros. 

Vandreturen ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk her.

Gled deg til
 • 4 vandredager i deilig natur og klima
 • Flott hotell til å slappe av på
 • Som å reise tilbake i tid
 • Valgfri utflukt til Nicosia

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F= Frokost / L= Lunsj / LB= Matpakkelunsj / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Larnaca flyplass og bussen kjører oss til hotellet i Kyrenia (ca.75 km.).

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Vandring: Görnec - Kalavac - Serdarli village (F, L, M)

  6 km / 2,5-3 timer / mild stigning og nedfart / grusvei.

  Dagens vandring går mellom to tradisjonelle Nord-Kypriotiske landsbyer Görneç og Kalavaç. Turen starter rett utenfor landsbyen Görneç og følger den sørlige skråningen av fjellet med utsikt over de sentrale slettene. Etter å ha passert gjennom olivenlunder ankommer vi landsbyen Kalavaç. Torget i denne byen har blitt restaurert for å bevare de gamle landsbyhusene og vi får mulighet til å se mange tradisjonelle gjenstander og jordbruksredskap. Gruppen blir så kjørt med buss (ca. 15 minutter) til den nærliggende landsbyen Serdarlı hvor vi spiser en tradisjonell hjemmelaget lunsj.

  Felles buffetmiddag på hotellet på kvelden.

  Vandring: Görnec - Kalavac - Serdarli village (F, L, M)
 • DAG 3: Vandring: St.Hilarion Castle (F, LB, M)

  10 km / 4-5 timer / bratt stigning / grusvei og smale stier.

  Fra Malatya landsby går vi på grusvei langs fjellet og passerer gjennom Ilgaz, hvor det kan være en sjanse for å se en liten foss (avhengig av regntiden). Turen fortsetter til neste fjellandsby Karmi. På veien er det fin utsikt over kysten og Middelhavet. Karmi er et svært godt bevart tettsted med restaurerte originale kypriotiske hus. Stien fortsetter å stige opp mot St.Hilarion slott og går gjennom vakre daler og sletter. St Hilarion slott ligger på toppen av en fremtredende klippeformasjon med utsikt over Kyrenia og nordkysten. Vi spiser medbragt lunsj i landsbyen Karmi.

  Middag på hotellet.

  Vandring: St.Hilarion Castle (F, LB, M)
 • DAG 4: Fridag - mulighet for utflukt (F, M)

  Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til hovedstaden Nicosia. Pris kr. 380,- inkl. lunsj.

  Lefkosia (Nicosia) ligger midt på øya og har historie helt tilbake til bronsealderen. Hjertet av byen er omsluttet av venetianske murer og er oversådd med museer, gamle kirker og bysantinske bygninger. I dag er Nicosia den eneste delte hovedstaden i verden. Det nye Nicosia som er utviklet utenfor murene er blitt et moderne, kosmopolitisk og kulturelt sentrum.

  Etter frokost kjører vi til Nicosia. Det blir kaffe-stop på kafeen ved Erkebiskoppens palass før vi besøker St. John Katedral. Byvandring i den gamle bydelen før vi kjører videre til Ledra Street og kontrollposten til den nordlige delen av byen. Her spiser vi en lett börek-lunsj og besøker den gotiske katedralen St. Sophia. Retur til hotellet tidlig ettermiddag hvor det serveres middag

 • DAG 5: Vandring Tatlisu (F, LB, M)

  9 km / +550 m / 4 timer / bratt oppover og nedover / enkle og doble spor i skog og på steinete underlag.

  Fra landsbyen Tatlisu følger vi skogsveier til fjellet gjennom olivenhager. De smale stiene går svingete gjennom furuskog til toppen av fjellet hvor det er en interessant fjellformasjon. På våren finnes det mange orkideer på denne stien. Mesteparten av stien er stigning opp til fjellet på smale stier og retur til landsbyen uten flatt terreng. Underveis spiser vi matpakke-lunsj. Middag på hotellet.

  Vandring Tatlisu (F, LB, M)
 • DAG 6: Vandring Buffavento Slott - Fem Fingre Kafeteria (F, LB, M)

  8 km / + 700 m / 4-5 timer / smal gangsti / steingrunn

  Starten av stien er på bunnen av Buffavento Slott, nær landsbyen Taskent. Første del blir en 1 km. stigning på gangvei opp fjellet til slottet. På toppen nyter vi utsikt over hele øya med middelhavskysten i nord og Mesaoria-slettene i sør. Vi fortsetter på en sti som svinger seg langs fjellet, men åpent terreng og flotte utsikter. En liten del av denne stien er skogkledd med sypresser. På siste del av turen går vi på århundrer gamle muldyr-spor med utsikt over Mount Fivefingers. Turen avsluttes på Fivefingers kafeteria. Underveis spiser vi matpakke-lunsj. Middag på hotellet.

  Vandring Buffavento Slott - Fem Fingre Kafeteria (F, LB, M)
 • DAG 7: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og utforske området på egenhånd. På ettermiddagen møtes vi og spiser en hyggelig avskjedsmiddag på hotellet.

  Fridag (F, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Etter en tidlig frokost setter vi kursen mot Larnaca flyplass og avreise til Norge og Oslo.

Slik bor du

Oscar Resort Hotel ligger i nærheten av den gamle havnen i Kyrenia. Hotellet har 2 utendørs basseng (ikke oppvarmet), samt Spa og velværeavdeling. Wi-Fi er gratis. Hotellet ligger ned mot stranden med en egen badestrand.

Alle rom har hageutsikt eller utsikt mot stranden, lite kjøleskap, klimaanlegg, flatskjerm-TV med satellittkanaler og safe.

Hotellet serverer tyrkiske og internasjonale retter i bufférestauranten, à la carte-restauranten, snackbaren, konditoriet og den lille restauranten på stedet. Du kan også bestille forfriskende drikke i lobbybaren eller bassengbaren.

Oscar Resort Hotel  ****

No:16, Hasan Esat Işık Sk

Kyrenia

 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Per Egil Engan
  Per Egil Engan
  Per Egil Engan
  er en aktiv mann. Han begynte som reiseleder på 90-tallet for magasinet «Vi over 60» med turer til Thailand, Malaysia og Cuba. Senere var han reiseleder til mange destinasjoner for flere turoperatører. « - det er spesielt aktive turer som jeg har trivdes best med, som fjellturer, sykkelturer og kajakkturer - ». Men han har bred erfaring som reiseleder fra bl.a. elvecruise i Russland, Portugal og Tyskland. I de siste årene har han vært mest i Kroatia med kajakk og cruise, samt øyhopping på sykkel. Han trives også godt på reiser i Norge. Til tross for mange spennende reiser til ulike destinasjoner rundt i verden, tror jeg vi har behov for å "gjenoppdage" vårt eget vakre land.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Larnaca flyplass

Varighet
4 timer og 40 min
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Larnaca flyplass

Varighet
4 timer 40 min
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo Gardermoen – Larnaca med alle skatter og avgifter
 • Transport flyplass – hotell tur/retur
 • 7 netter med frokost på Hotel Oscar **** i Kyrenia
 • 7 middager og 4 lunsjer/lunsjpakker
 • 4 vandredager med lokalguide og lunsj
 • All transport nevnt i program
 • Norsk reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Øvrige måltider og drikke
 • Valgfri utflukt til Nicosia med lunsj (kr. 410,- pr. pers)

Tilvalg/Utflukter

Dag 4 -  Nicosia med lunsj - Pris per person kr 410,- (min. 12 påmeldte).
Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og klima

Temperatur og klima

Kypros er et av reisemålene i Europa hvor varmen varer lengst, og øyen er blant annet kjent for sitt deilige badevann. I sommer månedene ligger dagtemperaturen på gjennomsnittlig på 31 grader, og stort sett uten regn. I vintermånedene går temperaturen sjeldent under 16 grader på dagtid. 

Kypros

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

16

7

8

Februar

17

7

7

Mars

19

8

6

April

22

11

3

Mai

26

15

1

Juni

30

18

0

Juli

32

21

0

August

32

21

0

September

30

19

0

Oktober

27

16

3

November

22

12

4

Desember

18

9

7

Reiseinformasjon for Nord-Kypros
Nordmenn trenger pass for innreise til Kypros. Kypros er ikke en del av Schengen-området, men mellom Norge og Republikken Kypros er det visumfrihet. Passet trenger ikke være gyldig utover utreisedagen fra Kypros.

Kypros har vært delt siden 1974 med en smal FN-kontrollert buffersone mellom den sørlige gresk-kypriotiske delen og den nordlige tyrkisk-kypriotiske delen av øya. Republikken Kypros er internasjonalt anerkjent, men har siden 1974 ikke hatt kontroll over den nordlige delen av øya som er under tyrkisk-kypriotisk styre og tyrkisk militær kontroll. Den tyrkisk-kypriotiske administrasjonen erklærte den nordlige delen av øya som uavhengig stat i 1983 under navnet "Turkish Republic of Northern Cyprus" TRNC, som kun er anerkjent av Tyrkia.

Som turist er det mulig å krysse fra sør til nord. Man kan bli sjekket ved retur. Norske borgere kan krysse den ”grønne linjen” mellom nord og sør etter å ha vist gyldig norsk pass.

Ambassaden anbefaler at man undersøker nøye hva tilleggsforsikringen dekker og ikke dekker. Les alltid forsikringsbetingelsene nøye på forhånd.

Tidsforskjell: + 1 time (GMT +2)
Strømnettet er på 240 volt.
Stikkontakter har tre flate plugger. Mange hoteller låner ut adaptere, eller de kan kjøpes i supermarkeder.

Været på Kypros
Kypros er kjent for å ha mellom 300-340 soldager i året. Fra midten av januar begynner våren og februar begynner med mandelblomstringen. Vi rømmer snø og slaps til fordel for vårsko.

Kypros er en øy som ligger «innerst» i den østlige delen av Middelhavet, litt øst for Hellas i veikrysset mellom Europa, Afrika og Asia. Hovedstaden er Nikosia, valutaen er Euro. Gresk er morsmålet, men Engelsk er også godt utbredt og snakkes av de fleste. Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros), og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). Sistnevnte er bare anerkjent av Tyrkia. Republikken Kypros er litt større enn Akershus fylke. Befolkningen er på 838 897 innbyggere (2011, ikke inkludert Nord-Kypros). 

Typisk kypriotisk mat er mat som ligner på den greske. Det er sjømat og fiskeretter, salater, frukt, kjøttretter og spennende desserter.

Kypros har en rekke minnesmerker fra oldtiden. Flere kirker er fra bysantinsk tid og det finnes en rekke eksempler på islamsk arkitektur, fransk gotisk byggekunst og italiensk renessansekultur.

Det mangfoldige plante- og dyrelivet og den uberørte naturen gjør Kypros til et av de vakreste stedene å nyte naturen på. Liker du i tillegg fotografering eller maling, vil du finne mye som inspirerer deg. Det er også en egnet plass for fuglekikkere. Øya ligger i trekkbanen mellom Europa, Asia og Afrika. Mange botaniske liker øya godt da det finnes et stort antall planter - som den kypriotiske orkideen, tulipanen og krokusen.

Infrastrukturen på Kypros holder en meget høy standard. En fire felts motorvei går langs hele sør-kysten og binder alle de store byene i Sør-Kypros sammen. Kypros er også et bra sted å bo, har det beste helsemessige klima i verden, høy levestandard, god infrastruktur og trygt å bo (kriminaliteten er blant de laveste i Europa).

Mange nordboere tilbringer mellom en til seks måneder av vinterhalvåret på Kypros. Et såpass godt vintervær får man ikke innenfor så kort avstand fra Norden. Det er en flott tid å reise rundt og oppleve Kypros med sine flotte byer, natur og festivaler.

 

Bestill det lille ekstra

Ekstra utflukter og andre tilvalg kan bestilles samtidig med reisen eller senere via «Min side».

 • Valgfri utflukt til Nicosia med lunsj
  Valgfri utflukt til Nicosia med lunsj Lefkosia (Nicosia) ligger midt på øya og har historie helt tilbake til bronsealderen. Hjertet av byen er omsluttet av venetianske murer og er oversådd med museer, gamle kirker og bysantinske bygninger. I dag er Nicosia den eneste delte hovedstaden i verden. Det nye Nicosia som er utviklet utenfor murene er blitt et moderne, kosmopolitisk og kulturelt sentrum. Etter frokost kjører vi til Nicosia. Det blir kaffe-stop på kafeen ved Erkebiskoppens palass før vi besøker St. John Katedral. Byvandring i den gamle bydelen før vi kjører videre til Ledra Street og kontrollposten til den nordlige delen av byen. Her spiser vi en lett börek-lunsj og besøker den gotiske katedralen St. Sophia. Retur til hotellet tidlig ettermiddag.
  Pris: 410,-

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

November 2023

4/11Oslo GardermoenSingelreise - Flotte vandringer på Nord-Kypros8 dagerFå ledige15 900,-BestillMer informasjon
11/11Oslo GardermoenSingelreise - Flotte vandringer på Nord-Kypros8 dagerUtsolgt14 950,-Book på ventelisteMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen. 

 • Koronavirus og reise