Skip to main content

MOC-tour 2023 - HELLAS, NORD-MAKEDONIA, ALBANIA

Endelig skal denne spennende o-turen gjennomføres, som skulle gjennomføres i 2020 med PWT Italia, som teknisk arrangør. Utbruddet av pandemien satte en effektiv stopper for turen. Aller Travel er nå teknisk arrangør for årets tur, mens Kjell Einar Andersen og Zoran Milovanovic er reiseledere og løps-ansvarlige, samt at Jörgen Mårtensson vil bidra på turen ifm arrangementene. Med disse 3 fagpersonene «om bord», så kan dere glede dere til en flott tur. Historie, kultur, sjarmerende kulturlandskap og lokalt kjøkken, blandet med spektakulære o-løp i trange gater ved foten av Akropolis eller i åsene nord for Thessaloniki, er stikkord for noe av det du vil oppleve. Nord-Makedonia byr på orientering i nydelig fjell og skogsterreng og i Albania blir det sprintløp i en stor park

Gled deg til
 • Spennende o-løp i Hellas, Nord-Makedonia og Albania
 • Vakre Athen, Thessaloniki og Tirana
 • Historiske omgivelser
 • Lokalt kjøkken
 • Spennende o-løp
 • Dyktige reiseledere

Dagsprogram

 • Dag. 1 - 17.mars: Egen transport til Athen - Plaka

  Ankomst til, Eleftherios Venizelos Athens International Airport.
  Transfer til hotellet i Plaka ved foten av Akropolis. Gatene her går nærmest som en labyrint og bygningene er oppført i en nyklassisk arkitektur over boligområdet til det gamle Athen. Stedet er kjent som «gudenes naboskap» fordi det ligger nær Akropolis og de mange arkeologiske områdene.

 • Dag. 2 – 18.mars: Plaka – Gåtur til severdigheter i Athen. (F)

  Sightseeing på egenhånd, eller på en guidet gåtur til flere av de mest kjente stedene i Athen. Overnatting på vårt hotell i Plaka.

 • Dag. 3 - 19.mars: Plaka – sprint - Kalambaka (F,M)

  Morgenen starter med sprintløp i Plaka. Vi sjekker ut fra hotellet og kjører til Meteora, (350 km). Meteora betyr «hengende i luften». I dette fantastiske klippeområdet besøker vi 3 av de mest betydningsfulle klostre i den gresk-ortodokse kirke (På UNESCO verdensarv-liste fra 1988)
  Vi overnatter i Kalambaka etter en gresk velkomstmiddag med premieutdeling.

 • Dag. 4 - 20.mars: Kalambaka – sprint - Thessaloniki (F)

  Sprint-løp i Kalambaka – lunsj – avreise til Thessaloniki (230km) som har flere kjente oldtidskristne og bysantinske monumenter på Unesco`s verdensarvliste. Thessaloniki «by your own» - overnatting.

 • Dag. 5 - 21.mars: Serres – skogsløp (F)

  Etter frokost avreise til Serres i Central-Macedonia (80km) hvor vi har skogsløp i åsene rett ved byen.
  Vi regner med å være tilbake i Thessaloniki i god tid for et forfriskende bad og/eller en tur på byen.

 • Dag. 6 - 22.mars: Thessaloniki – skogsløp – Prilep (Nord-Makedonia) (F,M)

  Etter frokost avreise til Prilep (210km) i Nord-Makedonia. Etter lunsj har vi løp i skog/åpent fjellområde. Makedonsk «dinner-party» med premieutdeling på kvelden. Overnatting i Prilep.

 • Dag. 7 - 23.mars: Prilep – Ohrid - Struga (F,M)

  I dag gjør vi stopp i Ohrid (110 km) for sprintløp og muligheter for lunsj. Ohrid ble grunnlagt på 600-tallet. Vi besøker St.Pantaleon-klosteret, det eldste slaviske klosteret, som har en samling av 800 bysantinske ikoner, før vi fortsetter(15 km) til Hotel Drim (4*) i Struga, tett ved Ohrid-sjøen..
  Ohridsjøen som er en av verdens eldste innsjøer og sjøen med dens omgivelser er på UNESCOs verdensarvliste. Både pga natur og kulturarv. Bl.a noen av de eldste bosetninger i Europa er registrert her. Et populært ferieområde. Felles middag på hotellet.

 • Dag. 8 - 24.mars: Struga – Tirana (F)

  På formiddagen reiser vi videre inn i Albania til hovedstaden Tirana (120km) og vårt hotell i sentrum
  På kvelden ligger det til rette for «Tirana by your own» eller på en felles sightseeing

 • Dag. 9 – 25.mars: Tirana – egentrening på kart – utflukt til Durres (F,M)

  Etter frokost har vi avreise til Cape Rodon hvor vi tar en stopp for gåtur/løpetur på o-kart i spektakulært landskap, kanskje etterfulgt av et bad Adriaterhavet. Deretter fortsetter vi videre til Durres, der vi tar en stopp for både lunsj og for å besøke Durres Amphiteater (UNESCO) som i Romertiden hadde plass til nærmere 20 000 tilskuere
  Om kvelden samles vi til et «Farewell-party»

 • Dag. 10 – 26.mars: Tirana – sprintløp – hjemreise (F)

  På morgenen arrangeres o-løp i en park sentralt i Tirana (i gåavstand fra vårt hotell).
  Utsjekking og avreise til flyplassen (20 km) avhengig av når den enkelte har flyavgang.

Tillegg for enkeltrom

kr. 2.500,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.