Skip to main content
Bestselger

Vandring i Rondane - - med Ringebufjellet og Folldalsfjellet

Bli med på vandring i Rondane - i vakker natur og flott turterreng sammen med vår vandreguide Kjell Magne Nordvi.

Turen starter ved Ringebufjellet, fortsetter i majestetiske Rondane og avsluttes ved Folldalsfjellet, Savalen og Jutulhogget. Dette er en vandringsreise som passer for deg som er vant til å gå i noe krevende fjellterreng. Vi nyter utsikten og vandrer over hengebruer, i steintrapper og på fjellstier. Om kveldene tar vi inn på gode fjellhotell for avslapning, mat og hygge.

På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med vandresko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 3. 
Les mer om våre nivåer her.

Første vers av Åsmund Olavsson Vinjes kjente dikt «Ved Rondane» gir oss en liten forsmak av hva vi har i vente:

No ser eg atter slike fjell og dalar
som dei eg i min fyrste ungdom såg,
og same vind den heite panna svalar;
og gullet ligg på snjo som før det låg.
Det er eit barnemål som til meg talar,
og gjer meg tankefull, men endå fjåg.
Med ungdomsminne er den tala blanda:
det strøymer på meg, so eg knapt kan anda.

Gled deg til
  • 5 flotte vandreopplevelser i Rondane
  • Å oppleve Ringebufjellet, Folldalsfjellet og Savalen
  • Å se fjellet i sommer- eller høstfarger
  • Gode fjellhotell
  • Dyktig vandreguide

Slik bor du

  • Skjerdingen Høyfjellshotell

    Skjerdingen Høyfjellshotel i Ringebu har restaurant, bar og gjestestue. Hotellet tilbyr også familierom, terrasse, innendørsbasseng, døgnåpen resepsjon og gratis WiFi.

    Skjerdingen Høyfjellshotel har 42 rom med kostnadsfrie toalettartikler, privat bad og eget sitteområde.

    Hotellet tilbyr kontinental og glutenfri frokost hver morgen.

    3-stjerners-hotellet Skjerdingen Høyfjellshotell har også egen badstue.

  • Venabu Fjellhotell

    Venabu Fjellhotell er omgitt av turløyper, og tilbyr tradisjonell norsk mat, kostnadsfri tilgang til badstue og kostnadsfri Wi-Fi i fellesområdene. Rondane nasjonalpark ligger 4 km unna.
    Alle rommene på Venabu Fjellhotell har eget bad med dusj.

    Venabygdsfjellet har butikker, restauranter og andre tjenester, og ligger bare 600 meter fra Venabu Fjellhotell. Ringebu stavkirke ligger 20 km unna.

  • Savalen Fjellhotel & SPA

    Gjennom 45 år har familien Hektoen utviklet den gamle Savalen Turisthytte til et moderne og attraktivt fjellhotell i naturskjønne og idylliske omgivelser på Savalen i Nord-Østerdal.
    Hotellanlegget har de siste årene gjennomgått en omfattende utbygging og renovering og er i dag på mer enn 7000 m2.
    Her tilbys alt du forventer av et moderne fjellhotell, og litt til. Blant annet et spektakulært velværebasseng og spa, moderne rom i ulike størrelser , restaurant, kurs- og konferansefasiliteter, selskapslokaler, bar, dansesal og mye mer. Hotellet har store og flotte oppholdsrom og det er god plass i forhold til antall gjesteværelser.

    Overnattingsstedet har hage og terrasse, og tilbyr også døgnåpen resepsjon og gratis WiFi overalt. Alle rom har balkong, eget bad og flatskjerm-TV.

    Alle SPA-behandlinger må bestilles separat direkte med hotellet.

Dagsprogram

  • DAG 1: Ankomst, kveldsvandring (M)

    Vandrenivå: 2
    Det er egen transport med privatbil eller med tog til Atna stasjon på Rørosbanen. For de som ønsker det kan det avtales transport til Skjerdingen høyfjellshotell hvor vi møtes senest kl. 13.00. Vi går en fin kveldstur i Skardseterlia naturreservat før middag. Her finnes en rekke utrydningstruende arter og vi nyter også flott utsikt over fjellheimen.

    Felles middag om kvelden.

    Ankomst, kveldsvandring (M)
  • DAG 2: Vandring på Ringebufjellet (F, ML, M)

    Vandrenivå: 2-3
    Etter frokost hentes vi av buss og kjører Friisveien, oppkalt etter professor J.A. Friis, og passerer hans steinhytte og steinmonumentet over kongereinsbukken han felte i 1860. Vi kommer opp på høyeste punkt på 1158 moh. der Rondanestien krysser på Ringebufjellet. Vi vandrer innover i et lett, relativt flatt fjellandskap til vi tar av og følger en umerket sti til vraket av en Junker Ju 52 som styrtet her i slutten av oktober 1942. Dette er det best bevarte flyvraket etter krigen i Norge. Halepartiet mangler, men det ligger 800 meter unna.

    Vi spiser nista vår før vi vandrer tilbake samme vei. Total vandring 16,2 km, lett terreng og god sti.
    Vi fortsetter til Ringebu og besøker stavkirken fra 1220, en av 28 gjenværende stavkirker i Norge og av de største, før vi kjører opp på Venabygdsfjellet og overnatter på Venabu Fjellhotell.

    Vandring på Ringebufjellet (F, ML, M)
  • DAG 3: Vandring i Rondane (F, ML, M)

    Vandrenivå: 2-3
    Etter frokost kjører vi til Sollia og stopper ved Solbergs plass for å forevige Rondane som vi er på vei til. Vi stopper ved informasjonssenteret ved Strømbu og går stien mot Høgronden 5 km med en del stigning på slutten, før vi tar av ved 1200 moh. og nyter utsikten til Rondeslottet. Vi går videre ned og krysser Langglupbekken på ei hengebru og fortsetter 5 km i slak stigning mot Bjørnhollia hvor vi spiser medbrakt lunsj. Derfra prøver vi steintrappa som sherpaene har bygget og går 6 km tilbake til Strømbu.

    Total vandring 16 km, noe krevende, blanding av god sti og noe steinete. I dag spiser vi middag og overnatter på Savalen Fjellhotell & SPA.

    Vandring i Rondane (F, ML, M)
  • DAG 4: Vandring i Folldalfjellet (F, ML, M)

    Vandrenivå: 2-3
    Etter frokost kjører vi til Folldal Gruver, som var i drift fra 1748 til 1993. Vi vandrer langs tregrensa og opp i høyfjellet oppunder Storhøa, en runde på 11,3 km med spor etter gruvedrift og fantastisk utsikt. Her finnes kortere alternativ for de som er slitne fra dagen før. Vi inntar vår medbrakte lunsj ved Gortjønne før vi rusler tilbake.

    Total vandring 11,3 km / 8,7 noe stigning, middels krevende. Denne kvelden overnatter vi også på Savalen Fjellhotell & SPA og nyter en god middag om kvelden.

    Vandring i Folldalfjellet (F, ML, M)
  • DAG 5: Vandring på Savalen og Jutulhogget – hjemreise (F, ML)

    Vandrenivå: 2-3
    Etter en flott frokostbuffet og kanskje en svømmetur i bassenget er vi klare for turens siste vandring. Vi starter ved hotellet 730 moh. og følger veien til foten av skianlegget der vi går merket sti i frodig seterlandskap forbi Bjørkengsætra og Letengsætra, 2 km opp til Hemstadtjønna. Nå går vi opp snaufjellet på 935 moh. der vi nyter utsikten før vi går ned til Midttjønna, 1 km, med utsikt over vannet. Vi fortsetter i lia over Øykletttjønna i 2 km med lunsjpause før vi går nedover i en herlig fjelldal til Fiskviksætra. Siste strekningen følger vi skrålia med fjellbjørk under Savalkletten slakt nedover, 2 km tilbake til hotellet. Deretter kjører vi ned til Jutulhogget, en av Nord-Europas største canyoner på 2,4 km. Den ble dannet for ca. 9 000 år siden, rett etter siste istid.

    Hjemreise fra Atna st. og Skjerdingen på ettermiddagen.
    Total lengde ca. 7 km Varighet 4 timer.

    Vandring på Savalen og Jutulhogget – hjemreise (F, ML)

Tillegg enkeltrom

kr 1 550,- 

Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

 

Transport

Reise til og fra Atna (*):
Man må selv ta seg til/fra Atna. Man kan benytte egen transport med bil.  
Kommer du fra Oslo via Hamar, Elverum følger du E6, RV3 til Atna. En tur på ca. 3,5 timer og ca. 250 km.
Dersom du kommer fra Trondheim via Støren følger du E6 og RV3. Fra Trondheim er det en biltur på ca 3,5 timer (250 km).

Kollektiv transport:
Fra Oslo S med tog R21 til Hamar. Videre med R25 fra Hamar til Atna.
Fra Trondheim med tog R25 til Atna.
.............
Skjerdingen Høyfjellshotell kan hente gjester på Atna stasjon, må avtales på forhånd med Skjerdingen Høyfjellshotel.

Kjører du selv, kan bilen parkeres på Skjerdingen Høyfjellshotell fra mandag til fredag uten kostnad. Bussen returnerer via Atna st. til Skjerdingen på fredag.

Vandrekart

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hvor sprek må jeg være for å være med på vandretur?

    Våre vandreturer er delt inn i nivå 1 til nivå 4, hvor 1 er det letteste. Uansett, du må være vant til å gå turer som varer noen timer. Se ekspempler på turer og nivåer her.

  • Må jeg bære bagasjen selv?

    Bagasjetransport er alltid inkludert, så du behøver bare en dagstursekk med det aller nødvendigste.

  • Må jeg være med på alle vandringene?

    Du blir selvfølgelig bare med på de turene du ønsker, men si ifra til reiseleder på plass.

  • Kan jeg ta med vandrestaver?

    Ja. Skal du ha med vandrestaver, bør de vare sammenleggbare og passe i kofferten, slik at du slipper å sende dem som spesialbagasje.

  • Hva pakker jeg til en vandretur?

    2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.

    Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.

    Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.