Skip to main content
Kun få plasser igjen

Lette vandringer ved Lisboakysten

Hyggelige landsbyer og vakkert landskap spekket med vingårder og olivenmarker, gjør Portugal til en perle for naturelskere. Vi skal bo godt i Estoril, en eksklusiv forstad til Lisboa og kun et par kilometer til den kjente fiskerlandsbyen Cascais. Denne vennlige feriebyen har flere fine, små strender, gågater og hyggelige omgivelser. 

Bli med på en kombinasjon av lette vandringer og kulturelle gåturer, hvor vi lærer å kjenne dette vakre området og dets vell av historiske kulturskatter. Her får du mye for pengene, da det meste er inkludert. På programmet står slående utsikter, romantiske Sintra, vinsmaking i en gammel vinkjeller, byvandring i den storslåtte hovedstaden Lisboa og hyggelige måltider hvor vi fordøyer dagens opplevelser.

Vandreturene er på 3 til 4 timer, noen i flatt og enkelt terreng, mens andre er noe brattere og med steinete underlag. Reiseleder tilpasser tempo til gruppen og det viktigste på denne turen er at vi koser oss ute og nyter dagene.

I tillegg til vandringene besøker vi også Lisboa, den sjarmerende hovedstaden med trikker, smale gater og trivelige kafeer. Vi besøker også vakre Sintra, byen som er på UNESCOS liste over verdens kulturarv og Cabo da Roca - Europas vestligste punkt.

Denne turen ligger mellom nivå 1-2 på vår skala.
Les mer om våre nivåer her.

Gled deg til
 • Flotte vandringer og gåturer
 • Guidet omvisning i Lisboa
 • Deilig klima

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Gardermoen. Vi ankommer Lisboa og møtes av reiseleder og tas med til hotellet for innsjekk. Vi spiser felles velkomstmiddag på hotellet.

 • DAG 2: Vandring: Peninha - Cabo da Roca (F, ML)

  Vi tar buss i ca 30 min. til vårt utgangspunkt ved Peninha Rock i Sintra-fjellet (486 moh.) og vi avslutter ved kysten og Cabo da Roca, det vestligste punktet i fastlands-Europa. Ruten byr på slående utsikter. Fokus på flora, geologi, arkeologi og historie.
  Vi får med lunsjpakke fra hotellet.
  Dagen vandring: ca. 9 km

  Retur til hotellet på ettermiddagen. Resten av dagen fri.

  Vandring: Peninha - Cabo da Roca (F, ML)
 • DAG 3: Gåtur: Byvandring i Lisboa (F, L)

  Etter frokost går vi til togstasjonen i Estoril (ca 10 min) og tar lokaltoget til Lisboa. Toget kjører langs kysten og vi får fin utsikt over havet underveis. Vi skal se den storslåtte hovedstaden til fots. Vi går, til Baixa/Chiado, det største shoppingområdet og det historiske området i byen. Vi fortsetter turen oppover bakken, passerer Lisboa-katedralen, byens eldste monument, til Alfama-kvarteret (gamlebyen). Dette er et pittoresk område med smale gater, smug og vakre bueganger. Vi avslutter ved det imponerende torget ved elven; Praça do Comercio Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi får litt tid på egen hånd. Retur til hotellet.

  Gåtur: Byvandring i Lisboa (F, L)
 • DAG 4: Fridag (F)

  Dagen fri til å bare slappe av eller utforske området på egen hånd. Reiseleder har tips.

  Fridag (F)
 • DAG 5: Vandring: Dinosaurstien (F, ML)

  Etter frokost blir det avreise med buss til startpunktet for dagens vandring (ca. 60 min).
  Vandreturen tar oss langs Cabo Espichels-platået, en klippe vest for Sesimbra (en del av Arrábida naturpark) og til dinosaursporene i området. Guiden forteller om lokal fauna, flora og områdets historie og kultur. Vi får med oss lunsjpakke fra hotellet som vi nyter underveis.
  Dagen vandring: ca. 4,5 km

  Før vi returnerer til hotellet, stopper vi ved de gamle og tradisjonelle J.M.Fonseca vinkjellerne i den pittoreske byen Azeitão. Selskapet ble grunnlagt for mer enn 200 år siden av José Maria da Fonseca som ble født i dette området. Det er det eldste bordvinselskapet i Portugal og eier forskjellige vingårder over hele landet.. De gamle og tradisjonelle vinkjellerne i Azeitão er sjarmerende og svært velholdte, som et vinmuseum, og vi får smake to viner fra regionen.

 • DAG 6: Vandring: Azòia - Guincho (F, L)

  Bussen tar oss fra hotellet til vårt startpunkt Azòia, en liten by nærme Cabo da Roca. Vi følger kystlinjen fra Cabo da Roca til Guincho, med vakker utsikt over havet fra klippene. På veien ser vi de vakre og ville Guincho-strendene, som er et paradis for surfere
  Lengde/varighet: Ca. 7 km. Lunsj på hotellets restaurant.

  Resten av dagen fri til egne aktivteter.

  Vandring: Azòia - Guincho (F, L)
 • DAG 7: Gåtur: Pena Palace - Sintra (F, L, M)

  I dag tar vi bussen sammen med guiden til vakre Pena Palace, et eventyrslott der stilene fra barokken, maurerne, goterne og renessansen forenes. Vi tar også en gåtur i palassets flotte park, med eksotiske trær og lokale arter. Deretter tar vi oss videre nedover til Sintra by, en vakker romantisk by som ligger ved foten av de frodige åsene. Herregårder og palasser er spredt langs de svingete gatene, og bypalasset var en gang sommerresidensen til den portugisiske kongefamilien. Vi får tid til å rusle rundt på egen hånd for å utforske byens pittoreske sentrum med sjarmerende kafeer og håndverksbutikker.
  Til avtalt tid tar vi buss videre og spiser lunsj på lokal restaurant. Vi kjører videre til kysten, hvor vi får se de fantastiske sanddynene og landskapet i den vernede Cascais-Sintra naturpark. Vi fortsetter med en gåtur over sanddynene og langs strandpromenaden (ca. 7 km), før vi tar bussen tilbake til Estoril.

  Felles avskjedsmiddag om kvelden.

  Gåtur: Pena Palace - Sintra (F, L, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Bussen tar oss til flyplassen i Lisboa for hjemreise til Norge.

Slik bor du

Clube do Lago & Spa ligger på en høyde i Estoril, 900 m fra sentrum og 2 km fra Cascais. Hotellet er nylig renovert og er omgitt av palmetrær og en hyggelig hage . Hotellet har utendørs og innendørs basseng og spa.
Rommene har TV, safe, a/c, gratis wi-fi, og te-kjøkken med kjøleskap, mikrobølgeovn og stekovn.


Clube do Lago & SPA 
1017 Avenida Saboia, 2765-420 Estoril
 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Inês Correia
  Inês Correia

  Inês Correia
  er født og oppvokst i Portugal, men snakker godt svensk etter å ha studert språket både i Lisboa og Gøteborg. Hun har lang erfaring med norske grupper, både som reiseleder og guide.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Lisboa flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Lisboa flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

 • Prisen inkluderer:
 • Direktefly Oslo – Lisboa t/r inkl skatter og avgifter
 • 7 netter på Clube do Lago **** m/frokost
 • 3 vandringer med vandreguide, energibar og mineralvann
 • 2 gåturer med lokal guide
 • 3 lunsjer + 2 matpakkelunsjer
 • 2 middager
 • Vinsmaking i Azeitão
 • All transport og utflukter iht. program
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet
 • Engelsktalende vandreguide på vandringene

  Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

  kr 4 990,- 

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Kart

  Kart

  Temperatur og vær

    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
  Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
  Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
  Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  September 2024

  18/9Oslo GardermoenLette vandringer ved Lisboakysten8 dagerFå ledige19 990,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hva pakker jeg til en vandretur?

   2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


   Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
   Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.