Skip to main content
Uten enkeltromstillegg

Singeltur - Levadavandring Madeira

Madeira er turgåernes Mekka, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur på er å vandre langs levadaene.

På denne turen er det duket for flotte turer i vakkert landskap med sommer og blomstring året rundt. Vi bor godt i utkanten av Funchal og det blir god tid til å nyte den vakre øya. Vår populære reiseleder samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter når det ikke er program.

Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes, og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer. Mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers. 

Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra. Naturen er dog dramatisk, så man bør ikke ha høydeskrekk!  

Her reiser du med en liten, eksklusiv gruppe på maks 25 personer!

Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Gled deg til
 • Vakkert landskap og storslått natur
 • Vandringer langs de gamle vanningskanalene
 • En sosial og hyggelig tur
 • Vinsmaking

Slik bor du

 • Windsor hotel ****

  Windsor hotel ligger i hjertet av Funchal, bare 5 minutters gange fra gamlebyen og nær kafeer, restauranter og butikker. Hotellet har restaurant og bar, samt et svømmebasseng på taket. De lyse rommene har eget bad, TV, minibar, safe og wi-fi.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F= Frokost / M= Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Madeira og blir møtt av vår guide og reiseleder. Bussen tar oss til vårt hotell (ca. 25 min.) for innsjekk før vi møtes igjen om kvelden til velkomstmøte og middag.

 • DAG 2: Vandring: Referta - Cruz (Levada do Castelejo) (F)

  Den første vandringen denne uken starter i Referta. En lett tur hvor man kan skue de lokale bøndene som jobber på sine små terrasser.
  Vi får nydelig utsikt over Porto da Cruz og den berømte «Penha de Águia», et massivt berg som reiser seg til en høyde på 580 m over havet. Etter turen stopper vi for en lokal drink: Poncha (ikke inkludert). Utflukten er fra ca kl 08.45 – 12.45

  Nivå 1 - lett / ca. 2 timers vandring / Avstand ca. 6 km. / Høydemeter min/max: 550 - 560 m.

  Sen ettermiddag tar reiseleder oss med på en liten omvisning til fots i byen (vest) som avsluttes med middag i Funchal (middag ikke inkludert).

  Vandring: Referta - Cruz (Levada do Castelejo) (F)
 • DAG 3: Vandring: Marocos Valley (F)

  Dagens vandring vil foregå i dalen Machico, på levadaen Vermelha, også kjent som Levada das Mimosas. Vi følger en sti omgitt av mimosa-trær. Dalen byr på vakkert landskap og vi får innsikt i hvor hardt det er å jobbe på de små landbruks-terrassene. Vandringen starter ved Canical-tunellen og avslutter med en bratt nedoverbakke (ca 10 min.) før vi når bussen vår. Utflukten er fra ca kl 08.45 – 12.45


  Nivå 2 - flatt terreng med bratt avslutning / ca. 2,5 timers vandring / Avstand ca.4 km. / Høydemeter min/max: 220 - 250 m.

  Sen ettermiddag tar reiseleder oss med på en liten omvisning til fots i byen (øst) som avsluttes med middag i gamlebyen (middag ikke inkludert).

  Vandring: Marocos Valley (F)
 • DAG 4: Vandring: Boa Morte - Quinta Grande & Sky walk på Cabo Girão (F)

  Dagens vandring starter tidlig og foregår på den lengste vanningskanalen på øya; Levada do Norte. På denne stien får vi vakre utsikter over sørvest-kysten. Løypen er veldig behagelig og kan gåes året rundt ettersom den ligger på den sørlige delen av øya, hvor klimaet er mildere. Vi gjør et kort stopp på klippen Cliff Cabo Girão - inngang ikke inkludert og må betales lokalt (2 €). Vi fortsetter ned til landsbyen Câmara de Lobos for en lett snacks (snacks ikke inkl). Utflukten er fra ca 08.00 – 13.30

  Nivå 2 - moderat / ca. 2-3 timers vandring / Avstand ca. 4 km. / Høydemeter min/max: 520 - 870 m.

  De som ønsker, kan bli med reiseleder på en lokal restaurant for å spise middag (ikke inkludert).

  Vandring: Boa Morte - Quinta Grande & Sky walk på Cabo Girão (F)
 • DAG 5: Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

  Dagen er fri til å utforske øya eller hovedstaden på egenhånd. Når du vandrer rundt i Funchals gater vil du bli imponert over de vakre scenarioene og rene veiene, og den gamle hovedstaden har i dag blitt en moderne og nyrenovert by. Et av de mest attraktive områdene å se er gamlebyen i Funchal, hvor du får oppleve ekte Madeira-liv og historiske bygninger. Rua de Santa Maria er den eldste gaten i byen, og har eksistert siden 1430! Ikke minst er gaten en fryd for kunstøyet, da dørene har blitt malt som lekre malerier av ulike kunstnere, men du får også et stort utvalg av restauranter og cafeer. Besøk gjerne markedet "Mercado dos Lavradores", katedralen eller bare nyt livet på en fortauskafe.

  Om kvelden er det Fado-middag i gamlebyen.

  Valgfri utflukt til Eira do Serrado og botanisk hage (kl 08.45 – 12.45). Bestilles og betales direkte hos reiseleder. Forbehold om nok påmeldte. Pris 43 €.

  Fridag eller valgfri utflukt (F, M)
 • DAG 6: Vandring: Ponta S. Lourenço - Cais do Sardinha (F)

  Som en del av Madeiras naturreservat ligger denne løypa helt på østspissen av øya, i Canical. Inngangsbillett til reservatet er ikke inkludert og må betales lokalt (1 €). Underveis nyter vi flott havutsikt mot den nordlige og sørlige delen av øya. Utflukten er fra 08.45 – 16.00.

  Nivå 2 - moderat / ca. 2-3 timers vandring / Avstand ca. 8 km. / Høydemeter min/max: 5 - 110 m.

  Vandring: Ponta S. Lourenço - Cais do Sardinha (F)
 • DAG 7: Vandring: Levadavandring ved Lamaceiros (F)

  Dette er en flott levada som starter i Lamaceiros, nær Porto Moniz. På denne turen har vi flotte utsikter over dalen Riberia da Janela. Flotte omgivelser, den frodige vegetasjonen og det unike landskapet byr på flotte fotoøyeblikk. Vi går til første tunell så tilbake samme vei.

  Etter turen kjører vi til São Vicente, hvor vi besøker adega «Porto do Abrigo», her blir det både vinsmaking og lokale spesialiteter.

  Nivå 1 - lett / ca. 2,5 timers vandring / Avstand ca. 4 km.

  Avskjedsmiddag på lokal restaurant (ikke inkludert).

  Vandring: Levadavandring ved Lamaceiros (F)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Etter frokost henter bussen oss for transport til flyplassen og hjemreise til Norge.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Funchal flyplass

Varighet
ca. 5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Funchal flyplass

Varighet
ca. 5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Direktefly t/r Oslo-Madeira med alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Hotel Alto Lido **** eller Windsor hotel****, med frokost
 • 1 middag på hotellet
 • 1 Fado-middag
 • 5 dager med vandringer, med lokal vandreguide
 • Vinsmaking
 • Transport, inngang og utflukter som spesifisert i program
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet
Prisen inkluderer ikke:
 • Ekstra aktiviteter og utflukter med reiseleder på ettermiddag/kveldstid

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart

Kart

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Oktober 2024

22/10Oslo GardermoenSingeltur - Levadavandring Madeira 8 dagerLedige plasser15 450,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.