Skip to main content
Nyhet

Vandringer i Umbria

På denne vandreturen skal vi dykke inn i Italias grønne hjerte, nemlig regionen Umbria. Vi bor fast i den sjarmerende byen Trevi - et perfekt utgangspunkt for våre vandreturer. Trevi skal selvsagt utforskes nøye til fots, men vi reiser også til mange av de små, vakre landsbyene som ligger i området rundt. Det blir en unik kombinasjon av aktivitet, kultur, natur og kulinariske opplevelser. 

Våre vandreturer fører oss inn i smale, middelalderske gater, langs gamle akvedukter og gjennom duvende vinmarker. Det er også satt av litt tid på egen hånd. Slapp av ved hotellets basseng eller kanskje du ønsker å ta en litt lengre utflukt? Spør gjerne reiseleder om tips til spennende opplevelser.

Umbria er en av Italias mindre kjente regioner, men kjennetegnes av vakkert, grønt landskap og sin helt særegne sjel og tradisjoner. Maten er enkel, landlig og velsmakende. Vi besøker en vingård for litt vinsmaking og får servert både prosecco, bruschetta, skinker, oster og andre godsaker i løpet av oppholdet. 

På vår reise blir det fem dager med vandring. Vandringene er på 3-4 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse og kondisjon kan være med. Turene ligger på nivå 2 +. For mer informasjon om vår nivåinndeling se her.
 

Gled deg til
 • Å bo i den koselige byen Trevi
 • Vingårdsbesøk med vinsmaking
 • Vandringer i vakre omgivelser
 • Å oppleve Italias sjarme

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst Trevi (M)

  Avreise fra Gardermoen med direkte fly til Roma. Ved ankomst til Roma, blir vi hentet på flyplassen og tatt med til vårt hotell i Trevi (ca 3 t, inkl stopp). Etter innsjekking på hotellet vil vi nyte en velkomstdrink med prosecco, ledsaget av tradisjonell italiensk bruschetta med hotellets hjemmelagde extra virgin olivenolje, og bli kjent med våre medreisende.

 • DAG 2: Byvandring Trevi (F, L)

  Guidet tur i den vakre, middelalderske byen Trevi hvor vi lærer mer om dens lange og fascinerende historie. Etterpå nyter en lett lunsj; tradisjonelt italiensk måltid: en aperitif med tapas. Resten av dagen er fri for å utforske Trevi på egen hånd.

 • DAG 3: Vandring med vingårdsbesøk (F, M)

  Vår vandring starter i Montefalco, der vi besøker en vingård for litt vinsmaking og mulighet til å smake på lokale produkter som skinke, ost og bruschetta. Deretter vandrer vi gjennom vinmarker og bølgende landskap til vi når Scacciadiavoli Cantina.
  Vandring: ca 10 km

  Vandring med vingårdsbesøk (F, M)
 • DAG 4: Fridag (F, M)

  Fri dag for å slappe av ved bassenget eller ta egne små turer rundt Trevi.

  Fridag (F, M)
 • DAG 5: Middelalderske stier (F, M)

  Vår fantastiske guidede tur i dag går langs den middelalderske akvedukten til slottet i Pissignano di Campello og ved Fonti del Clitunno-elven. Vi stopper ved den lille innsjøen, muligheter for forfriskninger.
  Vandring: ca 15 km

 • DAG 6: Eremo di Pale og Rasiglia (F, M)

  En lett vandring til Eremo di Pale og den sjarmerende lille byen Rasiglia. Fritid til å spise lunsj på egen hånd.
  Vandring: ca 12 km

 • DAG 7: Monte Subasio (F, M)

  Vi skal til Monte Subasio og vandrer langs den vakre romerske akvedukten i Spello, en av de vakreste landsbyene i Italia. Her tar vi en pause for å spise lunsj (ikke inkludert).
  Vandring: ca 10 km

  Monte Subasio (F, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Vi kjøres til flyplassen i Roma for fly tilbake til Norge.

Slik bor du

Hotel Alla Rocca er et vakkert og sjarmerende hotell med vennlig og personlig service. Hotellet ligger i den lille umbriske byen, Trevi som er en middelalderby i naturskjønne omgivelser. Hotellet er i en historisk bygning fra midten av 1600-tallet, og er smakfullt restaurert slik at man får fornemmelsen av å være en del av historien. 

Rommene er flotte, med privat bad, hårtørker, air-conditioning, minibar, sattelitt-TV og telefon. I tillegg tilbyr hotellet en god restaurant og utendørs basseng. 

Hotel Alla Rocca, Trevi **** (italiensk standard)
Piazza della Rocca 1, 06039 Trevi

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Roma Fiumicino flyplass

Varighet
ca 3 t
Flyselskap
Norwegian
 
 

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Roma Fiumicino flyplass

Varighet
ca 3 t
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 2 690,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.