Skip to main content
Våre gjester gir toppscore

Elvecruise på Donau

Vi kaster loss og  seiler på Donau gjennom Europa i vakre omgivelser på Donau helt fra Romania til Østerrike. I løpet av 11 innholdsrike dager opplever vi hele 7 ulike land og 5 hovedsteder, så vel som mange spennende småbyer. Vi seiler med den populære elvecruisebåten Kleine Prinz. Skipet er lite og intimt med god atmosfære og et usedvanlig dyktig og hyggelig mannskap.

Inkludert i prisen er et stort og innholdsrikt utfluktsprogram, helpensjon med nydelig mat og levende musikk om bord på kveldene. Det er mange høydepunkter på turen, vi opplever og lærer mer om Europas spennende histore og ulike kulturer. Svært naturskjønn er seilasen gjennom Jernporten, området som har Europas lengste kløft hvor naturen er bevart med naturparker på begge sider av elven. Det her vi blant annet ser steinskulpturen av Kong Decebal mens vi nyter en deilig dag på soldekk.

Vi seiler ca 1 335 km og nyter dagene med flotte utflukter i spennende byer, vi hygger oss på soldekket mens vi nyter utsikten, blir underholdt og bevertet. Båten er blant de minste elvecruisebåtene på Donau, noe som skaper en helt unik atmosfære om bord, man blir fort kjent med hverandre. Det er også en stor fordel både ved høy og lav vannstand. 

Dette blir en seilas med mange uforglemmelige øyeblikk.

Merk at det må påberegnes endel gåing på utfluktene og sightseeingene som foregår både til fots og i buss.

Gled deg til
 • Å seile gjennom 7 land og til 5 hovedsteder
 • Liten og intim elvecruisebåt
 • Mange flotte utflukter som er inkludert
 • Helpensjon og med lokal mat fra landene vi besøker
 • Underholdning på båten med levende musikk
 • En meget erfaren reiseleder som holder foredrag underveis

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  Det er helpensjon på båten, alle måltider blir servert ombord. Drikke er ikke inkludert i prisen annet enn nevnt i programmet. Drikkepakker kan kjøpes om bord etter ankomst på skipet. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1 Wien-> Bucuresti: Avreise, ankomst Wien, Østerrike (M)

  Avreise Gardermoen, og direktefly til Wien. Vi hentes på flyplassen og kjøres til området hvor elvecruisebåtene ligger til kai. Velkommen om bord, presentasjon av mannskapet og middag.

 • DAG 2: Dag 2 Wien, Østerrike (F, L, M)

  Etter frokost skal vi oppleve en guidet halvdagstur i den vakre keiserbyen Wien. I århundrer ble deler av Europa styrt av den mektige Habsburg-familien med hovedsete i Wien. Byen var sentrum for kunst, kultur, arkitektur, musikk og dans. Store tenkere, forfattere og komponister samlet seg her og lot sin kreative energi får fritt utløp. Vi opplever alle de kjente stedene i løpet av formiddagen. Vi får se kjente landemerker som Hundertwasserhaus, Operaen, Musikverein hvor nyttårskonserten foregår, vinterpalasset Hofburg, parlamentet og Stefansdomen. Etter vår inkluderte bytur som foregår både i buss og senere til fots gjennom gamlebyen, fortsetter vi tilbake for lunsj om bord. Skipet ligger til kai utenfor Wien.

  Ettermiddagen til fri benyttelse. Vi kan anbefale en valgfri utflukt til keiserfamiliens sommerpalass Schönbrunn. Her får vi guidet omvisning inne i de vakre rommene og noen av salene hvor vi ser dansescener fra nyttårskonserten. Vi får et godt inntrykk av hvordan keiserfamilien levde og rekker også å ta et blikk i den storslagne parken. På kvelden er det mulighet for å være med på en av reisens høydepunkter, klassisk konsert i en av byens palasser med musikk av Mozart og Strauss. Wien er komponistene, valsen og klassisk musikk sin by, hva kan være bedre enn å oppleve magien her?
  Alle valgfrie utflukter bestilles og betales om bord.

  Dag 2 Wien, Østerrike (F, L, M)
 • DAG 3: Bratislava, Slovakia (F, L, M)

  Etter frokost får vi en flott omvisning i den vakre gamlebyen med et minitog før vi fortsetter til fots. Bratislava var kroningsby og dermed viktig for mange keisere og keiserinner fra Habsburg-familien, noe vi kan se tydelige spor av på vår inkluderte bytur. Vi starter formiddagen i et minitog og ser høydene ovenfor hovedstaden med parlamentet og borgen. Herfra har vi vakker utsikt over Donau og de ulike bydelene. Deretter fortsetter vi til gamlebyen hvor vi starter vår vandring til fots. Det er få hovedsteder som kan vise frem en så praktfull gamleby som Bratislava. Vi går en del av den gamle kroningsruten med kongekroner nedfelt i brolegningen. Vi ser vakker arkitektur og får høre mer om historien til det unge landet som ble selvstendig først i 1993. Det blir mulighet for å utforske byen på egen hånd før vi fortsetter seilasen på ettermiddagen. Vi nyter lunsj om bord.
  På ettermiddagen har vi inkludert vinsmaking av skipets viner. I løpet av kvelden passerer vi sluseanlegget Gabchikovo hvor vi skal sluses ned på vår ferd mot Budapest.

 • DAG 4: Budapest, Ungarn (F, L, M)

  Vi våkner opp i Budapest i Ungarn, en av Europas vakreste byer. Donau deler Budapest i de to bydelene Buda og Pest som vi opplever på en inkludert buss-sightseeing. På Pest siden ligger den berømte Markedshallen og jernbanestasjonen designet av Gustave Eiffel. Vi ser også Helteplassen og tusenårsmonumentet så vel som det berømte badet Szecheniye. Ungarns parlament er Europas nest største og uendelig vakkert der det ligger på Donau sin bredd. Bygningen har hele 365 tårn og er rikt dekorert. Turen fortsetter til Buda høyden hvor vi forlater bussen for en spasertur frem til Fiskebastionen og Mattias-kirken, herfra ser vi den praktfulle utsikten over Budapest. Vel tilbake på skipet nyter vi en deilig lunsj om bord. Ettermiddagen er til fri dispensasjon enten man vi utforske mer av byen eller slappe av på soldekket. På kvelden er det mulighet for å oppleve et forrykende folkloreshow. Det blir en flott forestilling av høy klasse.
  Valgfri utflukt på kvelden for å være med på et flott folkloreshow med ungarske musikere og dansere.

  Budapest, Ungarn (F, L, M)
 • DAG 5: Budapest, Ungarn (F, L, M)

  Denne dagen er til fri disposisjon, men vi anbefaler den flotte valgfrie utflukten til kunstnerbyen Szentendre. Den sjarmerende byen med sine koselige gater ligger vakkert til ved Donau og er helt annerledes enn alt annet vi ser på turen. Her er det nærmest middelhavs-stemning og det er en fryd å spasere i de smale gatene. I Szentendre finner vi flotte museer som marsipan-museet, mikro-museet, jule-museet eller keramikk-museet, sjarmerende små butikker og hyggelige kafeer. Dette er virkelig et sted våre gjester regner som en favoritt på turen vår.

  Etter lunsj om bord på skipet kan man også være med på en valgfri utflukt til en berømt Puzda-gård. Ungarn er kjent for sin store puszda og gode ryttere. Magyarene var tidligere et rytterfolk som levde med sine dyr på de store steppene. På gården får man oppleve et flott show linket mot Ungarns historie med både hester, ryttere og andre dyr. Puzda-ridning er en helt spesiell form for ridning. Den flotte gården ligger i vakre omgivelser og blir ofte benyttet til bryllup og andre spesielle hendelser. Det finnes ulike dyr på gården som vi har mulighet til å se. Det blir ofte omvisning på gården i hest og vogn også. Skipet starter seilasen mot Sør-Ungarn ved middagstid.

 • DAG 6: Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)

  Etter frokost ankommer vi Mohacs, helt sør i Ungarn. Vi kjører buss gjennom flotte jordbruksområder og pittoreske landsbyer til den gamle byen Pecs på vår inkluderte bytur. I den flotte byen som har vært en av Europas kulturhovedsteder, opplever vi en orgelkonsert i den vakre katedralen (unntak om besøket er på en søndag). Hele sentrum er en bilfri sone og vi utforsker videre til fots. Byen har mange vakre bygninger med arkitektur som kjennetegner områdene underlagt Habsburg familien. Det blir også tid til å utforske gågatene med små butikker og kafeer eller en tur i byens kjente handelssentrum. Lunsj og videre seiling mot Vukovar. Middag.

  Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)
 • DAG 7: Vukovar, Kroatia og Novi Sad, Serbia (F, L, M)

  Etter frokost har vi en gåtur i byen Vukovar, Kroatia. Vi har kommet til et omstridt område som en gang var Habsburg-familiens grense mot sydøst og senere en del av det gamle Jugoslavia. Her får vi høre mer om områdets historie og ikke minst lære mer om krigen på 1990-tallet og bakgrunnen for hvorfor den oppstod. Besøket setter ofte spor og gir ettertanker. Vi nyter en deilig lunsj om bord mens vi seiler videre mot Serbia. Tidlig ettermiddag ankommer vi Novi Sad, Serbia hvor vi har en sightseeing til fots.
  Det er mulighet for å være med på en valgfri utflukt til den historiske byen Sremski Karlovci som ligger ved foten av Fruska Gora-fjellene. Sremski Karlovci var en svært betydningsfull by i europeisk historie, i dag er det senter for vinproduksjon i regionen. Vi besøker både en kirke og en flott vingård. Familien som driver vingården, har drevet med vin- og honning produksjon i mange generasjoner. Når Prins Charles og hans Camilla var på besøk i Serbia i 2016, valgte de å besøke gården sammen med medlemmer fra Serbias regjering. Her blir det vinsmaking så vel som smaking av honning og Vermut. En meget hyggelig tur i flott landskap som virkelig anbefales.

  Vukovar, Kroatia og Novi Sad, Serbia (F, L, M)
 • DAG 8: Beograd, Serbia (F, L, M)

  Vi ankommer Serbias hovedstad, Beograd, på morgenen og reiser ut på en innholdsrik heldagsutflukt. Beograd er en av Europas eldste byer med en spennende og blodig historie. Byen ble grunnlagt der hvor de to viktige elvene Sava og Donau møtes. I århundrer var den underlagt det osmanske riket og grense mellom øst og vest. Vi får høre byens lange og dramatiske historie. Det blir besøk på Kalemegdan-festningen med vandring til utsiktspunktet med flott utsikt over elvene Donau og Sava. På bussturen ser vi også byens historiske bygninger så vel som tidligere president Tito sin gravplass.

  Det blir et kort stopp på «Hotel Majestic» og litt fritid i sentrum. Lunsjen denne dagen inntas på landsbygda, hvor vi får en unik hjemme-hos lunsj hvor både mat og drikke er inkludert. Det blir serbiske spesialiteter, levende musikk, slivovitz (plommesnaps) og høy stemning – for veldig mange et høydepunkt på reisen. På kvelden spiser vi middag om bord og får oppleve et forrykende folkloreshow av høy kvalitet.

  Beograd, Serbia (F, L, M)
 • DAG 9: Jernporten (F, L, M)

  Etter mange inntrykk kan vi roe ned og kose oss en hel dag om bord. Ved frokosttid seiler vi inn i Europas lengste kløft som er det naturskjønne området «Jernporten», nok et høydepunkt på turen. Her er Donau på sitt smaleste og dypeste og svært idyllisk. Kløften ligger mellom Romania og Serbia, og på hver side av elven har man valgt å ta vare på naturen ved å grunnlegge nasjonalparker.
  Dagen nytes på soldekket med vakker natur rundt oss. Det er her vi ser minneplaten hugget inn i fjellveggen til minne om den romerske keiseren Trajan, det er også her vi ser den enorme steinskulpturen av kong Decebal. Vi passerer også en av Europas største sluser/demninger i løpet av dagen.

  Om kvelden er det «kapteinens middag» og vi trekker i finstasen og pynter oss for en flott aften.

  Jernporten (F, L, M)
 • DAG 10: Vidin, Bulgaria (F, L, M)

  Vi ankommer nest siste land på den innholdsrike seilasen. Etter frokost blir det gåtur i Vidin. Her har romere, ottomaner så vel som habsburgere kjempet. Vi besøker Baba Vida-festningen som voktet byen ved Donau. Etter vandreturen er det mulighet for å være med på en valgfri utflukt til det naturskjønne området Belogradchik. Området har ved flere tilfeller blitt forsøkt fremmet til UNESCOs verdensarv- liste. Nydelige naturfenomener, små landsbyer og vakre farger får man se, samt selve festningen Belogradchik. På ettermiddagen fortsetter vi siste etappe av seilasen mot Romania og Turnu Magurele.

  Vidin, Bulgaria (F, L, M)
 • DAG 11: Bucuresti, Bulgaria og hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og kjører mot hovedstaden Bucuresti i Romania. På veien mot byen får vi godt inntrykk av livet på landsbygden i landet. Romania er et stort land med lange tradisjoner og spennende historie. De fleste husker nok president Ceaușescu når man snakker om Romania. På vår omvisning med buss ser vi blant annet det enorme Folkets Hus som Ceaușescu startet byggingen av på begynnelsen av 1980-tallet. Bygget regnes som verdens nest største bygning og ligger sentralt i Bucuresti. Vi får se de mest kjente monumentene i byen. Det blir også mulighet for litt tid på egen hånd før vi reiser mot flyplassen og hjemreise til Norge.

 • DAG 1 Bucuresti -> Wien: Ankomst Bucuresti, Romania (M)

  Gruppen reiser med fly fra Gardermoen og ankommer Bucuresti på tidlig ettermiddag. Dere møter reiseleder etter ankomst i Bucuresti. Vi har en omvisning i hovedstaden Bucuresti før vi drar videre til Turnu Magurele (ca 2 timer) hvor vi går ombord.

  På vår omvisning med buss ser vi blant annet det enorme Folkets Hus som Ceaușescu startet byggingen av på begynnelsen av 1980-tallet. Bygget regnes som verdens nest største bygning og ligger sentralt i Bucuresti. Vi får se de mest kjente monumentene i byen.

  På veien mot båten får vi godt inntrykk av livet på landsbygden i landet. Romania er et stort land med lange tradisjoner og spennende historie. De fleste husker nok president Ceaușescu når man snakker om Romania.

  Ankomst Bucuresti, Romania (M)
 • DAG 2: Vidin, Bulgaria (F, L, M)

  En rolig formiddag om bord mens vi seiler mot vårt neste land, Bulgaria. I løpet av formiddagen forteller reiseleder blant annet om hva som venter oss i løpet av elvecruiset. Vi har lunsj om bord før vi ankommer Vidin. Her har romere, ottomaner så vel som habsburgere kjempet.
  Gåtur i Vidin og besøk på Baba Vida festningen. Noe tid til å utforske byen selv.
  Mulighet for en valgfri utflukt til det naturskjønne området Belogradchik.

  Vidin, Bulgaria (F, L, M)
 • DAG 3: Jernporten (F, L, M)

  Etter frokost passerer vi en av Europas største sluser/demninger som i løpet av 1,5 time løfter oss ca 35 meter opp.
  Vi har en hyggelig vinsmaking av båtens viner. Hele dagen seiler vi i det naturskjønne området «Jernporten», et høydepunkt på turen. Her er Donau på sitt smaleste og dypeste og svært idyllisk. Kløften ligger mellom Romania og Serbia, og på hver side av elven har man valgt å ta vare på naturen ved å grunnlegge nasjonalparker. Dagen nytes på soldekket med vakker natur rundt oss. Det er her vi ser minneplaten hugget inn i fjellveggen til minne om den romerske keiseren Trajan, det er også her vi ser den enorme steinskulpturen av kong Decebal.

  Jernporten (F, L, M)
 • DAG 4: Beograd, Serbia (F, L, M)

  Etter frokost har vi buss-sightseeing i byen og besøk på Kalemegdan-festningen med et kort stopp på «Hotel Majestic». Vi reiser ut på landsbygda og får en unik hjemme-hos lunsj hvor mat og drikke er inkludert. Det blir serbiske spesialiteter, levende musikk, slivovitz (plommesnaps) og høy stemning. Middag og underholdning med et forrykende folkloreshow av høy kvalitet om bord.

  Beograd, Serbia (F, L, M)
 • DAG 5: Novi Sad, Serbia og Vukovar, Kroatia (F, L, M)

  Etter frokost har vi en gåtur i Novi Sad som er Serbias tredje største by.
  Det er mulighet for å være med på en valgfri utflukt til den historiske byen Sremski Karlovci som ligger ved foten av Fruska Gora-fjellene. Sremski Karlovci var en svært betydningsfull by i europeisk historie, i dag er det senter for vinproduksjon i regionen. Vi besøker både en kirke og en flott vingård. Familien som driver vingården, har drevet med vin- og honning produksjon i mange generasjoner. Når Prins Charles og hans Camilla var på besøk i Serbia i 2016, valgte de å besøke gården sammen med medlemmer fra Serbias regjering. Her blir det vinsmaking så vel som smaking av honning og Vermut. En meget hyggelig tur i flott landskap som virkelig anbefales.

  Sen ettermiddag ankommer vi Kroatia og byen Vukovar. Det blir et spennende og historisk besøk med gåtur i byen. Her får vi høre litt om den kompliserte historien og krigen på 1990-tallet.

  Novi Sad, Serbia og Vukovar, Kroatia (F, L, M)
 • DAG 6: Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)

  Etter frokost ankommer vi Mohacs, helt sør Ungarn. Vi tar buss til den gamle byen Pecs, hvor vi her opplever en orgelkonsert i den vakre katedralen (unntak om besøket er på en søndag) og videre sightseeing i byen. Tid til å utforske gågaten med små butikker og kafeer. Lunsj og videre seiling mot Budapest.

  Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)
 • DAG 7: Budapest, Ungarn (F, L, M)

  Etter frokost får vi en buss-sightseeing i Budapest, hvor vi opplever både Pest og Buda-siden (ca 3,5 time). Lunsj. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Middag.

  Valgfri utflukt på kvelden for å være med på et flott folkloreshow om bord på historisk båt på Donau.

  Budapest, Ungarn (F, L, M)
 • DAG 8: Budapest, Ungarn (F, L, M)

  Denne dagen er til fri disposisjon.

  De som vil kan ta en valgfri utflukt ut av hovedstaden mot kunstnerbyen Szentendre. Byen, beliggende ved Donau, er svært sjarmerende og helt annerledes enn annet vi ser på turen, her er det middelhavs-stemning. Her finner vi flotte museer som marsipan-museet, mikro-museet, kafeer og sjarmerende små butikker og kafeer. Alle måltider blir servert om bord.

  Etter lunsj kan man være med på en valgfri utflukt til Puzda. Om kvelden seiler vi videre mot Bratislava.

  Budapest, Ungarn (F, L, M)
 • DAG 9: Bratislava, Slovakia (F, L, M)

  På formiddagen seiler vi videre og nyter utsikten av Ungarn og Slovakia. Vi passerer også Gabchikovo-slusen. Etter lunsj ankommer vi Bratislava og får vi en flott omvisning i den vakre gamlebyen med et minitog, samt byvandring. Tid til å se byen litt på egen hånd, samt shopping. I kveld er det «kapteinens middag», og vi trekker i finstasen og pynter oss.

 • DAG 10: Wien, Østerrike (F, L, M)

  Etter frokost blir det sightseeing i Wien både med buss og til fots. Lunsj ombord og fri ettermiddag.

  Det er mulighet for valgfri utflukt til det vakre palasset Schönbrunn, samt på en klassisk konsert i et av Wiens palasser på kveldstid.

  Wien, Østerrike (F, L, M)
 • DAG 11: Wien og hjemreise (F)

  Frokost og tidlig avreise til flyplassen.

Slik bor du

MS Der Kleine Prinz, «den lille Prins», er en populær båt blant skandinaviske reisende. Den ble totalrenovert vinter 2016/2017 og er en førsteklasses boutique-båt med god standard. Stort soldekk, bar, liten souvenirbutikk og flott salong med panoramautsikt, og restaurant med god mat og levende musikk hver kveld. 

Båten har 45 lugarer og et mannskap på 24. Det er to dekk; hoveddekk og øvre dekk. Øvre dekk har samme type lugarer og standard som hoveddekk, men ligger høyere over elveoverflaten. På de bakerste lugarene må man forvente motorstøy. Da vi er om bord på et skip kan det imidlertid forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Alle lugarene er utvendige, store og komfortable (16 kvadratmeter) med store vinduer som kan åpnes. Alle lugarer har to enkeltsenger, TV, luftkondisjonering, hårføner, safe og bad med dusj.  

Kart over lugarer

Det er helpensjon på båten fra middag første kveld til og med frokost siste dag, alle måltider blir servert ombord foruten en unik "hjemme hos lunsj" på landsbygda i Serbia. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Det er wifi ombord på fellesområdene, men det er noe begrenset kapasitet på visse strekninger. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

Drikke er ikke inkludert i prisen annet enn nevnt i programmet. Drikkepakker kan kjøpes om bord etter ankomst på skipet.

Drikkepakken koster EUR 230 i 2022. Man kan velge mellom 2 røde viner, 2 hvite viner, 1 nydelig rosevin samt musserende vin. Videre minelralvann, øl, brandy, Johnny Walker whisky, gin tonic, bacardi cola, vodka med blandevann, irish coffe, Aperol Spritz og mye mer. Stort sett alt man kan drikke foruten fransk cognac, fransk champagne og noen cocktails)

 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Marie Svanström
  Marie Svanström

  Marie Svanström
  er svært kunnskapsrik og har jobbet som reiseleder i Europa siden begynnelsen av 90- tallet, og har hatt mange turer på elvecruise.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Wien flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Varierer, se under hver avgang

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Bucuresti flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Varierer, se under hver avgang

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen til Bucuresti flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Wien flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo-Bucuresti/Wien eller vice versa
 • Alle skatter og avgifter
 • Transport tur/retur fra flyplassen til båten
 • Overnatting i utvendig lugar i 10 netter i delt dobbeltlugar
 • Helpensjon (frokost, 3-retters lunsj og 4-retters middag samt kveldsnacks) Drikke
  kommer i tillegg
 • En «Kapteinens middag», inkl. aperitiff
 • Te/kaffeservering på ettermiddagen samt kaffe og testasjon døgnet rundt
 • Vinsmaking om bord av skipets viner
 • Levende musikk i baren
 • Folkloreshow
 • Stort utfluktsprogram inkludert
 • Norsk/svensk reiseleder med god lokalkunnskap
Prisen inkluderer ikke:
 • Obligatorisk serviceavgift/tips til besetningen om bord, 9 euro pr.pers/pr.dag
 • Tips guider/sjåfører (anbefalt 2 euro pr.pers/utflukt)
 • Valgfrie utflukter som bestilles og betales ombord

  Marie Svanstrøm er reiseleder på avgangen 12.-22. juni og 25. august - 4. september. Tone Mjøberg er reiseleder på de øvrige avgangene.

  Pris fra kr 22.650,- pr person i dobbeltlugar (bakerst hoveddekk)

  Tillegg bakerst øvre dekk: kr 500,- pr person
  Tillegg hoveddekk: kr 1 600,- pr person
  Tillegg øvre dekk:   kr 2 000,- pr person
  Tillegg enkel lugar: kr 9 750,- (hoveddekk)

  Begrenset antall av alle lugarer.

  På bakerste lugarer må man forvente noe mer motorstøy.

  Drikkepakke

  Drikkepakker kan kjøpes om bord etter ankomst på skipet. Drikkepakken kostet EUR 230,-  i 2022.

  Pass/visum

  Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Passet må være gyldig i minst 3 måneder fra hjemreisedato.

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.

  Kart

  Kart

  Temperatur og vær

  
   
    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Bucuresti 2 / -5 7 / -4 12 / 1 17 / 5 23 / 10 26 / 14 28 / 15 18 / 14 25 / 11 18 / 5 9 / 1 4 / -3
  Beograd 4 / -1 6 / -1 11 / 4 17 /8 22 / 12 24 / 14 28 / 17 27 / 17 24 / 13 18 / 8 9 / 3 5 / 0
  Budapest 1 / -3 4 / -2 10 / 2 15 / 6 21 / 11 24 / 14 26 / 16 26 / 15 22 / 12 16 / 7 7 / 2 3 / -1
  Bratislava 2 / -4 4 / -3 10 / 2 16 / 5 21 / 10 24 /13 27 / 15 26 / 14 22 / 11 16 / 6 7 / 1 3 / -1
  Wien 2 / -4 4 / -2 9 / 0 14 / 4 20 / 9 23 / 13 24 / 14 24 / 14 19 / 10 14 / 6 7 / 2 2 / -3

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  Juni 2023

  12/6Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Wien til Bucuresti 202311 dagerUtsolgt22 650,-Book på ventelisteMer informasjon

  Juli 2023

  12/7Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Bucuresti til Wien 202311 dagerUtsolgt22 650,-Book på ventelisteMer informasjon

  August 2023

  25/8Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Wien til Bucuresti 202311 dagerUtsolgt22 650,-Book på ventelisteMer informasjon

  September 2023

  4/9Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Bucuresti til Wien 202311 dagerUtsolgt22 650,-Book på ventelisteMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Koronavirus og reise

  • Hvilke lugarer er støyfrie?

   Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

  • Er drikke inkludert?

   Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

   På Donau elvecruise er drikke inkludert i frokosten, men ikke til lunsj og middag. Det kan kjøpes drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

   På Douro elvecruise gjelder følgende: 
   Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner.
   Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

   For øvrige elvecruise se egen spesifikasjon under selve reisen.

  • Kan man nyte medbrakt drikke?

   Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

  • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

   Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

   På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.