Skip to main content
Eksotisk reise

Magiske Marokko

Sammen med vår norske, velroste reiseleder, skal vi på en fantastisk rundreise i Marokko, på den nordvestlige kyst av Afrika. Med en tusen og en natt fornemmelse skal vi få lov å handle hos de beste teppehandlere, drikke te med lokale berbere, oppleve fargerike markeder og høre de mystiske historiene rundt sultaner og konger. Reiseruten går fra yrende Marrakesh, via ørkenlandskapet ved Atlasfjellene og den rolige oasen - kystbyen Essaouira.

Vi starter i Marrakesh. Her skal vi til den gamle bydelen som er et tilsynelatende virvar av labyrintformete gater. I soukene, altså basarene eller markedene, blir vi underholdt av teppehandlere, skreddere og håndverkere som gjør at vi føler vi har kommet til en annen tidsepoke. Her kan du handle fantastiske stoffer, håndknyttede berber-tepper, orientalske smijernslamper, sko og keramikk.

Vi drar videre gjennom Sahara-ørkenen ved Atlasfjellene hvor vi blant annet møter og lærer om beduinene.

Vi avslutter i byen Essaouira som også står på UNESCOs verdensarvliste. Sammenlignet med storbylivet i Marrakesh, er Essaouira en fredelig og fin fiskerlandsby. Her nyter vi vakre strender og den hyggelige atmosfæren og maten. 
 

Gled deg til
 • Eksotiske Marrakesh
 • Fantastiske Sahara-ørkenen
 • Overnatting i beduin-leir
 • Å handle orientalske spesialiteter
 • Å bli med vår dyktige reiseleder på tur

  Slik bor du

  • Marrakesh:Kech Boutique Hotel & Spa****

   Hotellet ligger i bydelen Agdal, med kort vei til mange severdigheter, souks (markeder), koselige kafeer og shopping. Hotellet er bygget i marokkansk stil og har svømmebasseng, spa, restaurant, bar og en terrasse med utsikt til Oukaimden i Atlas fjellene. Resepsjonen er døgnåpen og mot en ekstra kostnad har du også tilgang til hammambad og massasje. Det serveres frokostbuffé med kontinental, vegetarisk, og glutenfrie alternativ.Rommene er lyse og romslige, med balkong eller markterrasse. De er utstyrt med aircondition, bad m/hårføner, safe og wi-fi.

  • Ait Ben Haddou: Dar Mouna

   Dar Mouna er et riad som ligger 200 meter fra portene til festningsbyen. Gjestehuset har en hammam, et utendørs basseng og en terrasse med utsikt mot kasbahen, hvor mange kjente filmer har blitt spilt inn. I lobbyen er det wi-fi.
   Rommene har tradisjonell marokkansk innredning og alle rom har eget bad med dusj.

  • Erg Cheggaga: Chez Naji

   Beduinleir; teltene er enkle, men med gode senger og sengetøy. Dusj og toaletter ligger ca. 70 meter fra hovedleiren.

  • I Foumzguid: Bab Rimal hotel

   Hotellet i marokkansk stil har et deilig utendørs basseng, og fra terrassen er det panoramautsikt over fjellene som ligger rundt. Rommene har eget bad og a/c.

  • I Taroudant: Dar Tourkia

   Dar Tourkia ligger i hjertet av det historiske sentrum i Taroudant, har en hage med svømmebasseng og også eget spa/hammam. Rommene har a/c, eget bad og wi-fi.

  • Essaouira: Hotel Riad Al Madina***

   Riad Al Madina holder til i en bygning fra 1871, men er restaurert og har beholdt dens opprinnelige prakt med all dens sjarm. Rommene er enkelt innredd i tradisjonell marokkansk stil, med bad, aircondition og wi-fi. I den døgnåpne resepsjonen har du mulighet til å oppbevare dine verdisaker i safe og kan låne hårføner. Til frokost tilbys både marokkanske og franske alternativer som kan nytes i den koselige bakgårdshagen. Hotellet har en takterrasse som byr på vakker utsikt over byen. Mot en ekstra kostnad har du også tilgang til hammambad og massasje.

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • DAG 1: Avreise/ankomst Marrakesh (M)

   Avreise fra Gardermoen og direktefly til Marrakesh. Ved ankomst Marrakesh blir vi møtt av vår norske reiseleder og vi kjøres i buss til hotellet. Felles velkomstmiddag på hotellet.

  • DAG 2: Marrakesh (F, L, M)

   Etter frokost på hotellet får vi en guidet tur i Marrakesh. Vi besøker den berømte gamlebyen Medina og vi stopper ved foten av den kjente Koutoubia-minareten - et mesterverk av islamsk arkitektur. Vi besøker også det storslagne Bahia-palasset som ligger i den jødiske bydelen. Det er et sirlig utsmykket kompleks bygget i tre separate stilarter; marokkansk, jødisk og arabisk.
   Vi spiser lunsj før vi kjøres tilbake til hotellet og får litt tid på egen hånd.

   Ved solnedgang er det tid for det berømte Djemma el Fna-torget. Bygget i det ellevte århundre, har Jemaa el Fna blitt et symbol på Marrakesh. Det tilbyr en unik samling av tradisjoner, som historiefortellere, tradisjonell medisin og ulike former for underholdning, samt kommersielle aktiviteter. Det er også den største utendørsrestauranten i verden, med hundrevis av små steder som selger all slags gatemat og marokkanske spesialiteter, som kuføtter, den smakfulle harirasuppen, all slags grillet mat, salater og supper.
   Felles middag på en lokal restaurant.

   Marrakesh (F, L, M)
  • DAG 3: Ait Ben Haddou (F, L, M)

   Etter en tidlig frokost forlater vi Marrakesh og gjennom den vakkert ørkenlandskap mot Tizi’n’Tichka, Marokkos høyeste fjellpass (2.260 m). På veien stopper vi ved en restaurant drevet av en lokal berber-familie hvor vi spiser en piknik-lunsj.
   Vi fortsetter langs den vakre veien, passerer små landsbyer til vi kommer til Ait Ben Haddou, en befestet by langs den gamle karavaneruten mellom Sahara og Marrakesh. Her drikker vi te med lokale berbere og besøker en Kasbah, før vi sjekker inn på hotellet for middag og overnatting.

   Ait Ben Haddou (F, L, M)
  • DAG 4: Ourzazate – M’Hamid – Erg Chegaga (F, M)

   Etter frokost drar vi til Ouarzazate, hvor vi besøker Atlas Studio og Kasbah Taourirt, som tilhørte El Glaoui, den store Pashaen i Marrakesh. Det gir et unikt innblikk i gammel berberarkitektur og tradisjoner. Ouarzazate ble opprinnelig bygget på begynnelsen av 1900-tallet. Det var en av den franske fremmedlegionens største baser for å effektivt kontrollere krigerske berbere i Sahara.
   Deretter fortsetter vi vår tur til M’Hamid, hvor vi kjøres i Landrovere, delvis gjennom tørt, steinete landskap og delvis gjennom en endeløs strekke av sanddyner. Vi overnatter beduinleiren Chez Naji hvor vi bor i komfortable beduiner-telt.

   Ourzazate – M’Hamid – Erg Chegaga (F, M)
  • DAG 5: Erg Cheggaga – Foumzgid (F, L, M)

   Nok en dag i herlige Sahara. Etter en sen frokost fortsetter turen i Landroverne langs den uttørkede innsjøen Irriki. Vi jakter på fossiler underveis! Vi ankommer hotellet i Foumzgid ved lunsjtider og har resten av dagen til å slappe av.

  • DAG 6: Tasnacht – Taroudant (F, L, M)

   Etter frokost er det bare en times kjøring til Tasnacht, Marokkos mest spennende teppelandsby. Her kan man virkelig gjøre en god handel blant alle de fargerike håndknyttede teppene. Vi besøker Haj Hassan i hans lille landsby og spiser en lett lunsj. Dette området har vært kjent for sine tepper i århundrer, og her er det kvinnene som står for alle steg i produksjonen; klippe ull, karde, spinne og farge. Vi fortsetter til Taroudant hvor vi sjekker inn og spiser middag.

   Tasnacht – Taroudant (F, L, M)
  • DAG 7: Essaouira (F, M)

   Etter frokost, blir det et kort besøk i Taroudant, før vi fortsetter til kystbyen Essaouira– et avslappet alternativ til smeltedigelen Marrakesh. Byens navn betyr «lite bilde» på arabisk og er en kunstmalers drømmeplass, med pulserende blå og hvite medinaer omgitt av sandfargede voller og imponerende steinporter. Utover den fargerike havnen fullføres lerretet med rullende bølger og milelange strender.
   Det blir byvandring i byen som er rangert som Marokkos vakreste av UNESCO. Om kvelden blir det middag med underholdning (Gnaoua-musikk).

   Essaouira (F, M)
  • DAG 8: Hjemreise (F)

   Etter frokost setter vi kursen mot flyplassen i Marrakesh for hjemreise.

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før). I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Marrakesh flyplass

  Varighet
  ca. 5 timer
  Flyselskap
  Norwegian

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Turen hjem fra Marrakesh flyplass

  Varighet
  ca. 5 timer
  Flyselskap
  Norwegian

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

  kr. 3 290,-

  Pass/visum

  Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes eget ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

  Norske borgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg maks. 3 måneder i landet. For norske borgere som reiser til Marokko kreves det fra marokkanske myndigheter at passet er gyldig i minst seks måneders ved innreise. Utenlandske borgere må selv undersøke om det er visumplikt og hvilke regler som gjelder

  Helse og vaksinasjon

  Ingen vaksinering kreves før innreise, men revaksinering mot polio, difteri/stivkrampe og gulsott (hepatitt) anbefales av norske helsemyndigheter. Ta kontakt med et vaksinasjonskontor i god tid før avreise for å sjekke hva som er aktuelt for deg. Nyttig informasjon fås også på nettsiden til Folkehelseinstituttet.

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Vær og temperatur

    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Marrakech 19 / 6 21 / 8 25 / 11 27 / 13 29 / 15 35 / 19 38 / 21 38 / 21 38 / 21 29 / 16 23 / 11 20 / 8
  Casablanca 17 / 8 17 / 9 19 / 10 20 / 11 21 / 14 23 / 17 26 / 19 26 / 20 26 / 19 23 / 15 21 / 12 18 / 10
  Tanger 16 / 9 16 / 9 18 / 10 19 / 11 22 / 13 24 / 16 28 / 19 29 / 19 28 / 19 23 / 16 20 / 13 17 / 10
  Essaouira 17 / 11 16 / 11 20 / 13 17 / 13 18 / 15 19 / 15 22 / 17 20 / 16 21 / 17 20 / 16 19 / 14 18 / 12