Skip to main content

Singeltur - Fotturer i Kroatia

Dalmatia er vakre utsikter, det krystallklare Adriaterhavet, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Bli med på vakre vandringer ved strandbyen Makarska, inneklemt mellom havet og de majestetiske Biokovo-fjellene.

Her bor vi på et hyggelig hotell, hvor strandpromenaden som deler havet og hotellet tar oss inn til den koselige gamlebyen. Sammen med vår populære reiseleder Christian Eik skal vi nyte varierte vandringer, både ved kysten og i fjellet. Våre lokale og erfarne guider lærer oss mer om områdets natur, historie og kultur. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi middagene sammen på vårt hotell.

Vandringene er på 3-5 timer og man bør være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt og underlaget består stort sett av grus og stein med innslag av asfalt. Gode (torsjonsstive) fjellsko, høye eller lave, er viktig på denne vandreturen. Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!

Gled deg til
 • Et koselig hotell ved strandpromenaden
 • 5 varierte vandringer
 • Vandring på øya Brac
 • Besøk i botanisk hage
 • Lokal mat og vin

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Split flyplass tidlig formiddag og vår buss kjører oss til hotellet (ca. 1,5 timer). Innsjekk og avslapping. Middag på hotellet som hver kveld.

 • DAG 2: Biokovo Srida Sela - Kotisina - Makar - Makarska (F, L, M)

  Vi spiser en god frokost og møter vår lokale guide på hotellet. Etter en kort introduksjon blir vi kjørt med buss til byen Srida Sela (ca. 250 moh.) hvor vår første vandring starter. Turen går delvis gjennom naturparken Biokovos og flere forlatte landsbyer. Vegetasjonen er typisk middelhavsvegetasjon. Matpakkelunsj underveis. Turen inkluderer også et besøk i grunnleggeren Jure Radics botaniske hage, nær Kotišina, med flere hundre forskjellige arter av lokale planter. Vi fortsetter mot landsbyen Makar, hvor mange av de middelalderske steinhusene har blitt renovert nylig. Herfra begynner vår nedstigning ned til kysten og Makarska. Middag på hotellet.

  Distanse ca. 10 km / +200/-330 m.

 • DAG 3: Øya Brac Sumartin - Povlja - Makarska (F, L, M)

  Tidlig frokost før vi tar båt til øya Brac (ca. 1,5 t). Vi går i land i den lille fiskelandsbyen Sumartin, som ligger vakkert til i en vik. Her ligger også et kloster som ble bygget av Fransiskanermunkene på 1600-tallet, når de rømte fra tyrkerne ut på øyene. Dagens vandring går fra Sumartin. Mange av olivenlundene her er flere hundre år gamle.

  Vi passerer det kjente steinbruddet i Povlja, og går på små stier kantet av vakre steinmurer med flott utsikt. I den pittoreske byen Povlja blir det litt tid til en kaffe og kanskje et besøk i den lokale kirken hvor man kan se freskaer fra romertiden. Lunsj på vei tilbake på båten.

  Distanse ca. 8 km / +150/-150 m.

  Øya Brac  Sumartin - Povlja - Makarska (F, L, M)
 • DAG 4: Biokovo Vosac - Sveti Jure (F, L, M)

  Buss til toppen Sveti Jure på Biokovofjellet. Vi ferdes på den høyest beliggende asfalterte vei i hele Middelhavet, med en spektakulær utsikt over øyene Brac, Hvar, Korcula og halvøya Peljesac. Veien ble bygget under Napoleons tid på begynnelsen av 1800-tallet.

  Vi gjør et kort stopp på utkikkspunktet Ravna Vlaska (1228 moh.) og ca. en time etter start når vi med bussen den høyeste toppen Sveti Jure (1762 moh.). Her tar vi en liten runde før bussen tar oss ned til ca. 1300 moh. hvor dagens vandring starter. Vi begynner på en stigning med ca. 100 høydemeter til toppen Vosac og videre gjennom et interessant kalklandskap. Vi spiser lunsj på en fjellstasjon som tilbyr lokale spesialiteter. Buss tilbake til hotellet, og middag på kvelden.

  Distanse ca. 7 km / +210/-220 m.

  Biokovo  Vosac - Sveti Jure (F, L, M)
 • DAG 5: Fridag (F, M)

  Dagen er fri til egne aktiviteter. Middag på hotellet.

 • DAG 6: Lokva Rogoznica – Sveti Vid – Imber – Cecuci – Omis (F, L, M)

  Buss til byen Lokva Rogoznica (ca. 300 moh.) Vi går langs den gamle romerske handelsveien fra havet til innlandet. Etter ca. 300 høydemeter tar vi en pause ved kirken Sveti Vid med utsikt over havet.

  Turen fortsetter over et platå til neste høyde og et av områdets vakreste utsiktspunkt – Imber. Her nyter vi vår matpakke, før vi begynner nedstigningen. I begynnelsen ganske så bratt, til byen Cecuci og videre på asfalt til piratredet Omis. Litt fritid her før bussen tar oss tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

  Distanse ca. 10 km / +450 / -680 m.

  Lokva Rogoznica – Sveti Vid – Imber – Cecuci – Omis (F, L, M)
 • DAG 7: Biokovo Bast – Veliko Brdo – Vepric (F, L, M)

  Buss til byen Bast (ca. 300 moh.), ved foten av de loddrette fjellveggene til fjellet Sveti Ilija. Vi går på stier langs fjellveggen til byen Zlib. Her blir vi servert piknik-lunsj. Videre til Veliko Brdo og ned til Pilegrimsplassen Vepric. Middag på hotellet.

  Distanse ca. 11 km / +240 / -450 m.

 • DAG 8: Avreise (F)

  Frokost og utsjekk før bussen tar oss til flyplassen i Split for hjemreise.

Slik bor du

Hotel Dalmacija ligger rett ved en rullesteinstrand og bare noen skritt fra strandpromenaden som fører til sentrum av Makarska. Hotellet har et utendørs basseng, et spa-senter og en fantastisk sjøutsikt. 

Rommene har klimaanlegg, TV, minibar, balkong og eget bad med badekar eller dusj, hårføner og gratis badeprodukter. Wi-Fi er kostnadsfritt.

Hvis været tillater det kan du spise frokost på terrassen med sjøutsikt. Bufférestauranten på hotellet serverer internasjonal mat, og i lobbybaren kan du nyte både varm og kald drikke.

Bassenget er omgitt av en stor solterrasse hvor du kan slappe av på solsenger. Bassengbaren serverer forfriskende drikke. Vær oppmerksom på at basseng og bassengbar åpnes når været tillater det.

Spa-senteret har tyrkisk bad, skjønnhetssenter og treningsstudio.

Makarska sentrum ligger en 10-minutters spasertur fra hotellet, og Split lufthavn ligger 1 time unna med bil.

HOTEL DALMACIJA ***
Kralja Petra Kresimira IV 41,
21300 Makarska

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Christian Eik
  Christian Eik

  Vår populære vandreguide og reiseleder Christian Eik er til daglig bosatt og jobber som vandreguide på Gran Canaria. Gjennom både yrkeserfaring og fritidsengasjement som fjellguide, seile-, ski- og alpininstruktør, har Christian en utstrakt erfaring og gjør vandreturer for våre gjester i mange ulike land. Christian er trygg og erfaren, kunnskapsrik og humørfylt, hyggelig og imøtekommende, omsorgsfull og ivaretagende. Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Split flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Split flyplass

Varighet
ca. 2,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Split inkl skatter og avgifter
 • 7 netter på Hotel Dalmacija *** i Makarska, med halvpensjon
 • Lunsj / piknik på alle vandringene
 • All transport og utflukter som nevnt i programmet
 • Inngang til naturparken Biokovo
 • Norsk reiseleder
 • Engelsktalende vandreguide på vandringene
Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider og drikke
 • Tips

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Dubrovnik 10 / 1 11 / 3 15 / 6 19 / 9 24 / 13 28 / 17 32 / 20 32 / 20 27 / 17 22 / 11 15 / 7 11 / 3
Pula (Rovinj) 7 /3 9 / 4 12 / 6 17 /10 22 / 14 25 /18 28 / 20 27 /20 24 / 17 18 / 13 12 / 8 8 / 4
Zadar 8 / 1 10 / 2 13 / 5 17 / 8 22 / 12 26 / 15 29 / 17 28 / 17 25 / 14 20 / 10 14 / 6 10 / 3
Split 10 / 5 11 / 6 13 / 7 17 / 11 22 / 15 26 / 19 30 / 21 30 / 21 25 / 18 20 / 14 15 / 8 11 / 6
Zagreb 3 / -2 6 / -1 11 / 3 16 / 6 21 / 11 24 / 15 26 / 17 26 / 16 22 / 13 16 / 9 9 / 3 4 / -1
Osijek 3 / -3 6 / - 2 11 / 2 16 / 6 21 / 11 24 / 15 27 / 15 26 / 15 22 / 11 16/ 7 9 / 2 4 / -2

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2021

9/10Oslo GardermoenSingeltur - Fotturer i KroatiaMer enn 816 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.