Skip to main content

Elvecruise på Donau - 12 dager

Vi kaster loss og seiler gjennom Europa i vakre omgivelser på elven Donau. I løpet av 12 dager opplever vi 6 ulike land og 5 hovedsteder med den flotte elvecruisebåten MS Vivaldi.

Inkludert i prisen er stort utfluktsprogram og helpensjon inkludert drikkepakke. Det er mange høydepunkter på turen med spennende historie og ulike kulturer, og svært naturskjønt er seilasen gjennom Jernporten hvor vi blant annet ser steinskulpturen av Kong Decebal. Vi hygger oss på soldekket, blir bevertet og koser oss med god mat og drikke. Dette blir en seilas med mange uforglemmelige øyeblikk.
 

Gled deg til
 • Å reise gjennom 6 land og til 5 hovedsteder
 • Mange flotte utflukter som er inkludert
 • Helpensjon og med lokal mat fra landene vi besøker
 • Drikkepakke inkludert!

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   Det er helpensjon på båten, alle måltider blir servert om bord. Det er inkludert en all-inclusive drikkepakke

   F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • DAG 1: Avreise - ankomst Bucuresti/Oltenita (Romania) (M)

   Avreise fra Gardermoen. Ved ankomst Bucuresti blir vi hentet på flyplassen og kjører til Oltenita hvor vi går om bord i båten. Før middag ønskes vi velkommen av kapteinen med en velkomstdrink mens vi får presentert mannskapet om bord. Velkomstmiddag.

  • DAG 2: Fetesti – Tulcea (Romania) (F, L, M)

   Vi nyter hele dagen om bord mens vi cruiser mot Donaudeltaet. Om kvelden blir det middag og folkloreshow.

  • DAG 3: Tulcea – Donau Delta (Romania) (F, L, M)

   Vi seiler mot Tulcea om morgenen. Vi går vi land og fortsetter i mindre båter beregnet for dette området ut i de ulike kanaler og små innsjøer. Vi håper å få se et yrende fugleliv i de små kanalene med alt fra pelikan til ulike trekkfugler. I deltaet finnes mer enn 1200 plantearter, 300 fuglearter og 45 fiskearter i de mange innsjøer og våtmarksområder som finnes her. Den unike biosfæren har gitt Donaudelta status på UNESCOs liste og regnes som Europas best bevarte deltaområde.

   Tulcea – Donau Delta (Romania) (F, L, M)
  • DAG 4: Oltenita – Giurgiu (Romania) – Ruse (Bulgaria) (F, L, M)

   I dag får vi en guidet omvisning i Bucuresti. Byen har en slående kombinasjon av arkitektoniske stiler; ortodokse kirker, herregårder i empirestil og kommunistinspirert arkitektur. Vi får se de viktigste severdighetene, som for eksempel president Ceausescus «Folkets hus» - verdens nest største bygning (fra utsiden, inngangsbillett ikke inkludert).

   Vi seiler videre til Ruse, en av de største havnene i Bulgaria.

   Oltenita – Giurgiu (Romania) – Ruse (Bulgaria) (F, L, M)
  • DAG 5: Ruse (Bulgaria) (F, L, M)

   I dag har vi tid på egen hånd i Ruse. Byen var i sin tid den viktigste og mest velstående byen i Bulgaria. Her fikk man også den første stasjonen på den første jernbanen i det osmanske riket..
   Tilbake på skipet om ettermiddagen og vi seiler videre med Romania på venstre side og Bulgaria på høyre side.
   Mulighet for valgfri utflukt.

  • DAG 6: Jernporten (F, L, M)

   Hele dagen seiler vi i det naturskjønne området «Jernporten». Her er Donau på sitt smaleste og dypeste og svært idyllisk. Kløften ligger mellom Romania og Serbia, og på hver side av elven har man valgt å ta vare på naturen ved å grunnlegge nasjonalparker.
   Dagen nytes på soldekket med vakker natur rundt oss. Det er her vi ser minneplaten hugget inn i fjellveggen til minne om den romerske keiseren Trajan, det er også her vi ser den enorme steinskulpturen av kong Decebal. Vi passerer også en av Europas største sluser/demninger i løpet av dagen.

   Jernporten (F, L, M)
  • DAG 7: Beograd – Novia Sad (Serbia) (F, L, M)

   Vi ankommer Serbias hovedstad, Beograd, på morgenen og reiser ut på en innholdsrik heldagsutflukt. Beograd er en av Europas eldste byer med en spennende og blodig historie. Byen ble grunnlagt der hvor de to viktige elvene Sava og Donau møtes. I århundrer var den underlagt det osmanske riket og grense mellom øst og vest. Vi får høre byens lange og dramatiske historie. Det blir besøk på Kalemegdan-festningen med vandring til utsiktspunktet med flott utsikt over elvene Donau og Sava. På bussturen ser vi også byens historiske bygninger så vel som tidligere president Tito sin gravplass.
   Vi seiler videre og ankommer Novi Sad hvor vi får guidet omvisning i byen og Krusedol kloster.

  • DAG 8: Mohacs- Kalocsa (Ungarn) (F, L, M)

   Etter frokost ankommer vi Mohacs, helt sør i Ungarn. Har har vi tid på egen hånd.
   Mulighet for å være med på en valgfri utflukt til Puzda.

  • DAG 9: Budapest (Ungarn) (F, L, M)

   Vi våkner opp i Budapest i Ungarn, en av Europas vakreste byer. Donau deler Budapest i de to bydelene Buda og Pest som vi opplever på en inkludert buss-sightseeing. På Pest siden ligger den berømte Markedshallen og jernbanestasjonen designet av Gustave Eiffel. Vi ser også Helteplassen og tusenårsmonumentet så vel som det berømte badet Szecheniye. Ungarns parlament er Europas nest største og uendelig vakkert der det ligger på Donau sin bredd. Bygningen har hele 365 tårn og er rikt dekorert. Turen fortsetter til Buda høyden hvor vi forlater bussen for en spasertur frem til Fiskebastionen og Mattias-kirken, herfra ser vi den praktfulle utsikten over Budapest. Vel tilbake på skipet nyter vi en deilig lunsj om bord. Ettermiddagen er til fri disposisjon enten man vi utforske mer av byen eller slappe av på soldekket. Om natten seiler vi videre mot Bratislava.

   Budapest (Ungarn) (F, L, M)
  • DAG 10: Bratislava (Slovakia) (F, L, M)

   Vi ankommer Bratislava og får vi en flott omvisning i den vakre gamlebyen med buss, samt byvandring. Tid til å se byen litt på egen hånd, samt shopping hvis man ønsker det.

  • DAG 11: Wien (Østerrike) (F, L, M)

   Etter frokost skal vi oppleve en guidet halvdagstur i den vakre keiserbyen Wien. I århundrer ble deler av Europa styrt av den mektige Habsburg-familien med hovedsete i Wien. Byen var sentrum for kunst, kultur, arkitektur, musikk og dans. Store tenkere, forfattere og komponister samlet seg her og lot sin kreative energi får fritt utløp. Vi opplever alle de kjente stedene i løpet av formiddagen. Vi får se kjente landemerker som Hundertwasserhaus, Operaen, Musikverein hvor nyttårskonserten foregår, vinterpalasset Hofburg, parlamentet og Stefansdomen. Etter vår inkluderte bytur som foregår både i buss og senere til fots gjennom gamlebyen, fortsetter vi tilbake for lunsj om bord. Skipet ligger til kai utenfor Wien. Ettermiddagen til fri benyttelse.

  • DAG 12: Hjemreise (F)

   Frokost og avreise til flyplassen, og fly tilbake til Norge.

  Slik bor du

  MS Vivaldi

  MS Vivaldi er et flott skip av premium standard, som måler 110 meter langt og 11,40 meter bredt. Den har plass til 176 passasjerer, fordelt på 88 lugarer på tre dekk. Størrelsen på hver lugar er mellom 9 m² og 13 m², og tilbyr fasiliteter som gir gjestene alle bekvemmeligheter man trenger under oppholdet. Innredningen og atmosfæren er både elegant og vennlig, og i perfekt harmoni med omgivelsene. Restauranten ligger på mellomdekket og tilbyr delikat mat i hyggelig omgivelser, hvor store karnappvinduer lar gjestene nyte panoramaet fullt ut. På mellomdekket ligger også loungen/baren med dansegulv, og på øvre dekk finner vi en hyggelig pianobar. Komfortable solsenger er tilgjengelig på soldekket, med et stort skyggefullt område, det ideelle stedet å slappe av og beundre det omkringliggende landskapet.Det er gratis wi-fi om bord, men dekningen kan variere underveis.
  Lugarene på hoveddekk har vinduer som ikke kan åpnes. På mellomdekk kan vinduets øvre del åpnes, og på øvre dekk er det store vinduer som kan åpnes (fransk balkong).
   

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Marie Svanström
   Marie Svanström

   Marie Svanström
   er svært kunnskapsrik og har jobbet som reiseleder i Europa siden begynnelsen av 90- tallet, og har hatt mange turer på elvecruise.

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Bucuresti flyplass

  Varighet
   
  Flyselskap
  Varierer, se under hver avgang

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Turen hjem fra Wien flyplass

  Varighet
   
  Flyselskap
  Varierer, se under hver avgang

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Turen til Bucuresti flyplass

  Varighet
   
  Flyselskap
  Spesifiseres senere

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Turen hjem fra Wien flyplass

  Varighet
   
  Flyselskap
  Spesifiseres senere

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  Prisen inkluderer:
  • Fly tur/retur Oslo – Bucuresti/Wien
  • Alle skatter og avgifter
  • Transport tur/retur fra flyplassen til båten
  • Overnatting i utvendig lugar i 11 netter i delt dobbeltlugar
  • Helpensjon
  • Drikkepakke inkludert
  • En «galla-middag», inkl. aperitiff
  • Utfluktsprogram inkludert
  • Svensk reiseleder med god lokalkunnskap
  Prissen inkluderer ikke:
  • Obligatorisk serviceavgift/tips til besetningen om bord, 9 euro pr.pers/pr.dag
  • Tips guider/sjåfører (anbefalt 2 euro pr.pers/utflukt)
  • Valgfrie utflukter som bestilles og betales om bord

   Pris fra kr 29.900,- pr person i dobbeltlugar (hoveddekk)


   Tillegg mellomdekk: kr 1 900,- pr person
   Tillegg øvre dekk:   kr 3 000,- pr person
   Tillegg enkel lugar: kr 9 350,- (hoveddekk)

   Begrenset antall av alle lugarer.

   Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.

   Pass/visum

   Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Passet må være gyldig i minst 3 måneder fra hjemreisedato.

   Verdt å vite

   • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
   • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
   • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
   • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

   Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.

   Temperatur og vær

   
    
     januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
   Bucuresti 2 / -5 7 / -4 12 / 1 17 / 5 23 / 10 26 / 14 28 / 15 18 / 14 25 / 11 18 / 5 9 / 1 4 / -3
   Beograd 4 / -1 6 / -1 11 / 4 17 /8 22 / 12 24 / 14 28 / 17 27 / 17 24 / 13 18 / 8 9 / 3 5 / 0
   Budapest 1 / -3 4 / -2 10 / 2 15 / 6 21 / 11 24 / 14 26 / 16 26 / 15 22 / 12 16 / 7 7 / 2 3 / -1
   Bratislava 2 / -4 4 / -3 10 / 2 16 / 5 21 / 10 24 /13 27 / 15 26 / 14 22 / 11 16 / 6 7 / 1 3 / -1
   Wien 2 / -4 4 / -2 9 / 0 14 / 4 20 / 9 23 / 13 24 / 14 24 / 14 19 / 10 14 / 6 7 / 2 2 / -3

   Avganger & bestilling

   DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

   Juni 2023

   13/6Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Bucuresti til Wien12 dagerUtsolgt28 900,-Book på ventelisteMer informasjon

   August 2023

   26/8Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Bucuresti til Wien12 dagerUtsolgt28 900,-Book på ventelisteMer informasjon

   Ofte stilte spørsmål

   Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

   • Koronavirus og reise

   • Hvilke lugarer er støyfrie?

    Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

   • Er drikke inkludert?

    Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

    På Donau elvecruise er drikke inkludert i frokosten, men ikke til lunsj og middag. Det kan kjøpes drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

    På Douro elvecruise gjelder følgende: 
    Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner.
    Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

    For øvrige elvecruise se egen spesifikasjon under selve reisen.

   • Kan man nyte medbrakt drikke?

    Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

   • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

    Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

    På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.