Elvecruise på Donau 2020

Vi kaster loss og  seiler gjennom Europa i vakre omgivelser på Donau helt fra Romania til Østerrike. I løpet av 11 dager opplever vi 7 ulike land og 5 hovedsteder med den populære elvecruisebåten Kleine Prinz.

Inkludert i prisen er et stort utfluktsprogram, helpensjon og levende musikk ombord på kveldene. Det er mange høydepunkter på turen med spennende historie og ulike kulturer. Svært naturskjønn er seilasen gjennom Jernporten hvor vi blant annet ser steinskulpturen av Kong Decebal.

Vi hygger oss på soldekket, blir underholdt og bevertet. Båten er relativt liten, noe som er en fordel både ved høy og lav vannstand. 

Dette blir en seilas med mange uforglemmelige øyeblikk.

Merk at det må påberegnes endel gåing på utfluktene og sightseeingene.

Vår kunnskapsrike reiseleder, Tone Mjøberg er lokalkjent i området. Hun har vært reiseleder på elvecruise i 15 år. 

Høydepunkt:
✔ Vi reiser gjennom 7 land og 5 hovedsteder
✔ Mange utflukter inkludert
✔ Helpensjon og underholdning på båten
✔ Norsk erfaren reiseleder
✔ Populær elvecruisebåt; Der Kleine Prinz 

Pris fra:
18 750,-
Dager:11
Inkludert i prisen:
- Fly tur/retur Oslo-Bucuresti/Wien eller vice versa
- Alle skatter og avgifter
- Transport tur/retur fra flyplassen til båten
- Overnatting i utvendig lugar i 10 netter i delt dobbeltrom
- Helpensjon (frokost, 3-retters lunsj og 4-retters middag samt kveldsnacks) Drikke
kommer i tillegg
- En «Kapteinens middag», inkl. aperitiff
- Te/kaffeservering på ettermiddagen samt kaffe og testasjon døgnet rundt
- Vinsmaking om bord av skipets viner
- Levende musikk i baren
- Folkloreshow og foredrag om Balkans historie
- Utflukter iht til program
- Norsk reiseleder med god lokalkunnskap

Ikke inkludert
- Drikke ikke nevnt i programmet
- Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 5-7 Euro pr.pers/pr.dag- 2 Euro
pr.pers/utflukt)
- Valgfrie utflukter som bestilles og betales ombord
- Avbestilling- og reiseforsikring
TransportType:FLY
Bestill reise

Program avreise Bucuresti

Dagsprogram Avreise Bucuresti 

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Ankomst Bucuresti, Romania (M)
Gruppen reiser med fly fra Gardermoen via Wien og ankommer Bucuresti på tidlig ettermiddag. Dere møter reiseleder etter ankomst i Bucuresti.  Vi har en omvisning i hovedstaden Bucuresti før vi drar videre til Turnu Magurele (ca 2 timer) hvor vi går ombord. Velkomstmiddag.

Dag 2 Vidin, Bulgaria (F, L, M)
Etter frokost blir vi kjent med kapteinen og hans besetning. Vi har lunsj om bord før vi ankommer Vidin. Gåtur i Vidin og besøk på Baba Vida festningen. Noe tid til å utforske byen selv.
(mulighet for en valgfri utflukt til det natursjønne området Belogradchik).
 

Dag 3 Jernporten (F, L, M)
Frokost. Vi har en hyggelig vinsmaking av båtens viner. Hele dagen seiler vi i det naturskjønne området «Jernporten». Lunsj. Vi passerer også en av Europas største sluser/demninger i løpet av dagen. 

Dag 4 Beograd, Serbia (F, L, M)
Etter frokost har vi buss-sightseeing i byen og besøk på Kalemegdan-festningen med et kort stopp på «Hotel Majestic». Vi reiser ut på landsbygda og får en unik hjemme-hos lunsj. Middag og underholdning med folkedans ombord.


 
Dag 5 Novi Sad, Serbia og Vukovar, Kroatia (F, L, M)
Etter frokost har vi en gåtur i Novi Sad som er Serbias tredje største by.  
(valgfri utflukt til det historiske klostret Krushedol samt vinsmaking i et av de kjente vinområdene i regionen). 
Lunsj. Sen ettermiddag ankommer vi Kroatia og byen Vukovar. Det blir et spennende og historisk besøk med gåtur i byen. Her får vi høre litt om den kompliserte historien og krigen på 1990-tallet. 

Dag 6 Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)
Etter frokost ankommer vi Mohacs, Ungarn. Vi tar buss til den gamle byen Pecs, hvor vi her opplever en orgelkonsert i den vakre katedralen (unntak om besøket er på en søndag) og videre sightseeing av byen. Tid til å utforske gågaten med små butikker og cafeer. Lunsj og videre seiling mot Budapest. 

Dag 7 Budapest, Ungarn (F, L, M)
Etter frokost får vi en buss-sightseeing av Budapest, hvor vi opplever både Pest og Buda-siden (ca 3,5 time). Lunsj. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Middag. 
(Valgfri utflukt på kvelden for å være med på et flott folkloreshow.)

Dag 8 Budapest, Ungarn (F, L, M)
Denne dagen er til fri disposisjon, men de som vil kan ta en valgfri utflukt ut av hovedstaden mot kunstnerbyen Szentendre. Alle måltider blir servert om bord. Etter lunsj kan man være med på en valgfri utflukt til en vakker Puzda-gård, hvor man blant annet ser et flott hesteshow som er myntet på landets historie.

Dag 9 Bratislava, Slovakia (F, L, M)
På formiddagen seiler vi videre og nyter utsikten av Ungarn og Slovakia. Vi passerer også Gabchikovo-slusen. Etter lunsj ankommer vi Bratislava og får vi en flott omvisning i den vakre gamlebyen med et minitog, samt byvandring. Tid til å se byen litt på egen hånd samt shopping. I dag er det «kapteinens middag».

Dag 10 Wien, Østerrike (F, L, M)
Etter frokost blir det sightseeing i Wien både med buss og til fots. Lunsj ombord og fri ettermiddag.  (Det er mulighet for valgfri utflukte til det vakre palasset Schonbrunn, samt på kvelden klassisk konsert i ett av Wiens palasser).

Dag 11 Wien og hjemreise (F)
Frokost og tidlig avreise til flyplassen. 

F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag

Hver kveld blir det servert snacks i baren fra rundt kl 22-22.30

Valgfrie utflukter bestilles og betales på båten. De betales kontant i Euro. Det er helpensjon på båten, alle måltider blir servert ombord. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard.

Program avreise Wien

Dagsprogram avreise Wien

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Ankomst Wien, Østerrike (M)
Avreise Gardermoen, ankomst Wien om ettermiddagen. Velkommen om bord, presentasjon av mannskapet og middag

Dag 2 Wien, Østerrike (F, L, M)
Etter frokost blir det sightseeing i Wien både med buss og til fots. Lunsj om bord og fri ettermiddag (valgfri utflukt til det vakre palasset Schonbrunn, samt på kvelden klassisk konsert i ett av Wiens palasser)

Dag 3 Bratislava, Slovakia (F, L, M)
Etter frokost får vi en flott omvisning i den vakre gamlebyen med et minitog samt byvandring. Lunsj. Vinsmaking om bord. Middag.

Dag 4 Budapest, Ungarn (F, L, M)
Etter frokost er det en buss-sightseeing av Budapest hvor vi opplever både Pest og Buda-siden. Lunsj. Ettermiddagen er til fri disposisjon, 
(Valgfri utflukt på kvelden for å være med på et flott folkloreshow.)


 
Dag 5 Budapest, Ungarn (F, L, M)
Denne dagen er til fri disposisjon, men de som vil kan ta en valgfri utflukt ut av hovedstaden mot kunstnerbyen Szentendre. Alle måltider blir servert om bord. Etter lunsj kan man være med på en valgfri utflukt til en vakker Puzda-gård, hvor man blant annet ser et flott hesteshow som er myntet på landets historie. 

Dag 6 Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)
Etter frokost ankommer vi Mohacs, Ungarn. Vi tar buss til den gamle byen Pecs, opplever en orgelkonsert i den vakre katedralen (unntak om besøket er på en søndag) og videre sightseeing av byen. Tid til å utforske gågaten med små butikker og cafeer. Lunsj og videre seiling mot Vukovar. 

Dag 7 Novi Sad, Serbia og Vukovar, Kroatia (F, L, M) 
Etter frokost har vi en gåtur i byen Vukovar, Kroatia og får høre litt om den kompliserte historien og krigen på 1990-tallet. Lunsj. Vi seiler videre og ankommer Novi Sad, Serbia hvor vi har en gå-sightseeing.  (valgfri utflukt til det historiske klostret Krushedol samt vinsmaking i en av de kjente vinområdene i regionen). 
 

Dag 8 Beograd, Serbia (F, L, M)
Etter frokost blir det buss-sightseeing i byen og besøk på Kalemegdan-festningen med et kort stopp på «Hotel Majestic». Vi reiser ut på landsbygda og får et unik hjemme-hos lunsj. Middag og underholdning med serbisk folkedans om bord.

Dag 9 Jernporten (F, L, M)
Frokost. Hele dagen seiler vi i det naturskjønne området «Jernporten». Lunsj. Vi passerer også en av Europas største sluser/demninger i løpet av dagen. 

Dag 10 Vidin, Bulgaria (F, L, M)
Frokost. Gåtur i Vidin og besøk på Baba Vida festningen. Lunsj. 
(Valgfri utflukt til det naturskjønne området Belogradchik.)
Skipet seiler så mot Turnu Magurele. I kveld blir det «kapteinens middag».

Dag 11 Bucuresti og hjemreise (F)
Etter frokost sjekker vi ut og kjører mot hovedstaden Bucuresti. Vi har en omvisning og litt tid på egen hånd før vi reiser mot flyplassen og hjem til Norge.

Hver kveld blir det servert snacks i baren fra rundt kl 22 - 22.30

Valgfrie utflukter bestilles og betales på båten. De betales kontant i Euro. 
Det er helpensjon på båten, alle måltider blir servert ombord. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard.

Elvecruisebåten Kleine Prinz

MS Der Kleine Prinz, «den lille Prins», er en populær båt blant skandinaviske reisende. Den ble totalrenovert vinter 2016/2017 og er en førsteklasses boutique-båt med høy standard. Stort soldekk, bar, liten souvenirbutikk og flott salong med panoramautsikt,  restaurant med god mat og god underholdning hver kveld.

Båten har 45 lugarer og et mannskap på 24. Det er to dekk; hoveddekk og øvre dekk. Øvre dekk har samme type lugarer og standard som hoveddekk, men ligger høyere over elveoverflaten. På de bakerste lugarene må man forvente motorstøy. Da vi er om bord på et skip kan det imidlertid forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Alle lugarene er utvendige, store og komfortable (16 kvadratmeter) med store vinduer som kan åpnes. Alle lugarer har to enkeltsenger. Videre har lugarene TV, luftkondisjonering, hårføner, safe og bad med dusj.

Kart over lugarer

 

Det er helpensjon på båten fra middag første kveld til og med frokost siste dag, alle måltider blir servert ombord. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Det er wifi ombord på fellesområdene, men det er noe begrenset kapasitet på visse strekninger. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

Drikke er ikke inkludert i prisen annet enn nevnt i programmet. Drikkepakker kan kjøpes om bord etter ankomst på skipet.

(Drikkepakken koster 210 Euro i 2019. Man kan velge mellom 2 røde viner, 2 hvite viner, 1 nydelig rosevin samt musserende. Videre minelralvann, øl, brandy, Johnny Walker whisky, gin tonic, bacardi cola, vodka med blandevann, irish coffe, Aperol Spritz og mye mer. Stort sett alt man kan drikke foruten fransk cognac, fransk champagne og noen cocktails)

Begrensninger:
Reisen er dessverre ikke handikappvennlig. For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt høyt tempo. Gjestene må kunne håndtere sin egen bagasje.

Kart Elvecruise på Donau

Kart Elvecruise på Donau

Avganger & priser - Elvecruise på Donau 2020

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
19/5Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Wien til Bucuresti 2020Mer enn 818 750,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
29/5Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Bucuresti til Wien 2020Mer enn 818 750,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
2/7Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Bucuresti til Wien 2020Mer enn 818 750,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
4/9Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Wien til Bucuresti 2020Mer enn 818 750,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
8/10Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Wien til Bucuresti 2020Mer enn 818 950,-BestillMer informasjon

Informasjon

Pris fra kr 18.850,- pr person bakerst hoveddekk (begrenset antall)

Tillegg bakerst øvre dekk: kr 500,- pr person (begrenset antall)

Tillegg hoveddekk: kr 1.600,- pr person (begrenset antall)

Tillegg øvre dekk: kr 2.000,- pr person (begrenset antall)

Enkeltromstillegg (hoveddekk): kr 8900 (begrenset antall)

På bakerste lugarer må man forvente noe mer motorstøy.

 

Flytider finner du under hver avgang.

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

VERDT Å VITE
For å delta på turen må man være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus. 
Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.