Skip to main content
Våre gjester gir toppscore

Elvecruise på Donau 2022

Vi kaster loss og  seiler på Donau gjennom Europa i vakre omgivelser helt fra Romania til Østerrike. I løpet av 11 innholdsrike dager opplever vi hele 7 ulike land og 5 hovedsteder, så vel som mange spennende småbyer. Vi seiler med den populære elvecruisebåten Kleine Prinz. Skipet er lite og intimt med god atmosfære og et usedvanlig dyktig og hyggelig mannskap.

Inkludert i prisen er et stort og innholdsrikt utfluktsprogram, helpensjon med nydelig mat og levende musikk ombord på kveldene. Det er mange høydepunkter på turen, vi opplever og lærer mer om Europas spennende histore og ulike kulturer. Svært naturskjønn er seilasen gjennom Jernporten, området som har Europas lengste kløft hvor naturen er bevart med naturparker på begge sider av elven. Det her vi blant annet ser steinskulpturen av Kong Decebal mens vi nyter en deilig dag på soldekk.

Vi seiler ca 1 335 km og nyter dagene med flotte utflukter i spennende byer, vi hygger oss på soldekket mens vi nyter utsikten, blir underholdt og bevertet. Båten er blant de minste elvecruisebåtene på Donau, noe som skaper en helt unik atmosfære om bord, man blir fort kjent med hverandre. Det er også en stor fordel både ved høy og lav vannstand. 

Dette blir en seilas med mange uforglemmelige øyeblikk.

Merk at det må påberegnes endel gåing på utfluktene og sightseeingene som foregår både til fots og i buss.

For avganger på denne reisen i 2023, klikk her.

Gled deg til
 • Å seile gjennom 7 land og til 5 hovedsteder
 • Liten og intim elvecruisebåt
 • Mange flotte utflukter som er inkludert i hver havn
 • Helpensjon og underholdning om bord
 • En meget erfaren reiseleder som holder foredrag underveis

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  Det er helpensjon på båten, alle måltider blir servert ombord. Drikke er ikke inkludert i prisen annet enn nevnt i programmet. Drikkepakker kan kjøpes om bord etter ankomst på skipet. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1 Wien-> Bucuresti: Ankomst Wien, Østerrike (M)

  Avreise Gardermoen, ankomst Wien. Vi kjører til området hvor elvecruisebåtene ligger til kai. Her blir vi ønsket velkommen om bord. Vi får tid til å komme i orden i våre lugarer før informasjonsmøte, presentasjon av mannskapet og middag.

 • DAG 2: Dag 2 Wien, Østerrike (F, L, M)

  Etter frokost blir det halvdagstur i den vakre keiserbyen i Wien både med buss og til fots hvor vi får se flere av byens kjente attraksjoner. Lunsj ombord og ettermiddagen til fri benyttelse. Vi kan anbefale en valgfri utflukt til det vakre palasset Schönbrunn samt en klassisk konsert i et av Wiens palasser på kveldstid.

  Alle valgfrie utflukter bestilles og betales om bord.

  Dag 2 Wien, Østerrike (F, L, M)
 • DAG 3: Bratislava, Slovakia (F, L, M)

  Etter frokost får vi en flott omvisning i den vakre gamlebyen av Bratislava med et minitog samt byvandring til fots. Lunsj om bord. På ettermiddagen blir det vinsmaking som er inkludert, før felles middag. I løpet av kvelden passerer vi sluseanlegget Gabchikovo hvor vi skal sluses ned på vår ferd mot Budapest.

  Bratislava, Slovakia (F, L, M)
 • DAG 4: Budapest, Ungarn (F, L, M)

  Vi våkner opp i Budapest og etter frokost er det en buss-sightseeing av Budapest hvor vi opplever både Pest og Buda-siden. Lunsj om bord. Ettermiddagen er til fri disposisjon,
  De som ønsker kan melde seg på valgfri utflukt på kvelden og oppleve et flott folkloreshow med det Ungarske Statsensemble.

  Budapest, Ungarn (F, L, M)
 • DAG 5: Budapest, Ungarn (F, L, M)

  Denne dagen er til fri disposisjon, men vi anbefaler den flotte valgfrie utflukten til kunstnerbyen Szentendre. Den sjarmerende byen med sine koselige gater ligger vakkert til ved Donau og er helt annerledes enn alt annet vi ser på turen. Her er det nærmest middelhavs-stemning og det er en fryd å spasere i de smale gatene. I Szentendre finner vi flotte museer som marsipan-museet, mikro-museet, jule-museet eller keramikk-museet, sjarmerende små butikker og hyggelige kafeer. Dette er virkelig et sted våre gjester regner som en favoritt på turen vår.
  Etter lunsj om bord på skipet kan man også være med på en valgfri utflukt til en berømt Puzda-gård. Ungarn er kjent for sin store puszda og gode ryttere. Magyarene var tidligere et rytterfolk som levde med sine dyr på de store steppene. På gården får man oppleve et flott show linket mot Ungarns historie med både hester, ryttere og andre dyr. Puzda-ridning er en helt spesiell form for ridning. Den flotte gården ligger i vakre omgivelser og blir ofte benyttet til bryllup og andre spesielle hendelser. Det finnes ulike dyr på gården som vi har mulighet til å se. Det blir ofte omvisning på gården i hest og vogn også. Skipet starter seilasen mot Sør-Ungarn ved middagstid.

  Budapest, Ungarn (F, L, M)
 • DAG 6: Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)

  Etter frokost ankommer vi Mohacs, helt sør i Ungarn. Vi tar buss til den gamle byen Pecs, og opplever en orgelkonsert i den vakre katedralen (unntak om besøket er på en søndag) og videre sightseeing av byen. Tid til å utforske gågaten med små butikker og cafeer. Lunsj og videre seiling mot Vukovar. Middag om bord.

  Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)
 • DAG 7: Vukovar, Kroatia og Novi Sad, Serbia (F, L, M)

  Etter frokost har vi en gåtur i byen Vukovar, Kroatia og får høre litt om den kompliserte historien og krigen på 1990-tallet. Lunsj. Vi seiler videre og ankommer Novi Sad, Serbia hvor vi også har en gå-sightseeing.
  Valgfri utflukt til det historiske klostret Krushedol og det naturskjønne området Fruska Gora, det blir også vinsmaking på en kjent vingård i et av de berømte vinområdene i regionen.

  Vukovar, Kroatia og Novi Sad, Serbia (F, L, M)
 • DAG 8: Beograd, Serbia (F, L, M)

  Etter frokost blir det buss-sightseeing i Serbias hovedstad Beograd og besøk på Kalemegdan-festningen med vandring til utsiktspunktet med flott utsikt over elvene Donau og Sava. Vi gjør også et kort stopp på «Hotel Majestic» og litt fritid i sentrum. Vi reiser videre ut på landsbygda, og får et unik hjemme-hos lunsj hvor både mat og drikke er inkludert. Det blir serbiske spesialiteter, levende musikk, slivovitz (plommesnaps) og høy stemning. Middag og underholdning med et forrykende folkloreshow av høy kvalitet ombord.

  Beograd, Serbia (F, L, M)
 • DAG 9: Jernporten (F, L, M)

  Etter mange inntrykk kan vi roe ned og kose oss en hel dag om bord. Ved frokosttid seiler vi inn i Europas lengste kløft som er det naturskjønne området «Jernporten», nok et høydepunkt på turen. Her er Donau på sitt smaleste og dypeste og svært idyllisk. Kløften ligger mellom Romania og Serbia, og på hver side av elven har man valgt å ta vare på naturen ved å grunnlegge nasjonalparker.
  Dagen nytes på soldekket med vakker natur rundt oss. Det er her vi ser minneplaten hugget inn i fjellveggen til minne om den romerske keiseren Trajan, det er også her vi ser den enorme steinskulpturen av kong Decebal. Vi passerer også en av Europas største sluser/demninger i løpet av dagen.

  På kvelden er det «kapteinens middag» og vi trekker i finstasen og pynter oss for en flott aften.

  Jernporten (F, L, M)
 • DAG 10: Vidin, Bulgaria (F, L, M)

  Vi ankommer nest siste land på den innholdsrike seilasen. Etter frokost blir det gåtur i Vidin. Her har romere, ottomaner så vel som habsburgere kjempet. Vi besøker Baba Vida-festningen som voktet byen ved Donau. Etter vandreturen er det mulighet for å være med på en valgfri utflukt til det naturskjønne området Belogradchik. Området har ved flere tilfeller blitt forsøkt fremmet til UNESCOs verdensarv- liste. På ettermiddagen fortsetter vi siste etappe av seilasen mot Romania og Turnu Magurele.

  Vidin, Bulgaria (F, L, M)
 • DAG 11: Bucuresti, Bulgaria og hjemreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og kjører mot hovedstaden Bucuresti i Romania. På veien mot byen får vi godt inntrykk av livet på landsbygden i landet. Romania er et stort land med lange tradisjoner og spennende historie. De fleste husker nok president Ceaușescu når man snakker om Romania. Det blir også mulighet for litt tid på egen hånd før vi reiser mot flyplassen og hjemreise til Norge.

  Hver kveld blir det servert snacks i baren ca kl 22.30
  Valgfrie utflukter bestilles og betales ombord på båten. De betales kontant i euro så husk på å ta med deg nok euro på reisen. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard. Euro i små valører som mynter og små sedler er viktig å ta med på turen, også for å benytte til tips underveis. Euro kan kun tas ut i minibank på flyplassen Gardermoen, i bank i Norge eller også på vekslekontorer som Western Union og Forex, i Østerrike og i Slovakia. De andre landene underveis benytter lokal valuta og man kan ikke ta ut euro. Det er helpensjon (uten drikke) på båten, alle måltider blir servert om bord, med unntak av lunsjen i Jarak i Serbia. Drikkepakke all inclusive kan bestilles og betales om bord på skipet (drikkepakken kostet 210 euro pr person i 2019).

 • DAG 1 Bucuresti -> Wien: Ankomst Bucuresti, Romania (M)

  Gruppen reiser med fly fra Gardermoen via Wien og ankommer Bucuresti på tidlig ettermiddag. Dere møter reiseleder etter ankomst i Bucuresti. Vi har en omvisning i hovedstaden Bucuresti før vi drar videre til Turnu Magurele (ca 2 timer) hvor vi går ombord. Romania er et stort land med lange tradisjoner og spennende historie. De fleste husker nok president Ceaușescu når man snakker om Romania. Velkomstmiddag.

  Ankomst Bucuresti, Romania (M)
 • DAG 2: Vidin, Bulgaria (F, L, M)

  Etter frokost blir vi kjent med kapteinen og hans besetning. Vi har lunsj om bord før vi ankommer Vidin. Her har romere, ottomaner så vel som habsburgere kjempet. Vi besøker Baba Vida-festningen som voktet byen ved Donau. Etter vandreturen er det mulighet for å være med på en valgfri utflukt til det naturskjønne området Belogradchik. Området har ved flere tilfeller blitt forsøkt fremmet til UNESCOs verdensarv- liste. Nydelige naturfenomener, små landsbyer og vakre farger får man se, samt selve festningen Belogradchik.

  Vidin, Bulgaria (F, L, M)
 • DAG 3: Jernporten (F, L, M)

  Frokost. Vi har en hyggelig vinsmaking av båtens viner. Hele dagen seiler vi i det naturskjønne området «Jernporten», et høydepunkt på turen. Her er Donau på sitt smaleste og dypeste og svært idyllisk. Kløften ligger mellom Romania og Serbia, og på hver side av elven har man valgt å ta vare på naturen ved å grunnlegge nasjonalparker. Dagen nytes på soldekket med vakker natur rundt oss. Det er her vi ser minneplaten hugget inn i fjellveggen til minne om den romerske keiseren Trajan, det er også her vi ser den enorme steinskulpturen av kong Decebal. Vi passerer også en av Europas største sluser/demninger i løpet av dagen.

  Jernporten (F, L, M)
 • DAG 4: Beograd, Serbia (F, L, M)

  Etter frokost har vi buss-sightseeing i byen og besøk på Kalemegdan-festningen med et kort stopp på «Hotel Majestic». Vi reiser ut på landsbygda og får en unik hjemme-hos lunsj hvor mat og drikke er inkludert. Det blir serbiske spesialiteter, levende musikk, slivovitz (plommesnaps) og høy stemning. Middag og underholdning med et forrykende folkloreshow av høy kvalitet om bord.

  Beograd, Serbia (F, L, M)
 • DAG 5: Novi Sad, Serbia og Vukovar, Kroatia (F, L, M)

  Etter frokost har vi en gåtur i Novi Sad som er Serbias tredje største by.
  Valgfri utflukt til det historiske klostret Krushedol og det naturskjønne området Fruska Gora, det blir også vinsmaking på en kjent vingård i et av de berømte vinområdene i regionen.

  Sen ettermiddag ankommer vi Kroatia og byen Vukovar. Det blir et spennende og historisk besøk med gåtur i byen. Her får vi høre litt om den kompliserte historien og krigen på 1990-tallet.

  Novi Sad, Serbia og Vukovar, Kroatia (F, L, M)
 • DAG 6: Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)

  Etter frokost ankommer vi Mohacs, helt sør Ungarn. Vi tar buss til den gamle byen Pecs, hvor vi her opplever en orgelkonsert i den vakre katedralen (unntak om besøket er på en søndag) og videre sightseeing av byen. Tid til å utforske gågaten med små butikker og cafeer. Lunsj og videre seiling mot Budapest.

  Mohacs/Pecs, Ungarn (F, L, M)
 • DAG 7: Budapest, Ungarn (F, L, M)

  Etter frokost får vi en buss-sightseeing av Budapest, hvor vi opplever både Pest og Buda-siden (ca 3,5 time). Lunsj. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Middag.
  Valgfri utflukt på kvelden for å være med på et flott folkloreshow med det Ungarske Statsensemble.

  Budapest, Ungarn (F, L, M)
 • DAG 8: Budapest, Ungarn (F, L, M)

  Denne dagen er til fri disposisjon, men vi anbefaler den flotte valgfrie utflukten til kunstnerbyen Szentendre. Den sjarmerende byen med sine koselige gater ligger vakkert til ved Donau og er helt annerledes enn alt annet vi ser på turen. Her er det nærmest middelhavs-stemning og det er en fryd å spasere i de smale gatene. I Szentendre finner vi flotte museer som marsipan-museet, mikro-museet, jule-museet eller keramikk-museet, sjarmerende små butikker og hyggelige kafeer. Dette er virkelig et sted våre gjester regner som en favoritt på turen vår.
  Etter lunsj om bord på skipet kan man også være med på en valgfri utflukt til en berømt Puzda-gård. Ungarn er kjent for sin store puszda og gode ryttere. Magyarene var tidligere et rytterfolk som levde med sine dyr på de store steppene. På gården får man oppleve et flott show linket mot Ungarns historie med både hester, ryttere og andre dyr. Puzda-ridning er en helt spesiell form for ridning. Den flotte gården ligger i vakre omgivelser og blir ofte benyttet til bryllup og andre spesielle hendelser. Det finnes ulike dyr på gården som vi har mulighet til å se. Det blir ofte omvisning på gården i hest og vogn også. S

  Budapest, Ungarn (F, L, M)
 • DAG 9: Bratislava, Slovakia (F, L, M)

  På formiddagen seiler vi videre og nyter utsikten av Ungarn og Slovakia. Vi passerer også Gabchikovo-slusen. Etter lunsj ankommer vi Bratislava og får vi en flott omvisning i den vakre gamlebyen med et minitog, samt byvandring. Tid til å se byen litt på egen hånd samt shopping. I kveld er det «kapteinens middag», og vi trekker i finstasen og pynter oss.

 • DAG 10: Wien, Østerrike (F, L, M)

  Etter frokost blir det sightseeing i Wien både med buss og til fots. Lunsj ombord og fri ettermiddag. Det er mulighet for valgfri utflukt til det vakre palasset Schönbrunn, samt på en klassisk konsert i et av Wiens palasser på kveldstid.

  Wien, Østerrike (F, L, M)
 • DAG 11: Wien og hjemreise (F)

  Frokost og tidlig avreise til flyplassen.

  Wien og hjemreise (F)

Slik bor du

MS Der Kleine Prinz, «den lille Prins», er en svært populær båt blant skandinaviske reisende. Den ble totalrenovert vinter 2016/2017 og er en førsteklasses boutique-båt med god standard. Stort soldekk, bar, liten souvenirbutikk og en flott salong med panoramautsikt,  restaurant med god mat og levende musikk/underholdning hver kveld. Mange koser seg slik om bord at de kommer tilbake til skipet gang etter gang.

Båten har 45 lugarer og et mannskap på 24. Det er to dekk; hoveddekk og øvre dekk. Øvre dekk har samme type lugarer og standard som hoveddekk, men ligger høyere over elveoverflaten. På de bakerste lugarene må man forvente motorstøy. Da vi er om bord på et skip kan det imidlertid forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Alle lugarene er utvendige, store og komfortable (16 kvadratmeter) med store vinduer som kan åpnes. Alle lugarer har to enkeltsenger. Videre har lugarene TV, luftkondisjonering, hårføner, safe og bad med dusj.

Kart over lugarer

Det er helpensjon på båten fra middag første kveld til og med frokost siste dag, alle måltider blir servert ombord foruten en unik "hjemme hos lunsj" på landsbygda i Serbia. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Det er wifi ombord på fellesområdene, men det er noe begrenset kapasitet på visse strekninger. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

Drikke er ikke inkludert i prisen annet enn nevnt i programmet. Drikkepakker kan kjøpes om bord etter ankomst på skipet.

(Drikkepakken koster EUR 230 i 2021. Man kan velge mellom 2 røde viner, 2 hvite viner, 1 nydelig rosevin samt musserende vin. Videre minelralvann, øl, brandy, Johnny Walker whisky, gin tonic, bacardi cola, vodka med blandevann, irish coffe, Aperol Spritz og mye mer. Stort sett alt man kan drikke foruten fransk cognac, fransk champagne og noen cocktails)

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Marie Svanström
  Marie Svanström

  Marie Svanström
  er svært kunnskapsrik og har jobbet som reiseleder i Europa siden begynnelsen av 90- tallet, og har hatt mange turer på elvecruise.

 • Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  Tone Mjøberg
  har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller Travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Wien flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Spesifiseres på bestillingsbekreftelsen

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Bucuresti flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Spesifiseres på bestillingsbekreftelsen

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen til Bucuresti flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Spesifiseres på bestillingsbekreftelsen

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Wien flyplass

Varighet
 
Flyselskap
Spesifiseres på bestillingsbekreftelsen

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo-Bucuresti/Wien eller vice versa
 • Alle skatter og avgifter
 • Transport tur/retur fra flyplassen til båten
 • Overnatting i utvendig lugar i 10 netter i delt dobbeltrom
 • Helpensjon (frokost, 3-retters lunsj og 4-retters middag samt kveldsnacks) Drikke
  kommer i tillegg
 • En «Kapteinens middag», inkl. aperitiff
 • Te/kaffeservering på ettermiddagen samt kaffe og testasjon døgnet rundt
 • Vinsmaking om bord av skipets viner
 • Levende musikk i baren
 • Folkloreshow og foredrag om Balkans historie
 • Stort utfluktsprogram
 • Norsk reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til besetningen og guider/sjåfører
  (anbefalt 7 Euro pr.pers/pr.dag- 2 Euro pr.pers/utflukt)
 • Valgfrie utflukter som bestilles og betales ombord

  Marie Svanstrøm er reiseleder på avgangen 19.-29. juni og 1.-11. september. Tone Mjøberg er reiseleder på de øvrige avgangene.

  Pris fra kr 21.550,- pr person i dobbeltlugar (bakerst hoveddekk)

  Tillegg bakerst øvre dekk: kr 500,- pr person
  Tillegg hoveddekk: kr 1 600,- pr person
  Tillegg øvre dekk: kr 2 000,- pr person
  Tillegg enkel lugar: kr 9 900,- (hoveddekk)

  Begrenset antall av alle lugarer.

  På bakerste lugarer må man forvente noe mer motorstøy.

  Drikkepakke

  Drikkepakker kan kjøpes om bord etter ankomst på skipet. Drikkepakken kostet EUR 230,- i 2021.

  Pass/visum

  Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Passet må være gyldig i minst 6 måneder fra hjemreisedato.

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. I noen havner vil man måtte gå gjennom flere andre skip for å komme til land, dette foregår noen ganger opp/ned via soldekk. Landganger kan være bratte å komme opp/ned.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Aller travel forbeholder seg retten til å avvise kunder som etter skjønnet vurdering ikke vil være i stand til å gjennomføre reisen ved egen hjelp. En slik avvisning er uten ansvar for Aller travel.

  Kart

  Kart

  Temperatur og vær

  
   
    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Bucuresti 2 / -5 7 / -4 12 / 1 17 / 5 23 / 10 26 / 14 28 / 15 18 / 14 25 / 11 18 / 5 9 / 1 4 / -3
  Beograd 4 / -1 6 / -1 11 / 4 17 /8 22 / 12 24 / 14 28 / 17 27 / 17 24 / 13 18 / 8 9 / 3 5 / 0
  Budapest 1 / -3 4 / -2 10 / 2 15 / 6 21 / 11 24 / 14 26 / 16 26 / 15 22 / 12 16 / 7 7 / 2 3 / -1
  Bratislava 2 / -4 4 / -3 10 / 2 16 / 5 21 / 10 24 /13 27 / 15 26 / 14 22 / 11 16 / 6 7 / 1 3 / -1
  Wien 2 / -4 4 / -2 9 / 0 14 / 4 20 / 9 23 / 13 24 / 14 24 / 14 19 / 10 14 / 6 7 / 2 2 / -3

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  September 2022

  1/9Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Wien til Bucuresti 202211 dagerUtsolgt21 550,-BestillMer informasjon
  11/9Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Bucuresti til Wien 202211 dagerLedige plasser21 550,-BestillMer informasjon

  Oktober 2022

  5/10Oslo GardermoenElvecruise på Donau - fra Wien til Bucuresti 202211 dagerLedige plasser21 550,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Koronavirus og reise

  • Hvilke lugarer er støyfrie?

   Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

  • Er drikke inkludert?

   Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

   På Donau elvecruise er drikke inkludert i frokosten, men ikke til lunsj og middag. Det kan kjøpes drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

   På Douro elvecruise gjelder følgende: 
   Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner.
   Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

   For øvrige elvecruise se egen spesifikasjon under selve reisen.

  • Kan man nyte medbrakt drikke?

   Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

  • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

   Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

   På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.