Elvecruise til Donaudeltaet

Den populære elvecruisebåten Der Kleine Prinz tar denne gangen en spennende sving ut fra Bucuresti, ned mot Svartehavet og tilbake. Dette elvecruiset blir med en eksotisk snert når vi seiler i Donaudeltaet, besøker det noe ukjente landet Moldova og tar flotte dagsutflukter i natur og byliv langs elva. Med på turen er som alltid vår elvecruiseekspert Tone Mjøberg og det erfarne mannskapet på elvecruisebåten Der Kleine Prinz. 

Vi skal seile på Donau gjennom Romania til Donaudeltaet, munningsområdet som går ut i Svartehavet. Deltaet ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1991 og regnes som det best bevarte i Europa. Det er tilholdssted for et fantastisk rikt fugleliv og hvor den store, karakteristiske, hvite pelikanen er blitt selve symbolet på området. Her deler elven seg i flere munningsarmer, og vi setter oss i mindre båter for å komme nærme naturen og fuglene denne dagen. 

Å reise på elvecruise er en behagelig måte å feriere på. Etterhvert som vi stille reiser på elva, kan vi sitte på soldekk å skue over det vakre landskapet og livet som endrer seg langs elvebredden. Vi får servert fantastisk mat ombord og blir underholdt hver kveld. Vår båt er akkurat passe stor med hyggelig betjening og store lugarer med panoramavinduer. 

På denne turen skal vi besøke både Romania, Bulgaria og Moldova. Det blir en spennende reise til ukjent kultur, inkludert både buss sightseeing og byvandring i Tsarens by blant palasser og klostre. Vi får smaksprøver av lokal vinproduksjon og besøker områder med uberørte naturperler.

Reiseleder på turen er Tone Mjøberg. Hun er meget kunnskapsrik og er lokalkjent i området. Hun har vært reiseleder på elvecruise i 15 år.

«Aller Travel hadde minst to helt klare fortrinn i konkurransen om elvecruise: Den sjarmerende og stillegående Lille-prinsen og reiseleder Tone»
-    Skrev vår gjest Arnfinn til oss etter siste sesong
 

Høydepunkt:
✔ Omvisning inne i Folkets Hus, Ceaucescus enorme palass
✔ Ukjente og eksotiske områder ved Donau 
✔ Vi besøker 3 land
✔ Erfaren reiseleder
✔ Populær elvecruisebåt

Pris fra:
15 250,-
Dager:8
Pris inkluderer:
• Fly Oslo – Bucuresti t/r inkl flyskatter
• Alle skatter og avgifter
• Transport tur/retur fra flyplassen til båten
• Overnatting i utvendig lugar i 7 netter i delt dobbeltlugar
• Helpensjon (frokost, lunsj, middag, samt kveldsnacks) drikke kommer i tillegg
• En kapteinenes middag inkl apertif
• Te/kaffeservering om ettermiddagen, samt kaffe og testasjon døgnet rundt
• Vinsmaking om bord av skipets viner
• Levende musikk i baren
• Utflukter iht til program
• Norsk reiseleder med lokalkunnskap

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Drikkepakke om bord
• Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 7 euro pr pers pr dag, 2 euro pr pers pr utflukt)
• Valgfrie utflukter som bestilles og betales om bord
TransportType:FLY
Bestill reise

Elvecruisebåten Kleine Prinz

MS Der Kleine Prinz, «den lille Prins», er en populær båt blant skandinaviske reisende. Den ble totalrenovert vinter 2016/2017 og er en førsteklasses boutique-båt med høy standard. Stort soldekk, bar, liten souvenirbutikk og flott salong med panoramautsikt,  restaurant med god mat og god underholdning hver kveld.

Båten har 45 lugarer og et mannskap på 24. Det er to dekk; hoveddekk og øvre dekk. Øvre dekk har samme type lugarer og standard som hoveddekk, men ligger høyere over elveoverflaten. På de bakerste lugarene må man forvente motorstøy. Da vi er om bord på et skip kan det imidlertid forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Alle lugarene er utvendige, store og komfortable (16 kvadratmeter) med store vinduer som kan åpnes. Alle lugarer har to enkeltsenger. Videre har lugarene TV, luftkondisjonering, hårføner, safe og bad med dusj.

Kart over lugarer

 

Det er helpensjon på båten fra middag første kveld til og med frokost siste dag, alle måltider blir servert ombord. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Det er wifi ombord på fellesområdene, men det er noe begrenset kapasitet på visse strekninger. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

Drikke er ikke inkludert i prisen annet enn nevnt i programmet. Drikkepakker kan kjøpes om bord etter ankomst på skipet.

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.  

Dag 1    Avreise/ankomst Bucuresti (M)
Avreise fra Oslo Gardermoen med fly til Bucuresti. Ved ankomst Bucuresti blir vi hentet på flyplassen og tatt med på en bysightseeing. Vi får se de viktigste severdighetene, som for eksempel president Ceausescus «Folkets hus» - verdens nest største bygning. Deretter kjører vi en times tid til Port Giurgiu hvor vi går om bord i båten Der kleine Prinz. 

Dag 2    Om bord i båten (F, L, M)
Vi seiler hele dagen og kan slappe av og nyte omgivelsene vi seiler forbi. I løpet av dagen blir det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og mannskapet om bord. Det blir også mulighet for vinsmaking av skipets viner. 
 
Dag 3    Tulcea (F, L, M)
Tidlig morgen ankommer vi elvemunningen – nullpunktet hvor Donau møter Svartehavet. Vi passerer Sulina, det siste stedet før elven møter havet og som ikke har veiforbindelse. Ved lunsjtider ankommer vi Tulcea og vi starter seilingen i Donau Delta, som er på UNESCOs verdensarvliste, i en mindre båt beregnet for dette området. I deltaet finnes mer enn 1200 plantearter, 300 fuglearter og 45 fiskarter i de de mange innsjøer og våtmarksområder. Tilbake på Der kleine Prinz seiler vi videre mot Moldova. 
Valgfri utflukt: Rumensk konsert folkemusikk og dans. Bestilles om bord på skipet.
   
Dag 4    Moldova (F, L, M)
Om morgenen ankommer vi Giugiulesti, inngangen til elven Prut ved Donau. Etter frokost blir det heldagsutflukt i buss for å utforske mer av et av Europas mest uberørte land, Moldova. Her besøker vi en av de største vinprodusentene i landet – «Vinaria din Vale» (ca 20 km) som har vunnet flere priser. Vi får lære litt om produksjonen og får selvfølgelig noen smaksprøver. Deretter kjører vi videre til landsbyen Valeni hvor vi får et innblikk i den lokale kulturen. Vi blir servert tradisjonell lunsj og får oppleve et lite museum, lokal musikk og kultur. 
Om ettermiddagen besøker vi en av Gagaus’ mindre private vinprodusenter, hvor vi får møte familien og smake deres vin og vi får også prøve gagausiske produkter som gözleme og geitost. Gagausere er den tyrkiske befolkningen i Moldova som bor i den autonome regionen i landet.
Vel tilbake på båten spiser vi middag og seiler tilbake mot Constanta i Romania. 

Dag 5    Constanta (F, L, M)
Vi ankommer Cernavoda om morgenen, og etter frokost kjører vi en drøy time i buss til Constanta som er den største havnebyen i Romania. Historisk er byen kjent under navnet Tomis og grunnlagt allerede 600 år f.Kr. Her blir det sightseeing og vi besøker Det historiske og arkeologiske museet. 
Vi spiser lunsj om bord mens vi seiler mot Ruse i Bulgaria. 
Om kvelden pynter vi oss litt og det blir Kapteinens middag.
    
Dag 6    Ruse (F, L, M)
I morgentimene seiler vi oppover elven før vi ankommer Ruse, den største bulgarske byen ved Donaus bredder. Etter lunsj blir det bysightseeing i Ruse, både i buss og til fots. Byen var i sin tid den viktigste og mest velstående byen i Bulgaria. Her fikk man også den første stasjonen på den første jernbanen i det osmanske riket. 

Dag 7    Veliko Tarnovo (F, L, M)
Etter frokost kjører vi buss til Veliko Tarnovo (ca 1, 5 times kjøring), Bulgarias hovedstad i middelalderen og en spektakulært beliggende by. Historisk har byen vært sentral i kampen for bulgarsk uavhengighet og den regnes ofte som den mest autentiske byen i landet. Veliko Tarnovo er ofte omtalt som Tsarenes by og er kjent for sine tre høyder; Tsarevets, Trapezitsa og Sveta Gora. På Tsarevets er blant annet palassene til de bulgarske keiserne og patriarkatet, samt Patriark-katedralen. Trapezitsa er kjent for sine mange kirker og som tidligere hovedresidens for adelen. 
På veien tilbake til båten stopper vi ved den pittoreske landsbyen Arbanasi, et arkitektonisk reservat, kjent for de enorme husene sine som likner små festninger, flere klostre og gamle kirker.
Vi spiser lunsj underveis – lokal, bulgarsk mat, og sen ettermiddag er vi tilbake på båten. 
Vi seiler tilbake til Romania, og har vår siste natt om bord.

Dag 8    Hjemreise (F)
Etter frokost forlater vi båten og setter kursen mot Bucuresti og flyplassen for å fly tilbake til Norge.

F= Frokost  L=Lunsj  M= Middag
 

Avganger & priser - Elvecruise til Donaudeltaet

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
18/4Oslo GardermoenElvecruise til DonaudeltaetMer enn 815 250,-BestillMer informasjon

Informasjon

Pris      fra kr 15.250,- pr person, bakerst hoveddekk (begrenset antall)

Tillegg bakerst øvre dekk: kr 400,- pr person (begrenset antall)
Tillegg hoveddekk:             kr 1.300,- pr person (begrenset antall)
Tillegg øvre dekk:               kr 1.700,- pr person (begrenset antall)
Tillegg for enkeltlugar hoveddekk: kr 6.600,- (begrenset antall)

Flytider med Austrian airlines og Lufthansa:
18. apr    Oslo – Wien                  kl 06:45 – 09:10
                Wien – Bucuresti          kl 10:10 – 12:45
25. apr    Bucuresti – Munchen  kl 12:50 – 13:50
                Munchen – Oslo           kl 15:55 – 18:50

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Verdt å vite:
For å delta på turen må man være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.

Husk pass! Passet må være gyldig i minst 3 mnd etter hjemkomst.