Skip to main content

Elvecruise til Donaudeltaet

Den populære elvecruisebåten Der Kleine Prinz tar denne gangen en spennende sving ut fra Bucuresti, ned mot Svartehavet og tilbake. Dette elvecruiset blir med en eksotisk snert når vi seiler i Donaudeltaet, og tar flotte dagsutflukter i natur og byliv langs elva. Med på turen er som alltid vår elvecruiseekspert Tone Mjøberg og det erfarne mannskapet på elvecruisebåten Der Kleine Prinz. 

Vi skal seile på Donau gjennom Romania til Donaudeltaet, munningsområdet som går ut i Svartehavet. Deltaet ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1991 og regnes som det best bevarte i Europa. Det er tilholdssted for et fantastisk rikt fugleliv og hvor den store, karakteristiske, hvite pelikanen er blitt selve symbolet på området. Her deler elven seg i flere munningsarmer, og vi setter oss i mindre båter for å komme nærme naturen og fuglene denne dagen. 

Å reise på elvecruise er en behagelig måte å feriere på. Etter hvert som vi stille reiser på elva, kan vi sitte på soldekk å skue over det vakre landskapet og livet som endrer seg langs elvebredden. Vi får servert fantastisk mat ombord og blir underholdt hver kveld. Vår båt er akkurat passe stor med hyggelig betjening og store lugarer med panoramavinduer. 

På denne turen skal vi besøke både Romania og Bulgaria. Det blir en spennende reise til ukjent kultur, inkludert både buss sightseeing og byvandring i Tsarens by blant palasser og klostre, og vi besøker områder med uberørte naturperler.
 

Gled deg til
 • Omvisning inne i Folkets Hus, Ceaucescus enorme palass
 • Ukjente og eksotiske områder ved Donau
 • Erfaren og dyktig reiseleder
 • Den populære elvecruisebåten Der kleine Prinz

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  Det er helpensjon på båten, alle måltider blir servert ombord. Drikke er ikke inkludert i prisen annet enn nevnt i programmet. Drikkepakker kan kjøpes om bord etter ankomst på skipet. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst Bucuresti (M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med fly til Bucuresti. Ved ankomst Bucuresti blir vi hentet på flyplassen og kjører mot Giurgiu hvor vi går om bord i båten Der kleine Prinz. Kjøreturen tar ca 1-2 timer. Om tiden tillater passerer vi flere av de store høydepunktene som President Ceaucescu sitt palass. Vi kommer tilbake til Bucuresti senere i turen og skal da på omvisning inne i palasset.

  Avreise/ankomst Bucuresti (M)
 • DAG 2: Om bord i båten (F, L, M)

  Vi seiler hele dagen og kan slappe av og nyte omgivelsene vi seiler forbi. I løpet av dagen blir det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og mannskapet om bord. Det blir også mulighet for vinsmaking av skipets viner.

  Om bord i båten (F, L, M)
 • DAG 3: Tulcea - Sulina (F, L, M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med fly til Bucuresti. Ved ankomst Bucuresti blir vi hentet på flyplassen og kjører mot Giurgiu hvor vi går om bord i båten Der kleine Prinz. Kjøreturen tar ca 1-2 timer. Om tiden tillater passerer vi flere av de store høydepunktene som President Ceaucescu sitt palass. Vi kommer tilbake til Bucuresti senere i turen og skal da på omvisning inne i palasset.

  Tulcea - Sulina (F, L, M)
 • DAG 4: Chernavoda - Constanta (F, L, M)

  Vi ankommer Cernavoda (Romania) om morgenen, og etter frokost kjører vi en drøy time i buss til Constanta som er den største havnebyen i Romania. Historisk er byen kjent under navnet Tomis og grunnlagt allerede 600 år f.Kr. Her blir det sightseeing og vi besøker Det historiske og arkeologiske museet. Vi spiser lunsj om bord mens vi seiler mot Ruse i Bulgaria.
  Tilbake til skipet fortsetter vi ettermiddagen med å seile mot neste destinasjon – Bulgaria.

  Chernavoda - Constanta (F, L, M)
 • DAG 5: Ruse (F, L, M)

  I morgentimene seiler vi oppover elven før vi ankommer Ruse, den største bulgarske byen ved Donaus bredder. Etter lunsj blir det bysightseeing i Ruse, både i buss og til fots. Byen var i sin tid den viktigste og mest velstående byen i Bulgaria. Her fikk man også den første stasjonen på den første jernbanen i det osmanske riket. Det blir også besøk i grotteklosteret i Rusinski Lom. Vakkert beliggende høy opp i fjellveggen finner vi dette spesielle underverket. Etter lunsj kjører vi buss til Russenski Lom-dalen og klosteret.

  Ruse (F, L, M)
 • DAG 6: Veliko Tarnovo (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi buss ut på heldagstur til Veliko Tarnovo (ca 1, 5 times kjøring), Bulgarias hovedstad i middelalderen og en spektakulært beliggende by. Historisk har byen vært sentral i kampen for bulgarsk uavhengighet og den regnes ofte som den mest autentiske byen i landet. Veliko Tarnovo er ofte omtalt som Tsarenes by og er kjent for sine tre høyder; Tsarevets, Trapezitsa og Sveta Gora. På Tsarevets er blant annet palassene til de bulgarske keiserne og patriarkatet, samt Patriark-katedralen. Trapezitsa er kjent for sine mange kirker og som tidligere hovedresidens for adelen. Vi besøker det enorme festningsverket i Veliko Tarnovo og får utsikt over hele det vakre området.

  Vi spiser lunsj i den pittoreske landsbyen Arbanasi, et arkitektonisk reservat, kjent for de enorme husene sine som likner små festninger, flere klostre og gamle kirker. Det blir så litt tid på egen hånd i Veliko Tarnovo før vi på sen ettermiddag er vi tilbake på båten. Vi seiler tilbake til Romania, og har vår siste natt om bord.

  Veliko Tarnovo (F, L, M)
 • DAG 7: Giurgiu – Bucuresti (F, L, M)

  Etter frokost blir vi blir tatt med på en heldagstur med bysightseeing i Bucuresti. Vi får se de viktigste severdighetene, som for eksempel president Ceausescus «Folkets hus» - verdens nest største bygning. Det blir omvisning inne i bygningen som blant annet benyttes som parlament og til offisielle mottakelser i dag. Det blir lunsj på en lokal restaurant.

  Etter lunsj fortsetter vi med et besøk til det etnografiske landsbymuseet som ligger i King Michael I-parken, og viser frem tradisjonelt rumensk landsbyliv. Museet strekker seg over 100 000 m² og inneholder 272 autentiske bondegårder og hus fra hele Romania. Museet er helt unikt i sin stil og gir oss et godt inntrykk av de ulike områdene i Romania.

  På ettermiddagen vender vi tilbake til skipet som ligger i havnen i Giurgiu, og vi pynter oss til Kapteinens middag om kvelden.

  Giurgiu – Bucuresti (F, L, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Etter frokost forlater vi båten og setter kursen mot Bucuresti og flyplassen for å fly tilbake til Norge.

Slik bor du

MS Der Kleine Prinz, «den lille Prins», er en populær båt blant skandinaviske reisende. Den ble totalrenovert vinter 2016/2017 og er en førsteklasses boutique-båt med høy standard. Stort soldekk, bar, liten souvenirbutikk og flott salong med panoramautsikt,  restaurant med god mat og god underholdning hver kveld.

Båten har 45 lugarer og et mannskap på 24. Det er to dekk; hoveddekk og øvre dekk. Øvre dekk har samme type lugarer og standard som hoveddekk, men ligger høyere over elveoverflaten. På de bakerste lugarene må man forvente motorstøy. Da vi er om bord på et skip kan det imidlertid forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Alle lugarene er utvendige, store og komfortable (16 kvadratmeter) med store vinduer som kan åpnes. Alle lugarer har to enkeltsenger. Videre har lugarene TV, luftkondisjonering, hårføner, safe og bad med dusj.

Kart over lugarer

Det er helpensjon på båten fra middag første kveld til og med frokost siste dag, alle måltider blir servert ombord. Man kan levere inn tøy til vask mot betaling. Utgifter til annet på båten kan betales med Visa/Mastercard eller kontant i euro. Det er wifi ombord på fellesområdene, men det er noe begrenset kapasitet på visse strekninger. Det er vanlig strøm og kontakter i veggen.

Drikke er ikke inkludert i prisen annet enn nevnt i programmet. Drikkepakker kan kjøpes om bord etter ankomst på skipet.

Drikkepakken koster 165 Euro. Man kan velge mellom 2 røde viner, 2 hvite viner, 1 nydelig rosevin samt musserende. Videre minelralvann, øl, brandy, Johnny Walker whisky, gin tonic, bacardi cola, vodka med blandevann, irish coffe, Aperol Spritz og mye mer. Stort sett alt man kan drikke foruten fransk cognac, fransk champagne og noen cocktails.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Bucuresti flyplass

Varighet
ca 5,5 t*
Flyselskap
Lufthansa

* Inkluderer mellomlanding i Frankfurt i ca 1 t

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Bucuresti flyplass

Varighet
6,5 t*
Flyselskap
Lufthansa

* Inkluderer mellomlanding i München i ca 2 t

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Pris inkluderer:
 • Fly Oslo – Bucuresti t/r inkl flyskatter
 • Alle skatter og avgifter
 • Transport tur/retur fra flyplassen til båten
 • Overnatting i utvendig lugar i 7 netter i delt dobbeltlugar
 • Helpensjon (frokost, lunsj, middag, samt kveldsnacks) drikke kommer i tillegg
 • En kapteinenes middag inkl aperitiff
 • Te/kaffeservering om ettermiddagen, samt kaffe og testasjon døgnet rundt
 • Vinsmaking om bord av skipets viner
 • Levende musikk i baren
 • Utflukter iht til program
 • Norsk reiseleder med lokalkunnskap
Ikke inkludert:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkepakke om bord
 • Tips til besetningen og guider/sjåfører (anbefalt 7 euro pr pers pr dag, 2 euro pr pers pr utflukt)
 • Valgfrie utflukter som bestilles og betales om bord
 

Fra kr 16.750,- pr person i dobbeltlugar (bakerst hoveddekk)

Tillegg bakerst øvre dekk: kr 400,- pr person
Tillegg hoveddekk: kr 1 200,- pr person
Tillegg øvre dekk: kr 1 600,- pr person
Tillegg enkel lugar: kr 4 250,- (hoveddekk)

Begrenset antall av alle lugarer.

På bakerste lugarer må man forvente motorstøy.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Husk pass! Passet må være gyldig i minst 3 mnd etter hjemkomst.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Bucuresti 2 / -5 7 / -4 12 / 1 17 / 5 23 / 10 26 / 14 28 / 15 18 / 14 25 / 11 18 / 5 9 / 1 4 / -3
Beograd 4 / -1 6 / -1 11 / 4 17 /8 22 / 12 24 / 14 28 / 17 27 / 17 24 / 13 18 / 8 9 / 3 5 / 0
Budapest 1 / -3 4 / -2 10 / 2 15 / 6 21 / 11 24 / 14 26 / 16 26 / 15 22 / 12 16 / 7 7 / 2 3 / -1
Bratislava 2 / -4 4 / -3 10 / 2 16 / 5 21 / 10 24 /13 27 / 15 26 / 14 22 / 11 16 / 6 7 / 1 3 / -1
Wien 2 / -4 4 / -2 9 / 0 14 / 4 20 / 9 23 / 13 24 / 14 24 / 14 19 / 10 14 / 6 7 / 2 2 / -3

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

April 2023

15/4Oslo GardermoenElvecruise til Donaudeltaet8 dagerLedige plasser16 750,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  På Donau elvecruise er drikke inkludert i frokosten, men ikke til lunsj og middag. Det kan kjøpes drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  På Douro elvecruise gjelder følgende: 
  Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner.
  Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

  For øvrige elvecruise se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

  På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.