Skip to main content
Mye inkludert

Cruise i Det fjerne østen - Taiwan og Japan


Velkommen til et eventyrlig cruise i Det fjerne østen – med spennende anløp utenfor allfarvei, i Taiwan and Japan! Turen starter i Taipei, Taiwan - Kinas lille tøffe nabo - som har en interessant historie vi skal bli bedre kjent med. Videre går ferden over Kinahavet til Japan, med idylliske stopp på øyer og havner i Japan. Denne reisen er en flott og behagelig måte å få oppleve Det fjerne østen på, med anløp på eksotiske steder vi har hørt om, lest om og kanske drømt om å få se en dag.

Japan er et land der fortiden møter fremtiden; med gamle templer og kimonokledde geishaer som haster mellom tradisjonelle tehus i Kyoto, til lynraske tog som forbinder de høyteknologiske byene Osaka og Tokyo.

Skipet vi seiler med er nyrenovert og lekkert med svært høy standard både på mat og drikke og service, og det meste er inkludert. Det er mange hyggelige barer og restauranter om bord, og et godt utvalg av underholdning og aktiviteter. I havnene kan man delta på spennede utflukter eller utforske på egen hånd.

Turen avsluttes i Tokyo – denne pulserende byen med sin unike energi og herlig blanding av moderne teknologi, popkultur, templer og et fantastisk variert mattilbud. En flott avslutning på en eventyrlig reise!

Landets stolte tusenårig historie med keisere, shoguner og prinser har satt sine spor i form av imponerende slott, vakre templer og praktfulle hager. Japans kultur verner om så umoderne dyder som høflighet og orden (husk å bukke når du hilser). Her går toget i tide og det offentlige rom er like rent og pent som det private. Her finner man vakker og variert natur med boblende vulkaner, snødekte topper og klare innsjøer, og et hypermoderne samfunn som inspirerer hele verden med sin arkitektur og teknologiske evner. Variasjon blir det på denne turen, hvor vi skal innom stillehavslignende øyer med strender og korallrev i Sør-Japan, den gamle hovedstaden Kyoto og hypermoderne Tokyo.

Gled deg til
 • En smak av Taiwan
 • Spennende havner utenfor allfarvei
 • Utsøkt mat og drikke om bord
 • Liv og røre i utrolige Tokyo

  Lugarer

  • Dag 3-12: Norwegian Spirit

   Opplev avslappet luksus på den helt nye Norwegian Spirit, modernisert fra baug til akter med den voksne cruisegjesten i tankene. Alle lugarer er modernisert, alle barer og lounger er redesignet. Hver matopplevelse forbedret, med den nye italienske restauranten Onda by Scarpetta.

  Hotell

  • Dag 1-2: Westgate Hotel, Taipei

   WESTGATE Hotel ligger svært sentralt i Taipei City, 1 minutts gange fra Ximen MRT-stasjon. De moderne rommene på Westgate Hotel har klimaanlegg, flatskjerm-TV med kabelkanaler, gratis minibar og vannkoker, og bad med dusj og hårføner. Unwind Bar and Restaurant serverer frokost.

  • Dag 12-14: Sotetsu Grand Fresa Tokyo-Bay Ariake

   Hotellet har komfortable, individuelt innredede rom med gratis wifi og utsikt over Tokyo Bay. Her finnes også butikk, en restaurant og en kafé og hotellet ligger kun en 3-minutters spasertur fra Kokusai Tenjjijo stasjon. Rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV og ekstra lange senger, kjøleskap, vannkoker og romslig bad med et utvalg badeprodukter. Restaurant Sosai Patio kan skilte med moderne lokal mat og internasjonale retter med en lokal vri.

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • Dag 1: Avreise fra Oslo (M, F, L)

   Avreise fra Oslo, Gardermoen med Turkish Airlines. Mellomlanding i Istanbul. All mat og drikke om bord er inkludert. Ankomst Taipei om kvelden lokal tid. Busstransfer til Taipei og innsjekk på hotellet.

   Avreise fra Oslo (M, F, L)
  • Dag 2 - 3: Taipei og ombordstigning (F, L, M)

   Etter frokost og utsjekk, skal vi bli kjent med Taipei, som er hovedstaden på Taiwan - som også var kjent som Formosa, portugisisk for «vakker øy». Under dagens rundtur med buss lærer vi mer om historien til landet og får se mange av Taipeis attraksjoner. Etter en felles god lunsj på en lokal restaurant, blir det en times kjøretur ut til havnebyen Keelung, hvor Norwegian Spirit venter på oss, og vi sjekker inn og får vår første middag om bord.

   Taipei og ombordstigning (F, L, M)
  • Dag 4: Hualien, Taiwan (F, L, M)

   Hualien er porten til østkysten av Taiwan, og er en travel by kjent for god mat, majestetisk arkitektur og vakre grønne områder. Her kan man besøke både gamle og nye templer, rusle gjennom sentrum, eller få en smak av Taiwan på en av mange restauranter eller markeder. Byen ligger naturskjønt til, like ved Taroko nasjonalpark. Skipet tilbyr utflukter både til nasjonalparken og ellers i området (ikke inkludert).

   Hualien, Taiwan (F, L, M)
  • Dag 5: Ishigaki, Japan (F, L, M)

   Ishigaki er en paradisisk øy med frodige natur, vakre strender og praktfulle korallrev. Vannet er krystallklart og ideelt for snorkling og dykking. Reis til isolerte Irimote for å vandre gjennom øyas tette jungler og mangroveskog, eller besøk byens livlige marked med alt mulig av lokale spesialiteter, både av mat og lokalt håndverk. Tekstiler, keramikk og svarte perler kan kanskje være noe å ta med hjem?

   Ishigaki, Japan (F, L, M)
  • Dag 6: Naha (Okinawa) (F, L, M)

   Natur, minnesmerker fra andre verdenskrig og tradisjonelt håndverk kjennetegner Naha. Man kan også besøke praktfulle kalksteinsgrotter og det finnes en rekonstruert Ryukyu-landsby hvor øyas historie og håndverk er forklart og utstilt. Ta med deg utsøkt Bingata-stoff, håndlaget papir, fargerik tsuboya-yaki-keramikk eller annet håndverk hjem. Smak på den lokale maten på markedet, som er inspirert av kinesiske og sørøstasiatiske retter.

   Naha (Okinawa) (F, L, M)
  • Dag 7: Til sjøs (F, L, M)

   Etter mange travle dager med mange inntrykk, er det endelig tid til å nyte livet om bord og alle fasiliteter på skipet! Kanskje slappe av ved bassenget?

   Til sjøs (F, L, M)
  • Dag 8: Kochi (F, L, M)

   Denne populære feriebyen byr på strender, historie og god mat, og er et favorittsted for japanere å feriere. Her har det vært bosetning siden 1600-tallet. Den oppsto rundt Kochi slott, en av regionens viktigste attraksjoner. Ta en spasertur i det poulære Katsurahamaområdet, stranden her har fantastisk utsikt over Stillehavet. Det er et populært sted for piknik, avslapping og å nyte naturen, både for de lokale og alle turister som kommer hit.

   Kochi (F, L, M)
  • Dag 9: Himeji (F, L, M)

   Templer og helligdommer, shopping og matkultur i skjønn forening. Himeji ble grunnlagt på 1300-tallet, rundt det kjente Himeji-slottet. Gjennom århundrene gjennomgikk slottet flere store renoveringer og utvidelser under forskjellige herskere. I dag ligger Himeji-slottet fortsatt i åssiden og er hovedattraksjonen for besøkende i området. Med omtrent en halv million innbyggere tilbyr byen et bredt utvalg av spisesteder og shoppingmuligheter.

   Himeji (F, L, M)
  • Dag 10: Kyoto (F, L, M)

   Kyoto regnes som Japans historiske og kulturelle episenter og byen var landets hovedstad i over 1 000 år og har en rik historie. Her finnes godt bevarte tradisjonelle kvarterer som Gion, hvor man kan oppleve tradisjonell japansk arkitektur, tehus og geisha-kulturen. Gulltempelet er legendarisk. Det er mange historiske attraksjoner å besøke her og nydelige hager, blant annet den kjente bambusskogen i Arashiyama-distriktet. Nishiki-markedet har omtrent alt som finnes av mat og er en spennende opplevelse!

   Kyoto (F, L, M)
  • Dag 11: Shimizu - Mount Fuji (F, L, M)

   Kanskje den vakreste havnen i Japan, i skyggen av Mount Fuji. Dette er et ikonisk sted ved kysten med en fantastisk utsikt over Mount Fuji, og stedet er en populær destinasjon for de som ønsker å se fjellet i sin fulle prakt. Byen er kjent for sjømat og fiske, og har sitt eget sushimuseum!

   Shimizu - Mount Fuji (F, L, M)
  • Dag 12: Ankomst Tokyo (Yokohama) (F, L)

   En gang var Yokohama en søvnig fiskerlandsby, nå er byen en av Japans største havner og din inngangsport til Tokyo. Gamle tradisjoner og historiske steder blander seg inn i moderne kultur, og skaper en unik by. Her forlater vi skipet og får busstransfer inn til Tokyo, hvor det blir en sightseeing rundt i byen for å få et overblikk over de største attraksjonene. Det blir felles lunsj, før innsjekk på hotellet. Kvelden er fri til egne forlystelser!

   Ankomst Tokyo (Yokohama) (F, L)
  • Dag 13: Tokyo (F, M)

   Tokyo er hovedstaden i Japan og er en av verdens mest befolkede byer. Byen er et pulserende senter for kultur, økonomi, teknologi og mote. Her er en herlig blanding av moderne skyskrapere, historiske templer, travle handlegater og rolige hager. Byen har mange bydeler med helt særegne karaktertrekk, og kanskje et besøk til shoppingområdet Ginza står på programmet den siste dagen i Tokyo? Ginza er Tokyos beste shoppingdistrikt og der finner du de finere butikkene og kjøpesentrene, her finnes alt fra dyre merker til små butikker med lokalt håndverk. Hele dagen er fri til å utforske på egen hånd, før vi møtes om kvelden til en avskjedsmiddag.

   Tokyo (F, M)
  • Dag 14: Avreise Tokyo (F)

   Det er sen avgang med fly fra Tokyo til Norge, slik at dagen er fri fram til bussen tar oss til flyplassen ut på ettermiddagen.

   Avreise Tokyo (F)
  • Dag 15: Hjemkomst Oslo

  Norwegian Spirit

  Om Norwegian Spirit
  Rederi: Norwegian Cruise Line (NCL)
  Byggeår: 1998
  Renovert: 2022
  Skipsverft: Meyer Werft (Tyskland)
  Passasjerkapasitet: 2 032
  Bruttotonnasje: 75 904
  Lengde: 268 m
  Skipsbredde: 37 m
  Fart: 24 knop

  Opplev avslappet luksus på den helt nye Norwegian Spirit, modernisert fra baug til akter med den voksne cruisegjesten i tankene. Alle lugarer er modernisert, alle barer og lounger er redesignet. Hver matopplevelse forbedret, med den nye italienske restauranten Onda by Scarpetta.

  Lugarkategorier

  L
  ugar innvendig


  Lugar utvendig:


  Lugar med balkong


  Bilder fra skipet

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Githa Kristensen
   Githa Kristensen
   Githa Kristensen
   Githa har jobbet innen reiseliv hele livet - som reiseleder, på cruiseskip og i reisebyrå. I 2015 begynte hun å lage strikketurer, som ble veldig populære, og hun har arrangert strikketurer til Island, Færøyene, Tsjekkia, Peru, Irland, Estland og på Hurtigruten, samt på elvecruise. Foruten strikking og reising, er andre lidenskaper mat og vin – reisemål blir ofte valgt ut fra hvor man spiser best! Favorittreisemål er mange - men høyt på lista står Japan, Italia, Hellas, Portugal og Sør-Afrika. Når hun ikke strikker og reiser, finnes hun gjerne ombord på en seilbåt!

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Taipei - Taiwan

  Varighet
  ca. 17 timer*
  Flyselskap
  Turkish Airlines
   

  *Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca.  2 timer.

  Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

  Turen hjem fra Tokyo  - Japan

  Varighet
  ca. 20 timer*
  Flyselskap
  Turkish Airlines

  *Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca. 3 timer

  Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

  Prisen inkluderer:
  • Flyreisen Oslo - Taipei/Tokyo - Oslo
  • 1 overnatting i Taipei og bytur med lunsj
  • 9 netters cruise i valgt lugar inkl. helpensjon
  • Premium drikkepakke (øl, vin, cocktails) og wifi-pakke
  • 50 USD pr lugar pr havn til utflukter
  • 2 netter i Tokyo, bytur med lunsj og avskjedsmiddag
  • Tips til mannskapet
  • Transport iht program
  • Norsk reiseleder er med fra Norge

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Praktisk informasjon

  PASS OG VISUM
  Norske borgere kan oppholde seg inntil 90 dager visumfritt i Taiwan og Japan. For innreise i begge land kreves det norsk pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet.

  VAKSINASJON OG HELSE
  Alle reisende bør forsikre seg om å ha gyldig og dekkende reiseforsikring. Sjekk med ditt lokale vaksine kontor angående gjeldende vaksineanbefalinger for Taiwan og Japan.

  VALUTA
  Myntenheten i Taiwan er taiwanske dollar og i Japan er det japanske yen. Valutaen ombord er USD. Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes, både ombord og på land. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Ha alltid litt kontanter i reserve.

  TIDSFORSKJELL
  Tidsforskjell mellom Norge og Japan er pluss åtte timer.

  Kart

  Kart

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  September 2024

  20/9Oslo GardermoenCruise i fjerne østen - Taiwan og Japan15 dagerLedige plasser47 900,-BestillMer informasjon

  Ofte stilte spørsmål

  Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

  • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

   Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen. Det er likevel åpnet for å ta med mindre mengder væske, forutsatt at:
   Væskene er i beholdere som rommer inntil 100 milliliter hver (beholdere som rommer mer enn 100 ml er ikke tillatt, uavhengig av hvor mye væske de inneholder).
   Beholderne er plassert i en gjennomsiktig, gjenlukkbar ("zip-lock") og lukket plastpose med kapasitet på høyst 1 liter.
   Det er kun tillatt med én 1- liters pose per reisende. For mer informasjon: Bagasjeregler Avinor

   Husk å ha pass i håndbagasjen!

  • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
   Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

  • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

   Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   Senest 2 uker før avreise vil reisedokumentene ligge på Min side. Da vil du også få informasjon om din reise og hvem som er vert på ditt resort.  

   I e-posten du får med din ordrebekreftelse finner du en link som tar deg til Min side.

  • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

   Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Kan en reise bli kansellert?

   Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

  • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

   Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

  • Antall deltakere på hver reise?

   Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

  • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

   Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
   Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

   Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

   Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

   *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

  • Hvordan er avbestillingsreglene?

   Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

   - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
   - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
   - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

   Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

  • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

   Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

   Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
   Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
   Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

  • Flytider og endringer

   Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

   Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

   Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

  • Hva slags hotell skal vi bo på?

   Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
   På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

   En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

  • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

   Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

  • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

   2 uker før avreise vil dine flybilletter og ytterligere informasjon ligge tilgjengelig på "Min Side"
   Du vil få endelig dagsprogram, og annen nyttig informasjon som blant annet reiseleders navn og telefonnummer.

   Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

  • Kan jeg reservere sete på flyet?

   Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

  • Kreves det visum for min reise?

   Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

   Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

   Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

   Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

   Visum for Kina og USA – se respektive land

  • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

   På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

   Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

  • Håndbagasje?

   Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
   For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
   Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
   SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
   Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
   Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

   For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

  • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

   Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
   All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
   Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

   For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
   https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

   Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

  • Spesialbagasje?

   Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

  • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

   Dersom du trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

   WCHR – rullestol til rampe
   WCHS – rullestol til trapp
   WCHC – rullestol til sete

   Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

   Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet.

   Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.
    

  • Bør jeg vaksineres før reisen?

   Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.