Skip to main content
Mye inkludert

Cruise i fjerne Østen - Taiwan og Japan

Velkommen til et eventyrlig cruise i Det fjerne østen – med spennende anløp utenfor allfarvei, i Taiwan and Japan! Turen starter i Taipei, Taiwan - Kinas lille tøffe nabo - som har en interessant historie vi skal bli bedre kjent med. Videre går ferden over Kinahavet til Japan, med idylliske stopp på øyer og havner i Japan. Denne reisen er en flott og behagelig måte å få oppleve Det fjerne østen på, med anløp på eksotiske steder vi har hørt om, lest om og kanske drømt om å få se en dag.

Japan er et land der fortiden møter fremtiden; med gamle templer og kimonokledde geishaer som haster mellom tradisjonelle tehus i Kyoto, til lynraske tog som forbinder de høyteknologiske byene Osaka og Tokyo.

Skipet vi seiler med er nyrenovert og lekkert med svært høy standard både på mat og drikke og service, og det meste er inkludert. Det er mange hyggelige barer og restauranter om bord, og et godt utvalg av underholdning og aktiviteter. I havnene kan man delta på spennede utflukter eller utforske på egen hånd.

Turen avsluttes i Tokyo – denne pulserende byen med sin unike energi og herlig blanding av moderne teknologi, popkultur, templer og et fantastisk variert mattilbud. En flott avslutning på en eventyrlig reise!

Landets stolte tusenårig historie med keisere, shoguner og prinser har satt sine spor i form av imponerende slott, vakre templer og praktfulle hager. Japans kultur verner om så umoderne dyder som høflighet og orden (husk å bukke når du hilser). Her går toget i tide og det offentlige rom er like rent og pent som det private. Her finner man vakker og variert natur med boblende vulkaner, snødekte topper og klare innsjøer, og et hypermoderne samfunn som inspirerer hele verden med sin arkitektur og teknologiske evner. Variasjon blir det på denne turen, hvor vi skal innom stillehavslignende øyer med strender og korallrev i Sør-Japan, den gamle hovedstaden Kyoto og hypermoderne Tokyo.

Gled deg til
 • En smak av Taiwan
 • Spennende havner utenfor allfarvei
 • Utsøkt mat og drikke om bord
 • Liv og røre i utrolige Tokyo

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Taipei - Taiwan

  Varighet
  ca. 17 timer*
  Flyselskap
  Turkish Airlines
   

  *Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca.  2 timer.

  Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

  Turen hjem fra Tokyo  - Japan

  Varighet
  ca. 20 timer*
  Flyselskap
  Turkish Airlines

  *Inkluderer mellomlanding i Istanbul på ca. 3 timer

  Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

  Slik bor du

  • Dag 1-2: Westgate Hotel, Taipei

   WESTGATE Hotel ligger svært sentralt i Taipei City, 1 minutts gange fra Ximen MRT-stasjon. De moderne rommene på Westgate Hotel har klimaanlegg, flatskjerm-TV med kabelkanaler, gratis minibar og vannkoker, og bad med dusj og hårføner. Unwind Bar and Restaurant serverer frokost.

  • Dag 3-12: Norwegian Spirit

   Opplev avslappet luksus på den helt nye Norwegian Spirit, modernisert fra baug til akter med den voksne cruisegjesten i tankene. Alle lugarer er modernisert, alle barer og lounger er redesignet. Hver matopplevelse forbedret, med den nye italienske restauranten Onda by Scarpetta.

  • Dag 12-14: Sotetsu Grand Fresa Tokyo-Bay Ariake

   Hotellet har komfortable, individuelt innredede rom med gratis wifi og utsikt over Tokyo Bay. Her finnes også butikk, en restaurant og en kafé og hotellet ligger kun en 3-minutters spasertur fra Kokusai Tenjjijo stasjon. Rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV og ekstra lange senger, kjøleskap, vannkoker og romslig bad med et utvalg badeprodukter. Restaurant Sosai Patio kan skilte med moderne lokal mat og internasjonale retter med en lokal vri.

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • Dag 1: Avreise fra Oslo (M, F, L)

   Avreise fra Oslo, Gardermoen med Turkish Airlines. Mellomlanding i Istanbul. All mat og drikke om bord er inkludert. Ankomst Taipei om kvelden lokal tid. Busstransfer til Taipei og innsjekk på hotellet.

   Avreise fra Oslo (M, F, L)
  • Dag 2 - 3: Taipei og ombordstigning (F, L, M)

   Etter frokost og utsjekk, skal vi bli kjent med Taipei, som er hovedstaden på Taiwan - som også var kjent som Formosa, portugisisk for «vakker øy». Under dagens rundtur med buss lærer vi mer om historien til landet og får se mange av Taipeis attraksjoner. Etter en felles god lunsj på en lokal restaurant, blir det en times kjøretur ut til havnebyen Keelung, hvor Norwegian Spirit venter på oss, og vi sjekker inn og får vår første middag om bord.

   Taipei og ombordstigning (F, L, M)
  • Dag 4: Hualien, Taiwan (F, L, M)

   Hualien er porten til østkysten av Taiwan, og er en travel by kjent for god mat, majestetisk arkitektur og vakre grønne områder. Her kan man besøke både gamle og nye templer, rusle gjennom sentrum, eller få en smak av Taiwan på en av mange restauranter eller markeder. Byen ligger naturskjønt til, like ved Taroko nasjonalpark. Skipet tilbyr utflukter både til nasjonalparken og ellers i området (ikke inkludert).

   Hualien, Taiwan (F, L, M)
  • Dag 5: Ishigaki, Japan (F, L, M)

   Ishigaki er en paradisisk øy med frodige natur, vakre strender og praktfulle korallrev. Vannet er krystallklart og ideelt for snorkling og dykking. Reis til isolerte Irimote for å vandre gjennom øyas tette jungler og mangroveskog, eller besøk byens livlige marked med alt mulig av lokale spesialiteter, både av mat og lokalt håndverk. Tekstiler, keramikk og svarte perler kan kanskje være noe å ta med hjem?

   Ishigaki, Japan (F, L, M)
  • Dag 6: Naha (Okinawa) (F, L, M)

   Natur, minnesmerker fra andre verdenskrig og tradisjonelt håndverk kjennetegner Naha. Man kan også besøke praktfulle kalksteinsgrotter og det finnes en rekonstruert Ryukyu-landsby hvor øyas historie og håndverk er forklart og utstilt. Ta med deg utsøkt Bingata-stoff, håndlaget papir, fargerik tsuboya-yaki-keramikk eller annet håndverk hjem. Smak på den lokale maten på markedet, som er inspirert av kinesiske og sørøstasiatiske retter.

   Naha (Okinawa) (F, L, M)
  • Dag 7: Til sjøs (F, L, M)

   Etter mange travle dager med mange inntrykk, er det endelig tid til å nyte livet om bord og alle fasiliteter på skipet! Kanskje slappe av ved bassenget?

   Til sjøs (F, L, M)
  • Dag 8: Kochi (F, L, M)

   Denne populære feriebyen byr på strender, historie og god mat, og er et favorittsted for japanere å feriere. Her har det vært bosetning siden 1600-tallet. Den oppsto rundt Kochi slott, en av regionens viktigste attraksjoner. Ta en spasertur i det poulære Katsurahamaområdet, stranden her har fantastisk utsikt over Stillehavet. Det er et populært sted for piknik, avslapping og å nyte naturen, både for de lokale og alle turister som kommer hit.

   Kochi (F, L, M)
  • Dag 9: Himeji (F, L, M)

   Templer og helligdommer, shopping og matkultur i skjønn forening. Himeji ble grunnlagt på 1300-tallet, rundt det kjente Himeji-slottet. Gjennom århundrene gjennomgikk slottet flere store renoveringer og utvidelser under forskjellige herskere. I dag ligger Himeji-slottet fortsatt i åssiden og er hovedattraksjonen for besøkende i området. Med omtrent en halv million innbyggere tilbyr byen et bredt utvalg av spisesteder og shoppingmuligheter.

   Himeji (F, L, M)
  • Dag 10: Kyoto (F, L, M)

   Kyoto regnes som Japans historiske og kulturelle episenter og byen var landets hovedstad i over 1 000 år og har en rik historie. Her finnes godt bevarte tradisjonelle kvarterer som Gion, hvor man kan oppleve tradisjonell japansk arkitektur, tehus og geisha-kulturen. Gulltempelet er legendarisk. Det er mange historiske attraksjoner å besøke her og nydelige hager, blant annet den kjente bambusskogen i Arashiyama-distriktet. Nishiki-markedet har omtrent alt som finnes av mat og er en spennende opplevelse!

   Kyoto (F, L, M)
  • Dag 11: Shimizu - Mount Fuji (F, L, M)

   Kanskje den vakreste havnen i Japan, i skyggen av Mount Fuji. Dette er et ikonisk sted ved kysten med en fantastisk utsikt over Mount Fuji, og stedet er en populær destinasjon for de som ønsker å se fjellet i sin fulle prakt. Byen er kjent for sjømat og fiske, og har sitt eget sushimuseum!

   Shimizu - Mount Fuji (F, L, M)
  • Dag 12: Ankomst Tokyo (Yokohama) (F, L)

   En gang var Yokohama en søvnig fiskerlandsby, nå er byen en av Japans største havner og din inngangsport til Tokyo. Gamle tradisjoner og historiske steder blander seg inn i moderne kultur, og skaper en unik by. Her forlater vi skipet og får busstransfer inn til Tokyo, hvor det blir en sightseeing rundt i byen for å få et overblikk over de største attraksjonene. Det blir felles lunsj, før innsjekk på hotellet. Kvelden er fri til egne forlystelser!

   Ankomst Tokyo (Yokohama) (F, L)
  • Dag 13: Tokyo (F, M)

   Tokyo er hovedstaden i Japan og er en av verdens mest befolkede byer. Byen er et pulserende senter for kultur, økonomi, teknologi og mote. Her er en herlig blanding av moderne skyskrapere, historiske templer, travle handlegater og rolige hager. Byen har mange bydeler med helt særegne karaktertrekk, og kanskje et besøk til shoppingområdet Ginza står på programmet den siste dagen i Tokyo? Ginza er Tokyos beste shoppingdistrikt og der finner du de finere butikkene og kjøpesentrene, her finnes alt fra dyre merker til små butikker med lokalt håndverk. Hele dagen er fri til å utforske på egen hånd, før vi møtes om kvelden til en avskjedsmiddag.

   Tokyo (F, M)
  • Dag 14: Avreise Tokyo (F)

   Det er sen avgang med fly fra Tokyo til Norge, slik at dagen er fri fram til bussen tar oss til flyplassen ut på ettermiddagen.

   Avreise Tokyo (F)
  • Dag 15: Hjemkomst Oslo

  Norwegian Spirit

  Om Norwegian Spirit
  Rederi: Norwegian Cruise Line (NCL)
  Byggeår: 1998
  Renovert: 2022
  Skipsverft: Meyer Werft (Tyskland)
  Passasjerkapasitet: 2 032
  Bruttotonnasje: 75 904
  Lengde: 268 m
  Skipsbredde: 37 m
  Fart: 24 knop

  Opplev avslappet luksus på den helt nye Norwegian Spirit, modernisert fra baug til akter med den voksne cruisegjesten i tankene. Alle lugarer er modernisert, alle barer og lounger er redesignet. Hver matopplevelse forbedret, med den nye italienske restauranten Onda by Scarpetta.

  Lugarkategorier

  L
  ugar innvendig


  Lugar utvendig:


  Lugar med balkong


  Bilder fra skipet

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Githa Kristensen
   Githa Kristensen
   Githa Kristensen
   Githa har jobbet innen reiseliv hele livet - som reiseleder, på cruiseskip og i reisebyrå. I 2015 begynte hun å lage strikketurer, som ble veldig populære, og hun har arrangert strikketurer til Island, Færøyene, Tsjekkia, Peru, Irland, Estland og på Hurtigruten, samt på elvecruise. Foruten strikking og reising, er andre lidenskaper mat og vin – reisemål blir ofte valgt ut fra hvor man spiser best! Favorittreisemål er mange - men høyt på lista står Japan, Italia, Hellas, Portugal og Sør-Afrika. Når hun ikke strikker og reiser, finnes hun gjerne ombord på en seilbåt!
  Prisen inkluderer:
  • Flyreisen Oslo - Taipei - Tokyo - Oslo
  • En overnatting i Taipei i delt dbl rom m/frokost
  • Utflukt inkl. lunsj i Taipei
  • Ni netters cruise i valgt lugar inkl. helpensjon
  • All drikke inkludert på cruiset (øl, vin, cocktails etc.)
  • Wifi-pakke om bord på skipet er inkludert
  • Et måltid i spesialrestaurant på skipet
  • 50 USD i rabatt pr. lugar på utflukter i hver havn
  • To overnattinger i Tokyo i delt dbl rom m/frokost
  • Byrundtur i Tokyo inkl. lunsj
  • Avskjedsmiddag i Tokyo inkl. drikke
  • Reiseleder fra Aller travel er Githa Kristensen

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Praktisk informasjon

  PASS OG VISUM
  Norske borgere kan oppholde seg inntil 90 dager visumfritt i Taiwan og Japan. For innreise i begge land kreves det norsk pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet.

  VAKSINASJON OG HELSE
  Alle reisende bør forsikre seg om å ha gyldig og dekkende reiseforsikring. Sjekk med ditt lokale vaksine kontor angående gjeldende vaksineanbefalinger for Taiwan og Japan.

  VALUTA
  Myntenheten i Taiwan er taiwanske dollar og i Japan er det japanske yen. Valutaen ombord er USD. Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes, både ombord og på land. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Ha alltid litt kontanter i reserve.

  TIDSFORSKJELL
  Tidsforskjell mellom Norge og Japan er pluss åtte timer.

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

  September 2024

  20/9Oslo GardermoenCruise i fjerne østen - Taiwan og Japan15 dagerLedige plasser47 900,-BestillMer informasjon