Skip to main content

Vårcruise i Nederland & Belgia

Tulipaner er et kjent vårtegn, og det finnes antagelig ingen bedre plass å møte våren enn i tulipanens hjemland, Nederland. Dette er dog bare et av høydepunktene under turen på elvecruiseskipet MS Crucevita hvor vi skal snuse inn vårluften langs elva, bli bevertet og underholdt. Med vårstemning i blikket skal vi besøke kjente byer i både Nederland og Belgia i løpet av 8 begivenhetsrike dager. 

Vi starter og avslutter vår ferd i Nederland og byen Amsterdam. Heldigvis har vi passet på å være tilstede når tulipanparken Keukenhof er åpen for året, og vi skal rusle i parken, samt i de våryre gatene i Amsterdam. På videre seilas skal vi besøke Nederlands moderne by Rotterdam, samt historiske Dordrecht. I Belgia seiler vi innom både hovedstaden Brussel, historiske Antwerpen og byen Gent, hvor sistnevnte kan skilte med interessant middelalderarkitektur. Erfarne reiseleder Elbjørg Haugsdal viser vei og tar oss rundt på flotte utflukter i byene.

Elvecruise er en behagelig måte å oppleve mye på. Hver dag våkner vi til en ny havn og nye opplevelser på kulturelle og historiske steder. Vi blir servert helpensjon om bord og alle er invitert til utflukter. Vårt skip er behagelig og stort, samtidig lite nok, til å bli godt kjent. På soldekket kan man sitte på første rad for å se landskapet og byene som forandrer «lerretet» langsomt langs elvebredden. På kveldene blir det servert deilig middag og hyggelig underholdning.
 

Gled deg til
 • Keukenhof tulipanpark
 • Utfluktspakke inkludert
 • Flott skip
 • Erfaren og dyktig reiseleder

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Programmets tidsangivelser og havneanløp er med forbehold om endringer

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst Amsterdam og Keukenhof blomsterpark (M)

  Avreise fra Gardermoen. Vi lander i den nederlandske hovedstaden Amsterdam og begir oss direkte ut på en fargerik utflukt til et av verdens flotteste hageanlegg; Keukenhof blomsterpark. Vi er heldige som får med oss denne opplevelsen da parken kun har åpen 6 uker i året. Her bugner det av farger og lukter fra over seks millioner løkblomster og 800 forskjellige tulipanvarianter. Vi går en tur i hagen og nyter de vakre omgivelsene. Lunsj på egen hånd.

  Etter besøket kjører vi til vårt skip, MS Crucevita, som skal seile oss rundt i Nederland og Belgia de neste åtte dagene. Ved ankomst ønskes vi velkommen av skipets personale og deretter gjør vi oss klar til å nyte en deilig middag. Resten av kvelden er fri til egne opplevelser. Det er mulighet for å bli på skipet eller ta seg en tur for å se Amsterdam «by night».

  Ankomst Amsterdam og Keukenhof blomsterpark (M)
 • DAG 2: Byvandring i Amsterdam (F, L, M)

  Som alle morgener, blir det servert frokost om bord. Dagen i dag tilbringes i Amsterdam og vi starter dagen med en byvandring. Turen går bl.a. forbi den historiske «Dam-plassen», som huser det tidligere kongelige palass fra det 13. århundre, og hvor den 22 meter høye statuen, som minnes de falne soldater under 2. verdenskrig. Vi går også forbi byens velkjente blomstermarked, som domineres av Nederlands nasjonalblomst tulipanen. Vi er tilbake ved skipet rundt lunsjtider og har resten av dagen til egne opplevelser i Amsterdam før vi på kvelden seiler mot Rotterdam.
  Som alle dager vil lunsj og middag serveres om bord på båten.

  Vi seiler fra Amsterdam ca kl. 23:00

  Byvandring i Amsterdam (F, L, M)
 • DAG 3: Byvandring i Rotterdam (F, L, M)

  Ankomst Rotterdam ca kl. 06:00

  I dag skal vi få bli med på en vandretur i Rotterdam, en verdensby med moderne arkitektur; en imponerende «skyline» og landemerker som observasjonstårnet Euromast og den svanelignende broen Erasmus Bridge. Rotterdam er kjent som en by med stor arkitektur, og med mange eksempler på nyskapende konstruksjoner. Om kvelden er vi klar til å seile videre på vår ferd mot Belgia.

  Vi seiler fra Rotterdam ca kl. 20:00

 • DAG 4: Gent, mulighet for byrundtur (F, L, M)

  Ankomst Gent kai kl ca 09:30

  I dag går vi i land i belgiske Gent og du har mulighet til å bli med på en byvandring mot et tillegg i pris (bestilles og betales om bord).
  Tilleggsutflukt: Byvandring i Ghent (ca 2 t)
  I den historiske bykjernen går vi forbi katedraler, middelalderbygninger, vakre kanaler og det hyggelige byliv.

  Etter byrunden er det god tid til å utforske byen på egen hånd. Det kan anbefales at ta seg opp til byens imponerende middelalderborg Gravensteen fra 1180. Utover å ha hatt sitt virke som festning på 1100-tallet, har den også fungert som fengsel på 1400-tallet. I dag er borgen et museum.

  Vi seiler fra Gent kl 21:00

  Gent, mulighet for byrundtur (F, L, M)
 • DAG 5: Bysightseeing i Brussel (F, L, M)

  Ankomst Brussel ca kl. 09:00

  Vi ankommer i dag til vårt andre hovedstadsbesøk på denne reisen. Her skal vi på en bytur, både i buss og til fots. Brussel, som også fungerer som NATOs hovedkvarter og huser Europaparlamentet, byr på den store brosteinsbelagte UNESCO-fredede plassen Grand Place, hvor vi blant annet finner byens rådhus. Vi får blant annet se (fra utsiden) Saint-Michael-katedralen fra 1100-tallet, som imponerer med sin gotiske byggestil. Vi skal naturligvis passere både Europa-Parlamentet og rettsbygningen. Etter byturen kjører vi tilbake til skipet. Ettermiddagen er det litt tid på egen hånd, frem til skipet seiler videre.

  Vi seiler fra Brussel ca kl. 20:00

  Bysightseeing i Brussel (F, L, M)
 • DAG 6: Byvandring i Antwerpen (F, L, M)

  Ankomst Antwerpen ca kl. 03:00
  Den belgiske byen, som hører til den flamske del av landet, har eksistert helt siden romertiden. Tross tidens plyndringer og kriger er byen fortsatt en av Europas store handelsbyer.

  Etter frokost er det tid for byvandring i Antwerpen. Den historiske byen har mye å tilby, en vakker katedral, flere imponerende kirker og en storslått sentralbanestasjon med kupler, glasspartier og ornamenter. Etter et par timers byvandring har vi resten av dagen på egen hånd. Mulighetene i byen er mange, kanskje frister det å besøke en av de lokale sjokoladebutikker eller smake ekte belgiske vafler. Lunsjen er som vanlig om bord i båten, men det er ellers god tid til å oppleve byen før vi seiler videre mot flere spennende opplevelser.

  Vi seiler fra Antwerpen kl. 19:00

 • DAG 7: Dordrecht og Amsterdam, tid på egen hånd (F, L, M)

  Ankomst Dordrecht ca kl. 04:00

  Vi er i dag tilbake i nederlandske omgivelser og etter frokost er vi klar for å oppleve et av landets eldste byer, Dordrecht. Byen dateres tilbake til år 1220 og spilte på 1200- og 1300-tallet en viktig rolle i områdets eksport av vin og tre. Byen ligger på en øy og avgrenses av fem forskjellige elver. Vi har formiddagen på egen hånd i byen, før vi omkring lunsjtid er klar for å seile videre til byen hvor vi startet.

  Vi seiler fra Dordrecht ca kl. 13:00
  Om kvelden ankommer vi igjen Amsterdam.

  Dordrecht og Amsterdam, tid på egen hånd (F, L, M)
 • DAG 8: Hjemreise fra Amsterdam (F)

  Etter frokost sjekker vi ut fra båten. Vi blir hentet i buss og kjørt til flyplassen for å returnere til Norge.

Slik bor du

MS Crucevita ****+

Skipet MS Crucevita har plass til 112 gjester fordelt på 56 lugarer på hoveddekk og promenade dekk.

På hoveddekk finner du utover lugarene også et lite trimrom og restauranten. På promenadedekket finner du resepsjonen, barområdet og et lite bibliotek.

Lugarene er ca. 12 m², med separate senger og eget bad med toalett. Alle lugarer har hårtørrer, tv, safe og telefon.
Lugarene på hoveddekk er med vinduer (kan ikke åpnes) og lugarene på promenadedekk er med fransk balkong. Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.

Skipet er 104,5 meter langt og 11,4 meter bredt, og gir god plass om bord. Det øverste dekk (sun deck) har en delvis overdekket del og en forhåpentligvis en solrik del. Her kan man sitte på første rad ved inn- og utseilinger til havnene, eller om man vil nyte de ulike omgivelsene vi seiler forbi.

På skipet blir det servert helpensjon, og om kveldene blir det hyggelig stemning med live-musikk i baren. Det finnes en 24-timers kaffestasjon, kveldssnacks, ettermiddagskaffe og te. Priser på drikkevarer får du ved ankomst, og det er mulig å kjøpe en drikkepakke til hele reisen. (Veiledende pris 179 euro p.p)
Det er tillatt å røyke på soldekket.

Driks til personalet på skipet: Det er frivillig om man ønsker å gi driks til personalet på skipet. Kutyme på denne seilas er totalt 55 euro pr. reisende.
Betaling om bord: Alle kjøp om bord, noteres med lugarnummer. Dagen før hjemreise avstemmes alle kjøp i euro. Det kan betales med kontanter (euro) eller visakort. Det er ikke mulig å veksle valuta om bord.
  

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Amsterdam Schiphol flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Amsterdam Schiphol flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

 

Fra kr 16 990,- pr person i dobbeltlugar (hoveddekk)

Tillegg lugar på promendadedekk: kr 1 990,- pr person
Tillegg enkel lugar (hoveddekk): kr 3 990,- pr person
Tillegg enkel lugar (promenadedekk): kr 5 990,- 

Begrenset antall av alle lugarer.

Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer.

Pass/visum

Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Passet må være gyldig under hele oppholdet

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Vi gjør oppmerksom på at det ikke er helsepersonell om bord, og det kan til tider være mange timers reise til nærmeste lege eller sykehus.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.
 • På anløpsdager, uten arrangerte utflukter, hvor du ønsker transport fra skipet til bysentrum, er eventuelle transportutgift ikke inkludert - og derfor på egen regning. Dette er også gjeldende hvis reiselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsturer utenom det fastlagte program.
  De måltider, som er angitt under korte dagsprogram, omfatter måltider om bord på skipet, hvor det er helpensjon inkludert. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre annet fremgår av dagsprogrammet. 
   

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvilke lugarer er støyfrie?

  Da vi er om bord på et skip kan det forekomme vibrasjoner og støy fra motoren i alle lugarer. Det er imidlertid mer støy i de bakerste lugarene. Hvis du lett plages av støy anbefaler vi å ta med «sov-i-ro» til å bruke om nettene. 

 • Er drikke inkludert?

  Om drikke er inkludert eller ikke kan variere fra elvecruise til elvecruise.

  På Donau elvecruise er drikke inkludert i frokosten, men ikke til lunsj og middag. Det kan kjøpes drikkepakker om bord. Reiseleder gir mer informasjon om drikkepakken ved ankomst. 

  På Douro elvecruise gjelder følgende: 
  Til lunsj og middag: Øl, vann og skipets viner.
  Fra baren: Dagens øl, vann og skipets viner, samt kaffe, te, drinker i perioden kl 10- 24

  For øvrige elvecruise se egen spesifikasjon under selve reisen.

 • Kan man nyte medbrakt drikke?

  Medbrakt drikke kan kun nytes på lugaren, men ikke i fellesområdene eller på soldekket.

 • Jeg bruker rullator, passer elvecruise for meg?

  Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Selv på bussturer og elvecruise vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter.

  På mange av reisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp i mer enn 5 kilometers gåing. Man må være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.