Skip to main content

Forsommertur til Røros - med tog

Bli med på en stemningsfull forsommertur til «bergstaden» Røros, en av Europas eldste bevarte trebyer, med over 100 fredede bygninger. 

Vi starter med en behagelig togtur og vel fremme blir vi møtt av den sjarmerende trebyen, som er en viktig del av norsk historie og kulturarv. Her skal vi bl.a. få være med på Bergstadsvandring med omvisning i Røros kirke, vi får en sjarmerende tur med hest og vogn og for de som har lyst blir det også tid til et besøk i Olavsgruva. Det blir også muligheter for å vandre litt på egen hånd og nyte gjestfriheten på noen av de små kafeene.

Røros er en høyst levende by hvor mennesker bor og arbeider, og her finnes mange spennende aktiviteter og mystiske fenomen. Med sine fargerike trehus, trange smug med værbitte tømmervegger  fornemmer du historien som har passert og danner en perfekt ramme for besøket til bergstaden.
 
Vi bor på tradisjonsrike Bergstadens Hotel og får servert gode retter av lokale råvarer. 

Med oss som reiseleder har vi dyktige Elbjørg Haugsdal som har lang erfaring med reiser i Norge.

Gled deg til
 • Togtur til Røros
 • Oppleve byen Røros
 • Bergstadsvandring og besøk i Røros kirke
 • Rundtur med hest og vogn
 • Reiseleder med lang erfaring fra turer i Norge
Informasjon
Prisen inkluderer:
 • Togreise Oslo-Røros eller Trondheim Røros tur og retur.
 • 3 netter på Bergstaden Hotel
 • 3 frokoster, 1 "koldtbord" og 2 3-retters middager
 • Bergstadsvandring med besøk i Røros Kirke – ca 2 timer
 • Besøk i Olavsgruva – Røros Museum
 • Tur med hest og vogn
 • Reiseleder fra Aller Travel
Prisen inkluderer ikke:
 • Enkeltromstillegg Kr 1200,-
 • Øvrige måltider og drikke ikke omtalt i program

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo/Trondheim til Røros (M)

  Dagen starter med en avslappende togreise gjennom et vakkert landskap. Fra Trondheim blir det en vel 2 timers tur forbi Støren og oppover Gauldalen til Røros. Fra Oslo og Østlandsområdet blir det først en togtur til Hamar hvor det er togbytte. Turen går videre mot Elverum og oppover Østerdalen mot Alvdal og Tynset før vi ankommer Røros på ettermiddagen. Ved ankomst Røros stasjon spaserer vi 250 m. til Bergstaden Hotel hvor det er innsjekk og litt tid på egenhånd før det serveres middag på kvelden.

  Oslo/Trondheim til Røros (M)
 • DAG 2: Bergstadvandring med besøk i Røros Kirke (F, M)

  Etter en god frokost skal vi på bergstadsvandring med lokalguide. Da Røros Kobberverk bygde den første smeltehytta i 1646 la de til rette for at folk kunne bosette seg og drive sitt eget gårdsbruk ved siden av verksarbeidet. Røros vokste fram som en samling av bygårder med fjøs og uthus. Bergstaden har bevart mye av sitt opprinnelige preg med gatemønster anlagt på 1600-tallet. Det var den godt bevarte trehusbebyggelsen fra 1700- og 1800-tallet som var grunnlaget for at byen kom på Unescos liste over verdensarv allerede i 1980.

  Vi besøker den hvitkalkede steinkirken som hever seg over alle andre bygg på Røros. Den har omkring 1600 sitteplasser. Den største kirkeklokken er støpt i Amsterdam i 1730 og veier 900 kg. Kirken har 3 klokker og 2 orgler, det eldste orgelet fra omkring 1700. Bygget avvek fra tradisjonen ved at hovedinngangen er orientert mot sørøst mens kor med alter er i nordvestlig ende.

  Til slutt blir det besøk i Olavsgruva hvor det blir en times vandring gjennom bergverkshistorien. Turen går med guide gjennom Nyberget og Olavsgruva, 50 meter ned og 500 meter innover til Bergmannshallen. Lyd- og lyseffekter gjør turen til en stemningsfull opplevelse.

  På kvelden serveres en god middag på hotellet.

  Bergstadvandring med besøk i Røros Kirke (F, M)
 • DAG 3: Omvisning Røros med hest og vogn + Bergstadens koldtbord (F, M)

  Dagen begynner med en god frokost og litt tid til egen disposisjon før det på ettermiddagen blir tur med hest og vogn gjennom smale gater og forbi bygninger som ser akkurat ut som de gjorde for flere hundre år siden. Atmosfæren er helt unik der du kjører forbi de gamle trehusene i de krokete små gatene.

  På kvelden blir det koldtbord etter alle kunstens regler. Et riktig hyggelig måltid med tradisjonskost fra Røros.

  Omvisning Røros med hest og vogn + Bergstadens koldtbord (F, M)
 • DAG 4: Avreise fra Røros med tog (F)

  Dagen starter med en lang frokost og deretter utsjekk fra hotellet. Vi har litt tid til egen disposisjon før vi setter oss på toget og setter kursen mot Oslo og Trondheim.


Slik bor du

Bergstadens Hotel ***
7374 Røros

Tradisjonsrikt hotell med en unik plassering – midt i hjertet av Røros, omgitt av fjell. Bergstadens Hotel oppleves som et personlig hotell med fokus på gode gjesteopplevelser.

Hotellets restaurant serverer kortreist mat og drikke, alt fra produkter av rein og økologiske meieriprodukter til lokalt øl.
Når du går ut døren, befinner du deg midt i historien. Bergstaden har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1980, og her lever historien fremdeles, side om side med det moderne livet.

Alle rom har eget bad, sittehjørne, TV med flere kanaler, WIFI og hårtørker

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Elbjørg Haugsdal
  Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal
  har alltid jobbet innen reiseliv, og har lang erfaring fra ulike områder i bransjen og innenfor reiseledelse. De siste årene har hun kun jobbet som reiseleder, og stortrives med det! Hun er med på alt fra rundreiser, elvecruise, vandringer og aktive turer til temareiser og opera- og musikkreiser. Hennes spesialområde er Russland og resten av Europa, men hun er også på reisefot ellers i den store verden. Elbjørg er opptatt av god service og tar rollen som reiseleder seriøst. Hun er flink til å «se hver og en i gruppen», og passer på at gjestene får innfridd sine forventninger.

Tillegg enkeltrom

kr. 1 200,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Transport

 

Turen til Røros togstasjon

Varighet
ca. 5,5 timer inkl. togbytte på Hamar
Togselskap
Vy

Turen hjem fra Røros togstasjon

Varighet
ca. 6 timer med togbytte på Hamar
Togselskap
Vy

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Mai 2021

18/5Oslo SentralbanestasjonForsommer tur til Røros med togMer enn 86 490,-BestillMer informasjon