Skip to main content

Nordvestlandet - med Geiranger, Ålesund og Atlanterhavsveien

Få med deg noen av de flotteste reiseopplevelsene i Sør-Norge på en og samme tur. Det er disse opplevelsene mange utenlandske turister drømmer om å få oppleve én gang i livet. Vi har de så nær oss at vi nesten ikke tenker over at de er der.

I en komfortabel og miljøvennlig buss sitter du høyt med perfekt utsikt over fjorder, fjell og skiftende landskap. Første stopp er Geiranger. Herfra tar vi sjøveien til Hellesylt og underveis kan vi se flotte fossefall som De syv søstre og Brudesløret. Vi besøker «jugendbyen» Ålesund og «rosebyen» Molde. Turen går videre på den fantastiske Atlanterhavsveien på Nordmøre, før vi kjører sørover igjen og over Dovrefjell, Rondane og Østerdalen.

Vi bor på gode hotell og vår dyktige reiseleder gjør dette til en behagelig og sosial reise gjennom et lite stykke, vakkert Norge. Dette er en tur med noen av de flotteste naturopplevelsene du kan tenke deg, med både vakre daler, fantastiske fjorder, sjarmerende byer, storhavets varierende luner og fjellets skjønne farger.

Gled deg til
 • Fantastisk natur
 • En flott båttur i Geirangerfjorden
 • Geiranger med Ørnesvingen
 • Atlanterhavsveien
 • Overnatting på flotte Savalen fjellhotell & Spa
 • Reiseleder med lang erfaring fra turer i Norge

Slik bor du

 • Geiranger Hotel

  Dette hotellet har panoramautsikt over den UNESCO-vernede Geirangerfjorden. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og avgiftsfri parkering. Alle rommene har eget bad og flatskjerm-TV. Historien bak Hotell Geiranger går tilbake til 1860-årene. Noen av rommene har utsikt over Geirangerfjorden.Hotellterrassen byr også på panoramautsikt over fjorden og fjellene. Kaffe og te er gratis i salongen.

 • Scandic Parken Ålesund

  Scandic Parken ligger i Ålesund sentrum, og tilbyr gratis Wi-Fi, en populær frokostbuffé samt rom med kabel-TV og minibar. Du finner Byparken 50 meter unna. Flesteparten av rommene på Scandic Parken tilbyr utsikt over Ålesund og de nærliggende øyene.

 • Thon Hotel Moldefjord

  Thon Hotel Moldefjord ligger ved Storkaia i Molde sentrum, bare 5 minutters gange fra Romsdalsmuseet. Du har tilgang til gratis Wi-Fi og avgiftsfri parkeringsplass. Alle rommene på Thon Moldefjorden har TV og minibar. Mange av rommene gir utsikt over havnen eller Moldepanoramaet.

 • Scandic Kristiansund

  Scandic Kristiansund ligger sentralt ved havnen i Kristiansund, og har gratis Wi-Fi og en privat brygge. Med Sundbåt-fergen kan du besøke de 5 øyene i byen.
  De fleste av de elegant innredede rommene gir utsikt over sjøen og sjansen til å se hurtigruta som seiler inn i sundet.

 • Savalen Fjellhotel & SPA

  Savalen Fjellhotell & Spa ligger på Tynset, og tilbyr innkvartering med restaurant, treningssenter, bar og gjestestue. Overnattingsstedet tilbyr salg av heiskort, hage og terrasse, og skiløypene ligger rett utenfor døren. Overnattingsstedet tilbyr også innendørsbasseng, døgnåpen resepsjon og gratis WiFi overalt.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1: Oslo – Otta – Grotli - Geiranger (L, M)

  Avreise fra Oslo Bussterminal kl. 08.00 hvor du går om bord i turistbussen og møter reiseleder Elbjørg Haugsdal. Det er mulig å gå om bord både på Jessheim, Gardermoen og Hamar.

  Turen går langs Mjøsa og passerer Lillehammer, Øyer og fortsetter gjennom Gudbrandsdalen hvor vi kan se mange av de gamle særegne gårdene oppe i dalsiden. Vi stopper underveis både for benstrekk og noen har sikkert lyst på å kjøpe en kaffekopp og en rømmevaffel.
  På Otta tar vi av fra E6 og fortsetter oppover Ottadalen forbi Vågåmo til Lom hvor det serveres lunsj. Deretter går turen videre nordvest gjennom et vakkert landskap innrammet av høye fjell og innsjøer knyttet sammen av buktene elver i dalbunnen. Vi passerer Bismo, Pollfoss og Grotli før vi ut på ettermiddagen nærmer oss Geiranger. Siste del av turen går på en vei med serpentinsvinger med utsikt over Geiranger og Geirangerfjorden. Her passer vi på å ta noen bilder før vi kommer ned til sentrum og sjekker inn på hotellet hvor det serveres middag.

  Oslo – Otta – Grotli - Geiranger (L, M)
 • DAG 2: Geiranger – Ålesund (F, M)

  Etter en god frokost så er reiseleder klar for å ta alle med på en liten spasertur i Geiranger, før vi setter oss på bussen og kjører opp den spektakulære Ørnefjellsvegen og opp til utsiktspunktet i Ørnesvingen. Her får du en uforglemmelig utsikt over Geirangerfjorden. Turen går tilbake til Geiranger. Her blir det litt tid på egen hånd før vi går om bord i fergen som tar oss gjennom Geirangerfjorden til Hellesylt Dette blir en opplevelsesrik tur mens båten kjører mellom stupbratte fjellsider med småbrukene som klamrer seg fast i fjellsiden og bekkene som stuper utover fjellsiden. En helt spesiell opplevelse. Deretter kjører bussen oss videre til Ålesund og til hotellet hvor vi sjekker inn og spiser middag.

  Geiranger – Ålesund (F, M)
 • DAG 3: Ålesund – Molde (F, M)

  Etter frokost skal vi bli litt bedre kjent med «jugendbyen» og en dramatisk historie med «svartedauen» og bybrann. Selvfølgelig tar vi oss en tur opp på byfjellet Aksla og nyter utsikten over byen. Deretter setter vi kursen mot «Rosenes by» Molde. Vi kjører fra Ålesund via Sjøholt og Vestnes til Molde. Vi tar ferge fra Vestnes til Molde. Når vi ankommer Molde får vi en liten sightseeing i byen før vi sjekker inn på hotellet. Det blir litt tid på egenhånd før middag på hotellet.

  Ålesund – Molde (F, M)
 • DAG 4: Molde – Atlanterhavsveien – Kristiansund (F, L, M)

  Dagen starter med frokost før vi møter reiseleder Elbjørg og bussen som skal ta dere med på en ny spektakulær opplevelse ut mot storhavet. Vi kjører ut mot Bud hvor vi stopper på Restauranten Bryggjen, hvor vi serveres en nydelig fiskesuppe til lunsj. Deretter går turen mot Hustad – hvor vi ser utover den beryktede Hustadvika – hvor som de fleste sikkert husker - utspilte seg et drama med et cruise skip som fikk motorstopp i storm.
  Deretter fortsetter vi mot et annet av høydepunktene på turen, nemlig Atlanterhavsveien. Et 8,3km langt stykke av nasjonal turistvei på Nord-Møre. På ettermiddagen ankommer vi Kristiansund, hvor vi sjekker inn på hotellet. Litt tid til egen disposisjon før vi spiser felles middag på hotellet.

  Molde – Atlanterhavsveien – Kristiansund (F, L, M)
 • Dag 5: Kristiansund – Sunndalsøra – Hjerkinn – Alvdal (F, M)

  I dag går turen østover. Etter frokost forlater vi Kristiansund og «Storhavet», setter kursen mot industribygda Sunndalsøra, hvor Hydro Aluminium produserer store mengder aluminium til eksport. Turen går videre mot Oppdal hvor vi fortsetter oppover Drivdalen mot Hjerkinn. Deretter går turen gjennom Folldal og ned i Østerdalen hvor vi skal overnatte på Savalen. Mange husker sikkert at den amerikanske skøyteløperen bodde og trente her før han tolk OL gull. Middag på hotellet.

  Kristiansund – Sunndalsøra – Hjerkinn – Alvdal (F, M)
 • Dag 6: Alvdal – Oslo (F)

  Etter turens siste frokost, setter vi kursen sørover. Men vi stikker oppom Aukrust senteret på Alvdal, slik at de som har lyst kan ta en titt kan gjøre det på egenhånd. Turen fortsetter nedover Østerdalen gjennom et rolig og vakkert terreng med store innslag av furuskog. Vi gjør et stopp ved Jutulhogget og får høre litt om historie og sagn.
  Turen fortsetter forbi Koppang og Rena til Elverum hvor vi stopper for benstrekk og en kaffekopp på egenhånd. Vi kjører via Hamar, Gardermoen og Jessheim (avstigende gjester), før vi ankommer Oslo bussterminal på ettermiddagen.

  Alvdal – Oslo (F)

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Elbjørg Haugsdal
  Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal
  har alltid jobbet innen reiseliv, og har lang erfaring fra ulike områder i bransjen og innenfor reiseledelse. De siste årene har hun kun jobbet som reiseleder, og stortrives med det! Hun er med på alt fra rundreiser, elvecruise, vandringer og aktive turer til temareiser og opera- og musikkreiser. Hennes spesialområde er Russland og resten av Europa, men hun er også på reisefot ellers i den store verden. Elbjørg er opptatt av god service og tar rollen som reiseleder seriøst. Hun er flink til å «se hver og en i gruppen», og passer på at gjestene får innfridd sine forventninger.

Prisen inkluderer:
 • 6 dager transport i moderne turistbuss
 • 5 overnattinger på hotell inkludert frokost og middag
  o Geiranger Hotel
  o Scandic Parken Ålesund
  o Thon Hotel Moldefjord
  o Scandic Kristiansund
  o Savalen Fjellhotel & SPA
 • 2 lunsjer (Lom og Bud)
 • Fergetur i Geiranger
 • Atlanterhavsveien
 • Fergetransport
 • Norsk reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Øvrige måltider og drikke ikke omtalt i program

Tillegg enkeltrom (begrenset antall)

kr. 1 990,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

August 2021

8/8Oslo BussterminalNordvestlandet Mer enn 811 450,-BestillMer informasjon
22/8Oslo BussterminalNordvestlandet811 450,-BestillMer informasjon