Skip to main content

Sørvestlandet - sommertur til Stavanger og Lysefjorden

Nyt det beste av sommer-Norge på denne begivenhetsrike rundturen. Gled deg til vakre sørlandsbyer, vestlandsfjorder, cruise på Lysefjorden samt båt ut til den eksotiske blomsterparken "Flor & Fjære".

Våre dyktige reiseledere Else og Idar viser vei i vår komfortable turistbuss, til Stavanger gjennom Sørlandsporten og tilbake over Rjukan. 

Stavanger er godt kjent for sin storslåtte natur og flotte fjorder, så her tar vi hyggelige båtturer ut fra byen. Gled deg først og fremst til det spektakulære båtcruiset på selveste Lysefjorden. Dette er en av Norges mest besøkte fjorder, krydret med kjente steder som Prekestolen og Kjerag. Et annet høydepunkt blir båttur ut til den eksotiske blomsterparken "Flor og Fjære". Vi blir overraskende møtt av over 50.000 blomster og planter, og her nyter vi en god lunsj. 

Stavanger by har en sjarmerende trehusbebyggelse som henfører deg til forfatteren Alexander Kiellands beskrivelser i «Skipper Worse» og 1880-tallets bymiljø. Gatene oser av spennende historie og vi skal bli godt kjent. Like ved stod også slaget ved Hafrsfjord i 872 med Harald Hårfagre. Til minne om slaget og samlingen av Norge ser vi Fritz Røed tre store sverd som står med spissen ned i svaberget innerst i Hafrsfjorden. På reisen hjemover besøker vi Vemork anlegget ved Rjukan, og får en innføring i historien om tungtvannsekspedisjonen under 2. verdenskrig! 

Helpensjon og gode hotell er inkludert, slik at du skal få en behagelig og opplevelsesrik tur mens solen fortsatt står høyt og lufta dufter av sommerblomster i vakre Norge.

Gled deg til
 • Blomsterparken Flor & Fjære med båttur, lunsj og omvisning
 • Guidet rundtur i Stavanger og omland til fots og med buss
 • Båttur på vakre Lysefjorden med utsikt til Prekestolen
 • Vakker og vill natur på spennende veier
 • Vemork ved Rjukan

Slik bor du

 • Farsund Fjordhotel

  Hotellet ligger ved sjøen i sentrum av Farsund og tilbyr gratis WiFi og rom med terrasse eller balkong.

  Alle rommene på Farsund Fjordhotel har minibar, skrivebord og flatskjerm-TV med kabelkanaler. Rommene tilbyr utsikt over fjorden eller hagen.

  À la carte-restauranten tilbyr et bredt utvalg av spesialiteter. Hotellet tilbyr fellesfasiliteter, som en stor hage en overbygd terrasse og en hotellbrygge.

 • Clarion Hotel Stavanger

  Clarion Hotel Stavanger ligger midt i sentrum, kun 5 minutters gange fra gågata Kirkegata, og har gratis WiFi og rom med typisk skandinavisk innredning, flatskjerm-TV og komfortable senger fra Duxiana.

  Alle rommene på Clarion Stavanger Hotel har skandinaviske designermøbler, vannkoker, minibar og skrivebord.

  Restauranten Kitchen & Table serverer internasjonale retter inspirert av smaker fra New York. Du kan nyte forfriskende drikkevarer og småretter i Kitchen & Table Bar. Du kan se på den flotte panoramautsikten fra 15. etasje. Hotellet er utsmykket med kunstverk av den lokale kunstneren Kjell Pahr Iversen.

 • Hovden Resort Hovdestøylen

  Hovden Resort ligger 5 minutters kjøring fra Hovden skisenter og badeland. Du tilbys rom og selvbetjente leiligheter med gratis WiFi, flatskjerm-TV og sofa.

  Rommene på Hovden Resort har moderne innredning, kabel-TV og eget bad. Alle leilighetene har balkong og et fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin.

  Du kan beundre panoramautsikten over fjellene fra baren og restauranten.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1: Romerike – Oslo – Farsund (L, M)

  Avreise fra Jessheim, Lillestrøm, Strømmen (mulighet for påstigning) til Oslo Bussterminal hvor det er avgang kl. 09.00. I en moderne turistbuss setter vi kursen mot Drammen (mulighet for påstigning) og videre gjennom Vestfold og Telemark. Det blir selvfølgelig stopp for toalett besøk og beinstrekk underveis. Videre fortsetter turen gjennom Sørlandsporten og inn i Agder. Vi passerer sørlandsbyer på rekke og rad og kanskje husker dere rekkefølgen på byene ( - «reven tar alle……-«). Vi tar oss tid for en lunsj stopp før vi på ettermiddagen ankommer Farsund og Farsund Fjord Hotel, hvor vi skal spise middag og overnatte. Distanse: 430.km

  Romerike – Oslo – Farsund (L, M)
 • DAG 2: Farsund – Stavanger (F, L, M)

  Frokost på hotellet før vi fortsetter via særegne Jæren mot Stavanger. Her blir det omvisning med lokalguide i Stavanger- området, ca. 4 timer, inkl. lunsj. Vi skal bla. se Hafrsfjord» og ser på det historiske vikingmonumentet «Sverd i Fjell». Vi gjør en stopp på utkikkspunktet «Ullandhaugtårnet». Passerer også Sola stranden og stopper ved «Sola Ruinkirke». Dagens tur avsluttes med vandring gjennom gamle Stavanger med Europas best bevarte trehusbebyggelse. Overnatting på Clarion Hotel, Stavanger. Middag på hotellet. Distanse 200.km

  Farsund – Stavanger (F, L, M)
 • DAG 3: Besøk Flor & Fjære (F, L, M)

  Frokost på hotellet og tid på egenhånd. Vi møtes på Strandkaien kl. 13.00. Avreise med MS «Rygefjord» eller "Rygerdronningen" ut til øya «Sør-Hidle», og den fantastiske blomsterparken «Flor & Fjære» med omvisning. Parken ble påbegynt i 1987 og er nå på 50 mål. Et fantastisk anlegg med ca. 50.000 planter og enda mer forunderlig er det at det er mulig å etablere en slik blomsterpark i norske klimatiske forhold. Dagen går med ute her og vi spiser også lunsjen i disse vakre omgivelsene. Etter en uforglemmelig opplevelse returnerer vi på ettermiddagen tilbake til Stavanger og hotellet hvor vi spiser middag. Ingen buss.

  Besøk Flor & Fjære (F, L, M)
 • DAG 4: Stavanger - båtcruise på Lysefjorden – Hovden (F, L, M)

  Frokost på hotellet før avreise med bussen til Lauvik hvor vi går om bord i Fjord 1 sin båt til Lysebotn kai, 2 ½ times båttur på Lysefjorden. Gled dere!
  Den 42 km lange «Lysefjorden» er fylt med opplevelser som «Prekestolen», «Fantahålå», «Kjerag», gamle gårdsbruk, fosser, geiter, seler, idylliske øyer og storslått natur. Det er bratt slyngvei opp fra Lysefjorden til Kjærag. Og selvfølgelig spiser vi lunsj underveis. Videre går turen opp på fjellet og underveis vil vi oppleve den mest fantastiske natur og utsikt vi kan tenke oss. Overnatting på Hovdestøylen Hotel & Lodge. Middag på hotellet. Distanse 185.km

  Stavanger - båtcruise på Lysefjorden – Hovden (F, L, M)
 • DAG 5: Hovden – Vemork – hjem (F, L)

  Frokost på hotellet før vi setter kursen mot Rjukan og «Vemork». Her blir det guidet omvisning i «Norsk Industriarbeider Museum, Vemork». Vi får innblikk i selve fabrikken, hva de produserte og informasjon om Vemork aksjonen. Det var i alt 4 sabotasjeaksjoner mot anlegget, kun den siste er kjent for «folk flest». Etter omvisningen er det lunsj på Vemork. Deretter går turen forbi Tinnoset og Kongsberg før kaffestopp i Hokksund ev. noe mat ved «Langebru» ved «Hokksund» (ikke inkl). Så er det bare resten hjem. Distanse 310.km

  Hovden – Vemork – hjem (F, L)

Transport

Påstigningsplan bussrute - avreisetider og steder:

•    Kl. 08:00       Jessheim ved jernbanestasjonen.
•    Kl. 08:30      Lillestrøm bussterminal. Stå klar på fortauet utenfor terminalen.
•    Kl. 08:40       Strømmen ved UNOX bensinstasjon.
•    Kl. 09:00       Bussterminalen Galleri Oslo. Plattform – se informasjonstavler og
                            «Aller Travel til Sørvestlandet»

Vi er mange deltakere, derfor tar det tid å gå ut og inn i bussen. Vær derfor ved bussen senest 5 min. før avreisetidspunktet.
 

Tillegg enkeltrom

kr. 1 700,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.