Skip to main content

Langtidsferie Alfaz del Sol

Vårt langtidsopphold på resort Alfaz del Sol passer for deg som ønsker å bo i et rolig område med kort vei til nærmeste landsby og samtidig ha fine turmuligheter i umiddelbar nærhet. Nærmeste flyplass ligger i Alicante som ligger 64 km fra resort, ca. 45 minutters kjøring.

Leilighetene er av god standard og har moderne interiør. Her kan man nyte roen og samtidig ha kort vei til landsbyen Alfaz del Pi (1 km). Resortet Alfaz del Sol ligger i åsen ovenfor landsbyen Alfaz del Pi.

Costa Blanca kysten kan friste med stabilt, godt klima og flere attraktive destinasjoner i umiddelbar nærhet. Nærmeste større by til resorten er Albir som kun ligger ca. 5 km unna og kan enkelt nås med buss fra Alfas del Pi. Her finner man også nærmeste strand.

Gode opplevelser 

På Det Gode Liv Langtidsferie får du trygge dager med innhold, aktivitet og mening – i sol, lys og varme. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt, bli beriket og få nye venner. Våre norske voksne verter er «limet» i vårt unike langtidsferiekonsept. De ser hver gjest og tilrettelegger for blant annet utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, kurs, quiz, bingo, foredrag og andre sosiale aktiviteter. Vårt allsidige ukeprogram gir deg valgmuligheter og frihet. Les mer under «Verter, aktiviteter og utflukter».  

For oss er det aller viktigste at du blir sett og trives. Derfor har alle våre steder eget fellesrom og et lite bibliotek med norske bøker, som bidrar til nærhet og kos, også om du er alene. Vi tar deg på alvor – det vil du merke. 

Gled deg til
 • Hyggelig leilighetskompleks
 • Godt utrustede og fine leiligheter
 • Frokost inkludert i 4 uker
 • Oppvarmet utendørs svømmebasseng
 • Nærhet til hyggelig landsby
 • Hyggelig fellesrom for våre gjester
 • Flotte utflukter
 • Gode turmuligheter i området
 • Voksne verter som bidrar til aktiviteter og trygghet
Informasjon
Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Norge - Alicante inkl. skatter og avgifter
 • Innsjekket bagasje, antall kolli/kg vil kunne variere
 • Transport flyplass-resort t/r
 • Leilighet i valgt kategori
 • Frokost hver morgen
 • Vertskap
 • Ulike tilbud om aktiviteter under oppholdet

Slik bor du

Store, fine leiligheter på 79 kvm og god standard. Her tilbys både 1-soveroms- og 2-soveroms leiligheter. 1-soveroms leiligheter har alle stue med åpen kjøkkenløsning, soverom med dobbeltseng, stort bad og balkong eller terrasse. 2-soveroms leiligheter er utformet på samme måte, men har et ekstra soverom med vindu høyt på veggen, et ekstra bad som er litt mindre samt vaskerom og balkong eller terrasse. Det er fliselagte gulv i hele leiligheten og varmekabler i gulvet på badet og i stue/kjøkken.

Alle leilighetene har aircondition, kjøleskap/fryseskap, komfyr, kaffetrakter, vannkoker, mikrobølgeovn, brødrister, hårføner, oppvaskmaskin, vaskemaskin og safe. Det er vanlige dyner i alle leilighetene. Leilighetene ligger i flere bygninger med to eller tre etasjer, alle med tilgang til heis.

Under oppholdet er frokost inkludert alle dager, samt rengjøring av leilighet som inkluderer skift og vask av sengetøy og håndklær, 1 gang per uke. Ønsker du mer utover dette er det mulig mot tillegg i pris, dette avtales direkte med resort på stedet.

Wifi er inkludert i prisen for våre gjester, men merk at du kan oppleve varierende kvalitet.
Det finnes norske TV kanaler på resortet. Kanalene kan være ustabile.  

Det er mulig for våre reisende å ta imot gjester på vårt resort Alfaz del Sol. Pris EUR 100 inkludert frokost/per pers per påbegynt uke, maks 2 uker. Merk at hver påbegynt uke, teller som full uke. Barn under 12 år gratis. Gi beskjed god tid i forkant og betal til verten på stedet. Denne summen betales til verten når de ankommer.

Alfaz del Sol
Carrer Manises 18
03580 l'Alfas del Pi, Alicante

Fasiliteter hotell

Heis

Restaurant (servicesenter)

Balkong

Utendørs svømmebasseng (oppvarmet)

Bar

Velvære avdeling (hud- og fot)

 

Fasiliteter leilighet

Aircondition (for varme og kjøling)

Safe

Kjøkkenutstyr (middels)

Hårføner

Lett dyne

Wi-fi
(middels kvalitet)

TV med norske kanaler (ustabil kvalitet)

Brødrister

Kaffetrakter

Kjøle- og fryseskap 

Oppvaskmaskin

Vaskemaskin

Kokeplater

Mikrobølgeovn

Dusj

Strykejern

Nærmiljøet

Det norske firmaet Selvaag har bygget det hyggelige leilighetskomplekset Alfaz del Sol som ligger i åsen over landsbyen Alfaz del Pi. I tilknytning til resorten finnes det et servicesenter som har både restaurant, frisør, fysioterapeut og hud- og fotpleiesalong.
Mange nasjoner, også nordmenn, er representert i området da det er et meget populært grunnet det gode og stabile klimaet. Her ligger alt til rette for både et aktivt og sosialt liv.

Alfaz del Pi er en mindre landsby med blant annet matbutikk og flere andre type butikker. Fra vår resort er det 1 km til Alfaz del Pi. Det går ikke lokalbuss mellom disse stedene. Fra Alfaz del Pi går det flere lokalbusser til de større stedene i området.  Lokalbuss nr. 10 har ringrute Alfaz del Pi – Albir – Benidorm – Altea flere ganger daglig.  En liten attraksjon er også lokaltoget (tram) som går mellom Alicante og Denia flere ganger daglig.  Det har stoppested i Alfaz del Pi/Albir, og er en billig måte å oppleve kysten på.
Nærliggende byer er Albir og Altea, som begge er populære byer å besøke. I Albir finner du nærmeste strand bestående av rullestein og en hyggelig strandpromenade med bredt utvalg av både restauranter og kafeer. 

Altea er den lille spanske byen som regnes som en av verdens vakreste byer. En langstrakt strandpromenade, hvitkalkede hus med blomsterpotter, trange brosteinsbelagte gater, små kunst- og bruksbutikker, isbarer og uterestauranter – er bare noe av det Altea har å by på.
Er du golf interessert så finnes utallige muligheter i dette området, både langs kysten og i innlandet.

Nærmeste sjømannskirke ligger i Albir. Sjømannskirken er åpen fra tirsdag til lørdag 11:00 -14:00 og det selges vafler hver dag. Lørdag er grøtdag og kirken kan ha flere aktiviteter som kan være interessante for våre gjester. Vertene har mer informasjon.

Kart

Kart

Verter, aktiviteter og utflukter

På våre Det Gode Liv Langtidsferie har vi voksne verter som bidrar til trygghet og sosialt samvær. 

Våre verter er til stede hele tiden. På Alfaz del Sol blir det arrangert mange aktiviteter som quiz, bingo, sang, foredrag, dans, vaffelstunder, faste gåturer, kreativt hjørne, pub besøk og andre sosiale aktiviteter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. 
Detaljert ukeplan og tilbud får du ved ankomst. 

Ellers blir det arrangert ulike utflukter hver uke til interessante områder i regionen, blant annet til Valencia, Alicante, Guadalest, Albir, Calpe, Villajoyosa og Benidorm. Påmelding og informasjon rundt dette vil du også få ved ankomst.

Temperatur og vær

Alfaz del Pi ligger på Costa Blanca kysten og har et gunstig klima stort sett året rundt.  Mange velger Costa Blanca-kysten av helsemessige årsaker.  Med mer enn 2800 soltimer per år og en gjennomsnittlig årlig temperatur på 23 grader er Alfaz del Pi og Albir et populært turistmål. Vinteren er svært mild i forhold til Nord-Europa. De fleste vinterdager er klare og solfylte, det kan være kjølige morgener og kvelder, og temperaturene kan variere. En dag kan temperaturen være 20 grader og det egner seg med shorts og t-skjorte, mens neste dag kan temperaturen falle til kjølige 6 grader. Vindforholdene varierer i vinterhalvåret, og det kan i perioder være sterke vindkast. 

 

Antall nedbørs­dager

Antall soltimer

Gjennom­snitts­temperatur

januar
9
6
15
februar
8
7
15
mars
8
7
15
april
9
9
16
mai
10
10
18
juni
7
11
21
juli
4
12
24
august
6
11
26
september
9
9
25
oktober
11
7
22
november
9
6
19
desember
10
6
16

Tillegg for enkeltrom

Enkeltromstillegg vil forekomme, men vil kunne variere. Mer informasjon finner du under hver enkelt avgang. 

Avganger

Vi har avganger fra Oslo i oktober, november, januar, februar og mars. Opphold på 4 uker eller 8 uker. 

Viktig informasjon

 • For å delta på turen må man være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre verter skal bistå med dette.
 • Spesielle behov av helsemessige årsaker på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • Trenger du hjelp til å sjekke inn på innsjekkingsautomatene? Ta kontakt med flyselskapets representanter som er tilgjengelige i området.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling

Flytider
Alle flyreiser blir gjennomført av Norwegian. Det er inkludert 2 kofferter á 23 kilo per reisende. Forbehold om endringer utenfor Aller Travel sin kontroll.
Flytider er ennå ikke bekreftet og kan variere noe fra måned til måned.

Turen til Alicante flyplass

Flyselskap
Norwegian
Bagasje
Du kan sjekke inn 2 x 23 kg bagasje

Turen hjem fra Alicante flyplass

Flyselskap
Norwegian
Bagasje
Du kan sjekke inn 2 x 23 kg bagasje

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2021

4/10Oslo GardermoenAlfaz del Sol - Det Gode LivMer enn 816 490,-BestillMer informasjon

November 2021

1/11Oslo GardermoenAlfaz del Sol - Det Gode LivMer enn 815 990,-BestillMer informasjon

Januar 2022

4/1Oslo GardermoenAlfaz del Sol - Det Gode LivMer enn 815 990,-BestillMer informasjon

Februar 2022

1/2Oslo GardermoenAlfaz del Sol - Det Gode LivMer enn 816 490,-BestillMer informasjon

Mars 2022

1/3Oslo GardermoenAlfaz del Sol - Det Gode LivMer enn 816 490,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye bagasje kan jeg ta med meg?

  Normalt 2 kolli a 20 kg på alle våre reiser med Norwegian . Det kan forøvrig forekomme avvikende bagasjeregler for våre langdistansedestinasjoner. Mer informasjon finner du under presentasjonen av hvert enkelt resortet samt i reisedokumentene som sendes ut 2-3 uker før avreise.

 • Kan jeg forhåndsbestille seter på flyet?

  Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som står for seteplassering på flyet. Vi kan søke om seteplasser og assistanse på flyplassen kun av medisinske årsaker og mot dokumentasjon av legeattest. Ta kontakt med oss i god tid og senest 35 dager før avreise. 

 • Vil det kunne bli endringer på min reise?

  Ja, vi gjør dere oppmerksom på at flyselskapene noen ganger endrer avgangstider, ruter o.l. etter at våre turer er lagt ut på nett eller er annonsert.

 • Kan dere bestille tilslutningsbilletter?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Skulle du ønske å ordne tilslutning selv skjer dette på eget ansvar. Vi anbefaler deg da å kjøpe endringsbare billetter og å ha god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke.
  Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

 • Hvordan sjekker man inn på flyplassen?

  Du kan benytte en automat for å sjekke inn på egenhånd. Det er ikke mulig å velge seteplass på gruppereiser med Norwegian. Gruppen vil dog bli plassert så samlet som mulig, og seter vil tildeles ved innsjekk.
  Skulle du ha behov for hjelp ved innsjekk er det personale på flyplassen som kan hjelpe deg. Vær oppmerksom på at det i utlandet kun vil være engelsktalende personale. Vi anbefaler at du er på flyplassen i god tid og senest 2 timer før avgang. For oversjøiske reiser er det andre tider som gjelder.
  Alle har individuelle billetter og skal sjekke inn hver for seg. Dette kan du gjøre så tidlig du ønsker på avreisedagen.

 • Er flymat inkludert?

  Serveringstilbudet ombord vil variere med flyselskap og lengde på reise. Generelt vil det på flyvninger innen Europa være enkel servering mot betaling. På oversjøiske flyvninger er servering oftest inkludert.

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelsen på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og maks 1000 ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer maks 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag). For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids.

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan bestiller jeg rullestolassistanse på flyplassen?

  Hvis du reiser med egen rullestol eller trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten din, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet. Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Hvem er våre verter?

  På langtidsferie er det skandinavisktalende verter på stedet som er tilgjengelige gjennom hele oppholdet. Informasjon om hvilke verter som er hvor, finner du på vår nettside og når du mottar våre reisedokument.

 • Hvem møter oss på flyplassen?

  Det er ingen reiseleder som følger med fra Norge. En representant møter gruppen på flyplassen etter passering av tollkontrollen på bestemmelsesstedet. De står da med et skilt merket «Det Gode Liv». Til enkelte resort går bussene fra flyplassen uten representant, men du blir da møtt av vertene ved ankomst til hotellet. Ved returreisen får du transport til flyplassen, men du må sjekke inn på egenhånd.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.
  Vi gjør oppmerksom på at det ikke sendes ut noen bekreftelse på at du har registrert deg på venteliste på en av våre turer.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2-3 uker før avreise vil du få tilsendt flybilletter og ytterligere informasjon om din reise, blant annet inneholder vertens navn og telefonnummer. Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Er det mulig å ta med husdyr på langtidsoppholdet?

  Nei, dette er dessverre ikke tillatt.

 • Kan jeg ettersende post fra Norge til langtidsresortet?

  Nei, dessverre, dette er ikke tillatt da resortene ikke har kapasitet til å motta og fordele post.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg.