Skip to main content

Island - kultur og fotturer

Vi inviterer deg med på en aktiv tur for å utforske det beste av Island. Ta med godt fottøy da det blir både sightseeing og byvandring gjennom Reykjaviks gater, samt to lette vandringer i det flotte landskapet utenfor byen. Kanskje frister til og med en dukkert i en varm kilde underveis? Sammen med vår lokalkjente guide skal vi komme på innsiden av kulturen og oppleve øyas skatter. 

Eventyrøya Island er kjent for sin storslagne natur. Her finner vi varme kilder, geysirer, vulkaner og Europas største isbre, Vatnajökull. Den norske vikingen Ingólfur Arnarsson kom til øya i 874, og anses faktisk for å være den første beboeren på Island. Han kalte landet for «Snølandet». I våre dager er hovedstaden Reykjavik - oppkalt etter røyken fra sine varme kilder - omtalt som «Nordens Paris», selv med bare 110 000 innbyggere. 

Vi skal bo godt på vårt hotell sentralt i Reykjavik. Herifra blir vi kjent med byen og opplever det gryende livet av utallige kunstgallerier og håndverkssentre. Noen av Europas beste restauranter ligger i Reykjavik og for de som ønsker å handle kan man få kjøpt med seg håndlaget ulltøy, røkt laks og norrøn design hjem.

På denne turen er det muligheter til å velge til en utflukt rundt «Den gylne sirkel» med severdigheter som Thingvellir, Gullfoss og Geysir, og/eller et besøk med bad i det velkjente utendørsbadet «Den blå lagune».

Island er mer enn et reisemål – det er et eventyr! Den vulkanske øya vil trollbinde deg med sin fascinerende natur, den gode maten og de vennlige menneskene. 

Bli med til fantastiske Island! 

Gled deg til
 • Å oppleve den storslåtte naturen på Island
 • Å bli kjent med Reykjavik
 • Flotte fotturer
 • Det gode islandske kjøkkenet

Slik bor du

Hotellet ligger sentralt på Ingolfstorg i hjertet av Reykjaviks gamleby og i et område med mange hyggelige kafeer, barer og restauranter. Hotellet har døgnåpen resepsjon, 180 moderne og velutstyrte rom med gratis wifi, tv, telefon, vannkoker og minibar. Hotellet har også en hyggelig bar.

Plaza Center Hotel * * *
Aðalstræti, 4
101 Reykjavík

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / ML= Matpakkelunsj / M= Middag

 • DAG 1: Avreise (M)

  Avreise fra Oslo til Reykjavik. Vi blir møtt av lokal guide på flyplassen, og kjører så med buss til hotellet for innsjekking. På kvelden spiser vi middag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

 • DAG 2: Sightseeing i Reykjavik (F)

  Etter frokost skal vi bli bedre kjent med Reykjavik.
  Vi starter sightseeingen med buss og lokal guide, og besøker bl.a. Perlan, den gamle havnen, Seltjarnarnes fyr og den kjente Hallgrimskirkje. Deretter fortsetter vi turen til fots i sentrum, og får se bl.a. hovedgaten Laugavegur, Harpa Kulturhus, rådhuset og parlamentet.
  Etter sightseeingen er resten av dagen fri til egen disposisjon.

  Sightseeing i Reykjavik (F)
 • DAG 3: Hveragerði – vandretur i Reykjadalur (F, ML)

  Etter frokost drar vi med buss til byen Hveragerði, en av de få stedene i verden som er bygget på et geotermisk område. Herfra vandrer vi til vakre Reykjadalur. Underveis får vi oppleve varme kilder og mulighet til en dukkert i elven Reykjadalsa, hvor det varme vannet møter friskt fjellvann, som gir en perfekt badetemperatur (husk badetøy - merk at det ikke er garderobe her). Etter en avslappende pause, hvor vi nyter en medbrakt lunsjpakke, vandrer vi tilbake til Hveragerði. Turen er ca. 7 km lang og selve vandringen tar ca. 3 timer. Vi tar så bussen tilbake til hotellet.
  Ettermiddagen og kvelden til egen disposisjon.

  Hveragerði – vandretur i Reykjadalur (F, ML)
 • DAG 4: Vandretur på Reykjanes (F, ML)

  Etter frokost drar vi med buss til halvøya Reykjanes og det fargerike geotermiske området Krýsuvík, med svovelkilder. Vi vandrer utover mot fugleklippene ytterst ved havet, hvor vi får oppleve sjøfuglenes akrobatiske flyvninger og en flott utsikt. Lunsjpause underveis, hvor vi nyter medbrakt lunsjpakke. Vandreturen er ca. 6 km lang og tar 2,5-3 timer. Buss tilbake til Reykjavik. Resten av dagen til egen disposisjon.

  Valgfritt besøk - Den Blå Lagune (Pris kr 1.200,- per pers.)
  Bussen vil stoppe ved Den Blå Lagune på veien tilbake fra vandringen, og det vil da bli mulighet å nyte ettermiddagen her. Lagunen er et utebad som får sitt vann direkte fra geotermiske kilder så dype som 2000 meter, og vannet holder den varme og innbydende temperaturen 36-39 grader året rundt. Her finnes dessuten en innendørs lagune og en geotermisk sauna. Det varme vannet inneholder naturlig aktive ingredienser som velgjørende mineralsalter og grønne alger. Den hvite kiselleiren rengjør og skrubber skånsomt huden og har en vitaliserende effekt, mens de blågrønne algene gir huden næring og gjør den myk. Mineralsaltene har en balanserende og avkoplende virkning på både kropp og sjel. Man vil få tilgang til Silica Mud Mask og håndklær samt få servert en drink i baren som finner seg ute i lagunen. Retur med buss tilbake til hotellet.

  Vandretur på Reykjanes (F, ML)
 • DAG 5: Fridag eller valgfri heldagsutflukt (F, M)

  Dagen er fri til å utforske Reykjavik på egen hånd.
  På kvelden spiser vi avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

  Valgfri heldagsutflukt - Den Gylne Sirkel (Pris kr 1.700,- per pers inkl. lunsj)
  Etter frokost begir vi oss for å oppleve mange av Islands flotteste severdigheter, blant annet Thingvallir, de varme kildene ved Geysir og det mektig imponerende Gullfoss.
  Turen ”Den Gylne Sirkel” er en islandsk klassiker. Gullfoss "det gylne fossefallet" anses som det aller vakreste på Island. Fossen har to etapper og det er mulig å komme tett innpå de veldige vannmassene som kaster seg over stupet ned i ravinen. I nærheten av Gullfoss ligger det geotermiske Geysir – området med de varme kildene og Islands mest aktive geysir, Strokkur. Med Strokkurs regelmessige utbrudd hvert femte minutt er vi sikret å få oppleve den majestetiske kaskaden som slynges opp mot skyen ved kildens utbrudd. Vi skal også besøke det vakre krateret Kerid og den flotte nasjonalparken Thingvellir. Her samlet det islandske Alltinget seg, verdens eldste parlament, så tidig som på 900–tallet. Island ligger midt på sprekken mellom de europeiske og amerikanske kontinentalplatene, og på Thingvellir ser man tydelig forkastningen som dannes når de to kontinentene sakte glir ifra hverandre. I løpet av dagen stopper vi for en god lunsj. På ettermiddagen returnerer vi til Reykjavik.

  Fridag eller valgfri heldagsutflukt (F, M)
 • DAG 6: Hjemreise (F)

  Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Norge.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo – Reykjavik t/r med alle skatter og avgifter
 • 5 netter på Plaza Center Hotel ***, med frokost
 • 2 middager
 • Sightseeing og guidet byvandring i Reykjavik
 • Inngang Perlan Observation Deck
 • 2 vandringer i Reykjavik omegn
 • Matpakkelunsj på vandringene
 • All transport som nevnt i programmet
 • Norsktalende reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Reiseforsikring / avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider, drikke og tips
 • Tilslutninger fra andre byer
 • Valgfritt besøk på Den Blå Lagune «comfort package» inkl. transport t/r (kr. 1200,- pr person)
 • Valgfri utflukt – «Den gylne sirkel» inkl. lunsj (kr. 1700,- pr person)

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 3 500,- (mai) og kr. 3 990,- (aug)

Tilvalg/Utflukter

 • Valgfritt besøk på Den Blå Lagune «comfort package» inkl. transport t/r (kr. 1190,- pr person)
 • Valgfri utflukt – «Den gylne sirkel» inkl. lunsj (kr. 1700,- pr person)

Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. I forhold til eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha en gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter. Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll. 

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Reykjavik flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Reykjavik flyplass

Varighet
ca. 3 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Temperatur og vær

VÆRET PÅ ISLAND

Takket være Golfstrømmen har Island et kjølig, temperert kystklima. Været på Island kan sammenlignes med været i Kyst-Norge, men det skifter raskere og er generelt noe kaldere. Været varierer og turister må være forberedt på all slags vær. Hvis du skal reise til Island bør du ta med ulltøy, genser eller strikkejakke, regntøy, varmt og vindtett yttertøy og solide sko. Dessuten bør man ha med badetøy til bruk i de mange utmerkede utendørsbadene som er åpne hele året.

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Reykjavik 2 / -3 3 / -2 3 / -2 6 / 0 9 / 4 12 / 6 14 / 9 13 / 8 10 / 5 7 / 2 4 / -1 2 / -3
Akureyri 1 / -5 2 / -5 3 / -4 5 / -1 10 / 3 13 / 6 15 / 8 14 / 8 10 / 4 6 / 0 3 / -3 2 / -5
Eskifjordur 3 / -2 3 / -2 3 / -2 4 / 0 6 / 2 9 / 4 11 / 6 11 / 7 9 / 5 7 / 3 4 / 0 3 / -1

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

August 2021

26/8Oslo GardermoenIsland - Kultur og fotturerMer enn 813 890,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.