Skip to main content

Flåm og Aurland - Vandring i Norges eventyrrike

Bli med opplev Norges eventyrrike med vandreturer i vakre Flåm og Aurlandsdalen. Vi starter med en behagelig togtur med Bergensbanen, gjennom norsk kulturlandskap og høyfjell til Myrdal. Videre med Flåmsbanen den lille strekningen ned til Vatnahalsen. Turen passer for vante fjellfolk.

Her blir vi tatt godt imot på det tradisjonsrike Vatnahalsen Hotell, som ligger med en spektakulær utsikt over Flåmsdalen. Gled deg til å kunne bo midt i den norske kulturarven og vandre rett ut i det som føles som et nasjonalromantisk maleri av Tidemand og Gude.

Det blir lengre vandreturer hvor vår dyktige vandreguide, Per Egil Engan tar oss gjennom et eventyrlig landskap i Flåms- og Aurlandsdalen. 

Assosiasjonene går til de norske eventyrene med troll og vetter, der vi vandrer forbi brusende fosser, jettegryter, stille elver og vakre fjell. Vel tilbake på hotellet vårt, skal vi nyte av god service, mat og det hyggelige turselskapet.

På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med vandresko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 3-4. Les mer om våre nivåer her.

På denne turen skal vi reise med Flåmsbana – her kan du ta en titt på NRK serien: NRK TV – Flåmsbana minutt for minutt

Gled deg til
 • Vandring i fantastisk fjell- og kulturlandskap
 • Togtur på Flåmsbanen
 • Hotell med eventyrlig utsikt
 • Dyktig vandreguide

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo (Bergen) – Myrdal - Vatnahalsen (L, M)

  Dagen starter med en hyggelig togtur fra Oslo eller Bergen til Myrdal og videre til Vatnahalsen. Turen går gjennom vakkert fjellterreng og etter Finse passeres togturens høyeste punkt på 1.237moh.
  Ved ankomst hotellet får vi en kort intro om omgivelsene før det serveres en enkel lunsj. Innsjekk etter lunsj. Reiseleder og vandreguide Per Egil Engan informerer om programmet og hva vi skal oppleve de kommende dagene. Resten av dagen er til egen disposisjon, før det serveres middag på hotellet.

  Oslo (Bergen) – Myrdal - Vatnahalsen (L, M)
 • DAG 2: Vandre fra Vatnahalsen til Skjebergsnuten (F,L)

  6 km -middels krevende. Nivå.2

  Etter frokost gjør vi oss klare for den første turen, som går fra Vatnahalsen og ned til Kjosfoss bru. Videre går den gjennom hyttefeltet, før vi starter på turen opp mot Skjebergnuten som ligger på 1160 moh. Her får vi en fantastisk utsikt mot Vatnahalsen, Myrdal og fjellheimen rundt. Middag på hotellet.

  Vandre fra Vatnahalsen til Skjebergsnuten (F,L)
 • DAG 3: Vandring Aurlandsdalen - Østerbø Fjellstue til Vassbygdi m/Flåm (F, M)

  16 km – krevende. Nivå.3

  Tidlig frokost på hotellet før vi tar toget til Flåm og buss videre til Østerbø Fjellstove hvor vi starter en av de mest kjente og spennende vandreturer i Aurlandsdalen. På 1970 og 1980 tallet var det en god del kraftutbygging i dette området, men det merker vi lite til. Stien snor seg langs gjel og juv på utsprengte fjellhyller omkranset av mektige fjellformasjoner. Vi tar oss tid til en «pust i bakken» på noen av de nedlagte småbrukene, som står slik de var da de ble lagt ned og de fastboende flyttet ut. På turen videre passerer vi mange flotte jettegryter, blant dem «Vetla Helvete». Det er sjelden man møter kløvhester lenger, men veien og broene er fortsatt holdt godt vedlike.

  Etter en flott vandring kommer vi til Vassbygdi. Herfra tar vi buss inn til Flåm. Det blir noe tid på egenhånd her og kanskje en liten kaffekopp på en lokal kafe kan friste, før vi tar toget tilbake til Vatnahalsen. Middag på hotellet.

  Vandring Aurlandsdalen - Østerbø Fjellstue til Vassbygdi m/Flåm (F, M)
 • DAG 4: Vandring fra Upsete til Vatnahalsen (F, M)

  9 km – middels krevende. Nivå.3

  Etter frokost skal vi ta toget til Upsete stasjon. Turen går gjennom Gravhalstunnelen på 5300 meter og da den ble åpnet i 1905, var dette den lengste tunnelen nord for Alpene. Fra Upsete stasjon går vi på østsiden av Jernhusåi mot Jernhusvatnet. På høyre side har vi Sauafjellet og vi dreier av mot nord gjennom Ugjerdsdalen og opp til Vatnahalsen.
  Middag på hotellet.

  Vandring fra Upsete til Vatnahalsen (F, M)
 • DAG 5: Vandring Myrdalen (F,ML)

  8 km – middels krevende. Nivå.2

  Etter frokost og utsjekk skal vi vandre den siste turen i dette fantastiske fjellterrenget. Fra hotellet går vi forbi Myrdal stasjon og fortsetter oppover Myrdalen og har fjellet Geitanosi på venstre side – en topp på over 1200 moh. Vi har Myrdøla som renner nede i dalbotn. Etter hvert går vi oppover mot Storagrovi. Vi tilpasser lengden denne dagen og tar en god hvil her før vi returnerer til Vatnahalsen. På ettermiddagen tar vi toget tilbake mot Oslo og Bergen.

  Vandring Myrdalen (F,ML)

Slik bor du

Vatnahalsen Høyfjellshotell
Vatnahalsen
5718 MYRDAL

Vatnahalsen Hotell er et hyggelig hjemmekoselig hotell på toppet av Flåmsbana, ca 80 meter fra Vatnahalsen stasjon. Uten bilveier som fører til hotellet, er du omgitt av vilt fjellandskap og flotte turmuligheter. Ankomst til hoteller er med tog. 2 timer med tog fra Bergen og 5 timer fra Oslo. Togbytte på Myrdal stasjon. Vatnahalsen stasjon er første stopp etter Myrdal, ca 3min ned.

Hotellet har totalt 36 rom, dobbeltrom, familierom og enkeltrom
I øverste etasje ligger «Lilleloftet», hvor du kan nyte fantastisk utsikt, stillhet og en god bok i hånden. Hotellet har også flere koselige stuer hvor en av dem har biljardbord.

Hotellets øvrige fasiliteter er:

-             Liten Sauna
-             Restaurant og bar
-             Gratis internett for alle våre gjester
-             Biljardrom

Transport

Reise til og fra Vatnahalsen:

Fra Oslo er det avreise med tog 61 kl. 08:25 med ankomst Myrdal kl. 12.57 og Vatnahalsen kl. 13:07.
Retur fra Vatnahalsen kl.17.18 og videre med tog 64 kl. 17:32 med ankomst Oslo S kl. 22:27

Fra Bergen med tog 602 kl. 11.57 med ankomst Myrdal kl. 14.03 og videre til Vatnahalsen kl. 14.25
Retur fra Vatnahalsen mot Bergen kl. 16.47 med tog 601, ankomst Bergen kl. 18.56.

Vær oppmerksom på at det kan komme tid- og ruteendringer.

Tillegg enkeltrom

kr 1 200,-

For alle turene gjelder at dette er vestlandsk høyfjell, og derfor må tas forbehold om endringer pga været og snøforhold. Og at dette kan medføre endringer på rekkefølge på turer og valg av løyper

 

F=frokost / L=lunsj / ML=matpakkelunsj / M=middag

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.