Lette vandringer i Elverum og Gravberget

Bli med på lette vandringer i Elverum og Åsnes – på vakre furumoer, langs elvejuv og toppen av Hedmarksvidda. Underveis får du med deg historiene og stemningen på Glomdalsmuseet, Norsk Skogmuseum, Christianfjeld festning og historiske Midtskogen. 

Elverum, med drøyt 20000 innbyggere, har alltid vært et knutepunkt mellom Glåmdalen, Østerdalen, Hedemarken og Trysil. Midt i tidligere Hedmark Fylke finner du ikke bare Norges lengste, men også Norges beste fiskeelv rennende midt gjennom sentrum av Elverum, som med sin strategiske beliggenhet har vært viktig innen handel, utdannelse og ikke minst for Forsvaret. Vi besøker noen av Norges fineste museer og vi utforsker de fine vandremulighetene rundt byen. 

Fine vandringer i relativt lett terreng, men du må være vant til å vandre i noen timer samt være fysisk aktiv. Turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Vi bor godt på Scandic Elgstua, der maten skal bære preg av de store skoger og rike landbruksbygder i området. Med oss som kjentmann og reiseleder har vi Kjell Magne Nordvi.

Gled deg til
 • Flotte vandringer i vakker furuskog og på Hedmarksvidda
 • Besøk på Skogmuseet og Glomdalsmuseet
 • Historiske Christiansfjeld festning og Midtskogen
 • Oppholdet på legendariske Elgstua
 • Dyktig vandreguide og historieforteller Kjell Magne Nordvi

Dagsprogram

 • DAG 1: Elverum – ettermiddagsvandring i historiske omgivelser (M)

  Felles oppmøte og innsjekk på hotellet fra kl. 13.00 hvor vi blir kjent med guiden og hverandre, samt får en orientering om turene som vi skal gå de neste dagene.

  Deretter starter vår første vandring som går sørover til Glomdalsmuseet, et kulturhistorisk museum for Solør og Østerdalen som inneholder 92 hus. Deretter går vi over Prestøya til Skogmuseet eller Anno Norsk skogmuseum, som er et natur- og kulturhistorisk museum med ansvar for jakt, fangst, fiske, skogbruk samt naturforvaltning og friluftsliv. Billetter til museene er inkludert. Vi benytter også muligheten til å se noen av Skule Waksviks skulpturer.

  Felles middag på hotellet.

  Elverum – ettermiddagsvandring i historiske omgivelser (M)
 • DAG 2: Vandring på Finnskogleden (F, M)

  Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører østover til Haldammen. Her får vi se et fredet fløteranlegget og en av Finnskogens fineste plasser. Vi fortsetter på Finnskogleden nordover gjennom til dels glissen furuskog før vi tar en avstikker til Kompasset, som er en lavvo med en interessant historie. Vi fortsetter forbi Gravberget og opp til Ingeborgsteinen der Ingeborg Henriksdatter Liitiainen tilbrakte vinteren 1741-1742 med sitt nyfødte barn. Deretter går vi tilbake til Gravberget og blir hentet ved Gravberget kirke. Lunsj tar vi i ly av Ingeborgsteinen.

  Middag på hotellet.

  Vandring på Finnskogleden (F, M)
 • DAG 3: Vandring langs Øksnas canyon Korpreiret til Korperud (F, M)

  Etter dagens frokost kjører vi nordover fra Elverum og følger en god sti vestover langs elva Øksna. På turen går vi gjennom en flott canyon, som kalles Korpreiret og fortsetter opp til Korperrud hvor vi inntar lunsj. I suset fra den ville elva kan vi nyte utsikten mot jettegroper og en rik flora og fauna. På tilbaketuren vandrer vi på den andre siden av elva og Korpreiret, før vi kommer ned til Øksna hvor bussen venter på oss.

  Middag på hotellet.

  Vandring langs Øksnas canyon Korpreiret til Korperud (F, M)
 • DAG 4: Vandring på Hedmarksvidda (F, M)

  Etter frokost går turen mot Storødegården hvor vi skal vandre innover Hedmarksvidda til toppen av Gitvola på 852 moh. Her er det god utsikt over Østerdalen og Hedmarksvidda. På vei opp passerer vi en konglomeratstein som det alltid renner friskt vann ut av på toppen. Gitvola var det lokale Bloksberg og det er beretninger om hekser som «turet» sammen med fanden
  sjøl der på torsdagsnettene. Noen av dem tilsto da de ble brent på bålet. Vi tar lunsj ved bua på toppen. Kanskje finner vi lavarten «huldrestry» som heksene vevde klær av?

  Middag på hotellet.

  Vandring på Hedmarksvidda (F, M)
 • DAG 5: Vandring Christianfjeld festning, Terningmoen, Midtskogen og Løten (F)

  Etter frokost og utsjekk fra hotellet skal vi i dag se på Forsvarets betydning og vi starter med Christiansfjeld festning anlagt i 1683 som beskyttelse mot svenskene. Vi fortsetter til Terningmoen og får en orientering om Forsvarets historier før vi fortsetter til minnesmerket ved Midtskogen der 4. gardekompani stoppet tyskerne så kongen og storting kom seg i sikkerhet. Vi fortsetter til Løten og stedet der Even Dæhlin ble drept av Kristoffer Svartbækken og vi går også innover myra til skafottet der Norges siste henrettelse i fredstid fant sted i 1876. Her tar vi lunsj, før vi returnerer til hotellet og avslutter 5 dager med vandringer rundt Elverum.

  Vandring Christianfjeld festning, Terningmoen, Midtskogen og Løten (F)

Slik bor du

Scandic Elgstua er et moderne hotell med lekre gjesterom og en koselig restaurant. Hotellet har vunnet prisen for fylkets beste hotellfrokost seks år på rad. Her er det både bar og en god restaurant. Alle 106 gjesterom har eget bad, hårføner, flatskjerm og gratis wi-fi.

Elgstua er godt kjent for alle som har kjørt opp og ned Østerdalen.  

Scandic Elgstua
Trondheimsveien 9, 2406 Elverum

Status:
Fullt

Tillegg enkeltrom

kr.  950,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Transport

 

Reise til og fra Elverum:
Man må selv ta seg til/fra Elverum. Man kan benytte egen transport med bil.  
Kommer du fra Oslo via Hamar følger du E6, RV3 til Elverum En tur på ca.1,5 timer. 
Dersom du kommer fra Trondheim via Støren følger du E6 og RV3 til Elverum. En biltur på ca. 4 timer.

Kollektiv transport:
Fra Oslo Bussterminal går Trysilekspressen som stopper i Elverum. 
Fra Oslo S med tog til Hamar og videre med tog til Elverum. 
Fra Trondheim med tog til Elverum.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.