Skip to main content

Ramsalte Nord-Norge - Bodø, Kjerringøy og vakre Lofoten

Bli med oss til midnattsolens rike – Lofoten, Kjerringøy og Bodø. I dette fargerike landskapet skal vi oppleve naturfenomen, historiske steder, vakker natur, lyse kvelder og nordnorsk gjestfrihet. På rekke og rad ligger idylliske røde rorbuer nede i vannkanten og lukter av tørrfisk og ramsalt sjø, og opplevelsene venter som perler på en snor.

Turen starter i Bodø – Europeisk kulturhovedstad i 2024. Det var ikke gitt at byen skulle bli kulturhovedstad – da «søringene» som styrer pengesekken ikke var spesielt positive. Men med ekte nordnorsk pågangsmot ble det som nordlendingene ønsket. Vi får oppleve den spektakulære Saltstraumen og det maleriske handelsstedet Kjerringøy, et unikt kulturminne kjent fra Hamsuns nordlandsromaner.

Vi fortsetter vår reise i dette fantastiske øyriket med hurtigbåten til Lofoten hvor vi utforsker "godbiter" som Svinøya i Svolvær, båttur til Trollfjorden med servering av fiskesuppe, idylliske Stamsund, Nusfjord, Henningsvær og Reine samt Norges mest autentiske fiskevær - Å.

For å virkelig kunne forstå og nyte dette vakre landskapet, har vi fått «Reine-jenta» May-Liss Kristiansen med som reiseleder. Hun er født i Reine, jobbet i Reine og har mye å fortelle om alt fra lokal historie, dagliglivet til en «frisk» historie.
 

Gled deg til
 • vakker natur
 • nordnorsk gjestfrihet
 • historiske steder
 • cruise i Trollfjorden

Slik bor du

 • Hotel Scandic Havet

  Dette hotellet ligger ved sjøen, i Bodø sentrum, og tilbyr moderne rom med gratis Wi-Fi og flatskjerm-TV. Du kan spasere til Bodø jernbanestasjon på 10 minutter.
  Alle rom kan skilte med lys innredning, og har sittehjørne, kjøleskap og eget bad med dusj og hårføner. Noen av rommene er også utstyrt med kaffe- og tekoker. Hotellet har 2 restauranter, deriblant Skybar Restaurant, som ligger i 18. etasje og gir panoramautsikt over Bodø og sjøen.

 • Thon Hotel Svolvær

  Nytt hotell (åpner sommer 2021) i Svolvær som vil ha store og komfortable rom med utsikt, restaurant, bar, treningsrom, badstue, en stor, moderne konferansesal og et eget fiskebruk. Med en sentral beliggenhet i Svolvær, ligger alt til rette for et flott opphold.

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo – Bodø med Saltstraumen (L, M)

  Reiseleder møter gruppen ved gate på Gardermoen før avreise til Bodø. Etter ankomst blir vi møtt av en lokal guide og vi setter kursen direkte nordøstover mot Saltstraumen – et spektakulært naturfenomen som har begeistret så mange.

  Strømmen blir til når tidevannet snur og strømmer inn og ut av sundet mellom Saltenfjorden og Skjerstadfjorden. Hver sjette time skal vannmasser på 400 millioner kubikkmeter vann passere det 3 km lange og 150 m brede sundet i en hastighet på opptil 20 knop eller 45 km/t. Dette skaper enorme krefter i form av strømvirvler som kan bli opptil 10 m i diameter og 4-5 m dype.

  Det blir servert en lett lunsj før vi returnerer til Bodø. Lokalguiden tar oss med på en tur rundt i byen, som de siste årene virkelig har hatt en ansiktsløftning. Blant annet vil vi få se det nye konserthuset «Stormen» og høre historien om Bodø. Noe av sightseeingen blir til fots. Turen avslutter ved hotellet hvor vi sjekker inn. Det blir litt tid til å slappe av før vi spiser felles middag på hotellet.

  Oslo – Bodø med Saltstraumen (L, M)
 • DAG 2: Kjerringøy, Bodø og Svolvær (F, lett kvelds)

  Etter frokost skal vi besøke Kjerringøy Handelssted nord for Bodø. Vi kjører buss ca. en halv time og tar fergen over til Kjerringøy. Sjansen er stor for at du kjenner deg igjen når du kommer til Kjerringøy handelssted. Enten fordi du har sett en av de mange filmene som er spilt inn her, eller fordi du kjenner dette vakre handelsstedsmiljøet fra Hamsuns nordlandsromaner.

  Kjerringøy er et unikt kulturminne, et helt kulturmiljø fra 1800-tallet som har frosset i tid. 15 fredede bygninger med autentisk interiør ligger vakkert til ved Kjerringøysundet og tar deg med på en tidsreise. Det er en reise tilbake til nordlandsbåten og jektenes tidsalder, en tid skapt av tørrfisk og tran.

  Et besøk her gir et unikt innblikk i livet på et nordnorsk handelssted. Handelsstedene utgjorde et vendepunkt i Nord-Norges historie. Med handelsstedene opphevet man handelsmonopolet til byene i sør, og mer av overskuddet fra fiskehandel i nord ble igjen i landsdelen. Dette var viktig for landsdelens utvikling utover 1800-tallet.

  Retur til Bodø og hurtigbåten til Svolvær på ettermiddagen. Båten ankommer Svolvær sen kveld, men da har vi fått med oss en tur nordover langs kysten hvor vi anløper Hellenessund, Nordskot, Bogøy, Skutvik og Skrova før Svolvær. Vi rusler bort til hotellet, hvor vi skal bo resten av oppholdet, sjekker inn og det serveres et enkelt kveldsmåltid.

  Kjerringøy, Bodø og Svolvær (F, lett kvelds)
 • DAG 3: Svolvær og Henningsvær (F, M)

  I dag skal vi ha en rolig dag og se nærmere på” godbitene” som ikke ligger så langt unna. Vi starter med en liten fottur og gjør oss kjent i Svolvær. Vi spaserer ut på Svinøya som en gang hadde eget bakeri, tønnefabrikk, trandamperi, fiskemottak, krambu og rorbuer. Forresten - de har fortsatt eget bakeri, så der er det mulig å ta en kort stopp og kjøpe litt ferskt bakverk.

  Deretter finner vi bussen som kjører til Henningsvær for å ta et av Norges mest intime fiskevær nærmere i øyesyn. Tettstedet har ca. 500 fastboende innbyggere hvor fiskeri, tørrfisk og reiseliv er hovednæringsveier i dette lille øysamfunnet. Under lofotfisket økte innbyggerantallet med nærmere titusen fiskere, da ett av verdens rikeste fiskefelt ligger rett sør for øya.

  Om mulig forsøker vi å få til et besøk i Galleri Lofotens Hus, hvor bl.a. Karl Erik Harr har mange av sine fantastiske verker.

  På ettermiddagen vil det være muligheter til en liten utflukt på egen hånd, eller rett og slett nyte livet i Svolvær. Felles middag på hotellet.

  Svolvær og Henningsvær (F, M)
 • DAG 4: Svolvær – Båttur til Trollfjorden (F, L, M)

  I dag skal vi på Lofotcruise fra Svolvær gjennom Raftsundet. Denne turen byr på noe av det flotteste Lofot-naturen har å tilby. Raftsundet er spennende med en kombinasjon av natur og historie. Vi kjører forbi levende lokalsamfunn og fraflyttede historiske steder.

  Vi får høre om hvordan samfunnene i Lofoten har utviklet seg gjennom historien. Raftsundet har også veldig høy tetthet av ørn og er vi heldige ser vi flere på turen. Trollfjorden i seg selv er så smal, høy og dramatisk at den bare må oppleves. Det er en grunn til at folk kommer fra hele verden for å oppleve denne fjorden. Underveis får vi servert fiskesuppe med flatbrød til lunsj. Middag på hotellet.

  Svolvær – Båttur til Trollfjorden (F, L, M)
 • DAG 5: Dagstur til Reine og Å (F, L, M)

  I dag skal vi virkelig oppleve Lofoten. Vi har en vakker tur foran oss mot Å. Vi kjører innom både Stamsund og Nusfjord før vi kommer til Sund hvor vi får en omvisning. Museet har hovedvekt på motorer og fiskerirelaterte gjenstander. I smia ser vi hvordan smeden Tor-Vegard har tryllet frem vakre skulpturer i ulike størrelser, med hovedproduktet er Kongeskarven. Deretter fortsetter vi til fiskeværet og kommunesenteret Reine, hvor vi sammen med reiseleder May-Liss vandrer en tur blant rorbuene i dette idylliske tettstedet. Vi spiser felles lunsj og slapper av litt.

  Ytterst i Lofoten ligger Å, et av Norges mest autentiske gamle fiskevær. Anlegget består av 39 fredede/vernede hus. Under Lofotfiske kom det mange hundre fiskere og land karer. Vi besøker Tørrfiskmuseet hvor vi får høre tørrfiskens historie gjennom utstilling av redskaper og filmvisning i den gamle fiskebrygga på Å. Reiseleder May-Liss forteller om livet her ytterst mot storhavet. Før vi starter på turen tilbake til Svolvær setter vi av litt tid for de som vil ta seg en kopp kaffe og en kanelbolle på Bakeriet. Etter en begivenhetsrik dag kjører vi tilbake til Svolvær og middag på hotellet.

  Dagstur til Reine og Å (F, L, M)
 • DAG 6: Svolvær – Evenes – Oslo (F)

  Vi spiser frokost før vi kjører til flyplassen i Evenes for hjemreise.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • May-Liss Kristiansen
  May-Liss Kristiansen
  May-Liss Kristiansen
  har jobbet i reiselivsbransjen i 27 år, og hatt rollen som reiseleder, produsent for turer og salgskonsulent – i tillegg har hun drevet Reine Rorbuer, et rorbuanlegg i Lofoten. Hun er meget bereist og trives godt med å være på reisefot. May-Liss liker å oppleve nye destinasjoner så vel som å reise tilbake til steder hun har besøkt tidligere. Middelhavslandene, USA, Karibia og Lofoten er blant favorittdestinasjonene. «Det sosiale samholdet når man reiser som gruppe, opplevelsene man deler og det å være med å gjøre reisen trygg og hyggelig for andre er det som trigger og motiverer meg. Jeg er veldig glad i mennesker, og synes noe av det beste med å være reiseleder er alle menneskemøtene. Gode samtaler, å utveksle erfaringer og opplevelser er alltid både lærerikt og hyggelig.»

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Bodø flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Evenes flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo-Bodø // Evenes–Oslo inkl. skatter og avgifter
 • 1 natt i Bodø På Scandic Havet
 • 4 netter i Svolvær på Thon Svolvær
 • 5 frokoster, 3 lunsjer, 1 kveldsmåltid og 4 middager
 • Båttur Bodø – Svolvær med hurtigbåt
 • All busstransport i Bodø og Lofoten inkl. ferge og bomavgifter
 • «Lofotencruise» på Trollfjorden
 • Utflukter i henhold til programmet
 • Norsk reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Drikke til maten
 • Øvrige måltider
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Entreer som ikke er spesifisert
 • Tips

Tillegg enkeltrom

kr 2 500,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Juli 2021

28/7Oslo Lufthavn GardermoenRamsalte Nord-Norge - Bodø, Kjerringøy og Lofoten115 950,-BestillMer informasjon

August 2021

8/8Oslo Lufthavn GardermoenRamsalte Nord-Norge - Bodø, Kjerringøy og Lofoten115 950,-BestillMer informasjon