Skip to main content

Vandring i vakre Trysilfjellet

Bli med på flotte vandringer i Trysil. Opplev en spektakulær tur over eggen på Skagsvola med fantastisk utsikt over Engeren og den historiske pilegrimsleden langs Trysilelva, samt Kongeparken i Nybergsund - et historisk minnesmerke fra 11. april 1940. Vi skal også vandre «Trysilrypa» i vakkert fjellterreng, før siste dagen avsluttes med en tur på kulturstien i Kolosjøen Naturpark. Nyt vakker natur og bo godt på Radisson Blu Resort Trysil, som har en flott SPA avdeling.

Trysil er nok mest kjent som en ski- og vinterdestinasjon og hjembygda til flere kjente skinavn som Hallgeir Brenden, Ola Lunde og Anita Moen. Men Trysil har også mye å by på ellers i året. Med denne fine fjellbygda som utgangspunkt får du oppleve flotte fjell og vandremuligheter. Alt fra høyfjellsområder med milevide utsikter til lier og fjellsider med spredt furuskog. Gjennom bygda renner Trysilelva, hvor det faktisk var fløting helt til starten av 1990-tallet. Rett vest for Innbygda ligger Trysilfjellet, 1132 moh, som i løpet av noen få år er utviklet til en turistmagnet – da spesielt på vinteren.

Kjell Magne Nordvi er med som kjentmann og byr på gode historier underveis.

På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med vandresko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 3. Les mer om våre nivåer her.

Gled deg til
 • å vandre over Skagsvola og langs pilegrimsleden
 • besøk i Kongeparken Nybergsund
 • topptur til Trysilfjellet 1132moh
 • Kolosjøen Naturpark
 • oppholdet på flotte Radisson Blu Resort
 • dyktig vandreguide og historieforteller

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo – Trysil med kveldsvandring opp Trysilfjellet (L, M)

  Noe krevende – 5 km

  Ankomst hotellet senest kl.13.00 for felles lunsj. Reiseleder Kjell Magne ønsker velkommen og informerer om programmet under oppholdet.

  Etter lunsj gjør vi oss klar for første vandring opp til Trysilfjellet. Vi starter fra Fageråsen på nordsiden av Trysilfjellet der vi går en slak stigning opp til 1132 moh, toppen av selveste Trysilfjellet. Her får vi en flott utsikt til Rondane og Sølen, Osensjøen og langt inn i Sverige i øst.

  På kvelden serveres felles middag på hotellet.

  Oslo – Trysil med kveldsvandring opp Trysilfjellet (L, M)
 • DAG 2: Vandring Trysilrypa (F, M)

  Krevende – 13 km

  Etter frokost skal vi gå den tradisjonsrike «Trysilrypa» i flott høyfjellsterreng med nydelig utsikt. Vi starter i Fageråsen og går på grusvei i starten, men etter ca 1,5 km. Fortsetter vi på fine fjellstier. Etter ca.8 km stopper vi ved Entjern for å spise medbragt lunsj og slappe av litt. Deretter følger vi Skurufjellet tilbake til Trysil Høyfjellssenter.

  Transport tilbake til hotellet. Kanskje noen har lyst til å teste hotellets SPA fasiliteter etter en lang fottur i vakre omgivelser.

  Felles middag på hotellet om kvelden.

  Vandring Trysilrypa (F, M)
 • DAG 3: Kongeparken Nybergsund - Pilegrimsleden - Fugelåmoen (F, M)

  Lett – 12 km

  Etter frokost kjører vi til Nybergsund og Kongeparken. Her utspant det seg dramatiske hendelser 11.april 1940 når Kongen og Kronprinsen, sammen med regjeringen gjemte seg for tyske bombefly. Her ble også scenen til «Kongens Nei» spilt inn og det er mye informasjon om kongen og regjeringens flukt i april 1940.

  Vi vandrer Pilegrimsleden nordover oppe i lia overfor bebyggelsen i Innbygda. Etter ca 7 km tar vi lunsjpause, før vi fortsetter nordover Grimsåsen til Fuglåmoen, hvor vi blir hentet og kjørt tilbake til hotellet.

  Felles middag på kvelden.

  Kongeparken Nybergsund - Pilegrimsleden - Fugelåmoen (F, M)
 • DAG 4: Vandring - Skagvolla (F, M

  Noe krevende – 10 km

  Etter frokost kjører vi nordover til Brunnsdalen. Vi går i lett skogsterreng med jevn stigning før vi kommer opp på Skagsvola og får utsikt mot sør. Her er det til og med satt ut hvilebenker, slik at en sliten vandrer kan slappe av litt og nyte den flotte utsikten mot sør.

  Deretter går vi opp på toppen av Skagsvolla på 932 moh. I dette området tar vi også en pause for å spise medbrakt lunsjpakke. Deretter følger vi ryggen nordover og har en flott utsikt over innsjøen Engeren og opp mot Engerdal. Vi følger stien tilbake mot Brunnsdalen hvor vi blir hentet og kjørt tilbake til hotellet.
  Felles middag på kvelden.

  Vandring - Skagvolla (F, M
 • Dag 5: Vandring i Kolosjøen Naturpark – hjemreise (F)

  Lett – 5 km

  Etter frokost og utsjekk fra hotellet kjører vi mot Østby, som er Tollstasjon på grensa mot Sverige. Fra vegbommen ved Vangen går vi sydover på en flott kultursti i Kolosjøen Naturpark. Her kan vi se gamle blesteranlegg, ljørkoier og den eldste fløterdammen i Trysilelvas gamle bivassdrag. Turen går over myrkjøler i stille natur langs vakre Kolosjøen.

  Vi kjører tilbake til Innbygda og hjemreise.

  Vandring i Kolosjøen Naturpark – hjemreise (F)

Slik bor du


Radisson Blu Resort Trysil ****
Hotelveien 1
2420 Trysil

Hotellet har 210 rom, 4 restauranter, 3 barer, SPA med full service, terrasse, kaffe og te i fellesområdet, hage, gratis wi-fi og gratis parkering.

Vandrekart

Transport

Reise til og fra Trysil:
Man må selv ta seg til/fra Trysil. Man kan benytte egen transport med bil.
 
Kommer du fra Oslo via Hamar, Elverum følger du E6, RV3 til Elverum og deretter RV25 til Trysil.  En tur på ca. 2 timer og 30 min. ca. 210 km.
Dersom du kommer fra Trondheim via Støren følger du E6 og FV30 via Røros. Fra FV28 til Sømådalen og deretter FV26 til Innbygda. En biltur på ca.4 timer og 30 min (330 km).

Kollektiv transport:
Fra Oslo Bussterminal går Trysilekspressen direkte til Trysil. 
Fra Oslo S med tog til Hamar og videre med tog til Elverum. Buss fra Elverum skysstasjon til Trysil.
Fra Trondheim med tog til Elverum og buss fra Elverum Skysstasjon til Trysil.

Tillegg enkeltrom

kr 1.950,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.