Skip to main content

Dresden til Praha på el-sykkel

Bli med oss på en kulturell reise og en fantastisk sykkeltur fra kulturskattenes by Dresden til den gylne byen Praha!

Vi skal på denne turen få nok tid til å oppleve byene Dresden og Praha samt ha en aktiv og opplevelsesrik sykkeltur på el-sykkel. Vi starter langs Tysklands nest lengste elv Elbe før vi ender opp langs elven Vltava i Tsjekkia. Sykkelveien har i de senere årene blitt oppgradert og utbygget slik at man sjelden må sykle i trafikken.

I løpet av våre 5 sykkeldager skal vi sammen med vår reiseleder og en lokal sykkelguide passere koselige elvebyer, se fantastiske fjellformasjoner i det Sachsiske Schweitz, besøke Koenigstein slott, ha byvandring i Litomerice og vinsmaking i Melnik. Turen ender i Praha.

Sykkelturene er enkle, går for det meste i flatt terreng og ligger på mellom 20-50 km. Da vi også skal bruke el-sykkel vil denne turen passe de fleste som er vant til å sykle. Vi bor på gode 3-4 stjerners hotell underveis og hver kveld samles vi til felles middager enten på hotellet eller på lokale restauranter.

Vi har med oss reiseleder fra Norge som vil ta godt vare på hver enkelt i gruppen.
Bli med på et opplevelsesrikt og aktivt eventyr!

 

Gled deg til
 • Flotte sykkelturer med el-sykkel på enkle strekninger
 • Et guidet besøk på Koenigstein Slott
 • Hyggelige byvandringer i Praha, Litomerice og Dresden
 • Vinsmaking i Melnik
Status:
Fullt

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å sykle, og således vil reiseleder/ sykkelguide se an hver dag og tilrettelegge sykkelturene deretter.

  F = Frokost / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst og byvandring Dresden (M)

  Ankomst Praha flyplass. Transport fra flyplassen til Dresden (ca. 2 timer). På ettermiddagen går vi på en liten byvandring for å se de viktigste severdighetene. Vandringen ender på en hyggelig lokal restaurant for en felles velkomstmiddag om kvelden.

  Ankomst og byvandring Dresden (M)
 • DAG 2: Sykkeltur fra Dresden til Pirna (F, ML, M)

  Etter frokost får vi utlevert våre behagelige el-sykler. Sammen med vår sykkelguide starter vi på vår sykkeltur ut av Dresden langs elven Elbe. På vår vei passer vi det barokke slottet Pillnitz med sin berømte hage. Vi vil få mulighet til å ta en pause her og en liten tur rundt i hagen før vi fortsetter til vårt endelige mål Dresden. Dagens sykkeltur er den korteste turen vi har og er på ca. 22 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for å spise matpakken vår. Ved ankomst i den pittoreske byen Pirna sjekker vi inn på hotellet og har fritid fram til en felles middag på en lokal restaurant om kvelden. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

  Sykkeltur fra Dresden til Pirna (F, ML, M)
 • DAG 3: Sykkeltur til Decin (F, ML, M)

  I dag fortsetter vi videre langs elven Elbe og krysser også grensen til Tsjekkia. På vår vei vil vi få se de bisarre fjellformasjonene som løfter seg opp på hver side av elven. Vi vil også passere festningen Koenigstein. Her vil vi få en guidet omvisning. Etter omvisningen fortsetter vi turen retning Decin. Dagens sykkeltur er på ca. 45 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe å spise vår matpakkelunsj. Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet og har fritid før vi møtes for en felles middag på hotellet om kvelden. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

  Sykkeltur til Decin (F, ML, M)
 • DAG 4: Sykkeltur til Lovosice (F, ML, M)

  På vår tredje sykkeldag fortsetter turen langs Elbe retning Lovosice. Vi passerer Ústí nad Labem og ruinene fra slottet Strekov samt det barokke slottet der Fredric Chopin dro for å få inspirasjon. Vi gjør et stopp for en hyggelig liten byvandring i gamlebyen i Litomerice – som er berømt for sine kalkede hus før vi fortsetter til vårt mål Lovosice. Dagens sykkeltur er på ca. 45 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for å spise vår matpakkelunsj. Vi sjekker vi inn på hotell og spiser en felles middag på hotellet. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

  Sykkeltur til Lovosice (F, ML, M)
 • DAG 5: Sykkeltur til Melnik (F, ML, M)

  Etter frokost starter vi på vår fjerde sykkeltur. I dag sykler vi langs Elbe mot det bohemske vinområdet Melnik. Melnik ligger nord for Praha ved sammenløpet av elvene Vltava og Elbe. Sykkelturen i dag er på ca. 45 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for å spise vår matpakkelunsj. Vi sjekker inn på vårt hotell i Melnik og får litt tid til å slappe av og friske oss opp etter sykkelturen. Vi avslutter dagen med litt vinsmaking og en middag på en lokal restaurant.

 • DAG 6: Sykkeltur til Praha (F, ML, M)

  Etter frokost starter vi på vår siste sykkeltur. I dag sykler vi langs elven Vltava retning den tsjekkiske hovedstaden Praha. Sykkelturen i dag er på ca. 55 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for å spise vår matpakkelunsj. Vi avleverer våre sykler i Holesovice i utkanten av Praha og blir så kjørt med buss det siste stykke til vårt hotell. Innsjekk hotell. Vi møtes igjen og går samlet til en lokal restaurant for en felles middag om kvelden.

 • DAG 7: Byvandring Praha (F, M)

  Etter frokost skal vi sammen en lokal guide oppleve høydepunktene i Praha. Vi skal blant annet vandre i de koselige gatene i gamlebyen, se den berømte astronomiske klokken på Rådhustårnet på Gamlebytorget samt gå over Karlsbroen. Vår byvandring avsluttes i gamlebyen rundt lunsjtider og vi vil da ha litt egentid. Transport tilbake til hotellet etter byvandringen vil være på egenhånd. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program. Om kvelden møtes vi og går samlet til en lokal restaurant der vi skal spise en felles avskjedsmiddag.

  Byvandring Praha (F, M)
 • DAG 8: Avreise (F)

  Avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge.

Slik bor du

 • Dag 1 - Park Inn By Radisson Dresden 3*+, Dresden

  Dette 3 stjerners superior hotellet ligger i bydelen Neustadt kun 5 minutters gange fra elven Elbe. Hotellet har en døgnåpen resepsjon, bar og gratis wifi.
  Rommene har klimaanlegg, eget bad/toalett, hårføner, TV, telefon og gratis wifi.

 • Dag 2 - Hotel Am Malerweg 3*, Pirna

  Dette 3 stjerners hotellet ligger sentralt i den maleriske byen Pirna. Det har døgnåpen resepsjon, restaurant og gratis wifi. Rommene har eget bad/toalett, hårføner, TV, telefon, minibar og gratis wifi.

 • Dag 3 - Hotel Ceska Koruna 3*, Decin

  I sentrum av Decin ligger dette 3 stjerners hotellet. Det har døgnåpen resepsjon, en restaurant med en terrasse og gratis wifi.
  Rommene har eget bad/toalett , hårføner, safe, minibar, TV, telefon og gratis wifi.

 • Dag 4 - Hotel Lev Lovosice 4*, Lovosice

  Dette 4 stjerners hotellet ligger i Livosice ikke langt fra sykkelveien. Hotellet har døgnåpen resepsjon, 2 restauranter, bar og et fint SPA-område med basseng og sauna.
  Rommene har eget bad/toalett, hårføner, TV, minibar, safe, telefon og gratis wifi.

 • Dag 5 - Hotel Olympionik 3*, Melnik

  Hotel Olympionik er et 3 stjerners hotellet som ligger 1 km fra det historiske sentrumet av Mělník. Hotellet har en Spa og velværeavdeling, bar, restaurant og døgnåpen resepsjon.
  Rommene har eget bad/toalett med dusj eller badekar, safe, skrivebord, TV, telefon og gratis wifi.

 • Dag 6 & 7 - Motel One Prague 3*, Dag Praha 

  Dette 3 stjerners hotellet ligger en 5-minutters spasertur fra Náměstí Republiky-plassen og 1 km fra gamlebytorget. Du spaserer til Karlsbroen på ca. 20 minutter. Hotellet har døgnåpen resepsjon og bar.
  Rommene har klimaanlegg, skrivebord, eget bad/toalett med dusj eller badekar, hårføner, TV og gratis wifi.

Tillegg for enkeltrom

kr. 2 750,- (begrenset antall)

Registrering av høyde

For å kunne bestille riktig strørrelse på sykkel trenger vi opplysning om høyde på alle de reisende. 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Praha flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Praha flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.