Skip to main content

Vandringer Moseldalen - på romerske stier og gjennom vakre vinmarker

Bli med på vandreturer i vakre Moseldalen.  En dal som strekker seg fra Trier i vest til Koblenz i øst. Vi inviterer til en opplevelse med fantastisk utsikt, vingårder som ligger i den bratte dalsiden og et stinett som er lett å vandre på. Som i Norge er terrenget kupert, med noen bratte opp- og nedstigninger. 

Dalsidene er ekstra godt egnet til vindyrking, på grunn av sitt gunstige klima og selvfølgelig er dette kjerneområdet for produksjon av den kjente Moselvinen.

Under oppholdet skal vi bo i et familiedrevet vandrehotel i Løf an Mosel. Her starter å vandre på et flott vandrestinett med bl.a. den berømte «Römerpfad» som går gjennom skog og langs elven Mosel på smale stier med spektakulær utsikt og utallige spor av romersk historie.

Vi kommer til å bli transporter til  og får oppleve vekslende vandreområder i vakre Moseldalen. På programmet står også en vandring langs «Schiefer.Wackenweg». Det er en rundtur som starter i byen Thomm og går gjennom vakkert naturlandskap på eng- og skogsstier. Morscheider Grenzpfad er en annen vandring med storslagen utsikt over Hunsrück, Ruwer og Moseldalen. Et av høydepunktene på turen er slottsruinene Sommerau og Marienlay. Det blir også mulighet for en utflukt til Koblenz.

Du bør være vant til å gå i terreng, men du trenger ikke være topptrent. Turene ligger på nivå 2-3. For mer informasjon om vår nivå inndeling se her.

Gled deg til
 • Vandring i vakkert kulturlandskap
 • Besøk til historiske steder
 • Bo på familiedrevet vandrehotel
 • Utflukt til Koblenz og vinsmaking

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Frankfurt flyplass

Varighet
ca. 2. timer
Flyselskap
Varierer

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Frankfurt flyplass

Varighet
ca. 2. timer
Flyselskap
Varierer

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo-Frankfurt-Løf (M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med fly til Frankfurt. Fra Frankfurt har vi en hyggelig transfer vestover mot Trier, en tur på ca. 2,5 timer. Turen går langs en annen vakker dal, nemlig Rhindalen og etter hvert kommer vi fram til Moseldalen ved Bernkastel-Kues. Underveis tar vi en benstrekk og mulighet for å kjøpe litt å spise. Vel framme i Løf blir det litt tid på egenhånd før vi spiser felles middag.

  Oslo-Frankfurt-Løf (M)
 • DAG 2: Vandring i nærområdet til Løf (F, M)

  Dagen starter med en god frokost. I dag står det formiddagsvandring i området rundt Løf og får gjort oss kjent med nærområdet. Middag på hotellet.

  Vandring i nærområdet til Løf (F, M)
 • DAG 3: Vandring Morscheider - Grenzpfad (F, M) ca. 13,5 km

  Etter en god frokost starter vi opp på rundturen på Morscheider Grenzpfad eller grensesti som vi ville sagt på norsk. I løpet av turen får dere en fantastisk utsikt over Hunsrücke, Ruwer- og Moseldalen. Nede i dalen ligger den lille byen Sommerlau hvor vi passerer passerer slottsruinene i Sommerlau som ble bygget av familen «von der Brücke» på 1200-tallet. Deretter går vi videre og kommer etter hvert til slottet Marienlay. som er bygget så sent som på 1920 tallet. Vi vandrer over vakre enger og smale skogsstier i historiske omgivelser. I området har det gjennom tidene vært drevet uttak av skifer og vi kommer også forbi skifergruven i Morscheide.

  Felles middag på kvelden.

  Vandring Morscheider - Grenzpfad 	(F, M) ca. 13,5 km
 • DAG 4: Vandring Römerpfad (F, M) ca. 11 km

  Etter frokost er det «Romerstien» vi skal vandre og bli bedre kjent med.
  Dette betraktes som en av de vakreste turstiene i området og her får du oppleve romerhistorie nesten for hvert skritt du tar. Alt fra flotte utsiktspunkter, spektakulære grotter, gammelt slott og dype kløfter som krysses på flotte gangbroer.
  En helt spesiell vandredag med stor variasjon i opplevelser underveis. Som eksempel kan vi nevne rekonstruksjonen av en senromersk langmur som skulle beskytte beboerne mot inntrengere. Muren var hele 72 km lang. Eller besøket i Genovevahöhle – en gedigen hule med åpning mot dalen. Denne vandringen er kanskje en av turens virkelige høydepunkter.
  Felles middag på kvelden

  Vandring Römerpfad (F, M) ca. 11 km
 • DAG 5: Utflukt til sjarmerende Koblenz (F)

  Deutsches Eck, stedet der elvene Rhinen og Mosel møtes, regnes som et av landets vakreste områder. Her ligger Koblenz, en fengslende by som nylig feiret sitt 2000-årsjubileum.
  Området er fullt av historie. Julius Cæsar erobret området i år 55 f.Kr. Byen ble en del av Det tysk-romerske rike i år 925 e.Kr, og den ble utsatt for omfattende bombing i den andre verdenskrigen. Den rike historien setter sitt preg på byen. På mange måter er Koblenz et lappeteppe av forskjellige områder, noe man finner bevis for i den varierte arkitekturen i hele området.
  De gamle bygningene og den rike historien balanseres av et aktivt kulturelt miljø og god mat og drikke. På besøk i Koblenz kommer du ikke utenom gamlebyen – Altstadt – et tettpakket strøk med trange gater og smug. Denne delen ligger ved begge elvene, så her kan du sette deg ned på en utendørskafé og nyte lekker mat og en vakker utsikt. Koblenz ligger i hjertet av Tysklands vinregion, så kjennere vil sette pris på muligheten til å besøke noen av byens mange vinbarer. De handleglade kan gå rundt i Löhrstraße, der de finner en rekke butikker like i nærheten av gamlebyen. Löhr-Center, et moderne handlesenter, er også populært. Middag på egenhånd.

 • DAG 6: Vandring Schiefer-Wackenweg (F, M) 11 km

  Etter frokost kjører vi til tettstedet Tomm som er startpunktet på dagens vandretur. Dette er en rundvandring og slutter på samme sted som den startet. Det er en høydeforskjell på ca 200 meter i løpet av 11 km. Turen går gjennom skog, eng og åkerterreng og vi passerer naturfenomenet «Herler-Wacken» - en over 20 meter høy stein i kvartsitt. Deretter kommer vi gjennom Nosserbachtal og restene etter en meget gammel og tradisjonsrik virksomhet – skifergruvedrift i Fell. Stien slynger seg opp mot toppen og her får du utsikt over vingårdene i Moseldalen. Kanskje skal man ta seg en pause i Bistroen Weinstein – som er en tradisjonsrik liten tysk kneipe som passeres.

  På kvelden er det felles middag.

  Vandring Schiefer-Wackenweg (F, M) 	11 km
 • DAG 7: Løf – Frankfurt – Oslo (F)

  Etter frokost kommer bussen som kjører oss tilbake til Frankfurt og hjemreise til Oslo.

Slik bor du

Hotel Lellmann *** supr.
Alte Moselstraße 36

56332 Löf 

Hotel Lellemann er et familiedrevet vandre- og vinreisehotell som ligger vakert til ved bredden av elven Mosel mellom Koblenz og Cocem. Det er kort avstand til mange vakre vandrestier og Moselsteig gjør området til et paradis for "vandrere".  Ved siden av delikate rom, har hotellet et flott restaurant og et "beauty og relax" tilbud.
 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Per Egil Engan
  Per Egil Engan
  Per Egil Engan
  er en aktiv mann. Han begynte som reiseleder på 90-tallet for magasinet «Vi over 60» med turer til Thailand, Malaysia og Cuba. Senere var han reiseleder til mange destinasjoner for flere turoperatører. « - det er spesielt aktive turer som jeg har trivdes best med, som fjellturer, sykkelturer og kajakkturer - ». Men han har bred erfaring som reiseleder fra bl.a. elvecruise i Russland, Portugal og Tyskland. I de siste årene har han vært mest i Kroatia med kajakk og cruise, samt øyhopping på sykkel. Han trives også godt på reiser i Norge. Til tross for mange spennende reiser til ulike destinasjoner rundt i verden, tror jeg vi har behov for å "gjenoppdage" vårt eget vakre land.
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo – Frankfurt tur/retur inkl. flyskatter
 • 6 netter på hotel Lellemann i Løf, inkludert frokost
 • 5 middager
 • Transfer Frankfurt Lufthavn – Løf - Frankfurt Lufthavn
 • Transport i henhold til programmet
 • Utflukt til Koblenz
 • 1 vinsmaking 5-moselviner
 • 4 vandredager
 • Reiseleder fra Aller Travel
Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkeltromstillegg
 • Øvrige måltider og drikke ikke nevnt i program

Tillegg for enkeltrom  (begrenset antall)

kr. 1 900,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Juni 2023

11/6Oslo GardermoenVandring i Moseldalen7 dagerLedige plasser17 900,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.