Skip to main content

Vandringer Moseldalen - på romerske stier og gjennom vakre vinmarker

Bli med på vandreturer i vakre Moseldalen.  En dal som strekker seg fra Trier i vest til Koblenz i øst. Vi inviterer til en opplevelse med fantastisk utsikt, vingårder som ligger i den bratte dalsiden og et stinett som er lett å vandre på. Som i Norge er terrenget kupert, med noen bratte opp- og nedstigninger. 

Dalsidene er ekstra godt egnet til vindyrking, på grunn av sitt gunstige klima og selvfølgelig er dette kjerneområdet for produksjon av den kjente Moselvinen.

Under oppholdet skal vi bo i Tysklands eldste by – Trier helt vest i landet. Her starter vi med byvandring med lokalguide i denne spennende historiske byen. Vi skal selvfølgelig vandre den berømte «Römerpfad» gjennom skog og langs elven Mosel på smale stier med spektakulær utsikt og utallige spor av romersk historie. 

På programmet står også en vandring langs «Schiefer.Wackenweg». Det er en rundtur som starter i byen Thomm og går gjennom vakkert naturlandskap på eng- og skogsstier. Morscheider Grenzpfad er en annen vandring med storslagen utsikt over Hunsrück, Ruwer og Moseldalen. Et av høydepunktene på turen er slottsruinene Sommerau og Marienlay. Det blir også mulighet for en utflukt til Luxemburg og båttur på Mosel med vinsmaking.  

Du bør være vant til å gå i terreng, men du trenger ikke være topptrent. Turene ligger på nivå 2-3. For mer informasjon om vår nivå inndeling se her.

Gled deg til
 • Vandring i vakkert kulturlandskap
 • Besøk til historiske steder
 • Bo i historiske Trier

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Frankfurt flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Varierer

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Frankfurt flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Varierer

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo-Frankfurt-Trier (M)

  Avreise fra Oslo Gardermoen med fly til Frankfurt. Fra Frankfurt har vi en hyggelig transfer vestover mot Trier, en tur på ca. 2,5 timer. Turen går langs en annen vakker dal, nemlig Rhindalen og etter hvert kommer vi fram til Moseldalen ved Bernkastel-Kues. Underveis tar vi en benstrekk og mulighet for å kjøpe litt å spise. Vel framme i Trier blir det litt tid på egenhånd før vi spiser felles middag.

  Oslo-Frankfurt-Trier (M)
 • DAG 2: Vandring i Trier og valgfri utflukt: Mosel m/vinsmaking (F, M)

  Dagen starter med en god frokost. I dag står det formiddagsvandring i Trier på programmet. Trier er sannsynligvis Tysklands eldste by og ligger i delstaten Rheinland-Pfalz, ikke langt fra grensen mot Luxemburg. Historien går med sikkerhet tilbake til år 16 f. Kr, etter at romerne og Julius Cæsar hadde beseiret kelterne. Byen har vært erkebispesete og har en relativt dramatisk historie.
  Byen er velkjent for romerske bygninger og under vandringen besøker vi Porta Nigra. Byen ble i 1986 ført opp på Unescos Verdensarvliste.

  Valgfri utflukt - Mosel med vinsmaking: Etter byvandringen er det mulig å delta på Mosel utflukt med båt og vinsmaking på en av de lokale vinkjellerne. Dette er ikke inkludert i prisen. Turen er en fin mulighet til å bli mer kjent med lokal vin, samt se deler av området fra båt.
  Pris NOK 600,- per person.

  Felles middag om kvelden.

  Vandring i Trier og valgfri utflukt: Mosel m/vinsmaking (F, M)
 • DAG 3: Vandring Morscheider - Grenzpfad (F, M) ca. 13,5 km

  Etter en god frokost starter vi opp på rundturen på Morscheider Grenzpfad eller grensesti som vi ville sagt på norsk. I løpet av turen får dere en fantastisk utsikt over Hunsrücke, Ruwer- og Moseldalen. Nede i dalen ligger den lille byen Sommerlau hvor vi passerer passerer slottsruinene i Sommerlau som ble bygget av familen «von der Brücke» på 1200-tallet. Deretter går vi videre og kommer etter hvert til slottet Marienlay. som er bygget så sent som på 1920 tallet. Vi vandrer over vakre enger og smale skogsstier i historiske omgivelser. I området har det gjennom tidene vært drevet uttak av skifer og vi kommer også forbi skifergruven i Morscheide.

  Felles middag på kvelden.

  Vandring Morscheider - Grenzpfad 	(F, M) ca. 13,5 km
 • DAG 4: Vandring Römerpfad (F, M) ca. 11 km

  Etter frokost er det «Romerstien» vi skal vandre og bli bedre kjent med.
  Dette betraktes som en av de vakreste turstiene i området og her får du oppleve romerhistorie nesten for hvert skritt du tar. Alt fra flotte utsiktspunkter, spektakulære grotter, gammelt slott og dype kløfter som krysses på flotte gangbroer.
  En helt spesiell vandredag med stor variasjon i opplevelser underveis. Som eksempel kan vi nevne rekonstruksjonen av en senromersk langmur som skulle beskytte beboerne mot inntrengere. Muren var hele 72 km lang. Eller besøket i Genovevahöhle – en gedigen hule med åpning mot dalen. Denne vandringen er kanskje en av turens virkelige høydepunkter.
  Felles middag på kvelden

  Vandring Römerpfad (F, M) ca. 11 km
 • DAG 5: Dagen til fri disposisjon eller valgfri utflukt: Luxemburg (F)

  Rolig start på dagen for de som har lyst og benytte dagen til å bli litt bedre kjent med Trier på egenhånd.
  Vi tilbyr ellers en valgfri utflukt til Storhertugdømme Luxembourg.

  Valgfri utflukt - Luxemburg: Turen starter fra hotellet ved 09-tiden, dersom reiseleder ikke avtaler et annet avreisetidspunkt. Turen på snaut 50 km tar ca. 1 time. Vi kjører langs Moseldalen gjennom typisk landbruksområder fram til grensepassering ved Potaaschbierg. Vi har med oss en lokalguide som forteller litt om den dramatiske historien og dagliglivet. Inne i Luxemburg by tar lokalguiden oss med på sightseeing både til fots og i bussen.

  Luxemburg ble etablert i 1815 og er Europas minste stat med snaut 600.000 innbyggere. Språket er fransk og tysk, men folk er tradisjonelt meget språkmektige her. Byen er bygget opp rundt den gamle middelalderborgen, med samme navn som landet. Landets viktigste næringsveier er finans og stål.
  Selvfølgelig blir det tid til egen disposisjon, hvor dere kan rusle litt rundt, besøke en restaurant eller shoppe litt. Tilbake på hotellet om ettermiddagen.
  Pris NOK 490,- per person.

  Middag på egenhånd.

 • DAG 6: Vandring Schiefer-Wackenweg (F, M) 11 km

  Etter frokost kjører vi til tettstedet Tomm som er startpunktet på dagens vandretur. Dette er en rundvandring og slutter på samme sted som den startet. Det er en høydeforskjell på ca 200 meter i løpet av 11 km. Turen går gjennom skog, eng og åkerterreng og vi passerer naturfenomenet «Herler-Wacken» - en over 20 meter høy stein i kvartsitt. Deretter kommer vi gjennom Nosserbachtal og restene etter en meget gammel og tradisjonsrik virksomhet – skifergruvedrift i Fell. Stien slynger seg opp mot toppen og her får du utsikt over vingårdene i Moseldalen. Kanskje skal man ta seg en pause i Bistroen Weinstein – som er en tradisjonsrik liten tysk kneipe som passeres.

  På kvelden er det felles avskjedsmiddag.

  Vandring Schiefer-Wackenweg (F, M) 	11 km
 • DAG 7: Trier – Frankfurt – Oslo (F)

  Etter frokost kommer bussen som kjører oss tilbake til Frankfurt og hjemreise til Oslo.

Slik bor du

Holiday Inn Express Trier Hotel
Nikolaus-Leis-Straße 32, 
54292 Trier

Holiday Inn Express Trier er et nytt moderne hotel som ble åpnet i 2020 og ligger nær elvebredden til elven Mosel. Det er kort avstand til vandrestiene langs Mosel, hvor det ligger mange trivelige små restauranter. Hotellet har 158 delikate rom.
 

Tillegg for enkeltrom  (begrenset antall)

kr. 1 950,- 

Valgfri utflukt

Vinsmaking med båttur på Mosel / Kr 600,- per person. Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Luxemburg / kr 490,- person. Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hva bør jeg tenke på i forbindelse med vandreturer?

  Vandreturer arrangeres for de som trives med en aktiv ferie og med å ferdes i naturen. Vandringene går i et variert terreng, personer som er i vanlig god form bør kunne gjennomføre våre vandringer uten problem.

  Deltagerne er selv ansvarlige for å ha tilstrekkelig kondisjon til å kunne gjennomføre vandringene. Du finner oversikt over hvilket nivå det er på en vandring i programmet til turen. Hva de forskjellige nivåene innebærer finner du informasjon om her: www.allertravel.no/niva-vandreturer En reiseleder er alltid med på våre vandringer. 

 • Hva pakker jeg til en vandretur?

  2-3 uker før din vandretur, sender vi en anbefalt pakkeliste sammen med dine reisedokumenter.


  Vanlig turtøy og bekvemme tursko, herunder joggesko eller fjellstøvler, er nødvendig. Disse bør være inngått før avreise. Vær oppmerksom på at blant annet Østerrike har et krav om at alle som går i fjellet må ha fjellstøvler som støtter ankelen. Disse bør også være sklisikre.
  Når det gjelder sekk holder det på de fleste vandringer med en liten sekk som har plass til en vannflaske, et sitteunderlag og kanskje litt gnagsårplaster og en matpakke. Det viktigste er at den sitter godt på ryggen.