Skip to main content

Hardanger med blomstring - Vakre fosser og Kjeåsen

Bli med våre populære reiseledere Else og Idar på en usedvanlig vakker opplevelsestur til Hardanger. Vakker og imponerende natur, fjorder, fjell, isbreer, vakre fosser og spennende attraksjoner, er bare noe av det som venter. Er vi heldige får vi også oppleve fruktblomstringen, som setter en ekstra dimensjon på opplevelsene.

Dette området i Hardanger er en smeltedigel av kultur, historie, natur og innovasjon. Her møter gamle tradisjoner moderne næringsvirksomhet i spektakulære omgivelser. 
Et av høydepunktene blir turen opp til fjellgården Kjeåsen - gården som ligger i fjellsiden ved Simafjorden, med en fantastisk utsikt, og er kjent fra programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». 

Vi bor staselig til på Vøringfoss Hotell nesten innerst i Hardangerfjorden.  Programmet er innholdsrikt og de fleste måltider er inkludert, så her får du mye for pengene!

"Tusen takk for den flotte, nylig gjennomførte turen til Hardanger. Har selvsagt fylt ut det tilsendte evalueringsskjema og det var enkelt, alt var topp. Jeg har reist mye over hele verden i mine yngre år og har et godt sammenligningsgrunnlag."  – hilsen en av våre reisende i juni 21

Gled deg til
 • Hardanger i blomstringstiden
 • Utrolige Kjeåsen
 • Interessante utflukter
 • Vakker og vill natur på spennende veier
 • Vøringsfoss Hotell

Transport

Påstigningsplan bussrute - avreisetider og steder:
•    Kl. 08:00      Lillestrøm bussterminal. Stå klar på fortauet utenfor terminalen.
•    Kl. 08:10       Finstadsletta bussholdeplass, Lørenskog
•    Kl. 08:30       Bussterminalen Galleri Oslo. Plattform – se informasjonstavler og
                            «Aller Travel til Hardanger»

Vi er mange deltakere, derfor tar det tid å gå ut og inn i bussen. Vær derfor ved bussen senest 5 min. før avreisetidspunktet.
 

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo – Haukelifjell – Eidfjord - 430 km (L, M)

  Opplevelsesturen starter med påstigning på Romerike (se påstigningsplan) med avreise fra Oslo Bussterminal kl. 08.30. Kursen settes mot Drammen og videre mot Kongsberg og Telemark. Turen går videre forbi Notodden, Seljord, Vinje, Haukelifjell, Røldal, Odda, Lofthus til Eidfjord, hvor vi skal bo på flotte Vøringfoss Hotell.
  Vi gjør en kort stopp ved Heddal Stavkirke. Så blir det felles lunsj på Vågslidtun Hotel, Haukeli. Vi tar oss også tid til en guidet inngang i Røldal stavkirke som er fra ca. år 1250. En meget spesiell stavkirke, med en spesiell historie. Vi gjør en stopp ved vakre Låtefoss, hvor fossen ofte spruter opp på veien. På ettermiddagen ankommer vi hotellet. Litt tid på egenhånd før det serveres middag kl. 20.00

  Oslo – Haukelifjell – Eidfjord - 430 km (L, M)
 • DAG 2: Utflukt til Eidfjord og Kjeåsen -100 km (F, L, M)

  Etter frokost er det avreise mot Eidfjord og Øvre Eidfjord. Vi skal besøke Eidfjord Gamle kirke, samt Trebua/Felemuseet som ligger rett ved siden av.
  Så starter turen opp mot Kjeåsen. Siden det er «timekjøring» opp mot Kjeåsen, må vi komme av sted senest kl.10.40.

  Veien til Kjeåsen slynger seg oppover i fjellsiden og gjennom en tunnel på 2,5 km, Tunellen ble laget i forbindelse med kraftutbygging. Kjeåsen ble kjent gjennom NRK-programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Det er nesten uforståelig at to familier kan ha bodd her med mange barn og husdyr. På Kjeåsen kan man rusle rundt og beundre utsikten, de gamle husene, og tenke på dem som fant det mulig å bygge og bo på et så utilgjengelig sted. Reiselederne forteller kort om stedet.
  For de som er spreke og har lyst, er det mulig å vandre opp fra fjorden til Kjeåsen.
  Dere blir kjørt inn til Sima Kraftverk, der stien starter. Stien er oppgradert, og tilrettelagt for fotturister. Det er en tøff tur med en stigning på ca. 550 høydemeter på ca. 2 km, så her er det bratt! Men du får en fantastisk utsikt underveis. Det er anslått at du trenger ca. 1 ½ - 2 timer å gå opp. Det går bra med gode joggesko. VIKTIG - du må være på Kjeåsen senest innen kl. 12.15. ALLE blir nemlig med i bussen når vi kjører derfra til Øvre Eidfjord.
  På grunn av timekjøring MÅ nedkjøringen starte presis kl. 12.30.

  I dag skal vi ha lunsj på Hardangerviddahallen Restaurant ved Norsk Natursenter i Øvre Eidfjord. Deretter skal vi se en helt NY film, som omhandler norske fjell, fjorder, isbreer og dyr. Norsk Natursenter beskriver den nye filmen slik:
  «- Vår nye panoramafilm har premiere 01. April 2023, ein storsatsing i verdens klasse til nesten 10 millionar. Med ny filmteknologi kan vi by på ein av Europas største panoramalerret, 21 meter langt og 4 meter høgt i eit sømløst bilde med 225° synsvinkel. Tilsvarande film med kvalitet 12K er ikkje tidligere produsert i Norge. Den nye panoramafilmen vil vise ein reise gjennom fjord, fjell og foss på ein spektakulær og spennnende måte! - »
  En meget vakker opplevelse du sent vil glemme. Vi får litt tid på egen hånd i natursenteret. De som har lyst, kan besøke kunstgalleriet «Galleri N. Bergslien». Retur til hotellet og middag på kvelden.

  Utflukt til Eidfjord og Kjeåsen -100 km (F, L, M)
 • DAG 3: Utflukt til Øystese – 150 km (F, L, M)

  Etter dagens frokost er det avreise til Øystese. Dette blir en aktiv dag! Vi kjører over den nye Hardangerbrua, et imponerende byggverk. Vi starter med «Kunsthuset Kabuso» i Øystese. Her ser vi en film om billedhuggeren Ingebrigt Vik, hans liv og virke. En meget interessant og rørende film. Deretter skal vi se noen av skulpturene i museet. En gripende opplevelse.
  Etter besøket i Kabuso, blir det mulig å besøke Hardanger Akvasenteret i Øystese på egen hånd. Ingen guiding der. Vi reiser så videre til selve merdene ved Steinstø Kai. Der vil vi lære mer om fiskeoppdrett, en av Norges største næringer. Vi vil se laksen i merdene, og høre mer om oppdrett, samt at vi får se at laksen mates.
  Deretter går turen til «Heidi» i Ålvik for nydelig lunsj. Ovnsbakt laks og hjemmebakt eplekake, med epler fra egen produksjon. Gled dere! Restauranten ligger like ved Elkem Bjølvefossen, et norsk elektrisk metallsmelteverk. Middag serveres på hotellet.

  Utflukt til Øystese – 150 km (F, L, M)
 • DAG 4: Utflukt til Ulvik – 70 km (F, L, M)

  Dagen starter med frokost før vi setter kursen mot vakre Ulvik i Hardanger. Vi besøker først «Olav H. Hauge-sentret», hvor vi vil få høre om dikterhøvdingens liv og virke. Vi får også se en kort film om «Olav H. Hauge» Vi kjører videre til «Syse Gard. Dette er en av tre Sider gårder, som ligger på «Frukt – og sider ruto». Her skal vi spise lunsj med mat fra gårdens produksjon. Vi vil høre om og se produksjonen og livet på gården gjennom året. Vi vil også få smake på noen av produktene som produseres der. Som eplemost, sider, fenalår og ev annet. Ved fint vær går vi ut i frukthagen. Mulighet for kjøp av sider. Middag på hotellet.

  Utflukt til Ulvik – 70 km (F, L, M)
 • DAG 5: Måbødalen–Vøringsfossen–Gol–Oslo - 340 km (F, L)

  Frokost før avreise mot Eidfjord og Øvre Eidfjord, og videre opp Måbødalen før vi kommer til Vøringsfossen, som har et totalt fall på 182 m. Her er det nå laget en flott utsiktsvei/utsiktspunkt som gir god utsikt over den imponerende fossen. Herfra fortsetter vi over Hardangervidda til Gol, hvor det er felles lunsj.
  Ved 18-tiden regner vi med å være tilbake i Oslo og deretter er det avstigning der du kom på.

  Måbødalen–Vøringsfossen–Gol–Oslo - 340 km (F, L)

Slik bor du

Hotel Vøringfoss
Ostangvegen 6a, 5783 Eidfjord
Tlf:  53 67 41 00

Mellom majestetiske fjell, stolt fjord, vakre fossefall og Norges største nasjonalpark Hardangervidda, venter det vi på Quality Hotel Vøringfoss kaller en ekte frihetsopplevelse mellom fjell og fjord.

Dette tradisjonsrike hotellet med utsikt over Hardangerfjorden tilbyr en sportsbar, en sommerrestaurant og rom med gratis Wi-Fi og TV. Hotellet ligger i Eidfjord, 7,5 km fra Hardangervidda Natursenter.

Alle rom er romslige og har ulik fin design, flotte farger og gode senger.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Else & Idar Thorstensen
  Else & Idar Thorstensen
  Else og Idar Thorstensen
  Ekteparet Else og Idar har i flere tiår arrangert turer i både Norge og Europa! Med godt humør og glimt i øyet, elsker de å kunne dele kunnskapen og engasjementet med alle sine gjester. De sørger for innholdsrike dager med flotte program som passer alle. En av våre gjester har skrevet: «Tusen takk for en flott tur. Så mange spennende opplevelser og hyggelige mennesker, storslagen natur og flott vær. Når det hele var så godt tilrettelagt og været klaffet, kan det ikke bli bedre! Frister til gjentagelse.»
Prisen inkluderer:
 • 1.klasses turbuss, inkl. bompenger og andre avgifter
 • 4 netter på Hotel Vøringsfoss
 • 4 frokoster, 5 lunsjer & 4 middager
 • Inngang Eidfjord gamle kirke m/guide
 • Inngang Trebua/ Felemuseum m/guide
 • Besøk på Kjeåsen, samt frivillig fottur fra fjorden og opp
 • Inngang og film i Norsk Natursenter i Eidfjord
 • Inngang Galleri N. Bergslien i Eidfjord.
 • Inngang og film i Ingebrigt Vik Museum i Øystese
 • Inngang til merdene, selve fiskeoppdrettet ved Steinstø kai, inkl. mating av laksen
 • Inngang og omvisning samt film i Olav Hauge Senteret
 • Besøk hos Syse Gard i Ulvik. Lunsj fra gårdens produksjon med guiding og smaksprøver av mange typer Sider
Prisen inkluderer ikke:
 • Drikke til maten
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Tillegg enkeltrom

kr 1 900,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Mai 2023

21/5Oslo Bussterminal GallerietHardanger med blomstring, vakre fosser og Kjeåsen5 dagerLedige plasser12 500,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvem er Aller Travel?

  Vi er en turoperatør som har spesialisert oss på opplevelsesreiser for eventyrlystne, stort sett over 60 år. Vi legger vekt på personlig service før, under og etter reisen, slik at du hele tiden føler deg ivaretatt og trygg på din reise.

 • Hvem reiser med Aller travel?

  Våre gjester er godt voksne, reiseglade mennesker - både par, enslige og venner. Alderen er stort sett fra 60 år og oppover, og generelt har vi litt flere damer enn menn med på tur. 

 • Nyhetsbrev fra Aller travel

  Ønsker du å få beskjeden om nye reiser før alle andre? Meld deg på vårt nyhetsbrev, mange reiser blir fort utsolgt. 

  Følg lenken, og meld deg på vårt nyhetsbrev: /bestill-nyhetsbrev

   

 • Er prisene på reiser per person?

  Våre grunnpriser er angitt per person, og er basert på at man deler dobbeltrom/leilighet/lugar med en man reiser sammen med. Det tilkommer tillegg for enkeltrom dersom du reiser alene. Det er dessverre ikke mulig å bestille et halvt dobbeltrom som deles med en vilkårlig reisende. Unntaket er våre singelturer, hvor prisene er angitt per person i enkeltrom.

 • Er det mulig å bestille enkeltrom?

  På våre reiser tilbyr vi et begrenset antall enkeltrom per reise mot et tillegg i pris. Vi er enige i at det urettferdig at det skal være dyrere å reise alene, og vi gjør alltid vårt beste for å holde tillegget så lavt som mulig. Vær likevel klar over at enkeltrommene ofte er små. Noen ganger vil det være dobbeltrom som benyttes som enkeltrom, men dette vil da spesifiseres under den aktuelle reisen.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Er det reiseleder med på turen?

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst til destinasjonen. Nærmere informasjon om dette samt reiseleders mobilnummer blir oppgitt i reisedokumentene som sendes fra oss 2-3 uker før avreise.

  Når det gjelder verter på vår langtidsferie, les under langtidsferie.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan bestiller jeg min reise?

  Du er alltid velkommen til å ringe oss for å bestille. Vårt telefonnummer er +47 23 89 64 70 og vår telefontid er mandag - fredag kl. 09.00-15.00. Det er også mulig å bestille reiser døgnet rundt på vår hjemmeside: www.allertravel.no
   
  Uansett om du bestiller per telefon eller på internett, vil vi umiddelbart sende ut en ordrebekreftelse med ytterligere informasjon, reisevilkår og betalingsinformasjon. Denne sendes på e-post hvis ikke annet avtales. Ønsker du all korrespondanse per post tilkommer kr 70,- i porto og administrasjonsgebyr.

 • Hvordan betaler jeg reisen?

  Det er mulig å betale via bank eller med kredittkort. Alt du trenger av betalingsopplysninger står på ordrebekreftelsen du mottar ved bestilling. Er dere flere personer på samme bestilling så går det bra å betale hver for dere.
  Depositum forfaller 7 dager etter bestillingen har funnet sted. Det resterende beløpet forfaller 60 dager før avreisedato, og forfallsdato fremgår også av din ordrebekreftelse. 

  Vi gjør oppmerksom på at Aller Travel ikke sender egen separat faktura utover dette.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Jeg har bestilt reise, men ikke mottatt en ordrebekreftelse

  Uansett om du bestiller per telefon eller online så vil vi umiddelbart sende ut en ordrebekreftelse med ytterligere informasjon, reisevilkår og betalingsinformasjon. Denne sendes på e-post, såfremt ikke annet avtales. Mottar du ikke denne, er det fint om du sjekker spamfilteret ditt, også kalt søppelpost. Finner du den ikke der, er det fint om du kontakter oss, da det mest sannsynlig er en feil i e-post adressen som er registrert i vårt system.

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 23 32 70 00
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er helt uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå lengre på venteliste er det fint om du kontakter oss så vi får fjernet deg fra listen.
  Vi gjør oppmerksom på at det ikke sendes ut noen bekreftelse på at du har registrert deg på venteliste på en av våre turer.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Alle våre reisende vil 2-3 uker før avreise få tilsendt flybilletter og ytterligere informasjon om din reise, som blant annet inneholder reiseleders navn og telefonnummer. Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Må jeg reise med pass?

  Vi anbefaler alle våre reisende å ha med gyldig pass på våre reiser, da pass ofte er eneste godkjente internasjonale legitimasjon på reiser utenfor Norden. Enkelte fly- og fergeselskap krever også pass som gyldig legitimasjon. Det er den reisendes ansvar å påse at pass er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. I noen land er det et krav om at pass er gyldig inntil 6 måneder etter hjemkomst.

  Sørg derfor for å undersøke passet ditt tidlig, så du eventuelt har tid til å bestille et nytt dersom det er i ferd med å utløpe. 

  Under www.regjeringen.no, tema og UDs reiseinformasjon finner du oppdatert informasjon om hvilke pass- og visumregler som gjelder for de enkelte land.

  Oppbevar alltid passet på et sikkert sted og sørg for at det ikke skades. Ha det på deg eller i din håndbagasje, ikke oppbevar det i innsjekket bagasje. På hotellet anbefaler vi at du oppbevarer dette i safe om dette finnes tilgjengelig, og bær heller med deg en kopi av passet.

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Kan jeg bestemme hvor jeg vil sitte på flyet?

  Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som står for seteplassering på flyet. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan! På flyvninger med Norwegian kan vi kun søke om seteplassering av medisinske årsaker, og dette må kunne dokumenteres. 

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Trenger du assistanse etter innsjekk på flyplassen så er det viktig at du kontakter oss i god tid før avreise så vi får ordnet med dette.

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.

 • Vær og klima

  Inne på selve reisen vil du finne en temperaturoversikt. 

  Ønsker du mer informasjon om været på reisemålet, ta en titt på www.yr.no. BBC har også et godt nettsted for vær: www.news.bbc.co.uk/weather/.

 • Blir det servert mat om bord på flyet?

  Serveringstilbudet ombord vil variere med flyselskap og lengde på reise. Generelt vil det på flyvninger innen Europa være enkel servering mot betaling. På oversjøiske flyvninger er servering oftest inkludert.

 • Bør jeg ha med kontanter på turen?

  Vi anbefaler kun å ha med litt kontanter til bruk ved ankomst, ellers anbefaler vi internasjonale kredittkort, gjerne både f. eks VISA og MasterCard. Husk at det er begrenset erstatning fra forsikringsselskaper ved tyveri eller tap av kontanter. De fleste steder tar kredittkort, unntaket kan være kiosker, buss/trikk ol, det kan også være greit å ha litt til tips på restauranter ol. 
  Det rimeligste og tryggeste er å ta ut penger underveis i minibanker. Du kan også ta ut penger i landets valuta i Norge før avreise. På Gardermoen, i avgangshallen, finner du minibanker med noen lands valuta, både før og etter taxfree-butikkene. 

 • Hva gjør jeg dersom det oppstår en nødsituasjon på reisen eller rett før avreise?

  Om det skulle oppstå en nødsituasjon kan du nå oss på telefon i Norge. Vår nødtelefon er bemannet hele døgnet. Telefonen er bemannet kun for nødstilfeller utenom våre kontortider. 
  Våre kontortider er mandag - fredag mellom kl. 09.00 – 16.00. Telefon: +47 23 89 64 70. Ved nød gjelder samme nummer.
  Er ikke situasjonen akutt ber vi deg kontakte reiseleder, vert eller ringe +47 23 89 64 70 i våre kontortider. Det er også mulig å nå oss på e-post:  info@allertravel.no, som er betjent mandag til fredag kl. 08.00-1600. 

 • Bagasjen min kom ikke frem, hva gjør jeg?

  Hvis du ikke mottar bagasjen eller hvis bagasjen blir skadet under flytransporten må dette meldes til det aktuelle flyselskapet umiddelbart ved ankomst, slik at du får en såkalt PIR-rapport. Rapporten er viktig for å kunne spore bagasjen i etterkant, men også for evt. krav til flyselskapet eller forsikring.
  Vær oppmerksom på at vanlig type skade/slitasje ved håndtering av bagasje (på fly, buss eller lignende) normalt ikke dekkes av den vanlige reiseforsikringen. 

 • Hva gjør jeg dersom jeg ikke er fornøyd med noe på reisen?

  Det er viktig du først forsøker å løse mindre ting ved å henvende deg til reiseleder/vert eller resepsjonen på hotellet med en gang problemet oppstår. Skulle problemet ikke bli løst, kan du ta kontakt med Aller Travel direkte.
  Hvis du ikke er fornøyd med løsningen, gi beskjed om dette, men innrett deg så godt du kan resten av ferien. Ta vare på kvitteringer og reisebeviset. Det vil gjøre det enklere å klage når du kommer hjem. 
  Velger du å ikke kontakte reiseleder eller oss direkte for hjelp, vil muligheten til å klage være begrenset når du kommer hjem i henhold til pakkereiseloven. 
   

  Hvis et problem ikke ble løst tilfredsstillende på stedet, kan en klage fremsettes skriftlig til Aller travel senest 14 dager etter hjemkomst. Alle henvendelser vil bli behandlet innen fire uker. 

 • Hvordan kan jeg gi innspill på den gjennomførte reisen?

  2-4 dager etter at du kommer hjem vil vi sende deg en e-post med en del spørsmål om hvordan du opplevde din reise. Det er viktig for oss å vite hva som fungerte bra og hva vi kan gjøre bedre, og vi håper i den forbindelse at du tar deg tid til å svare på spørsmålene.
  Aller travel betrakter ikke kommentarer som er innsendt via evalueringsskjemaet vårt som reklamasjoner som krever saksbehandling. 

  Har du innspill utover dette er du hjertelig velkommen til å sende oss en mail: info@allertravel.no
   

 • Hva gjør jeg dersom jeg har glemt noe på flyplassen/flyet?

  Har du glemt noe på flyplassen eller flyet tar du dette med flyplassens «Lost and found». Alle flyplasser har et slikt kontor.

 • Hvordan kan jeg få mine Reward/Cash Points med Norwegian

  Når man reiser på gruppebilletter med Norwegian kan man kun registrere cash points i etterkant av reisen, og senest innen 30 dager etter reisens startdato.
  Dette må gjøres via din personlige brukerprofil inne på Norwegian sin Reward side: www.norwegianreward.com
  Logg deg inn og legg inn fly referanse fra din reise og ditt etternavn for etterregistrering av poeng.
  Gjør oppmerksom på at antall poeng er noe lavere på gruppebilletter sammenlignet med individuelle billetter.

 • Hva gjør jeg dersom det oppstår en nødsituasjon på reisen eller rett før avreise?

  Om det skulle oppstå en nødsituasjon kan du nå oss på telefon i Norge. Vår nødtelefon er bemannet hele døgnet. Telefonen er bemannet kun for nødstilfeller utenom våre kontortider. 
  Våre kontortider er mandag - fredag mellom kl. 09.00 – 15.00. Telefon: +47 23 89 64 70. Ved nød gjelder samme nummer.
  Er ikke situasjonen akutt ber vi deg kontakte reiseleder, vert eller ringe +47 23 89 64 70 i våre kontortider. Det er også mulig å nå oss på e-post:  info@allertravel.no, som er betjent mandag til fredag kl. 08.00-1600.