Hardanger med blomstring - Vakre fosser og Kjeåsen

Bli med våre populære reiseledere Else og Idar på en usedvanlig vakker opplevelsestur til Hardanger. Vakker og imponerende natur, fjorder, fjell, isbreer, vakre fosser og spennende attraksjoner, er bare noe av det som venter. Er vi heldige får vi også oppleve fruktblomstringen, som setter en ekstra dimensjon på opplevelsene.

Dette området i Hardanger er en smeltedigel av kultur, historie, natur og innovasjon. Her møter gamle tradisjoner moderne næringsvirksomhet i spektakulære omgivelser. 
Et av høydepunktene blir turen opp til fjellgården Kjeåsen - gården som ligger i fjellsiden ved Simafjorden, med en fantastisk utsikt, og er kjent fra programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». 

Vi bor staselig til på Kinsarvik Fjordhotell ved Hardangerfjorden, programmet er innholdsrikt og de fleste måltider er inkludert, så her får du mye for pengene!

"Tusen takk for den flotte, nylig gjennomførte turen til Hardanger. Har selvsagt fylt ut det tilsendte evalueringsskjema og det var enkelt, alt var topp. Jeg har reist mye over hele verden i mine yngre år og har et godt sammenligningsgrunnlag."  – hilsen en av våre reisende i juni 21

Gled deg til
 • Hardanger i blomstringstiden
 • Utrolige Kjeåsen
 • Interessante utflukter
 • Vakker og vill natur på spennende veier
 • Kinsarvik Fjordhotel

Transport

Påstigningsplan bussrute - avreisetider og steder:

•    Kl. 07:30       Jessheim ved jernbanestasjonen.
•    Kl. 08:00      Lillestrøm bussterminal. Stå klar på fortauet utenfor terminalen.
•    Kl. 08:10       Strømmen ved UNOX bensinstasjon.
•    Kl. 08:30       Bussterminalen Galleri Oslo. Plattform – se informasjonstavler og
                            «Aller Travel til Hardanger»

Vi er mange deltakere, derfor tar det tid å gå ut og inn i bussen. Vær derfor ved bussen senest 5 min. før avreisetidspunktet.
 

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo – Haukelifjell – Kinsarvik - 430 km (L, M)

  Opplevelsesturen starter med påstigning på Romerike (se påstigningsplan) med avreise fra Oslo Bussterminal kl. 08.30. Kursen settes mot Drammen og videre mot Kongsberg og Telemark. Turen går videre forbi Notodden, Seljord, Vinje, Haukelifjell, Røldal, Odda, Lofthus til Kinsarvik, hvor vi skal bo på flotte Kinsarvik Fjordhotel.
  Vi gjør en kort kaffestopp ved Kafé Olea ved Heddal Stavkirke. Så blir det felles lunsj på Vågslidtun Hotel, Haukeli. Vi tar oss også tid til en guidet inngang i Røldal stavkirke som er fra ca. år 1250. En meget spesiell stavkirke, med en spesiell historie. Vi gjør en stopp ved vakre Låtefoss, hvor fossen ofte spruter opp på veien. På ettermiddagen ankommer vi hotellet. Litt tid på egenhånd før det serveres middag kl. 20.00

  Oslo – Haukelifjell – Kinsarvik - 430 km (L, M)
 • DAG 2: Utflukt til Eidfjord og Kjeåsen -100 km (F, L, M)

  Etter frokost er det avreise mot Eidfjord og Øvre Eidfjord. Vi skal besøke Eidfjord Gamle kirke, samt Trebua/Felemuseet som ligger rett ved siden av.
  Så starter turen opp mot Kjeåsen. Siden det er «timekjøring» opp mot Kjeåsen, må vi komme av sted senest kl.10.40.

  Veien til Kjeåsen slynger seg oppover i fjellsiden og gjennom en tunnel på 2,5 km, Tunellen ble laget i forbindelse med kraftutbygging. Kjeåsen ble kjent gjennom NRK-programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Det er nesten uforståelig at to familier kan ha bodd her med mange barn og husdyr. På Kjeåsen kan man rusle rundt og beundre utsikten, de gamle husene, og tenke på dem som fant det mulig å bygge og bo på et så utilgjengelig sted. Reiselederne forteller kort om stedet.
  For de som er spreke og har lyst, er det mulig å vandre opp fra fjorden til Kjeåsen.
  Dere blir kjørt inn til Sima Kraftverk, der stien starter. Stien er oppgradert, og tilrettelagt for fotturister. Det er en tøff tur med en stigning på ca. 550 høydemeter på ca. 2 km, så her er det bratt! Men du får en fantastisk utsikt underveis. Det er anslått at du trenger ca. 1 ½ - 2 timer å gå opp. Det går bra med gode joggesko. VIKTIG - du må være på Kjeåsen senest innen kl. 12.15. ALLE blir nemlig med i bussen når vi kjører derfra til Øvre Eidfjord.
  På grunn av timekjøring MÅ nedkjøringen starte presis kl. 12.30.

  I dag skal vi ha lunsj på Hardangerviddahallen Restaurant ved Norsk Natursenter i Øvre Eidfjord. Deretter skal vi se en fantastisk film laget av bla. Ivo Caprino. Filmen omhandler norske fjell, fjorder, isbreer, dyr etc. En meget vakker opplevelse du sent vil glemme. Vi får litt på egen hånd i natursenteret. De som har lyst, kan besøke kunstgalleriet «Galleri N. Bergslien».
  Retur til hotellet og middag på kvelden.

  Utflukt til Eidfjord og Kjeåsen -100 km (F, L, M)
 • DAG 3: Utflukt til Øystese – 150 km (F, L, M)

  Etter dagens frokost er det avreise til Øystese. Dette blir en aktiv dag! Vi kjører over den nye Hardangerbrua, et imponerende byggverk. Vi starter med «Kunsthuset Kabuso» i Øystese. Her ser vi en film om Ingebrigt Vik, hans liv og virke. En meget interessant og rørende film. Deretter besøker vi museet for å se noen av skulpturene. En gripende opplevelse.
  Deretter skal vi lære litt om fiskeoppdrett, en av Norges største næringer, på Hardanger Akvasenter AS. Deretter reiser vi videre til Steinstø kai. Her skal vi spise en nydelig lunsj på «Steinstø Fruktgard». Kokt laks og hjemmebakt eplekake, med epler fra egen produksjon. Gled dere! Vi får en kort orientering om stedet av Heidi på nyyydelig Hardanger dialekt! Etter lunsj går vi ned til Hardanger Akvasenter hvor selve fiskeoppdrettet foregår. Vi vil se laksen i mærene, og høre mer om oppdrett, samt at vi ser at laksen mates.
  Middag serveres på hotellet.

  Utflukt til Øystese – 150 km (F, L, M)
 • DAG 4: Utflukt til Ulvik – 70 km (F, L, M)

  Dagen starter med frokost før vi setter kursen mot vakre Ulvik i Hardanger. Vi besøker først «Olav H. Hauge-sentret», hvor vi vil få høre om dikterhøvdingens liv og virke. Det vil også være mulig å se filmen «Olav H. Hauge – den andre mannen». Vi kjører videre til «Hardanger saft og Siderfabrikk, Lekve». Her spiser vi lunsj. Dette er en av tre Sider gårder, som ligger på «Frukt – og sider ruto». Vi får info om frukt og sider produksjon. Ikke minst alle variasjonene som er forsket frem i løpet av de siste årene. Det blir inngang i selve fabrikken og informasjon om fremstilling av Sider med smaksprøver. Mulighet for kjøp av Sider.
  Det blir mulighet også mulig å besøke fabrikkutsalget til Hardanger Bestikk i Kinsarvik.
  Middag på hotellet.

  Utflukt til Ulvik – 70 km (F, L, M)
 • DAG 5: Måbødalen–Vøringsfossen–Gol–Oslo - 340 km (F, L)

  Frokost før avreise mot Eidfjord og Øvre Eidfjord, og videre opp Måbødalen før vi kommer til Vøringsfossen, som har et totalt fall på 182 m. Her er det nå laget en flott utsiktsvei/utsiktspunkt som gir god utsikt over den imponerende fossen. Herfra fortsetter vi over Hardangervidda til Gol, hvor det er felles lunsj.
  Ved 18-tiden regner vi med å være tilbake i Oslo og deretter er det avstigning der du kom på.

  Måbødalen–Vøringsfossen–Gol–Oslo - 340 km (F, L)

Slik bor du

Kinsarvik Fjordhotel
5780 Kinsarvik
Tlf:  53 66 74 00

Kinsarvik Fjord Hotel ligger i bygda Kinsarvik, et idyllisk lite sted i hjertet av Hardanger ca. 40 minutters kjøretur fra Odda og 1 time fra Voss. Hotellet har nydelig utsikt over Hardangerfjorden. Ferge tar deg til Utne og Kvanndal, og vår kjente og kjære produsent av Hardanger-bestikk ligger like ved.
Hotellet har 70 hyggelige rom, derav åtte de luxe rom og en suite. Salongen med bar og dansesal er romslig, og baren har en egen terrasse hvor man kan sitte og nyte utsikten over fjorden.
 

Status:
Fullt

Tillegg enkeltrom

kr 1 500,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.