Skip to main content

Historiske Krakow

Krakow er en smeltedigel av gammel og ny historie, et arkitektonisk mesterverk og hjertet av polsk kultur og historie.

Her ligger historien om 2. verdenskrig, kjente og ukjente synagoger, den vel bevarte historiske arkitekturen bak den gamle bymuren og de imponerende saltgruvene i Wieliczka som står på UNESCOS verdensarvliste.

På samme liste står også konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau, en mektig opplevelse som du vil ha med deg resten av livet. Vi bor på et førsteklasses hotell midt i sentrum, der vi har tilgang til byens severdigheter, og med oss har vi dyktige Nils Krister Larsen som reiseleder.

Opplev fortryllende Krakow med oss på denne kulturreisen! Dyktige Nils Krister Larsen er med som reiseleder.

Gled deg til
 • En av verdens vakreste byer
 • Det jødiske området og slottet
 • Saltgruvene i Wieliczka
 • Flott hotell i gamlebyen

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Vi ankommer Krakow tidlig ettermiddag. På vei inn til vårt hotell får vi litt informasjon om reisemålet og programmet vårt. Etter innsjekk blir det litt tid til å slappe av før vi rusler ut på byvandring i nærområdet med reiseleder. På kvelden spiser vi en hyggelig velkomstmiddag.

  Ankomst (M)
 • DAG 2: Gamle Krakow (F, L)

  Felles frokost på hotellet. Dagen benyttes til å bli kjent med gamle Krakow, det utrolige jødiske kvarter og slottsområdet. I dag er Kazimierz en livlig og hyggelig bydel med kafeer, gode restauranter og spennende butikker. Da Tyskland invaderte Polen i 1939 bodde det 65 000 jøder i Krakow, og bare 6000 av dem overlevde. På vår tur rundt i bydelen ser vi både det gamle og det nye Krakow.

  Vi starter vår tur fra hotellet til fots rundt i den gamle bydelen. Vi blir så plukket opp med buss og kjørt til det jødiske området. Her besøker vi blant annet den gamle synagogen og går rundt i området Kazimierz. Deretter tar bussen oss til bydelen Podgorze. Det var her den jødiske ghettoen ble opprettet under 2. verdenskrig, og på bydelens store torg ble det avgjort hvem som skulle bli i ghettoen og hvem som skulle sendes til konsentrasjonsleirene. I dag er torget et minnesmerke, og det står 70 tomme stoler der som symboliserer jødenes etterlatte eiendeler. Vi kjører så videre til Wawel Slott og får en omvisning til fots på Wawel hill, før vi returnerer til hotellet. Lunsj på hotellet. Resten av dagen til fri disposisjon.

  Gamle Krakow (F, L)
 • DAG 3: Fridag med mulighet for ekstra utflukt (F)

  Dagen er fri til å utforske byen på egenhånd.

  Ekstra utflukt: Auschwitz og Birkenau (kr. 570,- pr. pers. inkl. lett lunsj – min. 15 pers.)
  Etter frokost tar vi turen til konsentrasjonsleiren i Auschwitz, som ligger omtrent seks mil fra Krakow. Det folk flest kaller Auschwitz er egentlig to leirer et par kilometer fra hverandre. Auschwitz 1 med sitt velkjente Arbeit Macht Frei-skilt, ser nesten ut som et vanlig 50-talls borettslag med toetasjes murgårder og velholdte gangstier mellom. Men det er bare til du begynner å lese på skiltene og besøke rom fylt med hundretusener av barnesko, briller, kofferter med navn og adresser eller tonnevis av hår. Her ser man også de doble elektriske piggtrådgjerdene, vakttårnene, galgene og krematorieovnene.

  Den andre leiren Birkenau var tretti ganger større og atskillig mer primitiv. Den ble i motsetning til Auschwitz, som egentlig var et fengsel for politiske fanger, spesielt bygd for å få maskinmessig effektivitet i henrettelsene med store gasskammer og krematorier. Hit ankom de beryktede togene med jøder fra hele Europa. Vi spiser en lett lunsj underveis. Vi kjører tilbake til Krakow på ettermiddagen og det blir tid til å fordøye alle inntrykk.

  Fridag med mulighet for ekstra utflukt (F)
 • DAG 4: Saltgruvene og Wieliczka (F, M)

  Etter frokost står utflukt til saltgruvene med den underjordiske kirken Wieliczka på programmet. I Wieliczka, ca. 10 km utenfor Krakow, venter en underjordisk opplevelse i en 700 år gammel saltgruve. Gruven er en labyrint med ganger og sjakter fordelt over 9 etasjer. På vårt besøk i de tre øverste nivåene ser vi uthugde huler, sjakter og kapeller med altere og helgener, alt hugd ut i salt. Denne gruven ble i 1978 oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder. Underveis hører vi om arbeidet i gruven og de mange historiene som knytter seg til gruven. Man må ha på seg gode sko på denne utflukten da det er en del trapper her. Det er bestilt heis, men denne blir først bekreftet når vi er på stedet.

  Avskjedsmiddag på hyggelig restaurant i gamlebyen på kvelden.

  Saltgruvene og Wieliczka (F, M)
 • DAG 5: Hjemreise til Norge (F)

  Etter en tidlig frokost reiser vi til flyplassen for fly hjem til Norge.

Slik bor du

Hotel Grand Ascot er et godt hotell som ligger i Krakow sentrum, kun 600 meter fra Rynek Główny (Stortorget) samt i kort gangavstand fra flere severdigheter og attraksjoner i gamlebyen. Du finner den kjente jødiske bydelen Kazimierz 2 km. unna, og sentralstasjonen 1,5 km. unna. Overnattingsstedet ligger 12 km. fra Balice lufthavn.

Hotellet tilbyr en restaurant og en bar. Her finnes også en badstue, et treningsstudio, konferanselokaler og en døgnåpen resepsjon.

Alle rom har klimaanlegg, te- og kaffekoker, kjøleskap, strykejern, TV, skrivebord, safe og gratis Wi-Fi.

HOTEL GRAND ASCOT ****
Józefa Szujskiego 4, Gamlebyen
31-123 Krakow

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  Nils Krister Larsen
  har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Han er i dag bosatt i Bergen. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap». "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra Norge på langs, juni 2021.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Krakow flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Krakow flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo – Krakow med alle skatter og avgifter
 • 4 netter med frokost på Hotel Grand Ascot ****
 • 1 lunsj på hotellet
 • 1 velkomst- og 1 avskjedsmiddag på lokale hyggelige restauranter
 • All transport, utflukter og innganger som nevnt i program
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips og øvrige måltider
 • Ekstra utflukt til Auschwitz m/ lett lunsj – kr 550,-
 • Tilslutning fra andre byer i Norge

Tillegg for enkeltrom

kr. 2 200,- (begrenset antall)

Tilvalg/Utflukter

Auschwitz og Birkenau (kr. 550,- pr. pers. inkl. lett lunsj – min. 15 pers.) Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Warszawa -1 / -6 1 / -5 6 / -2 13 / 3 19 / 8 22 / 11 23 / 13 23 / 12 18 / 9 13 / 5 6 / 1 1 / -3
Krakow 0 / -7 2 / -5 7 / -1 14 / 3 19 / 8 22 / 11 23 / 12 23 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 2 / -4
Gdansk 1 / -3 1 / -3 5 / -1 9 / 2 15 / 6 19 / 11 21 / 13 21 / 13 17 / 11 12 / 7 7 / 3 3 / 0

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

April 2022

6/4Oslo GardermoenHistoriske KrakowLedige plasser8 890,-BestillMer informasjon