Skip to main content
Eksotisk reise

Azorene - vilt og vakkert

Denne spektakulære øygruppen midt i Atlanteren består av totalt ni frodige og grønne vulkanøyer. Storslagen natur, spennende utflukter og behaglige temperatur venter oss!

Azorene er fortsatt uoppdaget og turismen er regulert. Her lever mennesker og natur i harmoni. Det er kulturlandskap i en skjønn blanding med ustyrlig natur; tett jungel, høye krater med stille sjøer, en boblende vulkansk aktivitet, bugnende flora og hvite landsbyer.

Vi bor fast på hovedøya São Miguel og hovedstaden Ponta Delgada, med mange severdigheter og muligheter for flotte opplevelser. Hele øya er som en stor velholdt botanisk hage, og vi sitter med en følelse av å oppleve noe unikt, vilt og vakkert.

Vi reiser mens Azorene feirer Santo Cristo dos Milagres, som har vært den største religiøse feiringen på Azorene siden slutten av 1500-tallet. Tradisjonelt finner den sted den 5. søndagen etter påske og gatene pyntes til fest med fargerike blomster før paraden.

Dette underlige og isolerte øyriket hilser deg "Bem-vindo".
 

Gled deg til
 • Å oppleve en unik og frodig øy
 • Naturfenomenet Vista do Rei
 • Å slappe av ved hotellets basseng
 • En sosial tur med norsktalende reiseleder

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

  • DAG 1: Avreise/ankomst (M)

   Avreise fra Gardermoen til øya São Miguel via Lisboa. Vi kjøres i buss til hotellet i Ponta Delgada for innsjekk. Overnatting på hotellet de neste åtte nettene. Velkomstmiddag på hotellet.

  • DAG 2: Halvdagsutflukt Ponta Delgada (F)

   Vi starter med å utforske São Miguels hovedstad Ponta Delgada, med byvandring og sightseeing. Historiske bygninger og gater som yrer av liv gir byen et karakteristisk og sjarmerende preg. Vi besøker også Art Sacra Museum. Tid på egen hånd til å utforske byen videre før vi vender tilbake til hotellet.

   Halvdagsutflukt Ponta Delgada (F)
  • DAG 3: Heldagsutflukt Sete Cidades (F, L)

   Vi nyter vakker natur, flott utsikt og naturfenomenet Vista do Rei som er en kratersjø delt inn i to innsjøer, Lagoa Verde og Azul. Den nordlige delen av innsjøen fremstår i blåtoner med refleksjoner fra himmelen (Lagoa Azul), mens den andre delen er i grønntoner fra plantevegetasjonen (Lagoa Verde). En fantastisk mulighet for spektakulære bilder! Vi fortsetter langs nordkysten og stopper underveis for lunsj på en lokal restaurant. Vi besøker også det etnografiske museet i Capelas og en ananasplantasje.

   Heldagsutflukt Sete Cidades (F, L)
  • DAG 4: Fridag (F)

   I dag er selve dagen for Santo Cristo-feiringen hvor gatene pyntes, og prosesjonen finner sted.

   Denne dagen kan benyttes til egen disposisjon hvor man kan utforske øya, slappe av ved bassenget, eller spasere rundt i byen og se lokalbefolkningen pynte og lage blomstertepper i gatene (normalt hele morgenen), for så å se prosesjonen (på ettermiddagen).

  • DAG 5: Heldagsutflukt til Furnas (F, L)

   Dagens første stopp er ved utsiktspunktet «Santa Iria» hvor vi får en vakker utsikt over nordkysten. Vi besøker en teplantasje hvor vi selvfølgelig får smaksprøver. Så til utsiktspunktet «Pico do Ferro» som gir oss utsikt over hele Furnas-dalen.
   Vi stopper ved de varme kildene og det termiske vannsenteret. Her finner man 32 forskjellige slags vann, noen svovelholdige, andre kalkholdige; enten varm eller kald.
   Vi får også hvordan den tradisjonelle gryten «Cozido das Furnas» blir kokt på den vulkanske varmen i 5-6 timer. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant hvor vi får smake den tradisjonelle retten.

   Heldagsutflukt til Furnas (F, L)
  • DAG 6: Heldagsutflukt Lagoa do Fogo (F, L)

   Vi inntar frokost og setter kursen mot den lille byen Ribeira Grande. Turen i byen inkluderer et besøk i et av de lokale museene. Vi går gjennom byen langs hovedgaten til torget og vi kan nyte den vakre arkitekturen til rådhusbygningen. Turen fortsetter med et besøk i Ribeira Grandes varme kilder. Lunsj blir servert på en lokal restaurant. Deretter kjører vi opp på fjellet (900 m høyde) for å beundre utsikten over innsjøen «Lagoa do Fogo» som ligger i et krater fra 1500-tallet, omgitt av vakker natur. Innsjøen er 2 km bred og 1 km lang bestående av frodig vegetasjon. Et spektakulært syn!
   Returen går langs sørkysten og vi får en flott utsikt med Ponta Delgada i bakgrunnen. På vei tilbake besøker vi den første keramikkfabrikken i landsbyen.

   Heldagsutflukt Lagoa do Fogo (F, L)
  • DAG 7: Fridag eller valgfri utflukt (F)

   Denne dagen kan benyttes til egen disposisjon eller bli med på en valgfri utflukt. Reiseleder har tips.

   Valgfri utflukt: Heldagsutflukt til Nordeste
   Pris kr 990,- pr pers
   Minimum 15 deltakere

  • DAG 8: Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

   Dagen fri til egne aktiviteter. Reiseleder har tips.
   Avskjedsmiddag på lokal restaurant.

   Valgfri utflukt: Hvalsafari
   Pris kr 850,- pr. person
   Minimum antall påmeldte: 5

  • DAG 9: Hjemreise (F)

   Grytidlig avreise til flyplassen for videre reise hjem til Norge via Lisboa.

  Slik bor du

  Godt hotell som ligger sentralt i Ponta Delgada, med nærhet til de fleste severdigheter og havet. Hotellet tilbyr døgnåpen resepsjon, gratis Wi-fi, et utendørs basseng, lobby, restaurant og bar. I bassengområdet finner du en stor solterrasse med solsenger og parasoller. 
  Rommene på Vila Nova har innredning i blått og grått, aircondition, safe, sitteområde, ekstra lange senger og eget bad med hårtørker og baderomsprodukter.
  Du kan spise frokostbuffé hver dag og middag om ønskelig i Atlantis Room ved bassenget. Baren på Vila Nova serverer varme og kalde drikker og cocktailer, samt enkle retter/snacks.

  VILA NOVA HOTEL ***
  Rua João Francisco Cabral 1 / 3
  9500-208 Ponta Delgada

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til São Miguel flyplass

  Varighet
  Ca 7,5 t *
  Flyselskap
  Tap Air Portugal

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  * inkludert mellomlanding i Lisboa

  Turen hjem fra São Miguel flyplass

  Varighet
  Ca 9,5 t *
  Flyselskap
  Tap Air Portugal

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  * inkludert mellomlanding i Lisboa

  Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

  kr. 5 950,- 

  Tilvalg/Utflukter

  Valgfri utflukt: Hvalsafari kr. 850,- pr pers v/min 5 deltakere.

  Valgfri utflukt: Heldagsutflukt til Nordeste kr. 990,- pr pers v/min 15 deltakere

  Valgfrie utflukter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen 60 dager før avreise.

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.