Skip to main content

Azorene - vilt og vakkert

Denne spektakulære øygruppen midt i Atlanteren består av totalt ni frodige og grønne vulkanøyer. Storslagen natur, spennende utflukter og behagelige temperaturer venter oss!

Azorene er fortsatt uoppdaget og turismen er regulert. Her lever mennesker og natur i harmoni. Det er kulturlandskap i en skjønn blanding med ustyrlig natur; tett jungel, høye krater med stille sjøer, en boblende vulkansk aktivitet, bugnende flora og hvite landsbyer.

Vi bor fast på hovedøya São Miguel og hovedstaden Ponta Delgada, hvor det bugner av severdigheter og muligheter for flotte opplevelser. Hele øya er som en stor velholdt botanisk hage, og vi sitter med en følelse av å oppleve noe unikt, vilt og vakkert.

Dette underlige og isolerte øyriket hilser deg "Bem-vindo".

Gled deg til
 • Å oppleve en unik og frodig øy
 • Naturfenomenet Vista do Rei
 • Å slappe av ved hotellets basseng
 • En sosial tur med norsk reiseleder
  Informasjon
  Prisen inkluderer:
  • Fly t/r Oslo – São Miguel (via Lisboa) inkl skatter og avgifter
  • 6 netter på hotell i Ponta Delgada inkl frokost
  • Velkomst- og avskjedsmiddag inkl drikke
  • 3 lunsjer på utfluktene
  • All transport og utflukter som spesifisert i programmet
  • Norsktalende reiseleder
  Prisen inkluderer ikke:
  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Øvrige måltider og drikke
  • Valgfri utflukt: Hvalsafari
  • Tips

  Dagsprogram

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

  • DAG 1: Avreise/Ankomst (M)

   Avreise fra Gardermoen til øya São Miguel via Lisboa. Vi kjøres i buss til hotellet i Ponta Delgada for innsjekk. Overnatting på hotellet de neste seks nettene. Velkomstmiddag.

  • DAG 2: Halvdags utflukt Ponta Delgada (F)

   Vi starter med å utforske São Miguels hovedstad Ponta Delgada, med byvandring og sightseeing. Historiske bygninger og gater som yrer av liv gir byen et karakteristisk og sjarmerende preg.
   Etter dette blir det tid på egenhånd til å utforske byen videre før vi vender tilbake til hotellet.

   Halvdags utflukt Ponta Delgada (F)
  • DAG 3: Heldags utflukt Sete Cidades (F, L)

   Vi nyter vakker natur, flotte utsikter og naturfenomenet Vista do Rei som er en kratersjø delt inn i to innsjøer, Lagoa Verde og Azul. Den nordlige delen av innsjøen fremstår i blåtoner med refleksjoner fra himmelen (Lagoa Azul), mens den andre delen er i grønntoner fra plantevegetasjonen (Lagoa Verde). En fantastisk mulighet for spektakulære bilder! Vi spiser lunsj og besøker den koselige landsbyen Sete Cidades. Vi besøker også det etnografiske museet i Capelas og en ananasplantasje. Vi er tilbake på hotellet om kvelden.

   Heldags utflukt Sete Cidades (F, L)
  • DAG 4: Heldagsutflukt til Furnas (F, L)

   Avreise fra hotellet etter frokost. Det første stoppet er ved utsiktspunktet «Santa Iria» hvor vi får en vakker utsikt over nordkysten. Vi besøker en teplantasje, som er unikt i Europa, og tefabrikken hvor vi selvfølgelig får smaksprøver. Neste stopp er ved utsiktspunktet «Pico do Ferro» som gir oss utsikt over hele Furnas-dalen. En uforglemmelig opplevelse er også besøket i den botaniske parken Terra Nostra, hvor man kan svømme i et naturlig varmtvannsbasseng.
   Vi får også se hvor den tradisjonelle gryten «Cozido das Furnas» blir kokt på den vulkanske varmen, skal koke i 5-6 timer, avhengig av værforholdene. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant hvor vi får smake den tradisjonelle retten.
   Etter lunsj fortsetter turen med et besøk i de varme kildene og det termiske vannsenteret. Der finner man 32 forskjellige slags vann, noen svovelholdige, andre kalkholdige; enten varm eller kald. Utvalget av varme kilder er også veldig interessant: noen er gjørmete, andre har klart vann, andre er bare svovelholdig damp. På vei tilbake til Ponta Delgada stopper vi ved landsbyen Vila Franca, øyas første hovedstad, med vakker arkitektur i bygningene til rådhuset og hovedkirken på torget

  • DAG 5: Fridag eller valgfri utflukt (F)

   Denne dagen kan benyttes til egen disposisjon. Her blir det mulighet for å utforske øya og besøke de stedene som er av spesiell interesse.

   Valgfri utflukt: Hvalsafari kr 690,- (ikke inkl). Min. 5 deltakere.
   Beliggende midt i Atlanterhavet er Azorene et permanent hjem eller passeringspunkt for mer en 1/3 av verdens hval- og delfinarter. Spermhval, vanlig delfin, tumler og rissodelfin finner man her hele året, mens andre arter passerer på bestemte årstider. Hvalsafarien varer vanligvis i 2,5 – 3 timer og utføres av et profesjonelt team av speidere, skippere og biologer. Før vi drar til sjøs blir det innføring i blant annet artene vi kan se og etiske retningslinjer for hvalsafari på Azorene.
   Påkledning: Det anbefales komfortable klær, skotøy med gummisåle, regntøy/allværsjakke (vannsprut kan forekomme) og solbeskyttelse (hatt, solbriller og solkrem).
   (OBS! utflukten er væravhengig og kan bli innstilt ved dårlig vær). Ettersom safarien foregår i dyrenes naturlige habitat er det ingen garanti for at vi får se hval/delfin.

  • DAG 6: Heldags utflukt Lagoa do Fogo (F, L, M)

   Vi inntar frokost og setter kursen mot den lille byen Ribeira Grande. Turen i byen inkluderer et besøk til det lokale museet, en bygning fra 1700-tallet med en fin samling av gamle verktøy fra forskjellige håndverkere som f.eks skomaker, snekker og smed. Vi besøker også en likørfabrikk og vi går gjennom byen langs hovedgaten til torget og vi kan nyte den vakre arkitekturen til rådhusbygningen. Turen fortsetter med et besøk i Ribeira Grandes varme kilder. Lunsj blir servert på en lokal restaurant. Deretter kjører vi opp på fjellet (900 m høyde) for å beundre utsikten over innsjøen «Lagoa do Fogo» som ligger i et krater fra 1500-tallet, omgitt av vakker natur. Innsjøen er 2 km bred og 1 km lang bestående av frodig vegetasjon. Et spektakulært syn!
   Returen går langs sørkysten og vi får en flott utsikt med Ponta Delgada i bakgrunnen. På vei tilbake besøker vi den første keramikkfabrikken i landsbyen. Felles avskjedsmiddag om kvelden.

  • DAG 7: Hjemreise (F)

   Avreise til flyplassen for videre reise hjem til Norge via Lisboa.

   Hjemreise (F)

  Slik bor du

  • SÃO MIGUEL PARK HOTEL ****

   São Miguel Park hotel ligger i hjertet av Ponta Delgada og nær byens botaniske hage.
   Hotellet har restaurant, bar, gratis wi-fi, samt innendørs og utendørs basseng.
   Alle rommene har moderne interiør i varme farger, a/c, TV, safe, minibar og hårføner.

  • .

  Våre reiseledere

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

  • Anne Faksvåg
   Anne Faksvåg

   Anne Faksvåg
   elsker å jobbe som reiseleder! Gleden ved å være sammen med og lære å kjenne andre mennesker, få alle til å føle seg sett og inkludert, få formidle kunnskap om og vise fram stedene vi besøker, er det hun liker aller best ved jobben. Anne bor på Beitostølen og er veldig glad i Valdres, men lysten til å reise og se andre steder kom tidlig. Etter et år i USA og reiselivsstudier i Norge, fikk hun jobb som reiseleder på Kypros. Det ble mange fine år på øya før hun vendte nesen hjemover. Så ventet noen år borte fra reiselivet, men lysten til å vende tilbake har alltid vært der, og de siste årene har hun jobbet som reiseleder og bussguide i Norge og i Europa. Det er så mange utrolig flotte steder, men Italia, Skottland, Hellas og Azorene er noen av hennes favoritter.

  Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

  kr. 3 750,- 

  Tilvalg/Utflukter

  Valgfri utflukt: Hvalsafari kr 690,- pr pers. Bør velges ved bestilling av reisen og senest innen 60 dager før avreise.

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Om flyreisen

  Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
  I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

  Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

  • Avgang fra Oslo.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
  • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til São Miguel flyplass

  Varighet
  Ca 7,5 t *
  Flyselskap
  Tap Air Portugal

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  * inkludert mellomlanding i Lisboa

  Turen hjem fra São Miguel flyplass

  Varighet
  Ca 8 t *
  Flyselskap
  Tap Air Portugal

  Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

  * inkludert mellomlanding i Lisboa

  Temperatur og vær

  
   
    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
  Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
  Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
  Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

  Oktober 2021

  19/10Oslo GardermoenAzorene - vilt og vakkertMer enn 813 990,-BestillMer informasjon