Skip to main content

Langs kysten av Portugal

Bli med på en meget innholdsrik «roadtrip» fra Portugals koselige hovedstad Lisboa. Vi kjører langs Atlanterhavet via pittoreske byer, palasser, vindistrikt og til slutt ankommer vi Porto – kulturbyen ved elva Douro. Det er omtrent 30 mil mellom byene. Vi bruker god tid på vår ferd nordover hvor vi overnatter på gode hotell i hyggelige fiskelandsbyer.

Starten går ved den fasjonable portugisiske riviera rundt Estoril, Sintra og Cascais. Her lærer vi at de kongelige, den portugisiske fiffen, rike diamanthandlere og spioner under krigen har hatt sitt tilholdssted. I Lisboa svinger vi innom både den store shoppinggaten og gamlebyen med de ikoniske gule trikkene. Overalt i hovedstaden blir vi minnet om Portugals store sjøfarere og sin fortid som stolt koloninasjon rundt 1200-tallet.

Vi drar videre i et landskap bestående av lange strender, flotte kirker og hvitkalkede middelalderbyer. Her er livet stille og rolig, hvor hvert gatehjørne har en liten butikk som virker som en sosial forsamlingsplass for skravlende damer. Sett deg ned på en fortauskafe, bestill en kruttsterk kaffe med en hjemmelagd småkake og å gli inn i det lokale. 

Vel fremme Porto, skal vi selvfølgelig få en smak på likøren med samme navn som byen og en båttur på Douro-elva. Porto er unik, man bare må beundre arkitekturen på de mange kirker, plasser og bygninger som er dekket både inne som ute med fliser og mosaikk. 

Portugal er et deilig land å feriere i. Det er en avslappet stemning, rimelige priser og spennende historie og natur. Bli med for å besøke både store og små steder, lære kulturen å kjenne og smake på det beste – sammen med vår reiseleder. 
 

Gled deg til
 • Sjømaten, småkakene og likøren
 • Utsikten fra Europas vestligste punkt, Cabo da Roca
 • Besøket på den kongelige residensen i Sintra
 • Utendørsmuseet i Óbidos
 • Båttur på Douro
 • Mye gøyalt håndlaget å kjøpe

Slik bor du

 • Dag 1-4: Pestana Cidadela Cascais hotel *****

  Pestana Cidadela hotel ligger sentralt i Cascais, kun 3 minutters gange til stranden og 5 minutter til bysentrum. Hotellet er omgitt av gallerier og museum, og har både innendørs og utendørs basseng. Hotellet har to restauranter og en bar. Rommene er moderne innredet med tregulv, minibar, safe, hårføner og gratis wi-fi.

 • Dag 4-5: Universal Boutique Hotel ****

  Universal Boutique hotel ligger sentralt i Figueira da Foz, bare 50 meter fra stranden, og i gangavstand fra butikker, restauranter og barer.
  Alle de hyggelige rommene har a/c, TV, minibar, safe og wi-fi.

 • Dag 5-8: Holiday Inn Porto Gaia ****

  Holiday Inn Porto Gaia ligger i Vila Nova de Gaia, en kort kjøretur fra Portos historiske sentrum. Hotellet har restaurant, hyggelig lobbybar, innendørs basseng og velværesenter.
  Alle rommene har a/c, TV, safe, minibar, hårtørker og wi-fi.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj

 • DAG 1: Avreise/ankomst

  Avreise fra Gardermoen og direktefly til Lisboa. Ved ankomst blir vi møtt av reiseleder og tatt med til hotell i Cascais.

 • DAG 2: Sintra og Cabo da Roca (F, L)

  I dag blir det heldagsutflukt til den pittoreske og romantiske byen Sintra, som står på UNESCOs verdensarvliste. Herregårder og palasser er spredt langs de svingete gatene, og byens palass var en gang sommerresidens til den portugisiske kongefamilien. Vi får tid på egen hånd, og det anbefales et besøk til «Piriquita», en av de kjente, lokale kafeene som serverer lokale kake-spesialiteter som «queijada» og «travesseiro». Vi spiser felles lunsj på en lokal restaurant.
  Vi forlater Sintra og kjører langs de svingete veiene som fører til Cabo da Roca, det kontinentale Europas vestligste punkt. Her nyter vi den flotte utsikten før vi kjører langs kysten, får panoramautsikt mot Guincho-strendene og er til slutt tilbake i Cascais. Opprinnelig var Cascais en fiskerlandsby, men er nå blitt en mer sofistikert by med fine hus og en vakker bukt.

  Sintra og Cabo da Roca (F, L)
 • DAG 3: Lisboa (F, L)

  Vi reiser med buss til Lisboa langs kystveien. Her starter vi i Belém-distriktet, med historiske monumenter som Belém-tårnet og Jerónimos kloster. Vi fortsetter til sentrum for å beundre den imponerende plassen Praça do Comercio og deretter en kort spasertur sentrumsområdene Baixa området og ikke minst Alfama- den eldste delen av Lisboa med pittoreske, smale gater og smug. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Retur til hotellet med buss. Kvelden fri.

  Lisboa (F, L)
 • DAG 4: Óbidos - Nazaré - Figueira da Foz (F, L)

  Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og kjører nordover mot Óbidos, den sjarmerende byen som en gang var en bryllupspresant til en dronning.
  Denne middelalderbyen, som ligner et friluftsmuseum, er bevart for å se ut som et postkort med sine monumenter, smale svingete gater og hvitvaskede hus med vinduer og terrasser fulle av blomster. Når man går langs vollene, kan man nyte utsikten mot vindmøller, vingårder og omkringliggende jordbruksland. Under dette besøket anbefaler vi å prøve et glass «Ginginha», den velkjente kirsebærlikøren, servert i et glass laget av sjokolade.
  Vi fortsetter til Nazaré, en av de mest berømte fiskerlandsbyene i Portugal, hvor de fargerike trebåtene fortsatt er i bruk. Byen har en atmosfære av tider som er gått, full av tradisjoner og har også gode fisk- og skalldyrrestauranter. Oppe på i Sitio (steinodde) kan man få en fantastisk utsikt over bukten og strande. Mer nylig ble Nazaré kjent over hele verden for sine store bølger og Guinness verdensrekord for den største bølgen som noen gang er surfet på.
  Lunsj inkludert på en av de lokale fiskerestaurantene ved sjøen.
  Etter lunsj, fortsetter vi mot Figueira da Foz, en kosmopolitisk og livlig by som tok sitt navn fra sin beliggenhet ved munningen (foz) av elven Mondego og den har utviklet seg til et av de viktigste badestedene i det sentrale Portugal. Den utmerkede stranden som har den lengste sandstrekningen på Portugals fastland, gir ideelle forhold for alle slags vannsport. Vi sjekker inn på hotellet som ligger sentralt i Figueira da Foz.

  Óbidos - Nazaré - Figueira da Foz (F, L)
 • DAG 5: Figueira da Foz - Aveiro – Porto (F, L)

  Vi sjekker ut av hotellet og setter kursen mot Aveiro, som ligger vakkert til ved munningen av elven Vouga. Byen er kjent for sine kanaler og er omgitt av saltpanner, strender og laguner. Opprinnelsen til byen er fiskersamfunn som utviklet sin økonomiske virksomhet her og i dag er Aveiro en flott by med både fiske og industriell aktivitet og er i tillegg et viktig universitetsforskningssenter. Byen har Art Nouveau-arkitektur og storslåtte religiøse bygninger.
  Vi går på byvandring for å oppdage de mest symbolske stedene. Fra det historiske til det moderne området, et besøk på jernbanestasjonen med sine praktfulle fliser, de forskjellige jugendbygningene, de grønne parkene, det prestisjetunge Aveiro University og det lokale fiskemarkedet. Vi foreslår at du stopper på en lokal kaffebar, for å smake på den lokale delikatessen, Ovos Moles de Aveiro - en liten, delikat konfekt.
  Vi spiser lunsj på en lokal restaurant.
  Vi fortsetter til Porto, den nest største byen i Portugal og hovedstaden i nord, hvis historiske sentrum er på UNESCOs verdensarvliste. Innsjekk på hotellet.

  Figueira da Foz - Aveiro – Porto (F, L)
 • DAG 6: Porto (F)

  Etter frokost blir det sightseeingtur i Porto for å beundre de viktigste severdighetene, nemlig Foz-distriktet der elven Douro møter Atlanterhavet, den moderne bygningen til Casa da Música, det karakteristiske Clérigos-tårnet, katedralen og Palácio da Bolsa (børsens palass). Så tar vi en spasertur langs Ribeira-kvartalet med konturen av Luis I-broen, det mest pittoreske stedet i byen med gamle fargerike hus.
  Blant byens høydepunkter er de internasjonalt kjente portvinene, som modnes i vinhyttene i Vila Nova de Gaia (på den andre siden av elven). Vi besøker en av portvinkjellerne og får selvfølgelig smaksprøver. Lunsj på egen hånd og fritid på ettermiddagen.

 • DAG 7: Porto – båttur på Douroelven (F, L)

  I dag blir det en heldagstur til Douro-dalen for å oppleve det spektakulære landskapet, med åsene som faller ned mot vannkanten med terrasser av vinstokker. Dette er det berømte portvinslandet, verdens første avgrensede vinregion, opprettet i 1756. I løpet av dagen blir det besøk med vinsmaking og lunsj hos en lokal vinprodusent, samt en times hyggelig båttur langs den vakreste strekningen av Douro-dalen.

  Porto – båttur på Douroelven (F, L)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Vi sjekker ut av hotellet og kjøres til flyplassen for hjemreise. Fly tilbake til Norge via Lisboa.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Lisboa flyplass

Varighet
ca. 4 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Porto flyplass

Varighet
ca. 7 timer*
Flyselskap
Tap Air Portugal 
 
 

* Inkluderer mellomlanding i Lisboa på ca 2 timer.

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo – Lisboa//Porto – Oslo, inkl flyskatter
 • 7 netter på 4* hotell, inkl frokost
 • 5 lunsjer
 • Transport og sightseeingprogram som beskrevet
 • 1 times cruise på Douro i en tradisjonell båt
 • Norsktalende reiseleder fra ankomst Lisboa
Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkeltromstillegg
 • Øvrige måltider

Tillegg for enkeltrom

kr. 3 690,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Lisboa 15 / 8 16 / 9 18 / 10 19 / 11 21 / 13 25 / 16 28 / 18 28 / 18 26 / 17 22 / 15 18 / 12 15 /10
Porto 14 / 5 14 / 6 16 / 7 18 / 8 20 / 11 23 / 14 25 /15 25 / 15 24 / 14 21 / 11 17 / 8 14 / 6
Funchal 19 / 13 19 /13 20 / 13 20 / 14 21 / 15 23 /17 24 /18 26 / 19 26 / 19 24 / 17 22 / 16 20 / 14
Azorene 17 / 12 17 / 11 17 / 12 18 / 12 20 / 12 21 / 16 24 / 17 26 /18 25 / 18 22 / 16 20 / 14 18 / 13

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2021

7/10Oslo GardermoenLangs kysten av PortugalMer enn 816 990,-BestillMer informasjon