Skip to main content

Bli med på en rundreise i Skottland og opplev dette vakre egenartede landet med dramatisk historie, majestetisk natur, imponerende bygninger og slott og fantastisk gjestfrihet.

Vi har på denne rundturen samlet det beste av det beste av Skottland. Vi skal blant annet oppleve de skotske slott og borger, den spennende historien, det fantastiske Highland, Isle of Skye på Hebridene, båttur, whisky destilleri og selvsagt også Loch Ness.
Underveis skal vi bo på gode og hyggelige hoteller i Glasgow, Oban, Dundee, Grantown-on-Spey, og Edinburgh.

Reiseleder på denne turen er Morten Bille som vil krydre turen med sin viten og humor!

Dette er en tur i samarbeid med magasinet    

Høydepunkter
 • En opplevelsesrik rundreise med mange utflukter
 • Fantastisk natur
 • Bysightseeing og omvisning på Edinburgh Castle
 • Dyktig og lokalkjent reiseleder
Informasjon
Inkludert:
 • Fly t/r Oslo – Edinburgh med alle skatter og avgifter
 • 7 netter på gode hotell med frokost
 • 4 middager
 • 2 besøk inkl. smaking på Whisky destilleri
 • All transport og utflukter som nevnt i program
 • Skandinavisktalende reiseleder fra ankomst Skottland
Ikke inkludert:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider, drikke og tips
 • Tilslutninger

Slik bor du

 • Motel One Glasgow 3*, Dag 1

  Motel One Glasgow har en sentral beliggenhet i Glasgow, rett ved siden av sentralstasjonen og kun 9 minutters gange fra George Square og Queen Street jernbanestasjon.
  Hotellet har døgnåpen resepsjon, snackbar og cafe.
  Alle rommene har skrivebord, eget bad med dusj, hårføner,kaffe- og tekoker, kostnadsfrie badeprodukter, flatskjerm-TV og safe.
  Wi-Fi er gratis overalt på hotellet. Dobbeltrommene på hotellet har kun dobbeltseng. Overnattingsstedet serverer en kontinental frokost.

 • Alexandra Hotel 3*, Dag 2 & 3

  Dette 3 stjerners hotellet ligger flott til med panorama utsikt over Oban Bay og øyen Kerrera og under en mil fra McCaig s Tower.
  Hotellet har døgnåpen resepsjon, bar, restaurant og en solterrasse. Gratis wifi er tilgjengelig i fellesområdene.
  Rommene har eget bad/toalett med dusj eller badekar, hårføner, kaffe- og tekoker, safe, skrivebord og flatskjerm-tv.

 • Craiglynne Hotel 3*, Dag 4

  Dette 3 stjerners hotellet ligger med kort gangavstand fra sentrum av Grantown-on-Spey. Hotellet har en hage, restaurant og bar. Gratis wifi er tilgjengelig i fellesområdene. Rommene har eget bad/toalett, hårføner, kaffe- og tekoker, TV og telefon.

 • Best Western Queens Hotel 3*, Dag 5

  Dette 3 stjerners hotellet ligger midt i sentrum av Dundee. Hotellet har døgnåpen resepsjon, cafe og bar. Rommene har eget bad/toalett, TV og gratis wifi.

 • Apex Grassmarket Hotel 4*, Dag 6 & 7

  Dette 4 stjerners hotellet har sentral beliggenhet midt i det pulserende Grassmarket-området, og tilbyr døgnåpen resepsjon, badstue, basseng, treningsstudio, bar og en prisbelønnet restaurant. Princess Street og Edinburgh Castle ligger under 15 minutters gange unna. Royal Mile ligger 600 meter fra overnattingsstedet.
  Rommene har widescreen-TV, eget bad med dusj, hårføner og gratis, luksuriøse badeprodukter, flaskevann, telefon, safe, kaffe- og tekoker og gratis wifi.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / M = Middag

 • DAG 1: ANKOMST EDINBURGH, BESØK STERLING OG BYVANDRING GLASGOW(-)

  Vi ankommer Edinburgh på formiddagen. Her møter vi reiseleder og vår buss og setter oss på bussen retning vårt hotell i Glasgow. Under transporten vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss. Vi gjør noen stopp underveis hvor det også vil bli mulighet for å spise lunsj. Vel fremme sjekker vi inn før vi tar en byvandring i Glasgow med reiseleder. Kvelden er fri til egen disposisjon. Reiseleder er behjelpelig med forslag til steder å spise.
  Kjørelengde ca. 12 mil.

 • DAG 2: GLASGOW TIL LOCH LOMOND OG OBAN (F, M)

  I dag begynner vi på vår rundtur. Vi setter kursen mot den lille byen Balloch som ligger ved Loch Lomond. Her skal vi på en liten båttur før vi fortsetter mot Inveraray og Glen Coe besøkssenter. Det vil bli mulighet for lunsj underveis. Etter lunsj begynner vi turen opp i det skotske høylandet hvor vi kan nyte fantastiske landskap retning vårt hotell i Oban. Vi sjekker inn på hotellet og kanskje får vi tid til en liten gåtur i denne lille byen før vi spiser en felles middag på hotellet.
  Kjørelengde ca. 20 mil.

  GLASGOW TIL LOCH LOMOND OG OBAN (F, M)
 • DAG 3: UTFLUKT TIL ISLE OF SKYE OG BESØK PÅ WHISKEY DESTILLERI (F, M)

  I dag skal vi på en heldagsutflukt nordover til den største og kanskje den vakreste øya av de indre Hebridene, nemlig Isle of Skye. Underveis besøker vi Eilean Donan Castle som gjemmer på noen av de mest fantastiske historier om Skottland. Vi kjører så videre gjennom fantastisk natur og via den flotte Sky Bridge retning den lille fiskebyen Portree. Her vil man få tid til å spise lunsj. Kanskje det frister med en fish and chips? Etter lunsj fortsetter vi til Tallisker Whiskey destilleri der vi får en innføring om disse gylne dråper og selvsagt også en smaksprøve. Etter besøket returnerer vi til vårt hotell i Oban for middag og kanskje et lite besøk i hotellets pub etter middagen for de som vil.
  Kjørelengde ca. 40 mil inkl. båttur.

  UTFLUKT TIL ISLE OF SKYE OG BESØK PÅ WHISKEY DESTILLERI (F, M)
 • DAG 4: OBAN VIA LOCH NESS TIL GRANTOWN-ON-SPEY (F, M)

  Idag fortsetter vi vår rundtur. Vi starter med å kjøre langs den kaledonske kanalen og har vårt første stopp ved Fort Augustus som ligger helt sør ved Loch Ness. Deretter fortsetter vi langs bredden av Loch Ness retning Inverness som ligger flott til der høylandet møter vannet. Her blir det tid på egenhånd til lunsj, shopping eller annet man skulle ønske å gjøre. Vi fortsetter så til vårt hotell i Grantown-on-Spey hvor vi sjekker inn. Felles middag på hotellet om kvelden.
  Kjørelengde ca. 19 mil.

  OBAN VIA LOCH NESS TIL GRANTOWN-ON-SPEY (F, M)
 • DAG 5: GRANTOWN-ON-SPEY VIA CAIRNGORMS NASJONALPARK TIL DUNDEE (F)

  I dag setter vi først kursen retning Dufftown som er kjent for sine mange whisky-destillerier. Deretter kjører vi gjennom Cairngorms nasjonalpark gjennom fjellpasset mot Balmoral hvor vi passerer Dronning Elisabeths skotske slott. Vi gjør et stopp i Pitlochry for lunsj. Etter lunsj besøker vi Edvardour destillery for en omvisning samt prøvesmaking før vi fortsetter til vårt hotell i Dundee. På kvelden vil reiseleder ta med de som vil på en liten vandring i gamlebyen i Dundee. Middag i Dundee på egenhånd. Reiseleder er behjelpelig med tips. Det vil bli mulighet for et felles besøk på en lokal pub om kvelden.
  Kjørelengde ca. 23 mil.

  GRANTOWN-ON-SPEY VIA CAIRNGORMS NASJONALPARK TIL DUNDEE (F)
 • DAG 6: DUNDEE TIL EDINBURGH, BESØK ST. ANDREWS RUINER OG EDINBURGH CASTLE (F)

  Vi fortsetter turen mot Fife og St. Andrews der vi besøker de flotte slottsruinene som i sin tid ga navnet til det skotske flagg. Her rusler vi gjennom den gamle byen og det vil også bli tid for en liten kaffepause på en av byens cafeer før vi fortsetter turen mot Edinburgh. Vi kommer fram til Edinburgh ved lunsjtider. Lunsj på egen hånd i Edinburgh før vi møtes for å besøke Edinburgh Castle. Reiseleder tar oss med på en omvisning her og forteller om slottets fantastiske historie. Deretter kjører vi til hotellet for innsjekk. Resten av ettermiddag/kvelden er fri til egen disposisjon. Reiseleder er behjelpelig med tips. For de som har lyst tar vi en liten vandring i nærområdet og et besøk på en lokal pub på kveldstid.
  Kjørelengde ca. 11 mil.

  DUNDEE TIL EDINBURGH, BESØK ST. ANDREWS RUINER OG EDINBURGH CASTLE (F)
 • DAG 7: HALVDAGSSIGHTSEEING I EDINBURGH MED GUIDE (F, M)

  Sammen med en lokal guide skal vi i dag på en bysightseeing både med buss og til fots. Her skal vi få et overblikk over byens historie og severdigheter. Vi tar blant annet turen rundt den utdødde vulkanen Arthur’s Seat, vi ser Hollyrood Palace og går sammen opp the Royal Mile. Etter sightseeingen vil vi få tid til å utforske byen på egenhånd. Om kvelden møtes vi for å spise en felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

  HALVDAGSSIGHTSEEING I EDINBURGH MED GUIDE (F, M)
 • DAG 8: HJEMREISE (F)

  Etter frokost er det avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge.
  Vi takker for turen og håper du kommer hjem med minner for livet.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Morten Bille
  Morten Bille

  Morten er en lett forståelig danske på 50 år som har reist mye i hele sitt liv. Av alle land han har besøkt har han en spesiell forkjærlighet til Skottland, Italia og Asia. Han er en av våre mest populære reiseledere og en fantastisk forteller som er flink til å finne de spennende historiene og vinklingene som gjør at man husker reisene hans. Humor og hygge er viktige elementer i Mortens formidling. Han er også veldig flink til å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Morten har en bakgrunn i det danske forsvaret og har også jobbet for både danske og amerikanske firmaer på ledernivå. Han er til daglig bosatt i Danmark sammen med sin kone og barn.

Tillegg for enkeltrom

kr. 4 300,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Edinburgh flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Edinburgh flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Glasgow 7 / 1 7 / 1 9 / 2 12 / 3 15 / 6 18 / 9 19 / 11 19 / 11 16 / 8 13 / 6 9 / 2 7 / 1
Edinburgh 7 / 1 7 / 1 9 / 2 11 / 3 14 / 6 17 / 9 19 / 11 19 / 11 16 / 9 13 / 6 9 / 3 7 / 1
Aberdeen 6 / 0 7 / 0 9 / 2 11 / 3 13 / 5 16 / 8 18 / 10 18 / 10 16 / 8 12 / 6 9 / 2 7 / 1
Stornoway 7 / 2 7 / 2 8 / 3 10 / 4 12 / 6 14 / 8 16 / 10 14 / 9 14 / 9 12 / 6 9 / 4 8 / 3

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

September 2020

22/9Oslo Gardermoen Rundtur i Skottland - Vi over 60Mer enn 817 490,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvem er Aller Travel?

  Vi er en turoperatør som har spesialisert oss på opplevelsesreiser for eventyrlystne over 60 år. Vi legger vekt på personlig service før, under og etter reisen, slik at du hele tiden føler deg ivaretatt og trygg på din reise.

 • Hvem reiser med Aller travel?

  Våre gjester er godt voksne, reiseglade mennesker - både par, enslige og venner. Alderen er stort sett fra 60 år og oppover, og generelt har vi litt flere damer enn menn med på tur. 

 • Er prisene på reiser per person?

  Våre grunnpriser er angitt per person, og er basert på at man deler dobbeltrom/leilighet/lugar med en man reiser sammen med. Det tilkommer tillegg for enkeltrom dersom du reiser alene. Det er dessverre ikke mulig å bestille et halvt dobbeltrom som deles med en vilkårlig reisende. Unntaket er våre singelturer, hvor prisene er angitt per person i enkeltrom.

 • Er det mulig å bestille enkeltrom?

  På våre reiser tilbyr vi et begrenset antall enkeltrom per reise mot et tillegg i pris. Vi er enige i at det urettferdig at det skal være dyrere å reise alene, og vi gjør alltid vårt beste for å holde tillegget så lavt som mulig. Vær likevel klar over at enkeltrommene ofte er små. Noen ganger vil det være dobbeltrom som benyttes som enkeltrom, men dette vil da spesifiseres under den aktuelle reisen.

 • Er det påmeldingsfrist for bestilling?

  Det er ingen påmeldingsfrist på våre turer, men hvis du har bestemt deg for å være med på en tur – bestill tidlig! Mange turer blir raskt fulltegnet, så det er viktig å sikre seg en plass. 

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Kan en reise bli kansellert?

  Ved enkelte anledninger har vi også måttet kansellere turer tre måneder før avreise grunnet for få påmeldte. Dette er trist både for oss og for de som har meldt seg på, så meld deg på tidlig så blir det tur! 

 • Er det påmeldingsfrist for ekstra utflukter i programmet?

  Ekstra utflukter/aktiviteter bør velges ved bestilling av reisen og senest innen restbetalingen 60 dager før avreise. 

 • Antall deltakere på hver reise?

  Våre grupper har vanligvis mellom 18 og 30 deltakere.

 • Er det reiseleder med på turen?

  På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst til destinasjonen. Nærmere informasjon om dette samt reiseleders mobilnummer blir oppgitt i reisedokumentene som sendes fra oss 2-3 uker før avreise.

  Når det gjelder verter på vår langtidsferie, les under langtidsferie.

 • Kan dere være behjelpelig med tilslutningsfly?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. 

  Tilslutning må bestilles senest to måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår for reisen. 

  Skulle du ønske å ordne tilslutning selv skjer dette på eget ansvar. Vi anbefaler deg da å kjøpe endringsbare billetter og å ha god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. 
   

 • Hvordan bestiller jeg min reise?

  Du er alltid velkommen til å ringe oss for å bestille. Vårt telefonnummer er +47 23 89 64 70 og vår telefontid er mandag - fredag kl. 09.00-16.00. Det er også mulig å bestille reiser døgnet rundt på vår hjemmeside: www.allertravel.no
   
  Uansett om du bestiller per telefon eller på internett, vil vi umiddelbart sende ut en ordrebekreftelse med ytterligere informasjon, reisevilkår og betalingsinformasjon. Denne sendes på e-post hvis ikke annet avtales. Ønsker du all korrespondanse per post tilkommer kr 70,- i porto og administrasjonsgebyr.

 • Hvordan betaler jeg reisen?

  Det er mulig å betale via bank eller med kredittkort. Alt du trenger av betalingsopplysninger står på ordrebekreftelsen du mottar ved bestilling. Er dere flere personer på samme bestilling så går det bra å betale hver for dere.
  Depositum forfaller 7 dager etter bestillingen har funnet sted. Det resterende beløpet forfaller 60 dager før avreisedato, og forfallsdato fremgår også av din ordrebekreftelse. 

  Vi gjør oppmerksom på at Aller Travel ikke sender egen separat faktura utover dette.

 • Hvordan er avbestillingsreglene?

  Følgende regler gjelder dersom det ikke er oppgitt andre vilkår på ordrebekreftelsen:

  - Ved avbestilling f.o.m innbetalt depositum frem til 61 dager før avreise, refunderes ikke depositum. 
  - Ved avbestilling f.o.m 60 dager t.o.m. 36 dager før avreise, belastes 50% av reisens totale pris.
  - Ved avbestilling f.o.m 35 dager før avreise, belastes reisens totale pris.

  Se også våre reisevilkår -/reisevilkar

 • Jeg har bestilt reise, men ikke mottatt en ordrebekreftelse

  Uansett om du bestiller per telefon eller online så vil vi umiddelbart sende ut en ordrebekreftelse med ytterligere informasjon, reisevilkår og betalingsinformasjon. Denne sendes på e-post, såfremt ikke annet avtales. Mottar du ikke denne, er det fint om du sjekker spamfilteret ditt, også kalt søppelpost. Finner du den ikke der, er det fint om du kontakter oss, da det mest sannsynlig er en feil i e-post adressen som er registrert i vårt system.

 • Selger dere avbestillings- og reiseforsikring?

  Forsikringer er ikke inkludert i prisen på våre reiser, og Aller travel selger ikke forsikringer. 

  Alle reisende må ha gyldig reiseforsikring når de reiser på tur med oss! Har du en forsikring gjennom jobb eller kredittkort er det viktig å sjekke at denne er gyldig for reisetidspunktet og landet/landene du skal til. Ha alltid med en kopi av forsikringsbeviset ditt samt din polise på turen.
  Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa kan bestilles på www.helsenorge.no eller på telefon 800 43 573.
  Vi anbefaler også at du tegner en avbestillingsforsikring, dersom dette ikke er inkludert i selve reiseforsikringen. Denne bør tegnes hos ditt forsikringsselskap i forbindelse med bestilling av reisen. Skulle noe skje med deg eller en av dine nærmeste før reisen får du dermed dekket dine økonomiske tap. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg. 

  Vær oppmerksom på at programmet også er veiledende og endringer kan forekomme.

 • Hva slags hotell skal vi bo på?

  Vi gjør alltid det vi kan for å finne gode hoteller, hvor både standard, atmosfære og beliggenhet er riktig. Det er ikke alltid vi klarer å dekke alle punkter, men vi gjør alltid vårt beste. Våre hotell er vanligvis i kategorien 3- og 4-stjerners, men vi henger oss ikke opp i stjerner hvis vi finner det riktige hotellet.
  På enkelte destinasjoner kan rommene på hotellet variere i størrelse, standard og beliggenhet. Vær også oppmerksom på enkeltrom kan være mindre og enklere innredet enn dobbeltrom. Vær også oppmerksom på at enkelte hotell ikke har aircondition. 

  En sjelden gang opplever vi overbookinger som gjør at vi må bytte hotell. Dette er dessverre utenfor vår kontroll. Skulle dette skje vil vi informere våre gjester umiddelbart.

 • Hva gjør jeg dersom jeg er allergisk eller har matintoleranse?

  Det er veldig viktig at allergier og matintoleranser blir oppgitt ved bestilling. Vi kan ikke garantere at du får nøyaktig den maten du trenger på tur, men vi gjør vårt beste. Det kan være lurt å ha med noe mat hjemmefra, og vær klar over at flyselskapene ikke serverer spesialdietter på kortere strekninger.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er helt uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå lengre på venteliste er det fint om du kontakter oss så vi får fjernet deg fra listen.
  Vi gjør oppmerksom på at det ikke sendes ut noen bekreftelse på at du har registrert deg på venteliste på en av våre turer.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  Alle våre reisende vil 2-3 uker før avreise få tilsendt flybilletter og ytterligere informasjon om din reise, som blant annet inneholder reiseleders navn og telefonnummer. Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Kan jeg reservere sete på flyet?

  Det er få flyselskap hvor vi har mulighet til å reservere seter. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan!

 • Må jeg reise med pass?

  Vi anbefaler alle våre reisende å ha med gyldig pass på våre reiser, da pass ofte er eneste godkjente internasjonale legitimasjon på reiser utenfor Norden. Enkelte fly- og fergeselskap krever også pass som gyldig legitimasjon. Det er den reisendes ansvar å påse at pass er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. I noen land er det et krav om at pass er gyldig inntil 6 måneder etter hjemkomst.

  Sørg derfor for å undersøke passet ditt tidlig, så du eventuelt har tid til å bestille et nytt dersom det er i ferd med å utløpe. 

  Under www.regjeringen.no, tema og UDs reiseinformasjon finner du oppdatert informasjon om hvilke pass- og visumregler som gjelder for de enkelte land.

  Oppbevar alltid passet på et sikkert sted og sørg for at det ikke skades. Ha det på deg eller i din håndbagasje, ikke oppbevar det i innsjekket bagasje. På hotellet anbefaler vi at du oppbevarer dette i safe om dette finnes tilgjengelig, og bær heller med deg en kopi av passet.

 • Kreves det visum for min reise?

  Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med ordrebekreftelsen ved bestilling.

  Du bør tenke på å søke om visum så tidlig som mulig – ikke alle lands ambassader er like effektive.

  Vi samarbeider med Visumexpert og de kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Nettsidene til Visumexpert finner du her.

  Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

  Visum for Kina og USA – se respektive land

 • Hvor mye bagasje kan jeg reise med?

  På turer med fly minner vi om at du må tilpasse bagasjen etter flyselskapets vektbegrensninger. Disse kan variere fra flyselskap til flyselskap. Mer informasjon om hva som gjelder på din reise vil fremgå av reisedokumentene vi sender ut 2-3 uker før avreise.

  Har du bestilt tilslutning selv er det viktig at du sjekker bagasjereglene for denne flyvningen. Har vi bestilt tilslutning er bagasjereglene lik på innenlands som på den videre flyvningen.

 • Håndbagasje?

  Tillatt håndbagasje varierer fra selskap til selskap, samt destinasjon.
  For flyvninger innen Europa gjelder følgende hos våre mest brukte flyselskaper:
  Norwegian - 10 kg  (mål: 55x40x23 cm)
  SAS - 8 kg (mål: 55 x 40 x 23 cm)
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelse på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og max 1000ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer max 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag).

  For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg. Dette kan være ved å ta med originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring eller kopi av resept. Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om maks 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  All medisin bør være i originalemballasje og det er fornuftig å ta med resepten eller en bekreftelse fra legen på engelsk. Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen tilfelle den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

  For nærmere informasjon om legemidler til utlandet: 
  https://helsenorge.no/legemidler/medisiner-pa-reise

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller Travel i god tid før avreise. 

 • Spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du er selv ansvarlig for å ordne med oksygensylinder hvis du skal ha dette med ombord i flyet. Hver sylinder kan ikke overstige 5 kg i totalvekt. Oksygensylindere med påmonterte regulatorer eller ventiler må være beskyttet slik at de ikke kan bli skadet og derved ha et utilsiktet utslipp av oksyge

 • Kan jeg bestemme hvor jeg vil sitte på flyet?

  Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som står for seteplassering på flyet. Er du i en særegen posisjon hvor du trenger et spesielt sete – ta kontakt så gjør vi det vi kan! På flyvninger med Norwegian kan vi kun søke om seteplassering av medisinske årsaker, og dette må kunne dokumenteres. 

 • Er det mulig å få assistanse før og etter innsjekking på flyplassen?

  Trenger du assistanse etter innsjekk på flyplassen så er det viktig at du kontakter oss i god tid før avreise så vi får ordnet med dette.

 • Bør jeg vaksineres før reisen?

  Det er den reisendes eget ansvar å sørge for at den har de nødvendige vaksinasjonene som gjelder til bestilt reisemål. Ta kontakt med din nærmeste vaksinasjonsklinikk for mer informasjon om hva du trenger til akkurat ditt reisemål.

 • Vær og klima

  Inne på selve reisen vil du finne en temperaturoversikt. 

  Ønsker du mer informasjon om været på reisemålet, ta en titt på www.yr.no. BBC har også et godt nettsted for vær: www.news.bbc.co.uk/weather/.

 • Blir det servert mat om bord på flyet?

  Serveringstilbudet ombord vil variere med flyselskap og lengde på reise. Generelt vil det på flyvninger innen Europa være enkel servering mot betaling. På oversjøiske flyvninger er servering oftest inkludert.

 • Bør jeg ha med kontanter på turen?

  Vi anbefaler kun å ha med litt kontanter til bruk ved ankomst, ellers anbefaler vi internasjonale kredittkort, gjerne både f. eks VISA og MasterCard. Husk at det er begrenset erstatning fra forsikringsselskaper ved tyveri eller tap av kontanter. De fleste steder tar kredittkort, unntaket kan være kiosker, buss/trikk ol, det kan også være greit å ha litt til tips på restauranter ol. 
  Det rimeligste og tryggeste er å ta ut penger underveis i minibanker. Du kan også ta ut penger i landets valuta i Norge før avreise. På Gardermoen, i avgangshallen, finner du minibanker med noen lands valuta, både før og etter taxfree-butikkene. 

 • Hva gjør jeg dersom det oppstår en nødsituasjon på reisen eller rett før avreise?

  Om det skulle oppstå en nødsituasjon kan du nå oss på telefon i Norge. Vår nødtelefon er bemannet hele døgnet. Telefonen er bemannet kun for nødstilfeller utenom våre kontortider. 
  Våre kontortider er mandag - fredag mellom kl. 09.00 – 16.00. Telefon: +47 23 89 64 70. Ved nød gjelder samme nummer.
  Er ikke situasjonen akutt ber vi deg kontakte reiseleder, vert eller ringe +47 23 89 64 70 i våre kontortider. Det er også mulig å nå oss på e-post:  info@allertravel.no, som er betjent mandag til fredag kl. 08.00-1600. 

 • Bagasjen min kom ikke frem, hva gjør jeg?

  Hvis du ikke mottar bagasjen eller hvis bagasjen blir skadet under flytransporten må dette meldes til det aktuelle flyselskapet umiddelbart ved ankomst, slik at du får en såkalt PIR-rapport. Rapporten er viktig for å kunne spore bagasjen i etterkant, men også for evt. krav til flyselskapet eller forsikring.
  Vær oppmerksom på at vanlig type skade/slitasje ved håndtering av bagasje (på fly, buss eller lignende) normalt ikke dekkes av den vanlige reiseforsikringen. 

 • Hva gjør jeg dersom jeg ikke er fornøyd med noe på reisen?

  Det er viktig du først forsøker å løse mindre ting ved å henvende deg til reiseleder/vert eller resepsjonen på hotellet med en gang problemet oppstår. Skulle problemet ikke bli løst, kan du ta kontakt med Aller Travel direkte.
  Hvis du ikke er fornøyd med løsningen, gi beskjed om dette, men innrett deg så godt du kan resten av ferien. Ta vare på kvitteringer og reisebeviset. Det vil gjøre det enklere å klage når du kommer hjem. 
  Velger du å ikke kontakte reiseleder eller oss direkte for hjelp, vil muligheten til å klage være begrenset når du kommer hjem i henhold til pakkereiseloven. 
   

  Hvis et problem ikke ble løst tilfredsstillende på stedet, kan en klage fremsettes skriftlig til Aller travel senest 14 dager etter hjemkomst. Alle henvendelser vil bli behandlet innen fire uker. 

 • Hvordan kan jeg gi innspill på den gjennomførte reisen?

  2-4 dager etter at du kommer hjem vil vi sende deg en e-post med en del spørsmål om hvordan du opplevde din reise. Det er viktig for oss å vite hva som fungerte bra og hva vi kan gjøre bedre, og vi håper i den forbindelse at du tar deg tid til å svare på spørsmålene.
  Aller travel betrakter ikke kommentarer som er innsendt via evalueringsskjemaet vårt som reklamasjoner som krever saksbehandling. 

  Har du innspill utover dette er du hjertelig velkommen til å sende oss en mail: info@allertravel.no
   

 • Hva gjør jeg dersom jeg har glemt noe på flyplassen/flyet?

  Har du glemt noe på flyplassen eller flyet tar du dette med flyplassens «Lost and found». Alle flyplasser har et slikt kontor.

 • Hvordan kan jeg få mine Reward/Cash Points med Norwegian

  Når man reiser på gruppebilletter med Norwegian kan man kun registrere cash points i etterkant av reisen, og senest innen 30 dager etter reisens startdato.
  Dette må gjøres via din personlige brukerprofil inne på Norwegian sin Reward side: www.norwegianreward.com
  Logg deg inn og legg inn fly referanse fra din reise og ditt etternavn for etterregistrering av poeng.
  Gjør oppmerksom på at antall poeng er noe lavere på gruppebilletter sammenlignet med individuelle billetter.

 • Hva gjør jeg dersom det oppstår en nødsituasjon på reisen eller rett før avreise?

  Om det skulle oppstå en nødsituasjon kan du nå oss på telefon i Norge. Vår nødtelefon er bemannet hele døgnet. Telefonen er bemannet kun for nødstilfeller utenom våre kontortider. 
  Våre kontortider er mandag - fredag mellom kl. 09.00 – 16.00. Telefon: +47 23 89 64 70. Ved nød gjelder samme nummer.
  Er ikke situasjonen akutt ber vi deg kontakte reiseleder, vert eller ringe +47 23 89 64 70 i våre kontortider. Det er også mulig å nå oss på e-post:  info@allertravel.no, som er betjent mandag til fredag kl. 08.00-1600.