Skip to main content

Aostadalen med Ole - - deilige italienske smaker

Bli med på denne unike Italia-turen med vår populære reiseleder og Italia-spesialist Ole Dyck-Madsen! Vi skal til Italias minste region og Europas høyest beliggende område, Valle d’Aosta. Her skal vi smake oss gjennom deilige oster, skinker og viner mens vi skuer over de majestetiske fjelltoppene rundt Mont Blanc, Monte Rosa og Matterhorn.

Vi skal også på noen «toppturer» - på den behagelige måten - med taubane. Dessuten skal vi besøke de hyggelige skistedene Champoluc og Courmayeur, som viser seg fra sin beste side på sommerstid. 

Vi bor sentralt på et hyggelig hotell i regions- og provinshovedstaden Aosta. En meget spennende by med aner helt tilbake til romerne, og hvor byens navn stammer fra grunnleggeren, keiser Augustus. I dag overgås Aosta kun av Roma og Verona i mengden av romerske monumenter og utgravninger. I tillegg har byen en helt unik middelalderarkitektur. Vi skal bli godt kjent med dette vakre området og Ole viser vei til et utvalg av de lokale småstedene.

Aostadalen ligger på den nordlige grensen til Sveits og Frankrike. Landskapet er dramatisk og det spesielle mikroklimaet gir unike druer, og ikke minst fantastiske oster, skinker og pølser – et sant paradis for vin- og matelskere. Det er også noe med at smakene blir som forsterket når vi står midt i området hvor råvarene stammer fra og har det majestetiske fjellandskapet som et uvirkelig lerret foran oss. 

Dette er en reise med et velsydd program for å oppleve det kjente fjellområdet, den vakre naturen, nyte smakene og det sjarmerende fjellandsbylivet i Aostadalen – på «Europas tak», som det også blir kalt. 

Gled deg til
 • Vakker natur og storslagne fjell
 • Nydelige smaker av gode råvarer
 • En sosial og hyggelig reise
 • Et velsydd program
 • Lokalkjent reiseleder
Informasjon
Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo-Milano, inkl. skatter og avgifter
 • 5 netter på Duca D`Aosta Hotel ****, inkl frokost
 • Velkomstmiddag m/ vin og vann på lokal restaurant
 • 3 apertif/vinsmakinger med snacks
 • 2 lunsjer inkl. vin og vann på lokale restauranter
 • Diverse ost-, skinke- og pølsesmaking
 • All transport og utflukter som nevnt i programmet
 • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet
Prisen inkluderer ikke:
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Tilslutning fra andre byer i Norge

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Avreise/ankomst (M)

  Avreise fra Gardermoen med fly. Ankomst Milano og buss til Aosta (ca 2,5 timer). Underveis vil reiseleder Ole gi et innblikk i dagene som kommer.

  Etter innsjekk spaserer vi gjennom deler av den vakre historiske bykjernen til en herlig velkomstmiddag.

 • DAG 2: Byvandring i Aosta (F)

  Under formiddagen får vi selskap av en en dyktig lokalguide, som viser oss Aostas mest kjente severdigheter, som for eksempel Pretorianer-porten og området med det gamle romerske teatret. Formiddagen avsluttes hos en liten lokal vinprodusent i sentrum, hvor vi får smake på lokale viner og oster fra én av Italias beste ostebutikker. Denne vil vi senere besøke, så det vil bli mulighet for å kjøpe med oster hjem.

  Ettermiddagen og kvelden blir fri til å utforske byen på egen hånd.

  Byvandring i Aosta (F)
 • DAG 3: Courmayeur og Mont Blanc (F, L)

  Vi forlater Aosta og kjører mot Frankrike og Mont Blanc. Fra det fasjonable skistedet Courmayeur tar vi den moderne taubanen Skyways opp på selve Mont Blanc-massivet, hvor vi når en høyde på 3.466 moh. På toppen har vi utrolig utsikt opp mot Europas høyeste fjell. Vel tilbake i Courmayeur nyter vi en god lunsj med lokale delikatesser før vi får litt tid på egen hånd.

  På tilbakeveien svinger vi opp mot Morgex, hvor vi besøker en lokal vingård, som utmerker seg for sine hvite viner. Vi får høre litt om produksjonen før det selvfølgelig blir smaksprøver.

  Vi har kvelden fri.

  Courmayeur og Mont Blanc (F, L)
 • DAG 4: Champoluc og Crest (F, L)

  Vi kjører et stykke langs motorveien til vi når en stor produsent av lekre, lokale skinker og oster. Vi får et lite innblikk i produksjonen og smaker forskjellige typer av godbitene. Herfra kjører vi opp gjennom Valle d’Ayas og ankommer skibyen Champoluc. På en hyggelig restaurant inntar vi en deilig lunsj og rett over gaten finner vi deretter taubanen, som fører opp til Crest på ca 2.000 moh (hvis været tillater). Her får vi tid til en ettermiddagskaffe, litt vin eller kanskje en spasertur med imponerende utsikter mot Monte Rosa. Tilbakeveien går over Colle de Joux, som er en meget panoramisk vei.

  Også i kveld er det fritid for å utforske Aostas mange gode spisesteder.

 • DAG 5: Castello Fenis og St Bernhardspasset (F)

  På formiddagen besøker vi Castello Fenis, en av de mest imponerende og vakkert beliggende av Valle d’Aostas utallige middelalderborger. Castello Fenis daterer seg til midten av 1200-tallet og forteller mye om middelalderens val d’Aosta. Turen går så opp en av Europas mest berømte veier mot St. Bernhards-passet. Passet utgjør grensen til Sveits og var tidligere en del av Frankerveien - pilgrimsveien fra England og Frankrike til Roma. Halvveis oppe møter vi kooperativet for fontina-ost. Dette er den mest berømte osten fra området og er den som benyttes i deres fantastiske fonduta - oste-fondue. Millioner av fontinaoster ligger til lagring i 6 km lange gruveganger, hvor temperatur og fuktighet er optimale for ostenes utvikling. Vi avslutter besøket med små smaksprøver.

  Tilbake i Aosta samles vi sent på ettermiddagen for en hyggelig og uhøytidelig stund sammen, en aperitif med lokale viner og delikatesser før middag på egen hånd.

  Castello Fenis og St Bernhardspasset (F)
 • DAG 6: Hjemreise (F)

  Avreise mot flyplassen i Milano og videre hjemreise med fly.

Slik bor du

Duca D’Aosta hotel ligger i det historske sentrum i Aosta, og ble helrenovert i 2015. Hotellet har en hyggelig restaurant, døgnåpen resepsjon og gratis wi-fi.
De elegante rommene i retro-stil har i flotte tregulv, a/c, tv, minibar og vannkoker.  

DUCA D’AOSTA HOTEL
Piazza Narbonne, 8, 11100 Aosta AO

 

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Ole Dyck-Madsen
  Ole Dyck-Madsen
  Ole Dyck-Madsen
  har bodd i området rundt Verona i snart 30 år og har i løpet av disse årene reist mye gjennom den nordlige del av Italia. Ole guider hjemmevant på turer til Venezia, Toscanas kunstskatter, Ligurias vakre kyststrekninger og selvfølgelig også i hans hjemmeområde ved Gardasjøen og Verona. En av Oles interesser er også de mange gode viner fra Italia, og han er også en kompetent guide på dette felt. Reiser du på en av våre reiser hvor Ole er reiseleder, vil du med garanti få et godt innblikk i hverdagslivet i Italia.

Tillegg for enkeltrom

kr. 3 150,- (begrenset antall)

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Milano Malpensa flyplass

Varighet
 
Flyselskap
spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Milano Malpensa flyplass

Varighet
 
Flyselskap
spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Juni 2021

27/6Oslo GardermoenAostadalen med OleMer enn 815 990,-BestillMer informasjon