Skip to main content

Fjord, fjell og Svanøy - Vestlandet på en annen måte med fagre Stryn, Florø og hansabyen Bergen

Bli med på en ny flott Vestlandstur med flere velkjente steder, men mest av alt vil kanskje besøket på Svanøy utenfor Florø være noe nytt og spennende. Opplevelser som dette drømmer mange utenlandske turister om å få oppleve en gang i livet, og nå har du muligheten til å gjøre det samme.

I en komfortabel og miljøvennlig buss sitter du høyt med perfekt utsikt over fjorder, fjell og skiftende landskaper. Vi kan raskt nevne opplevelser som Stryn, Jølstervatnet, Florø, Svanøy, hurtigbåt gjennom skjærgården fra Florø til Bergen og togtur over fjellet til Oslo.
Dette er en tur hvor du får med alt fra vakre kulturlandskap i innlandet, vakre fjorder og fjell med snø på toppene til kystlandskap og kulturbyen Bergen.  En rundreise for de som har lyst på å se nye og spennende deler av vårt vakre land.

Med oss på turen har vi vår erfarne reiseleder Elbjørg Haugsdal.

Gled deg til
 • Moderne turistbuss med god utsikt
 • Kjøre Veteranbåt
 • Flotte omgivelser og opplevelser på Svanøy
 • Hurtigbåt gjennom vakker skjærgård
 • Bergen
 • Tog på Bergensbanen
 • Reiseleder med lang erfaring fra turer i Norge

Slik bor du

 • Hotel Alexandra

  Hotel Alexandra Loen kan by på fantastisk utsikt over fjorden og fjellene rundt. Dette familiedrevne hotellet tilbyr gratis WiFi og parkering.
  Alle rom er unikt innredet, med flatskjerm-TV, minibar, eget bad med dusj og medfølgende morgenkåpe og tøfler. Noen av rommene har utsikt over fjorden og balkong.
  Alexandra Bad tilbyr et stort innendørs- og utendørsbasseng, et barnebasseng, badstue og et innendørs og utendørs boblebad.

 • Herregård Svanøy Hovedgård

  Herregården Svanøy Hovedgård er et ærverdig gods med 21 rom og 42 senger. Den mangfoldige historien sitter i veggene! Her har det vært et adelig krongods, bispesete, «futesete» og kraftsentrum for haugianerne.
  Hovedhuset har 14 doble rom. Noen av rommene har eget bad, andre må dele. Her er et utall stuer for ulike formål: Spise god mat, nyte et glass avec, kose seg foran peisen eller få kjenne litt på historia. Selv om vi ikke kan garantere eget bad på alle rommene, mener vi at opplevelsen på dette unike stedet er så flott og spesiell, at vi velger å benytte det til overnatting.

 • Scandic Neptun

  Scandic Neptun Hotel ligger sentralt til i Bergen, bare 250 meter fra Torgallmenningen, og tilbyr gratis Wi-Fi, en stor samling av moderne kunst og rom med kabel-TV.
  Alle rommene på Scandic Hotel Neptun er utstyrt med kaffe- og tekoker, skrivebord og sittehjørne.

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo – Otta – Grotli - Loen (L, M)

  Avreise fra Oslo Bussterminal kl. 08.00 hvor du går om bord i turistbussen og møter reiseleder Elbjørg Haugsdal. Det er mulig å gå om bord både på Jessheim, Gardermoen og Hamar.

  Turen går langs Mjøsa og passerer Lillehammer, Øyer og fortsetter gjennom Gudbrandsdalen hvor vi kan se mange av de gamle særegne gårdene oppe i dalsiden. Vi stopper underveis både for benstrekk og noen har sikkert lyst på å kjøpe en kaffekopp og en rømmevaffel.
  På Otta tar vi av fra E6 og fortsetter oppover Ottadalen forbi Vågåmo til Lom hvor det serveres lunsj. Deretter går turen videre nordvest gjennom et vakkert landskap innrammet av høye fjell og innsjøer knyttet sammen av buktene elver i dalbunnen. Vi passerer Bismo, Pollfoss og Grotli før vi ut på ettermiddagen nærmer oss Stryn. Siste del av turen går på en vei med serpentinsvinger ned mot Stryn.

  Vi ankommer vakre hotel Alexandra i Loen hvor vi sjekker inn og spiser felles middag.

  Oslo – Otta – Grotli - Loen (L, M)
 • DAG 2: Loen – Førde - Florø – Svanøy (F, M)

  Etter frokost fortsetter turen gjennom flotte fjord og fjell områder mot Utvik. Når vi kommer til Skei kjører vi på sørsiden av Jølstravatnet og Astruptunet som er hjemmet til maleren, tegneren og grafikeren Nikolai Astrup, tunet ligg idyllisk til på sørsida av Jølstravatnet. Vi fortsetter deretter til Byrkjelo og Førde. Underveis blir det tid til litt stopp for å ta bilder og strekke på beina.
  Når vi ankommer Florø blir det tid til en liten informasjonsrunde med den pensjonerte rådmannen Fredrik, som skal være vår ciceron under besøket på Svanøy. Fra Florø skal vi transporteres staslig med den gamle veteranbåten MS Atløy. Båten som ble bygget på Bergen Mekaniske Verksted i 1931 og er godt vedlikeholdt. Dette blir en sjarmerende tur med en av kystens gamle slitere. Vi ankommer Svanøybukt og herfra kan de som vil spasere opp til Herregårdens hovedhus hvor vi skal bo. Er det noen som trenger hjelp med transport, så er ikke det noe problem. Kanskje er det noen som har lyst på en spasertur i vakre omgivelser før det serveres middag.

  Loen – Førde - Florø – Svanøy (F, M)
 • DAG 3: Svanøy (F, L, M)

  Etter frokost skal vi bli litt bedre kjent med «Sunnfjords perle». Svanøy er den sørligste og frodigste øya i Flora kommune. Her finner vi planter og trær man vanligvis ikke finner på Vestlandet, som f.eks kristtorn. Svanøys historie er mangfoldig og går langt tilbake. I forrige århundre var øya det viktigste senteret i regionen, med stor aktivitet på eksport og skipsfart.
  Over 100 mann arbeidet i kobbergruvene, haugianerne var storprodusenter av salt, her ble det bygd skip og drevet storgård.
  Vi starter med en guidet tur på flotte øya. Ganske snart får vi kontakt med hjorten på Kvalstad Gård - Norsk Hjortesenter. Her kan de som ønsker få nærkontakt med disse flotte dyrene. Vi får høre om Svanøy Hovedgård som gjennom tiden har vært både
  adelssete og bispegods. Svanøy er kjent for å produsere både hjort og laks av høy kvalitet. Selvfølgelig tar vi en titt på lakserøykeriet.

  Omvisningen avsluttes med en god lunsj med lokale råvarer. Ciceronen Fredrik er også med og han vil fortelle mer om øya og kommunen.
  På kvelden serveres en flott festmiddag.

  Svanøy (F, L, M)
 • DAG 4: Svanøy – Bergen (F, M)

  Etter frokost tar vi lokalbåten inn til Florø, hvor vi går om bord på hurtigbåten til Bergen. Det blir en flott tur sydover mot Bergen.

  Vi ankommer først det lille tettstedet Askvoll deretter fortsetter vi mot Krakhella som ligger på Sula ved innløpet av Sognefjorden. Vi fortsetter ferden gjennom vakkert kystterreng gjennom smale fjorder ned mot Skerjehamn i Gulen, som tidligere var et viktig knutepunkt for båttrafikken. Mange husker kanskje diskusjonen rundt statuen av Kong Olav som kunstneren Olav Steen laget for Oslo kommune. Statuen står i dag i Skerjehamn. Turen går raskt videre sørover mot Mjømna og Lygra i Nordhordland. Etter en båttur på ca. 3 timer og 15 minutter ankommer vi Bergen.
  Derfra spaserer vi ca. 300 meter opp til «kunsthotellet» Scandic Neptun.

  Det blir litt egen tid til avslapping og evt en liten spasertur i Bergen før det serveres middag på hotellet.

  Svanøy – Bergen (F, M)
 • DAG 5: Hansabyen Bergen (F, M)

  Etter en god og rolig frokost skal vi i dag bli bedre kjent med Bergen – byen mellom de 7 fjell. Lokal guide og buss møter på hotellet og tar oss med på Bergens kjente severdigheter som Bryggen, Fisketorget, Fløibanen og ikke minst et besøk på Troldhaugen – det legendariske hjemmet til Edvard Grieg.
  Etter sightseeing er det tid til egen disposisjon. Middag på hotellet.

  Hansabyen Bergen (F, M)
 • DAG 6: Bergen – Oslo (F)

  Etter dagens frokost forbereder vi oss på å ta toget over fjellet tilbake til Oslo. Det er behagelig å kjøre tog og man kan nyte den vakre utsikten mens man kjører gjennom varierende landskap I starten går det langs idylliske fjorder mot Dale, før det på veien mot Voss går over i mer innlandslandskap med mye fjell. Fra Voss går det videre vestover opp mot Myrdal og etterhvert kommer vi fram til togreisens høyeste punkt på 1.237moh som passeres rett før vi ankommer Finse. Turen går over høyfjellet fram til Geilo og kanskje er det passe å ta seg en tur til bistrovogna og kjøpe seg en kopp kaffe og litt å spise. Mens man kanskje nyter en kopp kaffe, skifter terrenget fra fjell til mer skogkledde lier på turen ned mot Ål, Gol og Nesbyen. Etter hvert kommer vi ned på flatbygdene på Ringerike og stopper i Hønefoss før vi kommer til Drammen og turen avsluttes på Oslo Sentralbanestasjon.

  Bergen – Oslo (F)
Prisen inkluderer:
 • Transport i moderne turistbuss
 • Transport med charteret veteranbåt MS Atløy
 • Hurtigbåt fra Florø til Bergen
 • Tog Bergen-Oslo
 • 5 overnattinger på hotell inkludert frokost og middag
  o Hotel Alexsandra, Loen
  o Herregården Svanøy Hovedgård
  o Scandic Neptun Bergen
 • 1 lunsj Svanøy Hovedgård
 • Besøk på Astruptunet
 • Guidet omvisning Svanøy
 • Sightseeing i Bergen med Fløyen og Troldhaugen
 • Reiseleder Elbjørg Haugsdal
Prisen inkluderer ikke:
 • Øvrige måltider og drikke ikke omtalt i program

Tillegg enkeltrom

kr. 2 200,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Transport

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av buss- og togtider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 30 minutter før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Loen

Varighet
ca. 8 timer
Buss-selskap
Bekreftes senere

 

  Turen hjem fra Bergen togstasjon

Varighet
ca. 6,5 timer
Tog-selskap
: Vy

 

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

September 2021

6/9Oslo BussterminalFjord, fjell og SvanøyMer enn 813 300,-BestillMer informasjon