Skip to main content

Savalen - Smaken av Det Gode Liv

Bli med til flotte Savalen Fjellhotell hvor vi skal nyte sommeren og naturen i Østerdalen. Dette blir en forsmak på Det Gode Liv langtidsferie. Gled deg til fem sosiale og hyggelige dager med aktiviteter, verter, hyggelige samlinger og spennende utflukter. 

Alle er invitert, enten du har vært, planlegger, skal eller ikke, på langtidsferie med oss. Det blir daglige gåturer, quiz, botcha og hyggelige måltider, men også fottur til Hemstadtjønna og mulighet for utflukt til Røros eller sykkeltur langs Savalen.

Et av høydepunktene vil være en utflukt vi håper at alle vil være med på og som er inkludert i prisen. Vi skal nemlig besøke et aktivt seterbruk med melkekyr, kviger og kalver. Vi får en innføring i nåtidens seterdrift og får høre hvordan det ble drevet tidligere. 

Noen av våre populære verter er også på plass for å samle alle og gi siste nytt om våre mange langtidsferier.

På Savalen Fjellhotell bor vi godt, omgitt av fjell og frodig natur, med et perfekt turterreng . Det er enkelt å komme til Savalen, enten med egen bil eller tog. Innsjøen Savalen ligger bare et steinkast fra hotellet. Dessuten kan du nyte hotellets spa-avdeling, med boblebad, massasjestasjoner, dampgrotte, skotsk-dusj, trimrom og avslappingsarealer.

Vi vil også gi en kort informasjon om våre langtidsferie reiser – Det Gode Liv – for de som er interessert.

Gled deg til
 • Sosiale & aktive dager
 • Et lekkert hotell med spa
 • Utflukt til et aktivt seterbruk
 • Å møte andre reiseglade
 • Norsk natur & flotte omgivelser

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst Savalen (L, M)

  Etter innsjekk er det velkomstmøte. Her vil vi informere nærmere om de neste dagene og bli litt kjent. Etter møtet er det litt egentid før vi går samlet til middag. På kvelden blir det dans.

  Ankomst Savalen (L, M)
 • DAG 2: Vandretur til Hemstadtjønna og Midttjønna (F, L, M)

  Frokost serveres mellom 07:00-10:00. Etter frokost blir det en felles vandretur til Hemstadtjønna. Alle går i eget tempo og når vi har kommet frem til Hemstadtjønna vil det bli servert kaffe som vi koker på bålet samt litt fersk gjærbakst. Turen derfra går enten tilbake samme vei, eller en liten runde oppom Savalknatten hvor vi har en flott utsikt. Turen ender på hotellet.

  Vil man ikke bli med på denne turen, legger vi opp en kortere runde rundt hotellet, med kaffe og noe «attåt» i lavoen utenfor hotellet.

  Vi nyter felles lunsj på hotellet. På ettermiddagen blir det egentid til å nyte hotellets fasiliteter, før vi møtes til middag. Etter middag blir det både quiz og dans.

  Vandretur til Hemstadtjønna og Midttjønna (F, L, M)
 • DAG 3: Seterbesøk på Gjermundshaugvangen (F, L, M)

  Etter frokost er det klart for utflukt til Gjermundshaugvangen, som ligger i Alvdal Vestfjell. Transporten tar ca. 30 min i buss fra hotellet og vi skal besøke et aktivt seterbruk med melkekyr, kviger og kalver. Det er ikke igjen så mange setre med tradisjonell seterdrift lenger. Vi får servert kaffe og vafler, mens vi blir fortalt om seterlivet. Om du vil kan du hilse på husdyrene.

  Fra gammelt sies det at spekeskinka er klar når gjøken galer første gangen. Vi må anta et selv på fjellet i Nord-Østerdal er gjøken ankommet til St.Hans og da blir det bl.a serveres spekemat og rømmegrøt.

  Det blir dans og hyggelig avslutning etter middag.

  Seterbesøk på Gjermundshaugvangen (F, L, M)
 • DAG 4: Valgfri utflukt til Røros eller sykkeltur langs Savalen (F, L, M)

  Etter frokost er det en valgfri utflukt til Bergstaden Røros med omvisning av lokalguide. Vi bruker litt tid til å rusle rundt i det trivelige trehusmiljøet og kanskje finner du en koselig plass å sette seg ned å nyte en kopp kaffe og litt lokalt bakverk. Vi er tilbake på Savalen til lunsj.

  For de som ikke blir med til Røros kan man benytte seg av hotellets mange fasiliteter, nyte naturen rundt hotellet eller ta seg en sykkeltur i flott fjellterreng langs Savalen. Det finnes muligheter for å leie sykkel på hotellet. Det er mange fine sykkelruter og vandreruter som er oppmerket i området rundt hotellet.

  Vi spiser felles middag på hotellet og avslutter kvelden med dans.

  Valgfri utflukt til Røros eller sykkeltur langs Savalen (F, L, M)
 • DAG 5: Hjemreise fra Savalen (F)

  Etter frokost takker vi for fine dager og sjekker ut.

  Hjemreise fra Savalen (F)

Slik bor du

Gjennom 45 år har familien Hektoen utviklet den gamle Savalen Turisthytte til et moderne og attraktivt fjellhotell i naturskjønne og idylliske omgivelser på Savalen i Nord-Østerdal. 700 meter over havet, 190 km fra Trondheim, 218 km fra Hamar, 330 km fra Oslo og 281 km fra Molde ligger Savalen sentralt plassert og godt tilgjengelig fra bade nord, sør, vest og øst.

Fokuset har i alle år vært å skape trivsel og velvære for gjestene og gode referanser siden 1963 gjør at gjestene kommer tilbake år etter år.

Hotellanlegget har de siste årene gjennomgått en omfattende utbygging og renovering og er i dag på mer enn 7000 m2.

Her tilbyrs alt du forventer av et moderne fjellhotell, og litt til. Blant annet et spektakulært velværebasseng og spa, moderne rom i ulike størrelser , restaurant, kurs- og konferansefasiliteter, selskapslokaler, bar, dansesal og mye mer. Hotellet har store og flotte oppholdsrom og det er god plass i forhold til antall gjesteværelser.

Overnattingsstedet har hage og terrasse, og tilbyr også døgnåpen resepsjon og gratis WiFi overalt. Alle rom har balkong, eget bad og flatskjerm-TV.

Alle SPA-behandlinger må bestilles separat direkte med hotellet.

Savalen Fjellhotell & Spa
Savalen, 2500 Tynset

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)

kr. 900,- 

TRYGG PÅ TUR MED OSS:

Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

Transport

 

Transport til/fra:

Savalen ligger 190 km fra Trondheim, 218 km fra Hamar, 330 km fra Oslo og 281 km fra Molde. Plasseringen er altså sentral og godt tilgjengelig fra både nord, sør, vest og øst. Du kan komme deg til Savalen med bil eller med tog til enten Alvdal eller Tynset stasjon. Fra togstasjon kan det bli arrangert transport til hotellet. Dette må avtales med Aller Travel når man gjennomfører bestillingen.