Skip to main content

Langtidsferie Albufeira - Det gode liv

I feriebyen Albufeira får du garantert et trivelig langtidsopphold. På vårt flotte leilighetshotell Vila Petra bor vi 3 uker i romslige, lyse leiligheter, med oppholdsrom, separat kjøkken, soverom, bad og balkong.

Det moderne resortet ligger rolig til, omgitt av en flott hage i bydelen Montechoro. Det er kort vei til bydelens hovedgate med små restauranter, butikker og barer. Den vakre sandstranden Oura ligger kun en kort spasertur unna, og du kan lett ta deg til sentrum av Albufeira. Tyrefekterarenaen og Continente kjøpesenter ligger heller ikke langt til fots fra hotellet. 

Det er nydelig på Algarvekysten på vinterstid, med en rolig stemning og stort sett godt vær med knallblå himmel. Et populært turistmål siden 70-tallet som fortsatt holder sin sjarm. Hyggelige kystbyer, deilig sjømat og rik middelhavskultur venter deg. 

Det er gode turmuligheter og turstier i området. Våre verter arrangerer dessuten flere utflukter til de pittoreske småbyene langs Algarve-kysten, kjent for korkproduksjon, gode viner og behagelig stemning. 

Eksempel på utflukter kan være vandringer, besøk på vingård i Silves, den sjarmerende gamlebyen i Faro eller fiskerlandsbyen Tavira.

"Etter nordnorsk standard, er det alltid høysommer i Albufeira!" smiler en fornøyd May Brith, tidligere gjest på vår langtidsferie i Albufeira.

Hva er DET GODE LIV langtidsferie?
Hos oss på «DET GODE LIV» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske.
Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. 

Gled deg til
 • Flott beliggenhet på Algarvekysten
 • Store, lyse leiligheter
 • Hyggelig fellesrom
 • Underholdning og dans i baren
 • Flotte utfluktsmål

Om resortet

Vila Petra ligger sentralt i en rolig del av Albufeira.

Resortet tilbyr lyse og smakfulle leiligheter med balkong og har et lekkert og frodig uteområde med utendørs svømmebasseng. En frisk opplevelse vinterstid da det ikke er oppvarmet, men du kan varme deg i de mange solstolene rundt bassenget. Det finnes også et innendørs basseng til fri bruk.

Vi har et stort og hyggelig fellesrom hvor alle arrangementer og fellessamlinger finner sted. I tillegg har vi et kontor bak resepsjonen hvor våre verter er tilgjengelige alle hverdager. Her finner du også vårt lille bibliotek med et utvalg av norske bøker, blader og magasiner.
 
På hotellet finner du to restauranter som ofte blir benyttet av våre gjester. Vi har en frokostrestaurant og en lunsjrestaurant som er åpen på dagtid slik at gjester som oppholder seg i basseng- og uteområdet kan kjøpe lunsj, forfriskninger, is og snacks.

Wifi er inkludert i prisen for våre gjester, men merk at du kan oppleve varierende kvalitet. Vi forsøker å tilby norske TV-kanaler, men grunnet ustabile signaler og rettighetsbegrensninger kan dette ikke garanteres. 

På grunn av plasshensyn er det ikke vaskemaskiner i leilighetene i Albufeira. Det finnes imidlertid et myntvaskeri med stor kapasitet på hotellet som kan benyttes. Leilighetene rengjøres lett fem ganger i uken. Håndklær skiftes to ganger i uka og sengetøy en gang i uka. Kjøkkeninventar og det daglige renhold etter måltid er naturlig nok gjestenes ansvar.

Det er mulig for våre reisende å ta imot gjester på vårt resort i Albufeira. I stuedelen finnes det en sovesofa hvor gjesten kan sove. Pris EUR 100,- per påbegynt uke, maks 1 person i 2 uker. Merk at hver påbegynt uke teller som full uke.  Barn under 12 år gratis. Gi beskjed god tid i forkant og betal til verten på stedet.
 

Resort Albufeira: Hotel Vila Petra
Rua Mouzinho de Albuquerque,
8200-356 Albufeira, Portugal

Slik bor du

 Fasiliteter hotell

3-5 etasjer, 141 leiligheter

Heis

Tennisbane, squashbane og treningsrom (mot kostnad)

Svømmebasseng ute

Restaurant

Svømmebasseng inne  

Myntvaskeri
(ca kr 40 for vask/kr 40 for tørk)

Spa-avd, behandlinger (koster ekstra)

 

Fasiliteter leilighet

Kokeplater

Kjøleskap

Brødrister

Kaffetrakter

Dusj med badekar

Aircondition (varme og kjøling)

Safe mot kostnad 

Kjøkkenutstyr (middels)

Vannkoker

Hårføner

Lett dyne

Wi-fi
(middels kvalitet)

TV m/norsk kanal (ustabil kvalitet)

Nærmiljøet

Apotek
3 min
Bank
7 min
Flyplass
40 min
Lokalbuss
7 min
Matbutikk
10 min
Minimarked (på hotellet)
0 min
Minibank
4 min
Restauranter
4 min
Albufeira sentrum
40 min
Storby, Faro
40 min
Strand
20 min

Under vinterhalvåret finner du roen i Albufeira. Tempoet er lavere og turistene færre. Albufeira er også et perfekt utgangspunkt for å utforske andre deler av Portugal, som Lisboa og Estoril.

Algarves største by, Faro, er et hyggelig bekjentskap. Den har en sjarmerende gamleby, et universitet, havn, jernbanestasjon og marina. Store deler av den gamle bydelen har bilfrie og koselige smågater med et yrende folkeliv. Her ligger spennende butikker, små kafeer og gode restauranter side om side. Ønsker du flere shoppingalternativer så ligger blant annet shoppingsenteret Jumbo rett på utsiden av bykjernen.

Litt vest for selve båthavnen kan du bli med på båtturer ut til de nærliggende strendene som ligger i naturskjønne områder langs kysten. Et annet alternativ er å bli med en av småbåtene ut til de vakre våtmarksområdene.

Langs Algarvekysten finnes det mange små tettsteder og byer som du lett kan ta deg til med buss. Området har mange historiske minnesmerker og flotte naturlandskaper. Dette kystområdet passer godt for deg som liker å ferdes i naturen og kulturlandskaper.

Tavira er en sjarmerende fiskerlandsby i den østre delen av Algarve. Den historiske byen er regnet for å være nesten 3000 år gammel med bygninger og strukturer fra mange tidsaldre, og har fungert som havneby for bl.a. fønikerne og romerne.  Byen er stor nok til å ha et tilstrekkelig utvalg av barer, restauranter, markeder og butikker - men likevel liten nok til at man kan gå fra den ene enden til den andre på 15 minutter. En fergetur på noen få minutter tar deg ut til den fantastiske øya Ilha de Tavira med sine kjente sanddyner.
Østover finner du Vilamoura, et populært tettsted blant nordmenn med både kasino og en elegant marina, i tillegg til ypperlige golfbaner.

Verter, aktiviteter og utflukter

I Albufeira vil du bli møtt av to hyggelige verter, som legger opp til aktiviteter, utflukter og annet sosialt under oppholdet. I løpet av de første dagene vil det holdes et informasjonsmøte, hvor du får høre mer om hva vertene kan hjelpe til med, hva som vil arrangeres og hvor du kan treffe de. Vertene vil ha oppsatte kontortider hvor du til enhver tid kan komme om det skulle være noe. Våre voksne verter har ulik erfaring fra arbeidslivet, men felles for de alle er at de ønsker at du som gjest skal ha det så godt som mulig. Mange vil nok kjenne igjen noen av vertene fra tidligere år og andre resort. 

Det vil bli arrangert mange forskjellige aktiviteter under ditt langtidsopphold. Vertene har tatt med seg erfaring fra tidligere sesonger og setter opp det som har vært populært. Eksempler kan være gåturer, vinsmaking, quiz, busstur til Faro og besøk på det lokale markedet i Albufeira. Dette vil kun være for våre gjester og du blir med på det du måtte ønske. Detaljert ukeplan og tilbud får du ved ankomst. 

På vårt resort kan du også bli med på ukentlige utflukter til interessante områder i regionen. Vertene arrangerer, og du melder deg på under oppholdet. Det settes for eksempel opp bussturer med norsktalende guide og i tillegg tilbys det gåturer i nærområdet samt bussturer uten guide til mer lokale severdigheter. Informasjon rundt dette vil du få ved ankomst.

Alle i Aller travel er opptatt av at du skal få gode opplevelser sammen med oss – og vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Dagsprogram

 • Hver uke vil våre verter presentere en ukesplan med ulike aktiviteter og utflukter. Under ser du et eksempel på hvordan en uke i Albufeira kan se ut. Programmet vil kunne variere fra uke til uke.

 • Mandag - fredag: Hver morgen:

  08:30 Gåtur og litt trim (45 min)

  Hver morgen:
 • Mandag - fredag: Kontortid:

  10:30-12:00 Kom innom dersom du har spørsmål, trenger tips eller råd. Vertene er her for å hjelpe deg, slik at du får en minnerik ferie.

  Kontortid:
 • Mandag - fredag: Eksempler på aktiviteter:

  10:30 Markedsbesøk
  13:00 Boccia
  15:00 Minigolf

  Eksempler på aktiviteter:
 • Mandag - fredag: Eksempler på kveldsarrangement:

  16:00 Kurs i portugisisk
  17:00 Vaffelstund og bingo
  18:00 Quiz og info
  19:00 Vi arrangerer singelmiddag og bli kjent middag. Møt opp dersom du vil være med ut å spise.
  21:00 Sang & Dans - underholdning i restauranten

  Eksempler på kveldsarrangement:
 • Utflukter: Eksempler på våre mest populære utflukter

  Bli med oss og oppdag de mange perlene i Algarve-området: Vilamoura med sine klipper, storbyen Faro, Tavira, Olhao og Lagos- bukten. Du får mer informasjon om våre populære utflukter ved ankomst.

  Eksempler på våre mest populære utflukter

Om flyreisen

Vennligst vær oppmerksom på at flytidene ennå ikke er bekreftet og kan variere noe fra måned til måned. Vi tar forbehold om endringer i flytider da dette er utenfor Aller Travel sin kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Ønsker du tilslutning fra andre byer? Se punkt under, vi tilbyr nå fastpris fra mange avreisebyer.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • Trenger du hjelp til å sjekke inn på innsjekkingsautomatene? Ta kontakt med flyselskapets representanter som er tilgjengelige i området.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling
 • Hvor mye bagasje du kan ta med, vil fremgå av reisedokumenter som sendes 2-3 uker før avreise.

Turen til Faro flyplass

Flyselskap
Varierende
Bagasje
Antall kilo vil kunne variere
avhengig av flyselskap

Turen hjem fra Faro flyplass

Flyselskap
Varierende
Bagasje
Antall kilo vil kunne variere
avhengig av flyselskap

Tilslutningsfly

Dersom du ikke finner egne avreiser fra din flyplass, kan vi søke om tilslutningsbillett for deg. Vi tilbyr fast pris på tilslutning for våre langtidsgjester, og under finner du en oversikt over priser fra ulike byer i Norge.

Kristiansand / Haugesund / Stavanger / Bergen / Trondheim kr 1490,- *
Bodø / Evenes  kr 1890,- *
Tromsø kr 2190,- *
Andre byer På forespørsel


Priser gjelder per person tur/retur, med samme bagasjevekt som på hovedflyvningen.

Fordelen med å kjøpe tilslutning gjennom oss, er at du får gjennomgående billetter og bagasjen kan således sendes hele veien til/fra destinasjon (unntak kan forekomme). Skulle det oppstå forsinkelser vil det være flyselskapets ansvar å få deg hele veien til destinasjonen, uten ekstra kostnader.

Ønsker du tilslutning, legg inn en kommentar i din bestilling, under feltet "tilleggsopplysninger". Skriv inn fra hvilken by du ønsker å reise fra, om du ønsker tilslutning begge veier og om du har spesifikke ønsker til tider.
Vi kommer tilbake til deg med tider og oppdatert ordrebekreftelse ca. 2-3 måneder før avreise. Du har da fortsatt mulighet til å takke nei til tilslutningen. 

I noen få tilfeller går hovedflyet tidlig eller sent på dagen og hotellovernatting må beregnes. Overnatting må bestilles og betales av den reisende selv.

Enkelte flyselskap har ikke mulighet til å tilby tilslutning innad i Norge. Vi gir deg beskjed dersom dette er tilfellet. 

* Forbehold om spesielle perioder og avvik i pris

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo - Faro inkl. skatter og avgifter
 • Innsjekket bagasje
 • Transport t/r flyplass-resort
 • Leilighet i valgt kategori
 • Vertskap
 • Ulike tilbud om aktiviteter under oppholdet

Tillegg for enkeltrom

Tillegg for å benytte studioleilighet alene kr 4500,- Mer informasjon finner du under hver enkelt avgang. 

Viktig informasjon

 • For å delta på turen må man være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre verter skal bistå med dette.
 • Spesielle behov av helsemessige årsaker på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart

Kart

Temperatur og vær

Algarve er et av de mest solrike steder i Europa. Her skinner solen mer enn 3000 timer i året og området får minimale mengder med regn. I sommermånedene kan temperaturen snike seg helt opp til 35 grader, og i vintermånedene har området behagelige temperaturer på omkring 16 grader på dagtid.

Temperaturene kan imidlertid variere fra dag til dag. En dag kan temperaturen være 20 grader og det egner seg med shorts og t-skjorte, mens neste dag kan temperaturen falle til kjøligere 9 grader.

 

Antall nedbørs­dager

Antall soltimer

Gjennom­snitts­temperatur

januar
9
5
12
februar
5
6
13
mars
6
7
15
april
8
9
16
mai
7
11
18
juni
2
12
21
juli
1
12
24
august
0
11
24
september
5
9
23
oktober
8
7
19
november
7
6
16
desember
12
5
13

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris

Oktober 2022

8/10Oslo GardermoenAlbufeira - Det Gode Liv - 3 uker22 dagerFå ledige16 990,-BestillMer informasjon
29/10Oslo GardermoenAlbufeira - Det Gode Liv - 3 uker22 dagerFå ledige12 990,-BestillMer informasjon

Februar 2023

4/2Oslo GardermoenAlbufeira - Det Gode Liv - 3 uker22 dagerLedige plasser13 990,-BestillMer informasjon
25/2Oslo GardermoenAlbufeira - Det Gode Liv - 3 uker22 dagerLedige plasser13 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Koronavirus og reise

 • Hvor mye bagasje kan jeg ta med meg?

  Normalt 2 kolli à 23 kg på alle våre reiser med Norwegian og Flyr. Andre flyselskap kan forekomme og da er ofte 1 kolli à 23 kg inkludert. Mer informasjon finner du under presentasjonen av hvert enkelt resort samt i reisedokumentene som sendes ut 2-3 uker før avreise

 • Kan jeg forhåndsbestille seter på flyet?

  Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som står for seteplassering på flyet. Vi kan søke om seteplasser og assistanse på flyplassen kun av medisinske årsaker og mot dokumentasjon av legeattest. Ta kontakt med oss i god tid og senest 35 dager før avreise. 

 • Vil det kunne bli endringer på min reise?

  Ja, vi gjør dere oppmerksom på at flyselskapene noen ganger endrer avgangstider, ruter o.l. etter at våre turer er lagt ut på nett eller er annonsert.

 • Kan dere bestille tilslutningsbilletter?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan sjekker man inn på flyplassen?

  Du kan benytte en automat for å sjekke inn på egenhånd. Det er ikke mulig å velge seteplass på gruppereiser med Norwegian. Gruppen vil dog bli plassert så samlet som mulig, og seter vil tildeles ved innsjekk.
  Skulle du ha behov for hjelp ved innsjekk er det personale på flyplassen som kan hjelpe deg. Vær oppmerksom på at det i utlandet kun vil være engelsktalende personale. Vi anbefaler at du er på flyplassen i god tid og senest 2 timer før avgang. For oversjøiske reiser er det andre tider som gjelder.
  Alle har individuelle billetter og skal sjekke inn hver for seg. Dette kan du gjøre så tidlig du ønsker på avreisedagen.

 • Er flymat inkludert?

  Serveringstilbudet ombord vil variere med flyselskap og lengde på reise. Generelt vil det på flyvninger innen Europa være enkel servering mot betaling. På oversjøiske flyvninger er servering oftest inkludert.

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelsen på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og maks 1000 ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer maks 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag). For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids.

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan bestiller jeg rullestolassistanse på flyplassen?

  Hvis du reiser med egen rullestol eller trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten din, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet. Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Hvem er våre verter?

  På langtidsferie er det skandinavisktalende verter på stedet som er tilgjengelige gjennom hele oppholdet. Informasjon om hvilke verter som er hvor, finner du på vår nettside og når du mottar våre reisedokument.

 • Hvem møter oss på flyplassen?

  Det er ingen reiseleder som følger med fra Norge. En representant møter gruppen på flyplassen etter passering av tollkontrollen på bestemmelsesstedet. De står da med et skilt merket «Det Gode Liv». Til enkelte resort går bussene fra flyplassen uten representant, men du blir da møtt av vertene ved ankomst til hotellet. Ved returreisen får du transport til flyplassen, men du må sjekke inn på egenhånd.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2-3 uker før avreise vil du få tilsendt flybilletter og ytterligere informasjon om din reise, blant annet inneholder vertens navn og telefonnummer. Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Er det mulig å ta med husdyr på langtidsoppholdet?

  Nei, dette er dessverre ikke tillatt.

 • Kan jeg ettersende post fra Norge til langtidsresortet?

  Nei, dessverre, dette er ikke tillatt da resortene ikke har kapasitet til å motta og fordele post.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg.