Skip to main content

Langtidsferie Albufeira - Det gode liv

I feriebyen Albufeira får du garantert et trivelig langtidsopphold på vårt hyggelige resort. Vi bor flott på Vila Petra, et 4-stjerners leilighetshotell. Alle leiligheter er romslige, lyse og har oppholdsrom, separat kjøkken, soverom, bad og balkong. Resortet ligger sentralt i en rolig del av Albufeira, med kort vei til hovedgaten med byens små restauranter, butikker og barer. Et populært turistmål siden 70-tallet som fortsatt holder sin sjarm.

Det er nydelig på Algarvekysten på vinterstid med en rolig stemning og stort sett godt vær med knallblå himmel. Hyggelige kystbyer, deilig sjømat og rik middelhavskultur venter deg. Det blir selvfølgelig flere utflukter i nærområdene til de pittoreske småbyer langs hele Algarve-kysten som er kjent for korkproduksjon, gode viner og behagelig stemning.  

Det er gode turmuligheter og turstier i området hvor våre verter arrangerer flere utflukter til de nærliggende byene, langstrakte klippestrender og markedene rundt Albufeira. I løpet av det månedslange oppholdet er det mulig å bli med på opplevelsesrike turer til fantastiske Lisboa, badebyen Estoril, den sjarmerende gamlebyen i Faro eller fiskerlandsbyen Tavira.

"Etter nordnorsk standard, er det alltid høysommer i Albufeira!" smiler en fornøyd May Brith, tidligere gjest på vår langtidsferie i Albufeira.

Gode opplevelser

Hos oss på «Det Gode Liv» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter som utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, kurs, quiz, bingo, foredrag og andre sosiale aktiviteter. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen.

Gled deg til
 • Flott beliggenhet på Algarvekysten
 • Store, lyse leiligheter
 • Hyggelig fellesrom
 • Underholdning og dans i baren
 • Flotte utfluktsmål

Om resortet

Vila Petra ligger sentralt i en rolig del av Albufeira. Leilighetene er romslige, lyse og har oppholdsrom, separat kjøkken og soverom, bad og balkong. Noen av leilighetene har bassengutsikt, men det koster litt ekstra. Kjøkkenet er godt utstyrt med komfyr, mikrobølgeovn, brødrister, vannkoker, kaffetrakter og kjøleskap. Oppholdsrommet eller stua, har sittemøbler, sovesofa, TV og spiseplass. Badet har badekar med dusj. Soverommene har store senger, leselys og små nattbord.

Leilighetene rengjøres lett fem ganger i uken. Håndklær skiftes to ganger i uka og sengetøy en gang i uka. Kjøkkeninventar og det daglige renhold etter måltid er naturlig nok gjestenes ansvar.

Resortet har et lekkert og frodig uteområde med utendørs svømmebasseng, som kan være en frisk opplevelse vinterstid fordi det ikke er oppvarmet, men du kan varme deg i de mange solstolene rundt bassenget. Det finnes også et innendørs basseng til fri bruk.

Fordi vi tilbyr en luksuriøs resort til en rimelig pris er ikke måltider inkludert, men du kan kjøpe frokostbuffé. Dette bestilles og betales direkte til resepsjonen.

Vi har et eget stort og hyggelig fellesrom på bakkeplan i hotellet. Her er våre verter tilgjengelige alle hverdager og det er her alle arrangementene finner sted. Her finner du også vårt lille bibliotek med et utvalg av norske bøker og noen blader og magasiner.
 
På hotellet finner du to restauranter som ofte blir benyttet av våre gjester. Vi har en frokostrestaurant og en lunsjrestaurant som er åpen på dagtid slik at gjester som oppholder seg i basseng- og uteområdet kan kjøpe lunsj, forfriskninger, is og snacks.

Wifi er inkludert i prisen for våre gjester, men merk at du kan oppleve varierende kvalitet. TV-kanalene sendes via satellitt og kan være noe ustabile. 

På grunn av plasshensyn er det ikke vaskemaskiner i leilighetene i Albufeira. Det finnes imidlertid et myntvaskeri med stor kapasitet på hotellet som kan benyttes.

Det er mulig for våre reisende å ta imot gjester på vårt resort i Albufeira. I stuedelen finnes det en sovesofa hvor gjesten kan sove. Pris EUR 100,- per påbegynt uke, maks 1 person i 2 uker. Merk at hver påbegynt uke teller som full uke.  Barn under 12 år gratis. Gi beskjed god tid i forkant og betal til verten på stedet.
 

Resort Albufeira: Hotel Vila Petra
Rua Mouzinho de Albuquerque,
8200-356 Albufeira, Portugal

Slik bor du

 Fasiliteter hotell

3-5 etasjer, 141 leiligheter

Heis

Tennisbane, squashbane og treningsrom (mot kostnad)

Svømmebasseng ute

Restaurant

Svømmebasseng inne  

Myntvaskeri
(ca kr 40 for vask/kr 40 for tørk)

Spa-avd, behandlinger (koster ekstra)

 

Fasiliteter leilighet

Kokeplater

Kjøleskap

Brødrister

Kaffetrakter

Dusj med badekar

Aircondition (varme og kjøling)

Safe mot kostnad 

Kjøkkenutstyr (middels)

Vannkoker

Hårføner

Lett dyne

Wi-fi
(middels kvalitet)

TV m/norsk kanal (ustabil kvalitet)

Nærmiljøet

Apotek
3 min
Bank
7 min
Flyplass
40 min
Lokalbuss
7 min
Matbutikk
10 min
Minimarked (på hotellet)
0 min
Minibank
4 min
Restauranter
4 min
Albufeira sentrum
40 min
Storby, Faro
40 min
Strand
20 min

Under vinterhalvåret finner du roen i Albufeira. Tempoet er lavere og turistene færre. Albufeira er også et perfekt utgangspunkt for å utforske andre deler av Portugal, som Lisboa og Estoril.

Algarves største by, Faro, er et hyggelig bekjentskap. Den har en sjarmerende gamleby, et universitet, havn, jernbanestasjon og marina. Store deler av den gamle bydelen har bilfrie og koselige smågater med et yrende folkeliv. Her ligger spennende butikker, små kafeer og gode restauranter side om side. Ønsker du flere shoppingalternativer så ligger blant annet shoppingsenteret Jumbo rett på utsiden av bykjernen.

Litt vest for selve båthavnen kan du bli med på båtturer ut til de nærliggende strendene som ligger i naturskjønne områder langs kysten. Et annet alternativ er å bli med en av småbåtene ut til de vakre våtmarksområdene.

Langs Algarvekysten finnes det mange små tettsteder og byer som du lett kan ta deg til med buss. Området har mange historiske minnesmerker og flotte naturlandskaper. Dette kystområdet passer godt for deg som liker å ferdes i naturen og kulturlandskaper.

Tavira er en sjarmerende fiskerlandsby i den østre delen av Algarve. Den historiske byen er regnet for å være nesten 3000 år gammel med bygninger og strukturer fra mange tidsaldre, og har fungert som havneby for bl.a. fønikerne og romerne.  Byen er stor nok til å ha et tilstrekkelig utvalg av barer, restauranter, markeder og butikker - men likevel liten nok til at man kan gå fra den ene enden til den andre på 15 minutter. En fergetur på noen få minutter tar deg ut til den fantastiske øya Ilha de Tavira med sine kjente sanddyner.
Østover finner du Vilamoura, et populært tettsted blant nordmenn med både kasino og en elegant marina, i tillegg til ypperlige golfbaner.

Verter, aktiviteter og utflukter

På langtidsferie hos oss i «Det Gode Liv» knytter du nye vennskap og opplever meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Våre norske, voksne verter er der for å gjøre ditt opphold best mulig og arrangerer mange forskjellige aktiviteter og hyggestunder.

På Albufeira blir det arrangert mange aktiviteter, og fra tidligere sesong har blant annet disse vært populære; quiz, bingo, sang, foredrag, dans, vaffelstunder, faste gåturer, kreativt hjørne, pub besøk og andre sosiale aktiviteter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Detaljert ukeplan og tilbud får du ved ankomst. 

Ellers blir det arrangert ulike utflukter hver uke til interessante områder i regionen som Lisboa, Faro og Tavira. Påmelding og informasjon rundt dette vil du også få ved ankomst.

Alle i Aller Travel er opptatt av at du skal få gode opplevelser sammen med oss – og vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Dagsprogram

 • Hver uke vil våre verter presentere en ukesplan med ulike aktiviteter og utflukter. Under ser du et eksempel på hvordan en uke i Albufeira kan se ut. Programmet vil kunne variere fra uke til uke.

 • Mandag - fredag: Hver morgen:

  08:30 Gåtur, ca 45 - 60 min

  Hver morgen:
 • Mandag - fredag: Kontortid:

  10:30-12:00 Kom innom dersom du har spørsmål, trenger tips eller råd. Vertene er her for å hjelpe deg, slik at du får en minnerik ferie.

  Kontortid:
 • Mandag - fredag: Eksempler på aktiviteter:

  10:30 Markedsbesøk
  13:00 Boccia
  15:00 Minigolf

  Eksempler på aktiviteter:
 • Mandag - fredag: Eksempler på kveldsarrangement:

  16:00 Kurs i portugisisk
  17:00 Vaffelstund og bingo
  18:00 Quiz og info
  19:00 Vi arrangerer singelmiddag og bli kjent middag. Møt opp dersom du vil være med ut å spise.
  21:00 Sang & Dans - underholdning i restauranten

  Eksempler på kveldsarrangement:
 • Utflukter: Eksempler på våre mest populære utflukter

  Bli med oss og oppdag de mange perlene i Algarve-området: Vilamoura med sine klipper, storbyen Faro, Tavira, Olhao og Lagos- bukten. Du får mer informasjon om våre populære utflukter ved ankomst.

  Eksempler på våre mest populære utflukter

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • Trenger du hjelp til å sjekke inn på innsjekkingsautomatene? Ta kontakt med flyselskapets representanter som er tilgjengelige i området.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling

Flytider
Flytider og flyselskap er ikke bekreftet for alle avganger og kan variere noe fra måned til måned.
 

Turen til Faro flyplass

Flyselskap
Varierende
Bagasje
Antall kilo vil kunne variere
avhengig av flyselskap

Turen hjem fra Faro flyplass

Flyselskap
Varierende
Bagasje
Antall kilo vil kunne variere
avhengig av flyselskap
Prisen inkluderer:
 • Fly t/r Oslo - Faro inkl. skatter og avgifter
 • Innsjekket bagasje
 • Transport t/r flyplass-resort
 • Leilighet i valgt kategori
 • Vertskap
 • Ulike tilbud om aktiviteter under oppholdet

Tillegg for enkeltrom

Enkeltromstillegg vil forekomme, men vil kunne variere. Mer informasjon finner du under hver enkelt avgang. 

Avganger

Vi har avganger fra Oslo i oktober, november, februar, mars og april. Opphold på 4 og 8 uker.

Viktig informasjon

 • For å delta på turen må man være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre verter skal bistå med dette.
 • Spesielle behov av helsemessige årsaker på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kart

Kart

Temperatur og vær

Algarve er et av de mest solrike steder i Europa. Her skinner solen mer enn 3000 timer i året og området får minimale mengder med regn. I sommermånedene kan temperaturen snike seg helt opp til 35 grader, og i vintermånedene har området behagelige temperaturer på omkring 16 grader på dagtid.

Temperaturene kan imidlertid variere fra dag til dag. En dag kan temperaturen være 20 grader og det egner seg med shorts og t-skjorte, mens neste dag kan temperaturen falle til kjøligere 9 grader.

 

Antall nedbørs­dager

Antall soltimer

Gjennom­snitts­temperatur

januar
9
5
12
februar
5
6
13
mars
6
7
15
april
8
9
16
mai
7
11
18
juni
2
12
21
juli
1
12
24
august
0
11
24
september
5
9
23
oktober
8
7
19
november
7
6
16
desember
12
5
13

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

November 2021

4/11Oslo GardermoenAlbufeira - Det Gode LivFå ledige13 490,-BestillMer informasjon

Februar 2022

1/2Oslo GardermoenAlbufeira - Det Gode LivLedige plasser13 990,-BestillMer informasjon
8/2Oslo GardermoenAlbufeira - Det Gode LivLedige plasser13 990,-BestillMer informasjon

Mars 2022

1/3Oslo GardermoenAlbufeira - Det Gode LivLedige plasser14 450,-BestillMer informasjon
8/3Oslo GardermoenAlbufeira - Det Gode LivLedige plasser14 450,-BestillMer informasjon
29/3Oslo GardermoenAlbufeira - Det Gode LivLedige plasser15 990,-BestillMer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Hvor mye bagasje kan jeg ta med meg?

  Normalt 2 kolli a 20 kg på alle våre reiser med Norwegian . Det kan forøvrig forekomme avvikende bagasjeregler for våre langdistansedestinasjoner. Mer informasjon finner du under presentasjonen av hvert enkelt resortet samt i reisedokumentene som sendes ut 2-3 uker før avreise.

 • Kan jeg forhåndsbestille seter på flyet?

  Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som står for seteplassering på flyet. Vi kan søke om seteplasser og assistanse på flyplassen kun av medisinske årsaker og mot dokumentasjon av legeattest. Ta kontakt med oss i god tid og senest 35 dager før avreise. 

 • Vil det kunne bli endringer på min reise?

  Ja, vi gjør dere oppmerksom på at flyselskapene noen ganger endrer avgangstider, ruter o.l. etter at våre turer er lagt ut på nett eller er annonsert.

 • Kan dere bestille tilslutningsbilletter?

  Ønsker du tilslutning fra andre byer enn Oslo er vi behjelpelige med det. Unntaket er de gangene det benyttes et flyselskap som ikke tilbyr tilslutning. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
  Tilslutning må bestilles senest 2 måneder før avreise. Vær oppmerksom på at bekreftelse av tilslutningsbilletter er bindende. Ved avbestilling følger disse de generelle vilkår.

  Fordelen med å bestille tilslutninger gjennom Aller travel er at billetter er gjennomgående og du kan således sjekke inn bagasje hele veien, både på utreise og retur.* Noen unntak (spesifike destinasjoner).

  Ordner du tilslutning selv er dette på eget ansvar. Vi anbefaler alltid at man kjøper endringsbare billetter og har god tid mellom to fly. Eventuelle utgifter for endring eller kjøp av nye billetter må du selv dekke. Har du bestilt tilslutningsbilletter selv, er det viktig at du sjekker bagasjeregler for denne flyvningen. Dersom du har bestilt tilslutning via Aller travel, kan du ta med deg like mye bagasje på både innenlands- og utenlandsflyvningen.

  *Grunnet korona kan det nå være avvik fra normalen. Selv med gjennomgående flybilletter kan det være nødvendig å hente ut bagasje i Oslo, og sjekke inn denne på nytt. Du er selv ansvarlig for å sjekke ved første innsjekk om bagasje blir sendt hele veien til endelig destinasjon. Dette gjelder både utreise og retur.

 • Hvordan sjekker man inn på flyplassen?

  Du kan benytte en automat for å sjekke inn på egenhånd. Det er ikke mulig å velge seteplass på gruppereiser med Norwegian. Gruppen vil dog bli plassert så samlet som mulig, og seter vil tildeles ved innsjekk.
  Skulle du ha behov for hjelp ved innsjekk er det personale på flyplassen som kan hjelpe deg. Vær oppmerksom på at det i utlandet kun vil være engelsktalende personale. Vi anbefaler at du er på flyplassen i god tid og senest 2 timer før avgang. For oversjøiske reiser er det andre tider som gjelder.
  Alle har individuelle billetter og skal sjekke inn hver for seg. Dette kan du gjøre så tidlig du ønsker på avreisedagen.

 • Er flymat inkludert?

  Serveringstilbudet ombord vil variere med flyselskap og lengde på reise. Generelt vil det på flyvninger innen Europa være enkel servering mot betaling. På oversjøiske flyvninger er servering oftest inkludert.

 • Hvor mye håndbagasje kan jeg ta med?

  Tillatt håndbagasje er vanligvis 1 kolli á 10 kg (Norwegian 55x40x23 cm).
  Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og øvrige selskaper/destinasjoner.
  Merk også at det er regler vedrørende størrelsen på det du har med deg av flytende væske i håndbagasjen. Hovedregelen er at du kan ha 100 ml per beholder, og maks 1000 ml totalt. Alle beholdere må kunne plasseres samlet i èn gjennomsiktig pose som rommer maks 1 liter. Denne posen skal i tillegg kunne lukkes (type zip lock bag). For mer informasjon: https://avinor.no/en/airport/practical-information/plan-your trip/baggage/liquids.

  Husk å ha pass i håndbagasjen!

 • Hva gjør jeg med spesialbagasje?

  Dersom du skal ha med deg for eksempel rullator, sykkel eller golfbag så skal dette sjekkes inn som spesialbagasje. Kontakt oss så snart som mulig da det er begrenset med plasser og en ekstra kostnad tilkommer. Skal du ha med deg oksygensylinder er det viktig at vi blir informert om dette, og du må også sørge for å informere kabinpersonalet. Du plikter selv å undersøke hva som gjelder for din reise og destinasjon.

 • Hvordan bestiller jeg rullestolassistanse på flyplassen?

  Hvis du reiser med egen rullestol eller trenger hjelp til å komme deg fra innsjekkingen til gaten din, kan du be om rullestolassistanse. Vennligst kontakt oss i god tid og senest 35 dager før avreise. Husk å oppgi hvilken form for assistanse du trenger.

  WCHR – rullestol til rampe
  WCHS – rullestol til trapp
  WCHC – rullestol til sete

  Dersom du reiser med en elektrisk rullestol, husk å oppgi vekt og batteriinformasjon på rullestolen.

  Vær oppmerksom på at rullestolassistanse gjelder først når du kommer til innsjekkingsskranken enten i Norge eller i utlandet. Dersom du skulle ha behov for ytterligere assistanse, vennligst kontakt Aller travel, tlf. 23 89 64 70.

 • Hvordan pakker jeg medisiner og kreves det dokumentasjon?

  Husk alltid å ta med dokumentasjon på at medisinen tilhører deg, enten ved å ta med  originalemballasjen med apotekets etikett, legeerklæring (engelsk) eller kopi av resept.
  Flytende medisin som er nødvendig for flyreisen er unntatt fra sikkerhetsreglene om at du maks kan ha 100 ml væske i en beholder, men du kan bli bedt om å smake på medisinen og du må kunne dokumentere at dette er din medisin.
  Sjekk med ditt apotek, om du er i tvil om hvilke regler som gjelder når du skal medbringe medisin til utlandet.
  Sørg for å pakke alle livsnødvendige medisiner i håndbagasjen!

  Personer med bestemte sykdommer, handikap, fobier, matallergier eller lignende må informere Aller travel i god tid før avreise.

 • Hvem er våre verter?

  På langtidsferie er det skandinavisktalende verter på stedet som er tilgjengelige gjennom hele oppholdet. Informasjon om hvilke verter som er hvor, finner du på vår nettside og når du mottar våre reisedokument.

 • Hvem møter oss på flyplassen?

  Det er ingen reiseleder som følger med fra Norge. En representant møter gruppen på flyplassen etter passering av tollkontrollen på bestemmelsesstedet. De står da med et skilt merket «Det Gode Liv». Til enkelte resort går bussene fra flyplassen uten representant, men du blir da møtt av vertene ved ankomst til hotellet. Ved returreisen får du transport til flyplassen, men du må sjekke inn på egenhånd.

 • Jeg står på venteliste, når får jeg beskjed om jeg får plass?

  Vi kontakter deg umiddelbart på telefon hvis det dukker opp en ledig plass på turen. Det er dessverre umulig for oss å si noe om hvor stor mulighet det er for at du får plass på ønsket reise. Det er økonomisk uforpliktende å stå på venteliste, og du betaler ikke depositum eller annet før turen er bekreftet av oss. Hvis du ikke ønsker å stå på venteliste, er det fint om du kontakter oss snarest.

 • Når får jeg tilsendt reisedokumenter?

  2-3 uker før avreise vil du få tilsendt flybilletter og ytterligere informasjon om din reise, blant annet inneholder vertens navn og telefonnummer. Vi sender ikke ut deltakerlister på grunn av strenge personvernregler.

 • Er det mulig å ta med husdyr på langtidsoppholdet?

  Nei, dette er dessverre ikke tillatt.

 • Kan jeg ettersende post fra Norge til langtidsresortet?

  Nei, dessverre, dette er ikke tillatt da resortene ikke har kapasitet til å motta og fordele post.

 • Flytider og endringer

  Flytidene som fremkommer på din bestillingsbekreftelse er basert på foreløpig bekreftelse fra flyselskapet. Det er viktig å være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret, dette er dessverre helt utenfor Aller Travels kontroll. Vær oppmerksom på at det er flytider som vises på dine reisedokumenter som gjelder.

  Velger du å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd må du selv dekke utgiftene i forbindelse med å kjøpe nye billetter, om avreisetiden fra Oslo skulle endre seg.